Sevgili hanımlar bir derdim var (makat kısmı şişlik)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zerre
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Zor bir hastalık. 1.5 sene önce ameliyat oldum ben.
Genel cerrahi bölümüne gitmelisiniz. Geçmiş olsun

Bende de oluyor ara sıra yıllardır var cnm aşırı stresden usutmeden yada kabızlık zamanı Korkulacak bir şey değil.. Sicak tutun kendinizi
Teşekkür ederim

Zor bir hastalık. 1.5 sene önce ameliyat oldum ben.
Genel cerrahi bölümüne gitmelisiniz. Geçmiş olsun
Sizinki iç hemoroid miydi yoksa dış hemoroid mi

Peki hemoroid olması çok mu kötü bir durum kendiliğinden geçmez mi
Geçmez, ilk 2 evrede iseniz ilaç tedavisi işe yarayabilir. 4. Evrede ameliyat diyorlar. Dışarı kanamalı meme olduysa 3.evre gibidir

Makat çatlağı da olmuş olabilirsiniz. O çok ilerlememişse tedaviye cevap veriyor.

Genel cerraha gidip dört ayak üstü durarak muayene olacaksınız mecbur.

Hemoroid ağrı yapar. Disardan bakinca sislik bariz gorulur. Zonklar gibi his olusur. Guzelce temizleyip intim jel yada sabunla temizleyin ve uygun krem varsa evde surun geciyor bir sure sonra.

Doğumdan sonra bende çatlak olmuştu, cidden cam batıyor gibiydi, çok lanet birşeydi... Benimki geçti şükür, eniştenizin ki ileri ileri seviyedeymiş galiba. Geçmiş olsun size de, iyi geceler :)

Bazen kanama da oluyor ve evet meme şeklinde. Zaten muayene şeklinden çekindiğim için buraya sordum, inşallah ileri seviye değildir yada inşallah hemen gecer

Gerçekten beter bir hastalık. Ancak yaşayan bilir... Kanama da oluyordu benim. Kaşıntı kanama. Şükür şimdi iyiyim...

Gecmis olsun öncelikle.
Hemoroid büyük ihtimal.
Kabız olmamaya, üşütmemeye, acı yememeye çalışın.
Ilerlemeden çaresine bakmaya bakın çünkü ilerleyince dayanılmaz oluyor, ailemden biliyorum.

Genel cerrahi ilgileniyor hemoroid ile cildiye bakmaz

Hemoroidse sana bir tavsiye vereyim.
4 adet soğanı soyup dörde kesip kaynayan iki bardak suya atıp 7 dk kaynat. Süzüp sabah aç karnına iç. Kesin çözüm.
bir haftada geçer.
Ayrıca her gün sabah akşam ilgili bölgeye , bactroban krem, bephanten krem ve madecassol krem , üçünü karıştırarak sürmelisin.

Hemoroid büyük ihtimal.
Kabız olmamaya, üşütmemeye, acı yememeye çalışın.
Ilerlemeden çaresine bakmaya bakın çünkü ilerleyince dayanılmaz oluyor, ailemden biliyorum.
Acıyı severim ve her zaman tuketirim. Benimde babannem de var yıllardır ve çok zorlanıyor. Benim ki bazen kayboluyor bazen tekrar çıkıyor

Genel cerrahi ilgileniyor hemoroid ile cildiye bakmaz
Bakmaz biliyorum ama ilaçtan dolayı böyle olanlar varmış ya bende diyorum ki ilaç tedavisi bitince belki kendiliğinden geçer . İşi yokuşa sürüyormuş gibi hissediyorum ama muayene olmaktan çekiniyorum

Anal fissur gibi duruyor anlatiminizdan ama yine de bir genel cerraha yol görünmüş.
Bayan seçerseniz bir nebze daha rahat olabilir muayene.
Kuruyemiş, aycekirdegi, ekmek kabuğu kesinlikle yemeyin bu dönemde.
Her seferinde yarayı içerden çizip açar iyileşmez.
Bol zeytinyağı tüketin. Bol bol baya salatalara felan yiyebildiginiz kadar kullanın zeytinyağını.
Geçmiş olsun.

Sanırım bu tariftekini ben içemem, ama sürekli krem sürüyorum hametan, vazelin , zeytinyağı vs.

Peki hemoroid olması çok mu kötü bir durum kendiliğinden geçmez mi
Çok kötü bir durum değil . Benim bir tanıdığıma ameliyat demişlerdi. Yukardaki verdiğim tarifle geçirdi, doktor bile şaşırmış hatta.
Başkalarına da tavsiye ettim memnun kalmayan olmadı. Geçmiş olsun.

Canım öncelikle geçmiş olsun. Anal fissür olmuşsun. Ben de bu şikayetlerden doktora gittim. Botox yaptırdım. Öncesinde çok sey kullandım . Geçici rahatlatıyor ama hep ilerliyor. Sonra cerrahi işlem şart oluyor. Bence bir genel cerraha görün.

Zeytinyağını kaşıkla iciyordum bir ara ama geçiyor gibi olunca bırakmıştım içmeyi şimdi gidip yine içeceğim

Çok teşekkür ederim inşallah cesaret edebilirim doktora gitmeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…