• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgili hanımlar bi el atın

Mehtap87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
750
574
103
Merhabalar arkadaşlar kafamı meşgul eden bi konu ile karşınızdayım dert değil ama buradaki tecrübeli hanımlardan fikir almak istiyorum. Eşimin ailesinin bi teklifi var biz arsa alalım sizde üzerine ev yaptırın diyorlar bizim şehirde evimiz yok ,diyorlarki zaten onların bi evi var (şuan içinde oturuyorlar )zaten şehirdeki ev size kalacak bi köyde bi şehirde eviniz olur ilerde diye. Tamam kulağa hoş geliyor koskoca arsayı almaları büyük bi olay ama ben köydeki eve arada bi gidebileceğim işim zaten şehirde olduğu için onun içinde şöyle bi teklifleri var biz emekli olursak oraya geçeriz sizde şehirdeki eve ister oturun,ister kiraya verin diyorlar ( ama bu kesin değil önce köyde yaşamayı deneyeceklermiş ) .tapuyuda veririz size diyorlar arsa için .gayet iyi niyetliler şimdi aklıma takılan konuları sıralıyorum
1. Tapuyu üstümüze alırsak lojman bekliyoruz lojman işi direkt iptal oluyor ve biz bi süre krediler borçlar kirada oturacaz o evede geçemeyecez geçinebilir miyiz zorlanır mıyız bilemiyorum ,tapuyu onlara yapsak eşim zaten babamın olan bizimdir diyor bu konudan dolayı emin değilim
2. Si herşeyi geçtim ortak bi iş yapmak kafa ağrıtır mı

Arkadaşlar merhaba böyle bi konu açmıştım bi çok arkadaş ortaklık işi olduğu için mantıklı bulmadı bizde bu teklifi araba planımız olduğu söyleyerek reddettik tamam dediler daha sonra eşimin ailesi denize yakın merkezi olmayan ama hoş bi yerden arsa aldılar
Telefonda konuşurken burayı zaten size aldık tapuyu size yapcaz falan diyorlar ben hem buradaki konuşmalarımızdan dolayı hemde belirsiz durumlardan dolayı kafam çok karışık .

Eşim tapuyu üzerimize yapsınlar diyor ama yapsalar bile söz hakkımız olmayacak sadece onların teklifine göre bi durum olursa bize yarayacak yoksa çok uzun vadede işimize yarıyor sizce ne yapayım arkadaşlar çok büyük bi fırsat mı bizim için yoksa gereksiz eş ailesi ile içiçe mi geçiyorum ? istemedende olsa bu işe bulaşmış gibi olduk :KK43:

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba böyle bi konu açmıştım bi çok arkadaş ortaklık işi olduğu için mantıklı bulmadı bizde bu teklifi araba planımız olduğu söyleyerek reddettik tamam dediler daha sonra eşimin ailesi denize yakın merkezi olmayan ama hoş bi yerden arsa aldılar geçenlerde (siz ev ister yaptırın ister yaptırmayın ilerdehertürlü değerlenir burası )diyerek
ama şöyle bi durum oluştu aldıkları arsa fiyatı hesaplarına uymadı toplam fiyatın yüzde 8 i falan yani toplam fiyata göre baya düşük bi para eksik kaldı , bu parayı bizden talep ettiler bende ilk başta borç olarak istiyorlar diye düşünerek tamam dedim ama eşim onu şuan ödeyemezler diyor .
Telefonda konuşurken burayı zaten size aldık falan diyorlar ben hem buradaki konuşmalarımızdan dolayı hemde belirsiz durumlardan dolayı kafam çok karışık . Eşim tapuyu üzerimize yapsınlar diyor ama yapsalar bile söz hakkımız olmayacak sadece onların teklifine göre bi durum olursa bize yarayacak yoksa çok uzun vadede işimize yarıyor sizce ne yapayım arkadaşlar çok büyük bi fırsat mı bizim için yoksa gereksiz eş ailesi ile içiçe mi geçiyorum ? istemedende olsa bu işe bulaşmış gibi olduk :KK43: lojman konusuda ev olmadığı için lojman hakkım yanmıyormuş üzerime arsayı alsam bile .

Kayınvalide ve kayınpederiniz, misal 100 liralık mal alıyorsa 92 lirasını ödeyecekler; eşiniz de 8 lirasını verdi diye tapuyu üzerine isteyecek demek. Vay be. Adeta hain evlat ökkeş karikatürünün esin kaynağı.

lojman konusuda ev olmadığı için lojman hakkım yanmıyormuş üzerime arsayı alsam bile .

8 lira ödeyip, verseler tapuyu üzerinize alacaksınız yani.Maşallah.

Son düzenleme:
Kayınvalide ve kayınpederiniz, misal 100 liralık mal alıyorsa 92 lirasını ödeyecekler; eşiniz de 8 lirasını verdi diye tapuyu üzerine isteyecek demek. Vay be. Adeta hayırlı evlat ökkeş karikatürünün esin kaynağı.

8 lira ödeyip, verseler tapuyu üzerinize alacaksınız yani.Maşallah.

tek çocukmuş nasılsa ona kalacak bütün mal

eskiden beri size karşı tutum ve davranışları nasıl bilemeyiz

Ya arkadaşlar ilk konuyu ekleme yaptım aslında hala oraya ev yapmamız için alınan bi arsa var ama açık açık ısrarcı olmuyorlar siz bilirsiniz tadındalar :) onların köyde yaşarım gibi hayalleri var öncesinde belli değildi ama şuan konum yer belli ve güzel bi konum olunca heves arttı öyle söyleyim ama bize açık açık yaptırın demiyorlar

tek çocukmuş nasılsa ona kalacak bütün mal

eskiden beri size karşı tutum ve davranışları nasıl bilemeyiz

Hayat uzun bir yol. Ölümler de her zaman sıralı değil. Yaşayanın mirası olmaz. Belki anne-baba'nın o arsa parasına ihtiyacı olacak yarın, öbür gün.

Hayattayken; herkes kendi malına, parasına sahip çıksın. Sonra kendi malının, parasının ricacısı olmasın; kimseye muhtaç olmasın.

Hayat uzun bir yol. Ölümler de her zaman sıralı değil. Yaşayanın mirası olmaz. Belki anne-baba'nın o arsa parasına ihtiyacı olacak yarın, öbür gün.

Hayattayken; herkes kendi malına, parasına sahip çıksın. Sonra kendi malının, parasının ricacısı olmasın; kimseye muhtaç olmasın.

doğru diyorsun valla

Yanş ben o kadar kötü bakmadım, eş tek çocuk ee biz ölünce nasılsa size kalacak biz arsayı aldık ama eve para yetmiyor onud a siz koyun ikisi de sizin olsun demişler sankim :KK76: Şu durumda 2 taraf da kazanıyor bence, onların ömürlerinin son zamanlarını güzel bahçeli bir evde geçirecekler siz de arsayı değil sadece evi ödeyerek müstakil eve sahip olacaksınız. Ben olsam çok zorlanmayacaksam evet derdim herhalde. KV ve KPnin yaşları nedir?

Çok doğru konuştunuz beğendim 👍 bende sonrasında gerçekten kimse kırılsın kötü olsun istemiyorum çünkü aramız çok iyi ,para konuları araya koymak ne kadar doğru bilemiyorum . Bi Yandanda onların tavrı hem kendi hayallerini gerçekleştirmek hemde bizim bi şeylere sahip olmamız ama ben biraz detaylı düşünüyorum sonu hayırlı olsun kimse mutsuz kötü olmasın

Yanş ben o kadar kötü bakmadım, eş tek çocuk ee biz ölünce nasılsa size kalacak biz arsayı aldık ama eve para yetmiyor onud a siz koyun ikisi de sizin olsun demişler sankim :KK76: Şu durumda 2 taraf da kazanıyor bence, onların ömürlerinin son zamanlarını güzel bahçeli bir evde geçirecekler siz de arsayı değil sadece evi ödeyerek müstakil eve sahip olacaksınız. Ben olsam çok zorlanmayacaksam evet derdim herhalde. KV ve KPnin yaşları nedir?
Yaşları genç ikisininde yaşlı değiller enerjileri iyi öyle söyleyim yani evet böyle bakınca zaten iyi ama ben daha detaylı düşünüyorum para mevzuları sen bunu yaptın ben şunu yaptım tarzı konuşmalar veya herhangi başka bişey ilerde sorun olmasından korkuyorum gibi

Back