Okul hayatını(üniversite) tekrar yaşasam diye geçiyor bazen içimden, son zamanlarda arttı.. Her türlü daha dikkatli olurdum, özgürlüğüm için bir yol olarak görür kendime en uygun yolu seçmek için çabalardım sanırım "şuan ki ben ile" ama sevdiğim istediğim bir okulu okumak çok daha önemli... Hatta en önemlisi... Yine de bir geçiş olarak kullanabilirdim, sevdiğim yola gidene kadar.
Ama yoğun kaygılarla, baskılarla, üzerimdeki ölü toprağıyla, sıkıntılarla, sevmediği şeylere mahsur kalmanın can sıkıntısıyla, yaşam enerjisinin olmamasıyla, negatiflikle, cesaret eksikliğiyle, parayı değil sevdiği şeyi yapmayı önemsemenin ama yapamıyor olmanın getirdiği isteksizlikle ama çevrenin hep para kaygılarının canımı sıkmasıyla vs. vs. geçti gitti. Okulu sevmesem bile bir iş hayatı, insan ilişkileri oldukça canımı sıkan, beni üzen, eksik olduğum bir konu oldu zaten. Alavere dalavere, ipte cambazlık, hep bir gözü açık olma gerekliliği, haksızlıklar vs. vs. Kendiliğinden düzenli gitmiyor hiç bir şey. Hassas biriysen zor hayat. Neyse ki artık daha iyiyim, daha da iyi olmam lazım ve olurum dilerim, bence olacağım da. Kolay ya da zor.