'99 depremi oncesi sanirim 1 hafta once gece23 te kuzenimle basketbol sahasinin kenarinda cimlere oturmus gokyuzundeki kayan yildizlara bakip dilek tutmaya cabaliyoduk lise 1 gidecektik cocuktuk daha..sonra gokyuzunde ucak gibi suzulen (ufo diyelim en iyisi) mavi-kirmizi-saribeyaz gibi renk sacan bisey gecti ustumuzden,buyuktu ama sesi yoktu..korktuk ve eve kactik..deprem gecesi ayni kuxenimle birliktelunaparka gittik evet cok sicakti,yildizlarcokcok yakindi falan ,dayim bizi eve birakti normal siradan gunler iste.. gece uyuduk sonra ben aniden uyandim,kalbim uyanmisti naptiysam geri uyuyamadim saat gece 2.55ti.. gezindim evde,mutfaktan su ictim..ranzanin ikinci katinda yatiyordum ,yataga yattim yokk uyuyamiyorum..yataktan asagi indim camdan bakiyorum saga solagokyuzune yildizlar okadar buyuk okadar yakindi ki sasirdim..sonra goz kamastiracak bir isik yansidi gunduz gibi oldu, aydinlatma fisegi sandim veya bomba attilar ( baba meslegi 4 yil batmanda kalinca bu sekilde dusunmem gayet normal) dedim.. ilk once kuzey-bati bi cok sidettli salladi..evimiz son katti 7deydik.. babam y.odasindan bagirdi korkmayin deprem oluyo ,yataktan kalkmayin dedi..yataktan kalkayin deyince bende o sallantida ranzanin merdivenine tutunup zar zor yataga attim kendimi..neyse kuzey-bati sallasi yavaslayip durunca bu seferde dogu-guney salladi yine cok siddetliydi.sonrada hem kuzey-bati hemde dogu-guney sanki bir girdap gibi ayni anda bizi silkeleyip dibe cekmeye devam etti.. ranza duvara vuruyordu,dolap kapaklari birbirine carpiyordu..Allaha sukur apartmanimiz yikilmadi.. babamin deyisine gore site zemini kayaydi ve sitedeki ilk apartmandi yani denetlemete tabii tutulacak ilk binayi cok saglam yaparlarmis,denetleme gectikten sonraki binalara ayni ozeni gostermezlermis.. neyse deprem bitti.. elektrik yok.. fener bulduk pil yok.. pil icine akar diye baska yere koymus ,pilleri zifiri karanlikta bulamadik..mum yaktik.. telefon yok .. akrabalar hep carsida bi bizim ev uzakti.. bizim sitede yikilan yoktu ama sanki silkelenmis gibi apartmanlar vardi veya catlak vardi falan.. babam boylebuyuk depremin buyuk artcilari olur,yanimiza biseyler aldik indik.. babamda depremden 1 haftaonce cadir almis annem cok kizmsti me gerek var diye.. 6 kisilik cadirda teyzemler dayimlar baya kaldik ,evin yakininda bos arazideydi ,apartmani giren cikani gorebilcegimiz sekilde yagmacilara karsi bekcilik yaptik.bide depremden 2 saat sonra radyo dinlemek aklimiza geldi,arabanin radyosunu actigimizda felaketin baska sehirleride vurdugunu gorduk,ne kadar buyuk bi badire mi diyim afet attigimizin o zaman farkina vardik
Daha yazmak istemiyorum,Allah boylesine buyuk afetleri bir daha Turkiyeme yasatmasin insallah