Popüler Konu Sevgili günlük...

Of günlük ah günlük. Havalar o kadar soğudu ki doğal gazı açmamak için kendimi zor tutuyorum günlükçüğüm. E malum faturalar :KK8: kar yağsa bu kadar olmaz ama inşallah yarın kar yağar :cool:

Canım günlük
4. Bebegimi de kaybettim çok üzüntüler icindeyim. İçimde kocaman bir boşluk var ..
Hayatim da olmasini istediğim hicbirsey olmuyor sanki , bu aralar zaten hep kötüyüm hep bir beklenti içinde olan insanlar var etrafımda oysa ki benim kendime bile hayrım yok :/

Valla gidip kurşun döktürecem artık, doğru mu değil mi bilmiyorum ama denemeyi düşünüyorum.
Nazardan gına geldi.

Er kişiye diyesim var:
"Beni bi psikiyatri servisine yatır birkac gün. Mümkünse tek kişilik oda olsun, gelen geçen olmasın. Kafamı dinleyeyim azıcık. Madem tatil yapamiyoruz, hastanede dinleneyim. Çocuğu anneanneye, babaanneye nereye birakiyorsan birak, sen de evde kafa dinle. Otur düşün. Borcunu acilen ödeyecek mantıklı baska yollar bul. Sonra görüşürüz."

Selam günlük, bal günlük

Kendimi eve kapatmış gibiyim. Bugün ilk defa dışarı çıktım, o da pazara. Onda da verdim veristirdim, birikmiş içimde, vurdu dilime işte.

Yakında resti çekerim galiba. Şu an gücüm yok, enerjim yok, halim yok ama bi kafamı toplamaya bakar, hangi nedenle kim olursa olsun hayatım hakkında bu kadar karar alamaz kimse !

Bir de psikologa gitmem lazım, kesin hem de.

Ah ben. Sarılayım kendime, zira kimse sarilmiyor yaralarıma, sarildiklari kendi vicdan rahatlatmalari sadece.

Belki ağır konuşuyorum bal günlük, ama durumlar ağır işte.

Biliyorum herşey iyi olacak, huzur ve mutluluk gelecek .

Hadi kib, bye , görüşürüz .

Selam ,

Pek de iyi hissetmiyorum.. kacasim falan var. Toplumsal olan bir çok kavramı anlamiyorum, anlıyorum da sevmiyorum daha doğrusu.

Ne dersin günlük , güzel günler kaç km hızla geliyordur ?

Günlük sanki yaralarıma tuz basılıyor. Anlıyor musun günlük ? Senin hiç yaralarına tuz basıldığı oldu mu ?

Ben everest miyim ki bu kadar kar yağıyor ? Söyle günlük ben everest miyim ?

Sana bunları ağlarken yazıyorum günlük. O kadar kötü bir gün geçirdim ki. Uzun yıllardır bastırdığım tüm duygularımı artık bastıramaz duruma geldim. Canım öyle yanıyor ki. Ben çabaladıkça ellerim bomboş kalıyor. Kendimi öyle çaresiz hissediyorum ki. O kadar kötü berbat hissediyorum ki. Yapayalnızım. Sessizce ağlamak dışında elimden hiçbir şey gelmiyor artık. Kendime o kadar ağır geliyorum ki. Ben boğuluyorum kendimden. Kendimi taşıyamıyor altında eziliyorum. Hayatımda çok gece üzgündüm. Bu gece biraz fazla üzgünüm. Her gecenin bir sabahı vardır bunu da biliyorum günlük. Ama bildiğim bir şey daha var. Yarınki geceler de gülemeyeceğim. Bu duygulardan kurtulup gerçek anlamda iyi olamayacağım. Çok üzgünüm. Sevilmemenin ve yalnızlığın ve hayatımdaki yaptığım hataların hepsini tüm zerrelerime kadar öyle çok hissediyorum ki. Öyle çok canım acıyor ki. Keşke iyi bir şeyler olsaydı :KK43:

Herkesin bir hayat yolu var, bir durum size ne kadar hissettirse de zarar veriyorsa, bir noktaya ulaştırmıyorsa tam aksine gitmeniz gerekiyor olabilir...

Selam bal günlük,

Birşeyler iyiye gidiyor sanki. Mutluluk kaç km hızla gelir demistim hani, en azından yolda olduğunu haber verdi diyebilirim.

Düşününce ton ağırlığında dertlerim var, ama düzelecek be günlük . Bak gör elbirliğiyle sen, ben, sevdiceğim halledeceğiz.

Bu gece yolculuk var , yolcunun duası kabul olurmuş derler, unutmayayim da afilli bir dua edeyim. Seni de haberdar ederim.

Hadi gelirim yine ben. Kib, bye. :nazar::KK25:

Selam günlük ,

Gece yolda yazmadım sana ama dua ettim, bereket için .

Hem yazasim var hem hiç yok. Öyle işte.

Bereket, neşe , sağlık ve huzur bol bol gelsin insallah . Tüm dünyaya.

Bye.

Selam günlükcüm,

Bugün sana gelecekteki ben için yararlı olabilecek bazı notlar alacağım.

Etrafımdaki evliliklerden gördüklerim ve şu an bana saçma gelen, bir evi, bir aileyi nasıl da etkiliyor bu gereksiz şeyler dediğim durumlar ve kendime tavsiyelerimi yazıyorum;

- eve alınacak yeni şeyler.

eskisi var ama daha güzeli, daha uyumlusu olsun derdi. mesela halı, mesela perde. bakıyorum da bu nedenle ne borçlar açılıyor. ne kavgalar, ne gürültüler çıkabiliyor. oysa alınmasa da olur, dışardan bir göz olarak bu tür şeyler çok önemli, dert edilecek şeyler değil diyorum. sevgili ben, görünüme takılma, evindeki huzuru önemse. ekstra paran yoksa bu şeyleri almanın derdine düşme, git yeni yemekler falan dene.

- eş, dost, akraba ziyaretleri.

eşlerden biri belki çok sever, diğeri sevmez. biri ister, diğeri istemez. gelenin ağzında kemik yoktur, bir dengesiz lafıyla aileyi kavgaya sürükler. sevgili ben, eşin ve sen evinize gelecekleri birlikte belirleyin.mükemmel olmaya çalışma misafir ağırlarken ama baştan da savma, güleryüzün hep olsun, evinin derdini sakın ha yansıtma. evin temiz olsun, dilin tatlı. ne kendini, ne eşini, ne misafirini. istemediğin misafir konusunda da taviz verme, baştan konuş eşinle. kendin de gereksiz yere katı olma.

- ev eşyası, düzen.

canım kendim, en çok lazım olan eşyaları göz önünde tut, yani eşin aradığında bulabilsin. mutfakta tavayı, yağı, makarnayı, şekeri, tuzu on saat aramasın, göz önünde ya da kolay yerlerde olsunlar. süpürgeyi, deterjanı, temizlik bezlerini, tuvalet kağıtlarını, ütüyü de kolay bulunacak yerlere koy. kullanması gerekebilir eşinin, söylenmesin sana. ya da evinde misafirin olur, kullanması gerekir yine, bulmak için her yeri karıştırmasın.

evin çok kabalık da olmasın, ihtiyacından fazlasını çok tutma evinde, düzeni, tertibi, temizliği kolay olsun.

-eşinle ilişkin .

canım kendim, eşini sev ve saygı duy. ona saygı duyduğunu ona da belli et. bak görüyorum ben erkekler en çok saygısızlığı kafaya takıyorlar, eş ve çocuğun kendilerine saygısızlık gelen şeylerini kaldıramıyorlar. birbirinizi iyi tanıyın ki anlaşabilesiniz. o da sana saygı duysun, saygısızlığında alttan alma, sen ona saygısızlık edersen de geçiştirme, oturun konuşun , özür dileyin, sımsıkı sarılın.

yatakları ayırma. ne kadar kızgınlık, kırgınlık olsa da aynı yastığa baş koymak gerek. yataklar bir kez ayrılınca, tekrar birleşmeyebiliyor.

- para mevzuları, bütçe.

canım ben, eşinle gelirinizi nasıl kullanacağınıza dair bir kararınız olsun. birbirinize açık olun, finansal durumları dürüstçe ve samimiyetle paylaşacağınızı daha baştan söyle. sonra bu paraya nereye gidiyor, bu borç nasıl oluştu, sen israf ediyorsun vs gibi çok dırdır dönersiniz birbirinize, ne tadınız tuzunuz ne bereketiniz kalır.

borç yapmamaya çalış evliliğinde. lükse düşersen sonu gelmez, zira çok görüyorum ne çok evlilik finansal batakta bu yüzden. güzel giyin, evin güzel olsun, eğlen ama abartmanın gereği yok. hele önün belirsizce borçtan kaç. bir süre fakirlik çek, yemeğin tek çeşit olsun ama kafan rahat olsun. krediden ve kredi kartından uzak durun, faizez giden paralarla neler alırsınız neler.

kefil olma. ne sen, ne eşin. dünya hali, bilemezsin.

birikim yapın. altın ve döviz birikiminiz olsun ya da ne iyiyse. her ay gelirin bir kısmını birikime ayırın ve sonra unutun bunu. birikim yapmayan aileler neler çekiyorlar kriz dönemlerinde. kendinde yaşadın, birikimin önemin biliyorsunuz, unutmayın.

ailelerinizin ihtiyacı varsa destek olun.

düzenli yardım etmeye çalışın ihtiyacı olanlara. hangi kapıları açar bu yardımlar bilemezsiniz, hiçbir şey olmasa huzur hissi yeter. eşinin yardım etmek istediği yere burnunu kıvırma, heme itiraz etme. edemeyecek durumdaysanız konuşun, miktarı azaltın ya da erteleyin ama bencil olmayın.

Sevgili günlük, şimdilik bunlar. Bu yazdıklarım konusunda karmaşa içinde olan ailelerde hep kavga gürültü. Gelecekteki bene şimdiki benden tavsiye olsun bunlar.

Canım kendim, öpüyorum seni. Sıkı sıkı sarılmayı unutmayı bana ve kendine ve yaşamaya :KK15::KK19::nazar:

Sevgili günlük ,

Üzgünüm .. yani hissettiğim şey hüzün. Ama gökyüzü de nasıl güzel , bulutlara vuran pembemsi kızıllık ne muhteşem görünüyor. Ben de kendime diyorum işte , gün batarken aslında ne muhteşem güzellikte batıyor evet sen de batiyorsun adeta ama seninkinde de var bir güzellik.

Evet yeniden dogana kadar karanlıkta kalacağım belki ama elbet yıldızlar olacaktır etrafımda, kuyruklu yıldız görüp bol bol dilek tutarim .

Bazı dertlerin çıkışı yok gibi, sonu yok gibi günlük. İçimde hep karanlık bir kısım. Geçer dimi be günlük , bu da geçer, herşey de gelip geçer dimi ?

Sevgili günlük,

2018 enteresan bir yıl oldu benim için. Öyle büyüdüm ki... Sene başındaki ben ile bugünün beni arasında dağlar kadar fark var. Bunu hem özel hayatımdaki hem de profesyonel hayatımdaki olumsuzluklarına bağlıyorum. Çok acı çektim ve artık yeni ben ile yepyeni bir sayfaya ihtiyacım var. İşe girip hayatımı düzene koymayı öyle istiyorum ki... Başvurularımı yapıyorum, çabalıyorum ve istiyorum. Bu durumda şansın benimle olması gerekiyor sanırım.

Her gecenin sonu sabah ise, büyük bir inançla güzel şeyler dilemeye devam edeceğim. :dua:

Sen de şans diler misin bana?

X