Popüler Konu Sevgili günlük...

yemin ederim gözlerim doldu okuyunca. yaşınız daha küçük sanırım, yapmayın kızlar. dünyada bir tek o yok. 7 senemi verdiğim şerefsiz beni tek sözle bırakıp gitti, ama toparlandım, evliyim. hiç bir zaman mutlu olmadığımı anladım. doğru kişi çıkınca karşınıza ne demek istediğimi anlayacaksınız. şimdi geçmeyecek gibi geliyor biliyorum ama geçecek. bana da aynılarını derlerdi oturup hüngür hüngür ağlardım. şimdi iyi ki bitmiş diyorum. size layık kişi sizi asla ve asla ağlatmayandır, sizi ağlatan veya size bu yazdıklarınızı hissettiren kişi iyi ki sizi terk etmiş, malesef. yoksa çok uzun süre ağlayacaktınız.

25 yaşındayım. Söyledikleriniz de çok haklısınız. Ama şu da bi gerçek öyle güçlü insanlar vardır ki nelere katlanmış atlatmıştır ama hayallerinden vurulmak insanın en büyük yıkımı oluyor. Bazıları 10 senesini verir sonunda bi çırpıda heba olur, bazıları da iki günlük tanıdığı adama hayaller kurar hayallerinden vurulur. Sonuç olarak yara aynı yara yanan aynı şeylere yanar. Herşeyin hayırlısı. Teşekkür ederim sözleriniz için. Gerçekten çok doğru.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili günlük;
Ne diyeceğim ne yapacağım bilmiyorum artık gerçekten bilmiyorum hani derler ya bu benim yaşama sebebim bunun için nefes alıyorum falan yok o bnde işte sahi hayata bağlayan ne bu hayatta kalmak için geçerli bir sebebimmi Varki? Dilerim 2017 aglamadigim hep guldugum bir sene olur hiç ümitli değilim ya hadi neyse

bu yaşadığınız acılarda unuttuğunuz bir şey var, dünyada bir tek o yok. şuan dünyada tek kişi o kalmış gibi, acılar hiç geçmeyecek gibi, hayalleriniz ölmüş gibi hissediyorsunuz biliyorum ama ne kadar uzun süre böyle düşünürseniz o kadar gerçekleşir bunlar. kendini gerçekleştiren kehanet olur yani. yeryüzünde kendinizi üzmeye değecek bir tane bile adam yok, yemin ederim. adam olsa sizi üzmez zaten. bak ne güzel 25 yaşındasın, ben 33 yaşındayım ve senin yaşında yaptığım salaklıkları yapmamak için neler vermezdim. çok güzel bir bölümde okurken notlarım iyiyken o salak için notlarımı düşürdüm, o salak ise mezun olur olmaz para içinde boğulunca ilk beni attı. nasıl olsa evleneceğim diye devlete yönelmedim çünkü sana iş kuracağım dedi. bin bir türlü söz verdi. kredi kartını verdi, ev eşyalarımızı al dedi. daha her türlü yıkılan hayalimi yazarım sana, belki seninkiler daha az kalır bnun yanında. mal gibi işsiz güçsüz kalakaldım ama bir adam göz yaşlarımı sildi, hala siliyor. acısı geçince onunla yaşadıklarımın mutluluk olmadığını anladım. psikoloğa gittim, buna bağımlılık diyorlar. insan evladı kendine zarar veren şylerden uzaklaşmaya programlı ama ısrarla orda kalmaya devam ediyorsan bağımlısın. şuan bakış açını değiştirmezsen ileriki yaşlarında yıkım daha büyük olur, lütfen yapmayın. öyle bir adamla bir beraberlik ömür boyu yalnız kalmaktan bile kötüdür. bana güven bak, hayatta geri gelmeyen tek şey zaman. para gelir, adam gelir, koca, çocuk vs hersey ya gider ya gelir, zaman asla.

Çok teşekkür ederim çok haklısınız gerçekten. Aslında bu kadar sözün üstüne tek söylenebilecek şey Allah herkesin karşısına hayırlı insanlar çıkartsın. Değmeyecek insanlar uğruna en güzel çağlarımızda en güzel duygularımız zedeleniyor. Allah büyük. Geçecek bu günler de.

Günlük ya bir sana açık açık yazıyordum artık sana da yazamıyorum. :/ İçimde sanki benden üç tane var. Günün ayrı dilimlerinde bu karakterler değişiyor bazen ben bile durup hoop ne oluyor ya şimdi diye sorguluyorum. Duygusuz olmak kötü dimi günlük. İnsanın bir özelliği de duygusunun olması. Şuan sanırım robot gibi duygusuz olmayı istermiydim en azından bir süreliğine. Buna ihtiyacım var gibi. Bak günlük ben sevmeyeyim demiyorum seveyim ama bu kadar çözülmesi gereken şey varken değil şu işleri bir bitireyim rahat edeyim sonra acıyı doyasıya yaşarım en dibine kadar ama önce bir şu işleri halledeyim be. Olsun be artık sıkıldım inan ki. Artık böyle bittim, delirdim.Bu kez iyi gelmedi yazmak. :KK43:

Sevgili günlük. Yeni bir seneye girmeden yazmak istedim sana. 2016 ne kadar da sancılı geçti benim için,bizim için,herkes için... Acılar,ayrılıklar,hastalıklar,ölümler derken ne kadar yorucu geçti dimi. Allah bizlere çok güzel bir 2017 nasip eder inşallah da 2016 yı aramayız.

Günlük artık bundan sonra sadece üzmemem gereken kişilere dikkat edeceğim. Onun dışında hiçkimse umrumda değil. Önceden de değildi ama en azından dikkat ediyordum. Artık mümkün mertebe konuşmayacağım da. Bak mesela dün karar aldım takmayacağım bunu dedim akşam aradı durumu izah etti iyi ki takmamışım. Böyle artık günlük şu hayatta hiçkimse benim için önemli değil sayılı bir kaç kişi dışında. İnsanların yine kalbinin kırmam yine anlayışlı olurum ama gerektiği kadar ve bunu çok uzun süredir sadece kendim için yapıyordum yani karşımdaki kişiler değerli diye değil kendi karakterim için yapıyordum. Böyle de devam edecek. Şu hayatta sadece bir isteğim var günlük başka hiçbir şey istemiyorum. Onun olması için uğraşacağım. Yeni yıl diyorlar ya yeni yıldan bir beklentim yok hiçbir şeyden bir beklentim yok benim. Bu yıl bitmiş bitmemiş benim için önemli değil, olsun artık en kısa zamanda. Neyse günlük bu da böyle dursun burda 2016 da yazdığım son günlük yazısı olur belki. Bundan yıllar sonra değişen şeyler istediğim şeyler mi olacak acaba? :/

Son 3 yılbaşım keyifsiz geçti ama bundan sonra belki daha güzel yılbaşı geçiririm.
Yeni yıl hepimize tüm güzellikleriyle gelsin, hepimizin gönlüne göre olsun :)

Sevgili günlük 2016 nın son gününde uğruna Aylardır göz yaşı döktüğüm büyük aşkımın tam bi zavallı Abaza haline döndüğünü gördüm.
2017 benim yılım olacak günlük. Göz yaşı Yok güçlü bi kontes var artık. Umarım ben ve benim gibi kalbi kırık arkadaşların acılarını unutturacak mükemmel bi yıl olur.
Sevgili günlük o adama söyle... vazgeçtim.

günlük....bi tek ben heyecanlı değilim yeni yıl için sanırım çok bi anlam ifade etmiyor gibi:p
ama eğer ediyorsa bana iş hayatında huzur ve başarı,aşkta huzur ve sevgi,ailede sıcaklık ve samimiyet verir misin?:KK200:
(ya da Allah'ım demeliyim belki ,biliyorum durmadan bir şeyler istiyorum...Olur mu hı bunlar da olur mu ki...Uslu kız olcam söz :KK49:)

Günlük yılın son yazısını yazıyorum bu kez kararlıyım. =) Eskisi gibi küçük ve arada boşluklar bırakarak yazarım belki. Artık seni samimi bulmuyorum günlük buraya yazmanın da bir anlamı kalmadı bunları en son eski günlüğüme demiştim bir süre sonra da yazmayı bıraktım. Çok şey öğrendim günlük ve sanırım öğrenecek çok fazla şey var. Mesela geçmiş zamanın asla geri gelmeyeceğini öğrendim. Bunu herkes biliyor hayatmacerası deme bana, bilmek farklı idrak etmek farklı ben mesela artık tam olarak biliyorum. Hayatmacerasi bir daha asla 6 yaşında olmayacak, bir daha o eski ortamın tıpatıp aynısı olmayacak. Geç saatlere kadar oyun oynadığım zaman olmayacak. Küçük ama hayalleri çok büyük olan, çevresindekilerin de inandığı bir hayatmacerasi olmayacak mesela. Hala bazı şeyler .........
Bak bunları öğrendim. İnsanlara tamamen güvenmememiz gerektiğini öğrendim. Dostluk denilen kavramın olmadığını, sadece Allah rızası için olursa olur sanırım. Sonra kimseye çok değer vermemek gerek bir de sevdiklerimizi üzmemek gerek bunu öğrendim. Çok önemli bir şey daha öğrendim günlük. Bu sonuncu -son bir yılda- öğrendiğim belkide hayatımda öğrendiğim en önemli iki şeyden birisi. Şu hayatta yaşadığın şeyin bedelini en çok sen ödersin ve kaybettiğinde en çok sen üzülürsün. Bunu öğrendim günlük. Yani velhasıl ne yapıyorsan bir noktadan sonra kendin için yapmalısın. Çünkü her gece yastığa başını koyduğunda dökülen göz yaşlarını kimse bilmiyor, ölmek istediğini kimse bilmiyor, yapmacık gülümsemelerinin ardındaki gözyaşlarını kimse bilmiyor, aklından geçenleri kimse tam olarak bilmiyor, yorgunluğunu, kıyıya vuran şeyleri kimse bilmiyor. Günlük şuan ne kadar açık yazdım sana acaba pişman olacak mıyım diye düşünüyorum? Ben en çok 23 yaşımdaki halimi merak ederdim günlük.........
O noktayla olan kısımlarda bir şeyler yazıyor çaktırma =) Önceden de böyle yapardım. Yeni yıldan değil ama kendimden beklentilerim var benim. Mesela önceden yazmıştım ya aynen öyle kalbi kilitleyip o kilidi uzun bir süre açmamak en iyisi. ..... Sonra duygusuz olmak da gerek, yol uzun günlük. Ben de biraz değişiğim yorgunum da. Çabuk ümitsizliğe kapılan ve düşen biriyim. Ama ümidimin olması gerektiğini ve düştüğüm yerden kaldıracak olan yine ben olmalıyım. Allahın izniyle böyle olacak günlük. Yanındayım diyen herkes gün gelir gider ben bunu çok iyi biliyorum. Yıldızlar var birde günlük. Yıldızlara son zamanlar da bakarken ki düşüncelerim değişti. Önceden biraz daha farklıydı artık çok az da olsa daha farklı. Bak çok iyi anlatabilirsin onlara içindekileri. Ne diyordu şair '
Ben onunla içimden konuşuyordum…' Yıldızlarda öyle işte günlük kafanı kaldırıyorsun bakıyorsun içinden konuşuyorsun işte bazen arada gözyaşları eşlik ediyor ama güzel yani =) Vay be ne kadar uzun oldu ve ne kadar saçmaladım ve ne kadar açık yazdım buraya. Aslında dert diye bildiğimiz şeyler belki de başkalarının şükür nedenidir biz/ ben şükürsüzüm. .......... Günlük birde eski günlüğe şöyle bir şey yazmıştım; Ben şimdi buraya yazmak istediklerimi yazmadım aslında söylemek istediklerim yazmadıklarımdı gerçek olanlar da onlar, buraya yazdıklarım ise öylesine yazılmış şeylerdi aslında yazmak istemediklerimdi. Neyse günlük yeni yıldan beklemiyorum dedim ya evet ama bir şeyler düzelsin istiyorum, en azından şu sıkıntı artık bitsin ben çok fazla sıkıldım. Geçen başka bir yerde aynı şeylerle üzülüyordum bu yıl başka yerde aynı şeylerle üzülüyorum, bir sonrakinde sevineyim ya da daha kötüye gitmesin bir şeyler. Dua en çok ihtiyacımız olan şey günlük. Hem fiili dua hem normal dua. Bu da böyle dursun günlük..

Sağlık öncelik tabi ki her zaman ama bunun dışında;
Huzurlu olacağım ömürlük bir iş diliyorum.. Kimseye muhtaç olmamayı diliyorum... Ailemin ve benim...
Gerçekten samimi, içten, iyi niyetli, düşünceli, ön yargısız, beni anlayabilecek, güzel insanlarla karşılaşmayı fesatlıktan, kötü enerjilerden, nazardan uzak kalmayı diliyorum..
Rahatça yanında/yanlarında "kendim" olabileceğim, güvenebileceğim insan/insanlar diliyorum...
Biliyorum bu çoook zor ama; çok şey yapabilecekken, çok sevgi verebilecekken, çok değer gösterebilecekken kırılacağım için bunları bastırmak zorunda olmayacağım, güvenebileceğim, ömürlük bir sevgi bağı ile bağlanacağımız yoldaşım olacak bir insan(varsa ihtimali insanlar da diyebiliriz) istiyorum... (gerçekten çok çok çok zor bu rahatlığı bulmam, hep 5 yaşında çocuk gözündeki gibi olsun istiyorum her şey...)
Ailemi, beni, beni sevenleri, kalbi temiz herkesi içten gülümsetecek olaylar diliyorum...
Daha az kırılmayı, insanların olumsuz enerjilerini daha iyi bertaraf edebilmeyi, hayatta duruşumun daha sağlam olmasını diliyorum. Ama yine çok değişmeyeyim, genele benzemekten korkuyorum, çok bencil olmayayım kendimi koruyacağım diye.
Allah'ım.. Hiç bırakma beni, lütfen. Yardımlarını hissettim bu zamana kadar, lütfen esirgeme. Kötü yönde değişecek gibi olursam da durdur beni...
Son olarak; ülkemizin sıkıntıları atlatmasını, dünyada kimsenin mağdur olmamasını, çocuklara daha iyi bir dünya diliyorum...

Son düzenleme:
Kalbi temiz, iyi niyetli insanlar falan demişim de şunu da ekleyeyim; yanlış düşüncelerde, yanlış yolda olanları da ıslah etsin Rabbim, doğruya yönlendirsin...

bugünün dünden hiçbir farkı yok.

aynı terör olayları, aynı aile kavgaları, aynı huzursuzluklar, mutsuzluklar.

oysa ben bu sene geçen seneden çok daha iyi olsun istiyorum.

çevremi değiştiremiyorum, yapabileceğim tek şey kendimi değiştirmek.

alışmak o kadar kötü ki, mutsuzluğa kavgaya hatta ölüme bile alışmışız.

ben farklı olacağım, alışmayacağım, bozulmayacağım, ne kendimden vazgeçeceğim, ne insanlığı kaybedeceğim, ne de ideallerimden yılacağım.

bu da kendime andım olsun.

X