3 haziran.. sevgili günlük bu günü atlayarak direk 4 hazirana geçiş yapabilme şansımız var mı ? o kadar çok sebebim var ki bunu istemem için.. 3 haziran 63, nazımın ölüm yıldönümü.. 3 haziran 86 o'nun doğum günü.. 3 haziran 08 beni ellerinde çiçeklerle istemeye geldikleri o isyanlarıma sebep gün. çook duygusalım günlük bu aralar. her şarkıda ağlayasım geliyor. o değil kadifeden kesesi kahveden gelir sesi oturmuş kumar oynar ciğerimin köşesi şarkısını dinlerken de insan ağlamaz değil mi ? tamam sınav stresinden boğuluyorum o ayrı.. tamam depresifim bu aralar üstüme gelme günlük !! üstüme gelme dedim leeeeeeen bak ağzımı bozacam şimdi.. gerçi senin ne günahın var 3 haziranı sen mi icat ettin. sevmiceeeeeeeem işte sevmiceeeeeem bu tarihi. akşama kadar ağlicam elimde nargile duman püskürtüp durucam klimalı odamın statik havasını iyice oksijenden mahrum ederek.. banane ! kaldırın şu tarihi değiştirin 4 hazirana ışınlanalım cümbür cemaaat banane yani bananeee ! nazım öldü akşama kadar onun şiirlerini okuyup böğüre böğüre ağlicam. "mavi gözlü bir devdi minnacık bir kadın sevdi.." minnacık insanlar sevdik be günlük. tamam be damara bağlamıyorum. hayır bağlıyorum. sen günlüksün ve benim her türlü dengesizliğime katlanmak zorundasın. offfffff..şimdi bu saatte nargile yapmaya kalksam babam uyanır söylenir.. bu sinirle bende ona çemkiririm. sonra annem uyanır. sonra dayım.. sonra anneannem.. en iyisi uyuyayım. yarına enerjik olmam lazım bol bol ağlicam. bu arada.. kem küm.. iyiki doğdun, yani doğdun iyi ki.. nazım sen iyi ki geldin bu dünyaya.. ama keşke ölmeseydin.. hem de böyle olmasaydı hayatın.. moskovada ölmemeliydin en azından.. yurdunun topraklarında vermeliydin son nefesini. ve sen, iyi ki doğdun, 24 oldun.. iyi ki hayatımın 5 senesinde bulundun.. iyiki geldin 3 haziran 86 da dünyaya ve iyiki geldin evime 3 haziran 08 de beni annemden istemeye.. verdiler de noldu gerçi kıymetimi mi bildiniz..neyse.. olan oldu.. olması gerekti. ben de cahildim sen de.. ama iyi ki doğdun.. şimdi senle aynı ağaçta farklı mevsimlerdeyiz.. ve bana hala sevgilimin doğum günü sorulduğunda 3 haziran diyorum 3 eylül diyeceğime.. ben artık eylülü seviyorum, sen de sev başka mevsimleri, başka doğumgünleri anlamlansın yüreğinde, başka bi kızı sev aynı beni sevdiğin gibi.. sen harbiden sevginden yaptın ne yaptıysan ve belki ben o sevgiden korktum, öyle kavuucuydu ki kavruldum, gene sendeydi bütün merhemler, ya sen verdin ben alamadım ya ben istemeyi beceremedim.. ikimiz de sevdik aslında.. bilmeden deli gibi sevdik sadece.. fütursuzca sevdik.. deli gibi harcadık savurduk bu sevgiyi.. saklayalım yarınlara da kalsın bu sevgi diyebilmeyi beceremedik.. şimdi tasarruf etmeyi öğrendim sevgimden.. dizginlemeyi öğrendim içimdeki kısrağı.. sen de artık bendeki gibi şahlanma hiç bir aşkında. durul,, dinginleş.. sakince sevmeyi öğren.. yeni yaşın kutlu olsun, sana binbir türlü güzellikler getirsin.. yazık ettin ikimize de dersin ya hep.. birgün anlayacaksın aslında bu hastalıklı sevgiye ötenazi yaparak en büyük iyiliği yaptım ben ikimize de.. sana ömürlük sevgiler diliyorum, nefes alabilen, yaşatabilen sevgiler.. hoşçakal.. Günlüğüm seni de öpüyorum, sen mükemmel bi sırdaşsın yahu.