• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgili gibi trip atan yakın arkadaş

• Konu Sahibi Konu Sahibi chip
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

chip

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2009
138
67
123
Diğer
O benim en yakın arkadaşım, sırdaşım, ben de onun için öyleyim ama artık kaprislerinden, triplerinden çok bunaldım. Ben ona yeterince zaman ayırmıyormuşum, mesajlarına geç cevap yazsam hemen trip atmaya başlıyor. Bu konular yüzünden çok tartıştık . Açıklıyorum, " ben senin kadar her zaman müsait olamıyorum, sorumluluklarım senden daha fazla " vs ama yok, anlamıyor " sen benim en sırdaşımsın, seni çok seviyorum, o yüzden böyle oluyor, sen arayıp sormayınca herhalde birşey oldu, benimle konuşmak istemiyorsun diye düşünüyorum" diyor .

Bir tartışmamızda şöyle bir mesaj atmışlığım bile var " arkadaşlığımızı sevgili modunda yaşamaktan yoruldum ben, ilişkimize biraz ara verelim mi diyeyim, sen benden daha iyilerine layıksın mı yoksa sorun sende değil bende mi bilemiyorum ama vallahi yoruldum artık" diğer arkadaşlarımla bile aramızda espri konusu oldu bu durum, o da biliyor .

Ben 1 aydır dünyanın bir ucundayım, 8 saatlik saat farkı var Türkiye ile arada , doğal olarak belirli saatler içersinde telefonlaşabiliyorum ailem ve arkadaşlarımla , o da sadece internet üzerinden. Bundan 4-5 gün önce yine attığı 2 mesaja cevap yazmadım diye tripli bi mesaj atmış, bende aynı şekilde cevap verdim, biraz tartııştık mesajlarla, sonra 3-5 şey daha yazdı , ben de iyice sinir oldum ve cevap vermedim, arkasından 2 kere aradı , açmadım. 1 gün sonra doğum günümdü , hem viber den hem Face den mesaj atmış " doğum günün kutlu olsun, seni çok seviyorum " diye, 3 gün geçti hala cevap yazmadım.

Hem üzülüyorum hem de cidden artık çok sinir oluyorum, ne yapayım ben, siz söyleyin

canım seni çok iyi anlıyorum benimde böyle bi arkadaşım vardı erkek arkadaşımdan bile kıskanıyordu beni en son çok sıkıntılı bi dönemden geçerken bana dediğin gibi sürekli sevgili tiribi yaptı yok beraber vakit geçiremiyoruz msj atmıyosun sinemaya gitmek istiyormuş ben gelmiyomuşum.. e iyi de ben çalışıyorum tek bir pazarım var kendime vakit ayırabildiğim her pazarımı seninle geçiremem ki hafta içi çalışıyorum işteyim meşgulum her dakika senin mesajlarına cvp verme gibi bi şansım yok ki bunları anlamak bu kadar zormu ya... en son bende çıldırdım yeter dedim ve 15 senelik arkadaşlığımız bitti..benim ne kadar zor sıkıntılı bi süreç geçirdiğimi bile bile benimle günlerce tartıştı bu konuyla ilgili ve o kadar bencilki bana sen problemlerini hallettin mi diye sormuyo beni nie aramadın nie msj atmadın gelmiyosun gezmiyoruz vakit geçiremiyoruz diyo.. Oturdum düşündüm benim hayatımdaki en zor zamanlarda yanımnda olmayan üstüne üstelik sorun çıkaran biri gerçekten benim arkadaşım dostum olabilirmi diye ??? olamazdı... :50: 2 yıldır görüşmüyoruz..Son tartışmamızın 20 gün sonrasında kardeşimin düğünü vardı oraya gelmedi işte o zaman bitti benim için.. Bencillik die düşünüyorum canım ben işin zor çok zor.. en yakın arakadaşın ama gerçekten insanı zorluyo böyle tipler ..Ha üzülmedim mi çok üzüldüm hem de çok ama görüşmeme kararı aldım ve artık görüşmüyoruz...

canım seni çok iyi anlıyorum benimde böyle bi arkadaşım vardı erkek arkadaşımdan bile kıskanıyordu beni en son çok sıkıntılı bi dönemden geçerken bana dediğin gibi sürekli sevgili tiribi yaptı yok beraber vakit geçiremiyoruz msj atmıyosun sinemaya gitmek istiyormuş ben gelmiyomuşum.. e iyi de ben çalışıyorum tek bir pazarım var kendime vakit ayırabildiğim her pazarımı seninle geçiremem ki hafta içi çalışıyorum işteyim meşgulum her dakika senin mesajlarına cvp verme gibi bi şansım yok ki bunları anlamak bu kadar zormu ya... en son bende çıldırdım yeter dedim ve 15 senelik arkadaşlığımız bitti..benim ne kadar zor sıkıntılı bi süreç geçirdiğimi bile bile benimle günlerce tartıştı bu konuyla ilgili ve o kadar bencilki bana sen problemlerini hallettin mi diye sormuyo beni nie aramadın nie msj atmadın gelmiyosun gezmiyoruz vakit geçiremiyoruz diyo.. Oturdum düşündüm benim hayatımdaki en zor zamanlarda yanımnda olmayan üstüne üstelik sorun çıkaran biri gerçekten benim arkadaşım dostum olabilirmi diye ??? olamazdı... :50: 2 yıldır görüşmüyoruz..Son tartışmamızın 20 gün sonrasında kardeşimin düğünü vardı oraya gelmedi işte o zaman bitti benim için.. Bencillik die düşünüyorum canım ben işin zor çok zor.. en yakın arakadaşın ama gerçekten insanı zorluyo böyle tipler ..Ha üzülmedim mi çok üzüldüm hem de çok ama görüşmeme kararı aldım ve artık görüşmüyoruz...

Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız :) hayır yani bir de biz evli barklı kadınlarız, hani hepten yanlız olsa , bana sarıyor sıkıntıdan diyeceğim ama değil. Sürekli " görüşemiyoruz, sadece sen müsait olunca görüşebiliyoruz " diyor. " bütün boş vakitlerini annenle geçiriyorsun" diyerek sitem etmişliği bile var. Oğlumu sinemaya götürmem bile sorun oldu, onu çağırmamışım, yahu çoçuk filmine gidiyoruz, gelmez, normal de sinemaya gittiğimizde bile bilet parasından şikayet eder, pahalı diye söylenir, çocuk filmine mi gelip boşa para verecek ? Ama işte onda bile sitem etmişliği var yani

ben arkadaşınızın yerinde olsaydım bir daha size mesaj atmazdım:19:

ben arkadaşınızın yerinde olsaydım bir daha size mesaj atmazdım:19:

Ama hiç mi haklı değilim ? Insanın çok yoruldum artık, sadece bu yukarda anlattığım 3-5 şey değil, 1 seneden fazladır böyle, kaç kere konuştum , anlatmaya çalıştım , anlamıyor. Doğumgünü mesajına cevap vermemem konusunda benim de içim çok rahat değil ama bu dereceye getirdi artık beni, içimden gelmiyor.

Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız :) hayır yani bir de biz evli barklı kadınlarız, hani hepten yanlız olsa , bana sarıyor sıkıntıdan diyeceğim ama değil. Sürekli " görüşemiyoruz, sadece sen müsait olunca görüşebiliyoruz " diyor. " bütün boş vakitlerini annenle geçiriyorsun" diyerek sitem etmişliği bile var. Oğlumu sinemaya götürmem bile sorun oldu, onu çağırmamışım, yahu çoçuk filmine gidiyoruz, gelmez, normal de sinemaya gittiğimizde bile bilet parasından şikayet eder, pahalı diye söylenir, çocuk filmine mi gelip boşa para verecek ? Ama işte onda bile sitem etmişliği var yani[/QUO

ilginç valla anlam veremiyorum bende niye böyle :26:

Ama hiç mi haklı değilim ? Insanın çok yoruldum artık, sadece bu yukarda anlattığım 3-5 şey değil, 1 seneden fazladır böyle, kaç kere konuştum , anlatmaya çalıştım , anlamıyor. Doğumgünü mesajına cevap vermemem konusunda benim de içim çok rahat değil ama bu dereceye getirdi artık beni, içimden gelmiyor.

vakit ayıramama konusunda haklısınız sanırım arkadaşınız size çok değer veriyor umarım tatlılıkla çözersiniz bu meseleyi

Bahsi geçen kişinin size karşı arkadaşlığı, dostluğu nasıldır bilemem. Belki çok iyidir, çok değer veriyordur size, o yüzden yapıyordur. Belki de egoistliğinden yapıyordur. O yüzden iyi ya da kötü bir yorum yapamayacağım. Sadece şunu söyleyebilirim, tartışmak trip atmak yerine düzgünce anlatın ona bu bize anlattıklarınızı... Tam olarak değişmese de anlayışlı davranabilir. Ben böyle bir insanla arkadaşlık yapamazdım sanırım, çabuk bunalırım.

Son düzenleme:
Arkadaşınızın burda hiç arkadaşı yok mu? Sosyal çevresi nasıl? Eğer istenmeyen birisi ise sizle olan yakınlığını abartıyor olabilir. Eğer böyle birşey yoksa tartışmayla bir yere varamazsınız. oturup konuşmanız lazım. Benim de en yakın arkadaşım iki sokak ötemde ama iki üç haftada bir görüşüyoruz. Trip atmak falan da ne? özellikle şu "boş vakitlerini annenle geçiriyorsun" kısmına kahkaha attım resmen. Ciddi ciddi gözden geçir arkadaşlığını bence.

Evet o da bana çok değer verdiği için böyle olduğunu söylüyor . Benim haricimde yeterince arkadaşı, akrabaları var . Ama biz çok yakın dostuz, hiçkimseye anlatamadığı şeyleri bana anlatır, ben de ona. Mesela ben öyle ev oturmasından falan pek hoşlanmam, o şekilde görüştüğüm insanlar, komşularım falan yok. Alışverişe gitmek istesem bu arkadaşımı ararım, sinemaya onunla giderim, bara, tavla oynamaya, dolaşmaya hep onu çağırırım . Bunun dışında çoçuğumla birlikte zaman geçireceğim zaman ya çocuklu arkadaşlarımla görüşürüz, yada annemle . onda da ya parka, ya sinemaya, ya havuza gideriz çocuklar eğlensin diye, yada evde otururuz çocuklar oyuncak oynar. Ama mesela onun benim dışımda eğlenmeye, alışverişe, birşeyler içmeye gidebileceği başka arkadaşları da var ve giderde zaten.
Aklıma ne geldi yine :) arkadaşımın doğum günüydü ,birlikte kutladık onun arkadaşlarıyla. İstdiğim kadar güzel bi hediye alamamıştım. O yüzden Birkaç gün sonra eşim dedi ki " arkadaşını yemeğe davet et, ben size rezervasyon yaptırayım güzel bir yerde , yiyip için, ben öderim" neyse o gün çıkıcaz, yemekten sonrada x bara gidelim dedik. Başka bir arkadaşım aradı akşam eşiyle x bara gideceklermiş, eşimle beni de çağırıyor, ben de diğer arkadaşıma söz verdiğimi yemeğe gideceğimizi , yemekten sonra belki oraya da uğrayacağımızı söyledim. O da " tamam biz orda olucaz zaten " dedi .Sonra arkadaşım geldi, evden çıktık, anlattım böyle böyle oldu, onlarda orda olacakmış dedim. Surat astı, planlara Sadık kalmamakla suçlandım," ben başbaşa eğlencez diye düşünmüştüm dedi :) yani insanlar bizim gideceğimiz yere gitmeyi planlamışlar, ne diyeyim , hayır arkadaşımla ben gidicez bu akşam oraya, siz başka yere gidin mi diycem? Arkadaşım başka yere de gitmek istemiyor, çünkü en çok eğlendiğimiz , tanıdık güvenli yer orası.ama benim başka tanıdıklarım da orda olsun istemiyor biz varken

Yeteri kadar sevgi beslemiyorsunuz arkadaşınıza ben bunu anladım. Boş vakitlerde yapılan arkadaşlık belliki karşı tarafa görede değil
görüşmemeniz daha hayırlı
bende herşeyimi paylaşacağım, gün içinde iletişimde olmak istediğim bir arkadaş hep hayalimdi
keşke en yakın dostumla yakın olsam diyorum hep
onun benim hakkımda böyle düşünmesi beni çok ama çok üzerdi

Yeteri kadar sevgi beslemiyorsunuz arkadaşınıza ben bunu anladım. Boş vakitlerde yapılan arkadaşlık belliki karşı tarafa görede değil
görüşmemeniz daha hayırlı
bende herşeyimi paylaşacağım, gün içinde iletişimde olmak istediğim bir arkadaş hep hayalimdi
keşke en yakın dostumla yakın olsam diyorum hep
onun benim hakkımda böyle düşünmesi beni çok ama çok üzerdi

Boş vakit dediğim, işimden , çocuğumdan ve eşimden arta kalan hemen hemen tüm vakitlerimi zaten bu arkadaşımla geçiriyorum. Görüşemediğimiz zamanlar telefonlaşıyoruz. Bazen 1 hafta çok yoğun çalışıp dışarı çıkamadığım için , o bana uğruyor, ben o anda hem çalışıp hem onunla muhabbet ediyorum. Bu seferde " bıktım sandalye üstünde tünemekten , ne zaman rahat rahat oturup tavla oynıycaz " diye şikayet ediyor. Benim sipariş üzerine çalıştığım bir işim var, o yüzden ne zaman yoğun olacağım pek belli olmuyor. Yada net planlar yapıp, planlarıma herzaman Sadık kalamıyorum, mesela diyelim önümüzde ki hafta sonuna bir plan yaptık ama bana bir telefon geliyor 4-5 gün önceden 2 günde 500 tl para kazanıcam, arkadaşımı arayıp planı ertelemek zorunda kalıyorum. Az para mı? İşi geri çevirsem o mu koyacak o parayı benim cebime ? 50-100 olsa neyse, inanın geri çevirdiğim oluyor. Ama ben bu parayla , kendimin çocuğumun ihtiyaçlarını karşılıyorum, eşime yardımcı oluyorum. Ev aldık, ayda sadece 3000 lira sadece kredilere gidiyor. Ve arkadaşım ben yoğun çalışıyorum yada planları ertelemek zorunda kalıyorum diye ciddi trip atıyor bana, illallah detirtecek kadar.

Ben onu özellikle zor durumlarında hiç yanlız bırakmıyorum, hamile kalıp, sorun yaşadığında, sabahtan akşama kadar yanında ben dolaştım hastane hastane, doktor doktor, eşi bile yoktu. Bebeğini kaybettikten sonra yaptırdığı genetik test sonuçlarını almaya giderken yine ben vardım yanında, ben destek oldum , Dr la ben konuştum, eşi yine gelmedi. Kaldı ki 10 yıllık evliliğinde 2. Hamile kalışı ve kaybedişiydi, ne eşi ne annesi , ne kız kardeşi, ne başka bir arkadaşı değil , ben gittim hep. Bütün bunları nasıl olur da göz ardı edip benim ona değer vermediği mi düşünür? Ben gece gündüz çalışırken , bazen iş başında sabahladığım oluyor, böyle zamanlarda 2 gün arayamasam hakkı var mı trip atmaya ? Biliyor nasıl çalıştığımı oysa. İşimi bırakırsam, çocuğumu anneme satarsam, kocayı da başımdan atarsam , ancak o zaman onun beklentilerine karşılık verebilecek kadar vaktim olur. Offf anlatırken bile sinirlerim zıpladı, belki de cidden görüşmemek daha iyi olucak ruh sağlığım için

bence arkadaşlık anlayışlarınız uyuşmuyor ve bu dar zamanda patlak verdi yada arkadaşınız zor bir dönemden geçiyor sürekli kafasını dağıtacak birini arıyor sorunlarınıda en iyi size anlatıyor yada en çok siz onu eğlendiriyorsunuzki sizinle başbaşa görüşmeyi tercih ediyor.yakın zamanda bende bu tip bir şey yaşadım arkadaşınız kadar abartmadım ama arayan sürekli görüşmek isteyen oldum daha önce hep aranılan taraf olmuştum halbuki ama şimdi durum böyle olunca onunda psikolojisi farklı oluyor anlamış oldum siz öyle yaptınız demiyorum ama mesela ben en yakın arkadaş sıfatını taşıyan kişiden mümkün mertebe yakınlık beklerim paylaşımda bulunalım isterim 7/24 olmasada en azından 2 haftada bir görüşelim vs neyse kısacası insan zor bir dönem geçirip üstüne birde yakınlık destek beklediği kişiden kendince yeterli desteği göremiyorsa hayal kırıklığına uğruyor ve bir süre sarıyor ister istemez ama sonuçta herkesin bir hayatı var oda zamanla bunu fark edip üstelemez sizde görüşmek istemiyorsanız araya mesafe koyarsınız zamanla anlar oda.ayrıca sosyal bir insan olabilir ama demekki en yakın sizi görmüş eskiden olsa direk size hak verirdim çünkü benimde zamanında bunaldığım oldu bu tip arkadaşlarımdan ama şimdi belkide gerçekten ihtiyaçları vardı diyorum:ssz:

Bende de var trip atmayi seven bir yakin arkadas. Surekli gorusmek istiyor, seviyor filan, orasi tamam ama... Bazen tadi kaciyor.

Misal, gecen gun baska bir arkadasimla gezmege gittim. Aksaminda da yakin arkadasima gidicem yine. Bu yakin arkadasim 45 dakikada bir filan ariyor, ne zaman goruscez diye. 40 kere "ben isim bitince, gelecegim zaman seni arayacagim" dedim. her seferinde tamam deyip hala ariyor. Cevap veremedigim zaman 6 kere filan ard arda ariyor, acana kadar... Artik kendimi taciz ediliyormus gibi hissedip sinirlenmistim. Ben baska bir arkadasimla agiz tadiyla gorusemeyecek, gezemeyecek miyim diye. Sonra zaten aradim bunu bir guzel firca cektim, "ne diye zirt pirt ariyorsun, bir durum mu var, benim isim gucum var, senin yuzunden birsey alacam, satici adamla bile konusamiyorum telefonundan" dedim. Bayagi kizmistim.

Seni anliyorum o yuzden, samimiyet, yakin arkadaslik cok iyidir, ama karsi tarafi bogmadan, tadini kacirmadan. Cok sinir bozucu bir durum yani. Ortada birsey yokken, arkadas arkadas olmaktan cikiyor, ayri bir dert, bir stres kaynagi haline geliyor resmen.
:37:

Ay hic cekemem kimse bana yok efendim niye oraya gittin niye beni cagirmadin niye cwp wermedin diemez desede son sozu olur herkesin bi hayati var gereksiz dırdır hic cekemem

Baya bir mesajlaştık arkadaşımla, ne kadar sıkıldığımı anlattım, arkadaşlığımızın bitme noktasına geldiğini söyledim. Şimdilik çözdük gibi. Umarım ciddiyetimi anlamıştır bu sefer

benim iş arkadaşımda sizin anlattığınız gibiydi. bütün gün 9 saat yanyanaydık yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi gün içinde, akşamlarıda mesajlaşıp arayıp konuşmak isterdi ve haftasonları sürekli buluşmak isterdi. mesajına cevap vermesem trip atardı, haftasonu işim var desem küserdi. ondan başka bi arkadaşla sohbet etsem kıskanır diğerini kötülerdi ve yine trip atardı :4: bende güzellikle anlattım ama o anlamak istemeyip aynı hareketlerine devam ettiği için arkadaşlığımı sürdürmemeye karar verdim ve şuan sadece merhaba merhaba konuşuyoruz çokta memnunum keşke 2 yıldır çekmeseydim şuan o kadar rahatım ki :34:
deli midir nedir sevgilim bana o kadar trip atmıyodu, kızdan 9 saatin 8inde trip görüyodum. deli deli :37:

Şükürler olsun ki dostum benim ruh ikizim.
Yeteri kadar sevmiyorsunuz siz onu..

Ay hic cekemem kimse bana yok efendim niye oraya gittin niye beni cagirmadin niye cwp wermedin diemez desede son sozu olur herkesin bi hayati var gereksiz dırdır hic cekemem

bende senin gibi düşünmeyi başarabilseydim keşke :) benim vardı öyle birtane en son resti çektim ama elim telefonada gidiyor hep aramamak için kendimle savaşıyorum

Back
X