Sevgi kıyaslaması

Öncelikle biri yaşıtlarımdan olgunum dediğinde o kişinin hiç de olgun bir insan olmadığını düşünüyorum ben. Neye göre verdiniz bu kararı, kriteriniz ne? Örneğin 30-40 yaşındaki birinin düşünce şeklini biliyor musunuz da olgun olduğunuza karar verdiniz? Bana daha çok küçük bir çocuk yetişkincilik oynuyormuş gibi geliyor.
Yeterince olgun olsaydınız bu yaşta evlilik kararı almazdınız.
Yeterince olgun olsaydınız, sevgilinizin eski sevgilisi ile mesajlarını okuyup özel alanını işgal etmezdiniz.
Yeterince olgun olsaydınız sevginin bu tarz şov amaçlı haraketlerle bağlı olmadığını anlardınız.
Bana mektup yaz, uzun uzun mesaj at vb. biraz lise aşkı davranışları gibi. Biri sizi seviyorsa davranışlarından anlarsınız. Lafla peynir gemisi yürümez. Siz sevildiğinizi hissediyor musunuz ona bakın. Hissetmeyip, duygularınızı valide etmek için kanıt arayıp bunu bulmuş olabilirsiniz.
Bence bunun üstüne oturup iyice düşünün, daha çok gençsiniz gözünüz açılmadan bir evlilik yapmayın, nişanlılık işini olabildiğince uzun tutun.

Siz size sadece sizin istediginiz seyleri yapsin ve oyle davransin istiyorsunuz ama karsinizdakide bir insan ve duygulari karakteri var onu sizin istediginiz sekilde sekillendiremezsiniz gecmiste oyledir buyuyup olgunlasmistir surekli bana beni sevdigini soyle uzun mesaj yaz mektup yaz vs bunlar cok yorucu beklentiler karsi taraf icin

Güvensiz şüpheci bir insan olgun değildir öncelikle bu .22 yaşına göre olgunum diyebilirsiniz 40 yıllık tecrübe ile bir olmayacağını bilerek.Bir insanın herseyini bu kadar didikledikten sonra net bir fikriniz olur.Ya konuyu kapatır susar yola devam edersiniz yada yolları ayirirsiniz.Boyle sürekli ortaya sürmek bir yere kadar tahammül edilir .Hepimiz bu tavra bir yerde dur orada deriz bıkkınlık kaos esittir sevgi saygı biter .Yaşınız genç doğru insan bu olmayabilir sizin için sizde onun için .Şu şüphe didikleme sinir huyunuzu torpuleyin kendiniz için kimse kimseyi sonsuza kadar her olumsuzluğu ile kabul etmiyor bu dünyada.Bu tarz kişilerin istediği hep çok birinci ilgiyi kimse vermiyor onlara bu tüm ilişkilerinizin köküne kibrit suyu dökecek olumsuz özellikler .Onu daha çok sevmiş onunla daha iyi uyum yakalamış olabilir sizin tavırlarınizda onun içinden gelmeme sebebi olabilir.Ben erken bir nişanlılık diyorum .

insan değişebiliyor ya
bundan 2-3 sene önce bir flörtümle aramız bozuktu ve sırf barışmak için kapısına falan gitmiştim
şimdi düşününce çok cringe geliyor ama o dönemki kafam ve bakış açıma göre öyle yapmam gerekiyor gibi hissetmiştim
ve içimden öyle gelmişti, yaptım
hatta hediye falan alıp gitmiştim, düşün
o kişiden sonra sevgili olduğum kişiyi kapısına gittiğim kişiden çook daha fazla sevdim
ama o kadar kavga etmemize, defalarca küsmemize rağmen bi kere bile kapısına gideyim hediye alayım gibi şeyler düşünmedim
içimden de gelmedi, yapmadım çünkü saçma geldi
bu o insanı sevmediğimi göstermez
ona bakarsan sevgilim de seneler önce platonik aşık olduğu kadının arabasını yoldan geçerken görebilmek için
her iş çıkışı bi yere gidermiş
yani 1 dk'lık bi araba görme sevdası için yolunu değiştirirmiş uzatırmış, zaman harcarmış, kendini yorarmış vs
bunları bi arkadaş ortamında biz sevgiliyken anlattığında gülerek "şimdi düşününce çok çocukça geliyor ama o zamanlar bunları yapmıştım" demişti ve hepimiz gülmüştük
benim için hiçbir zaman böyle bişey yapmadı ve asla neden yapmadı beni sevmiyor herhalde diye düşünmedim
kendinizi eski insanlarla kıyaslayıp ona şunu yapmış bana bunu yapmış diye düşünüp içinizi yemeyin

insan değişebiliyor ya
bundan 2-3 sene önce bir flörtümle aramız bozuktu ve sırf barışmak için kapısına falan gitmiştim
şimdi düşününce çok cringe geliyor ama o dönemki kafam ve bakış açıma göre öyle yapmam gerekiyor gibi hissetmiştim
ve içimden öyle gelmişti, yaptım
hatta hediye falan alıp gitmiştim, düşün
o kişiden sonra sevgili olduğum kişiyi kapısına gittiğim kişiden çook daha fazla sevdim
ama o kadar kavga etmemize, defalarca küsmemize rağmen bi kere bile kapısına gideyim hediye alayım gibi şeyler düşünmedim
içimden de gelmedi, yapmadım çünkü saçma geldi
bu o insanı sevmediğimi göstermez
ona bakarsan sevgilim de seneler önce platonik aşık olduğu kadının arabasını yoldan geçerken görebilmek için
her iş çıkışı bi yere gidermiş
yani 1 dk'lık bi araba görme sevdası için yolunu değiştirirmiş uzatırmış, zaman harcarmış, kendini yorarmış vs
bunları bi arkadaş ortamında biz sevgiliyken anlattığında gülerek "şimdi düşününce çok çocukça geliyor ama o zamanlar bunları yapmıştım" demişti ve hepimiz gülmüştük
benim için hiçbir zaman böyle bişey yapmadı ve asla neden yapmadı beni sevmiyor herhalde diye düşünmedim
kendinizi eski insanlarla kıyaslayıp ona şunu yapmış bana bunu yapmış diye düşünüp içinizi yemeyin

Aldığım en güzel cevap, teşekkür ederim. Sonradan yazdıklarımı pek okuyan olmamış ya da işine gelen olmamış ki neredeyse herkes kendi içindeki öfkeyi kini bana kusmuş, dikkate almıyorum 😂 Gün içerisinde düşüncelerim iyice oturdu ve siz de aynen düşündüğüm gibi kendinizden örnek vermişsiniz. Benim de artık ona karşı içimden gelmemesi, tıpkı sizin gibi farklı bir şekilde gösterdiğim içinmiş.

Telefonunu karıştırmak vs olaylarında hak vermiyorum doğru bulmuyorum fakat diğer konuda anlıyorum sizi. Partnerimizden tabiki duygusal olarak da bir şeyler talep edebiliriz sevgi dillerimiz uyuşmasa bile karşı tarafı mutlu etmek adına sevdiği şeyleri yapabilmek bunun için çabalamak o çabayı görebilmek de ilişkiyi besleyen bir şey. Ha eski sevgilisiyle kıyaslamanıza katılmıyorum kendi değerinizi düşürmeyin insan her gün kendini geliştirip değişebilen bi varlık o günkü aklıyla bakmıyordur bugüne. Şu an sizi duygusal olarak yeterince tatmin edebiliyor ise mutlu ve huzurlu bir ilişki yaşıyorsanız bu konuları aşmaya bakın. Ben de nişanlıyım ben de mesela uzak mesafe ilişkimiz olduğu için benimle hep ilgili alakalı konuşsun isteyebiliyordum bazen nişanlım ise bazen çok yorgun olduğunu istediğimi veremeyeceğini dile getiriyordu ben sevgisini hissettiğim müddetçe artık diğer etkenlere takılıp can sıkmamam gerektiğine karar verdim. Siz de bu konunun üzerinde durmayın çok.

X