Sevgi herşeyi halleder mi ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi keci3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

keci3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
447
2
46
Ankara
Merhabalar öncelikle yeni yılınız çok güzel huzur dolu geçsin inşallah..
Benim derdim burada gördüğüm bazı konular kadar zor ya da ağır değil fakat sıkıntının azı çoğu olmuyor bazen malesef..
Hemen konuya giriyorum; Martta 2 senenin dolacağı bir ilişkim var 3 senedir de tanışıyoruz.. O başka şehirde şu an, okulumu onun yaşadığı şehirde okumuştum ordan tanışıyoruz. Haziranda mezun oldum ayrılmak çok zor geldi ordayken hergün buluşurduk çünkü. Ben ordan buraya gelirken fazla ayrı kalamicamızı biliyorduk o yüzden o bana bi kaç ay sonra en azından istemeye geliriz adı konulur buluşmalarımız rahat olur demişti ama kendisi işsiz ben 25 oysa 27 yaşında bu yaşa kadar düzenli bi işi olmamış o konuda çok rahatlar ailecek taki ben iş olmadan isteme olamicanı söyleyene kadar ilk başta onlar evlendikten sonra işte olur demeye kalktılar ama benim ailem kesinlikle kabul etmez böyle bişeyi. Tabi eylül geldi geçti böylece, ben birinin emri altında çalışmam dedi en başından beri ve kendi işini kuracağını söyledi ben önce tamam dedim ama beklediği para 1 senede gelmemişti 2-3 ayda gelicenide sanmıyodum :) Ona sen yinede bi B planı yapta işimiz şansa kalmasın dedim ama duvara konuşsam daha iyiydi Nuh dedi peygamber demedi.. 6 ay sonra oda anladı ve bana napalım diye sordu tabi bi şok geçirdim o an.. Çünkü o zamana kadar sen karışma ben halledicem modundaydı.. Şimdi geldin mi lafıma desemde haklı çıkmam banada bi mutluluk vermedi açıkçası. Şimdi 6 buçuk ay geçti o kadar zaman olmicak duaya amin dedi buraya gelirken çok güzel hayallerim vardı üstelik ailemide hazırlamıştım bu konuya babam hariç bütün herkes biliyor diyebilirim.. Hala iş bulduğum an gelip isticem çokta uzamicak bu iş hemen evlenicez diye kendi kendine planlar yapıyo sanki şimdiye kadar uzatan o değilmiş gibi.. Hiç aklında benim evlenmemi düşünmeyen annem bana laf sokar oldu milletin oğlu kızı sözlenip nişanlandıkça.. Şimdi iş arıyor ama oda zor her işi beğenmiyor :) Bu arada ilişkide çok yıprandı bazen çok soğuyorum ondan ve kızıyorum yaptıklarına.. Yoksa sallıyor mu beni diye düşünüyorum ama aileside artık gidip isteyelim diye sıkıştırıyor onu.. Yakın bir arkadaşım aynı benim yaşadıklarımdan dolayı benden daha uzun süreli olan ilişkisini bitirdi.. Ki onlar çok şeyler atlatmıştı açıkçası bende böyle giderse sonumuzun aynı olacağını düşünüyorum sizce ne yapmalıyım?? Bir yerden sonra sabırda kalmıyor insanda

canım öncelikle çok haklısın. bence evlilik konusunda ok acele etme . yani iş bulmak çok kolay değil ama bulmak için bi çaba harcasın en azından seni bu kadar çok istiyosa. Ki bence işi olursa baban daha çabuk kabul eder. bence biraz zaman..

Karmaşık bir durum ama hemen evliliğe karar verme bence biraz düşün o işini bulsun vs. o kadar ay oyalamış sonuçta ona tepkini bellii et ki biran önce ayarlasın iş durumunu

Malesef sevgi her şeyi halletmezz..hem bu yaşına kadar neden iş bulmamış ki,ya da bir meslek neden edinmemiş..skıntı yapmakta halklısınız,ne bilim..bir erkek evi geçindirebilmeli bence..biraz dik başlı biri galiba ve rahatına düşkün..işi olmayan biri ile evlenmek,bitmesini göze almak demektir..evlenince iş olur ne demek,anne babanın mantığı yanlış bi kere..bir an önce adam akıllı iş bulsun,en azından çaba göstersin..

Son düzenleme:
iş yok ve en önemlisi iş beğenmiyorsa o adamdan bir şey olmaz...

şimdi üzüldüğünün bin katı ilerde üzülürsün.

sevgi her şeyi halletmez, o eskilerde kalmış. bu zamana komik düşüyor

yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bana çok seviyor gibi gelmediniz.
eğer doğru anladıysam da sevmediğiniz sizinde söylediğiniz gibi 'arada soğuduğunuz' biriyle evliliği zaten düşünmeyin.

ahh bu zaman beni yedi bitirdi zaten

Karmaşık bir durum ama hemen evliliğe karar verme bence biraz düşün o işini bulsun vs. o kadar ay oyalamış sonuçta ona tepkini bellii et ki biran önce ayarlasın iş durumunu

tepkimi belli edersem de ben zaten stresliyim bide sen üstüme gelme gibi karşılık alıyorum malesef

aynen duygularıma tercüman oldun bide üstüne onada baskı yapıyorlar ne zaman istemeye gidicez diye sanki ben keyfime bekletiyorum..

haklılık payın var ama öyle ha dendiğinde de işin yok senin hadi by by denilmiyor

sevmesem konuyu buraya kadar taşımazdım ben sadece tecrübesiz olduğum için yardım almak istedim yine de teşekkürler

maalesef sevgi yetmiyo..
bende herşeyin üstesinden gelir sanıyodum ama bide uzakta olunca çok zor..
sadece sevgi değil saygı ve güven gerek, birde her iki tarafın gerçekten ilişki için çabalaması gerek..
sen şuan erkek arkadaşının bu ilişki için ve senin için yeterince çabaladığına pek inanmıyosun, onun bu iş meselesindeki tavırlarından dolayı..
ama ona güvenmelisin, seni sevdiğine ve seninle gerçekten evlenmek istediğine yürekten inanmalısın ki bu tür sorunlarda ondan soğumayasın..
öbür türlü kafanda kurmaya başlarsın, gerilirsin, onada yansıtırsın..
böyle belirsizlik içinde, arada uzaklık varken beklemek çok çok zor..
ama sabır gerekiyo diye düşünüyorum..
umarım hayırlısı olur hakkınızda :26:

kesinlikle çok zor uzaktan ilişki.. ben hep duyardım ama yaşadıkça daha çok hak verdim zor olduğuna..
güzel dileklerin için teşekkür ederim Allah hepimize yardım etsin ne dim..

üzgünüm iyi şeyler söyleyemiycem ama.. bana bu çocuğun çalışmakla pek işi yokmuş gibi geldi.. yani sevmiyor çalışmayı zor geliyor ona gibi . yoksa bir insan kendi işini kuracak olsa bile o arada kendine başka geçici işler bile bulur bekleme zarfında. ama o daha hiç çalışmamış hep erteliyor.. bir erkek bu kadar sürede bir iş bulamaz mı. iş beğenmiyor resmen.. bu tembellik ve rahatlıktır. bu çocukla evliliğinizde de ciddi sorunlar yaşarsınız bu yüzden şimdi iş bulsa bile, evlendikten sonra beğenmedim zor geldi emir altında çalışmak diye işinden ayrıldığında, sen mi çalışıp ona bakıcaksın sen mi evin yükünü sırtlanıcaksın kadın başına.. senin hayatın senin tercihin tabi.. ben sadece doğruları görmene yardımcı olmak istedim canım

27 yaşında ama şimdiye kadar hangi işe girse annesi babası "zor geliyorsa bırak oğlum ,sevmediysen bırak oğlum" diye diye çok nazlı yetiştirmişler oğullarını malesef..
iş konusunda yani gidebileceği son sınıra kadar gitti bende ben birşey demesem yine "kendi işim de kendi işim" der gezerdi.. şimdi en azından o hayalden vazgeçti..
açıkçası babası da aynı belli bir yaşa kadar çalışmış sonra kendi babasından kalan yerlerin kirasıyla idare etmişler sevgilimin annesi de hiç "böyle olmaz" dememiş ben öyle birşey olsa "hazıra dağ dayanmaz" der bi şekilde işe girmesini sağlardım babası da o da çalışmıyor bu durum beni çok rahatsız ediyor ve bi yandan da çok tuhafıma gidiyor.. anneme anlattım ona da çok tuhaf geldi ve kötü bi izlenim oldu annemin kafasında da.. gerçi sadece annem değil bunu bilen herkes şaşırıyor.. sevgilimin yaşı da küçük değil yani.. ilk zamanlar evlilk hayalleri kurarken işte "en geç 27 yaşında evleniriz" diyordu ben "erken" dediğimde "çocuğum bana dede mi desin" derdi..
bende "aceleye gerek yok herşey hayırlısıyla olsunda" derdim.. bide şimdi ki duruma bakınca o günler komik geliyor ama trajikomik tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…