• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Severek Ayrılmak

Merhaba bu konuyu hem içimi dökmek hem de düşüncelerinizi de duymak için açmaya karar verdim. Ben 21, o da 26 yaşında. 2,5 ay birlikteydik. İlk sevgilimdi ve dün ortak bir kararla ayrıldık. Nedeni birden fazla. Hayata bakış açımız farklı. O evlenmeden önce birliktelik istiyor, bense istemiyorum. Ki bu konu yüzünden birkaç kere de tartışmıştık. İlk konuşmaya başladığımızda bunun konusu açılmıştı ben o zaman da evlenmeden önce birlikteliği düşünmediğimi söylemiştim. O da değişir belki diye düşünmüş. Sonra inançlarımız farklı. O inanmıyor, ben Müslümanım. Başta ben de bu konunun üzerinde durmadım belki de durmak istemedim. İlerde değişir diye düşündüm. İkimiz de aslında kendimize göre farklı, zıt olan görüşlerin değişeceğini ummuşuz. Ben ileride evlenmek istiyorum, o ise evlenmeden de iki kişinin yaşayabileceğini düşünüyor. Ki istese de inançlar nedeniyle evlenmemiz mümkün değil. Ayrıca yine aynı inanç nedeninden dolayı annem de istemiyordu. Evlenmeden önce birliktelik konusunda ise fedakarlık yapacağını ama dayanabileceğine emin olmadığını söylemişti. Ben de biliyorum dayanamaz. Kaybetme korkusundan dolayı bir süre susar sonra tekrar ısrara başlar. Kendimi bu nedenlere avutmaya çalışıyorum. İkimiz de aslında ayrılmak istemiyorduk ama mantıklı düşününce daha fazla bu işi erteleyip daha fazla bağlanmamaya karar verdik. Arkadaş olmaya devam edeceğiz ama severek bitmesi çok zormuş. İkimiz de ağlayarak, sarılarak ayrıldık. Böyle bir ayrılma olabilir mi? Her şey şu an çok boş, anlamsız geliyor. Kendimi bu gerçeklikten soyutlamak istiyorum. Her şey bana onu hatırlatıyor. 2.5 ayda bile çok alıştım. Her akşam 8.30dan sonra arardı, bugün aramayacak biliyorum. Duygularıma yenik düşüp tamam devam edelim, boşver ilerisini demek istiyorum ama bu her şeyi daha da mahvedecek biliyorum. 2 ay zaten farklı şehirlerden dolayı görüşemeyeceğiz. Bilmiyorum, belki o zaman biraz daha iyi oluruz. Geçecek evet ama sanki bu kalp acısı hep sürecek gibi geliyor. Böyle işte..
Daha 21 yaşında karşına kimler kimler çıkacak ilk iliskin olduğun için böyle hissediyorsun. 2.5 ay için ağlayarak ayrılmak nedir ? 2.5 ayda insan sevdiği yemeği ,rengi yeni ogreniyor adamla 3 kez cinsellik için kavga etmişsiniz. Hayatına bak takılıp kalma.

Haklısınız ilişkiler konusunda düşüncelerimi tekrardan gözden geçireceğim.
Kesinlikle biraz gözden geçirmelisin.
Senin yaşındayken ben tek amacım iyi vakit geçirmekti. O yaşlarda uzun süreli ilişki olursa diye de başlamıyordum bir şeylere bırak evliliği. Gittiğimiz barda çalan grubun gitaristi falan gibi daha takılmalık şeyler yaşıyordum hatta. Ha doğrusu bu demiyorum ama daha gencecik yaşında illa ilişkim evliliğe dönmeli. Evlilik düşünmüyorsa olmaz kafasında ilerlersen büyük hata edersin. Çünkü bu kafa adamın hatalarını da görmezden gelmene sebep olur. Aman düzeltirim yeterki evlenelim demene neden olur.
Kadın içinde erkek için de 20lerin başı o kadar ufak ki. O zamanki hislerin, düşüncelerin, isteklerin değişiyor.
Ben üniversitedeki sevgilimle evlenseydim mutsuz olurdum kesin çünkü o zaman bakış açım beklentim bambaşkaydı.
Biraz rahat ol.

Yalnız gerçekten dini inancı olmayan bir adamsa neden muhafazakarla evlensin? Gör bak muhafazakar birini bulur çıkarımı biraz fazla iddialı bence.
Benim eşim de ateist mesela. Dindar bir kadınla asla bir evlilik düşünmemiş. Bir yerde bir şekilde onun hayat tarzına müdahale edebileceğini, birbirlerini değiştirmeye çalışacaklarını düşünmüş her zaman.
Keza ben de dindar, muhafazakar biri değilimdir.
İnsanların ilişkilerinde kendisine paralel birini istemesi doğru olan bence
Gerçekten inancı yoksa öyledir ama ben öyle olduğunu hiç sanmıyorum açıkcası. Bu triplere giren adamlarla 22 yaşında birinin uğraşması boşa zaman kaybı geliyor.

Gerçekten inancı yoksa öyledir ama ben öyle olduğunu hiç sanmıyorum açıkcası. Bu triplere giren adamlarla 22 yaşında birinin uğraşması boşa zaman kaybı geliyor.
gerçekten inançsız olmakla neyi kast ettiniz bilmiyorum
triplere girmek derken? çok enine boyuna düşünmeyip inançsınız demek kolayına geldiği için öyle diyor filan mı?

gerçekten inançsız olan bir sürü kişi oldu çevremde. bazısı türk bazısı değil. böyle olup da gidip dindar birini seçeni hiç görmedim.

sadece şöyle bir örnek var, kızın ailesi dindar (aslında dindar da değil, boş şekilci müslüman) erkek ateist, işte aile dramları çıkmasın diye imam nikahı bile kıyıldı. ama kız baştan beri biliyor çocuk ateist, hepimiz biliyoruz. kızın ailesi salak oldukları için anlamıyor bir nane.

Sen sevmişsin ama adam sevmemiş. Baştan niyetini söylemiş zamanla kandırırım diye düşünmüş, sen kararlı durunca ilişkiyi bitirmeye karar vermiş olay bu. Bi kaç aya evlenir gider o merak etme. Mutluluk dilerim sana.

gerçekten inançsız olmakla neyi kast ettiniz bilmiyorum
triplere girmek derken? çok enine boyuna düşünmeyip inançsınız demek kolayına geldiği için öyle diyor filan mı?

gerçekten inançsız olan bir sürü kişi oldu çevremde. bazısı türk bazısı değil. böyle olup da gidip dindar birini seçeni hiç görmedim.

sadece şöyle bir örnek var, kızın ailesi dindar (aslında dindar da değil, boş şekilci müslüman) erkek ateist, işte aile dramları çıkmasın diye imam nikahı bile kıyıldı. ama kız baştan beri biliyor çocuk ateist, hepimiz biliyoruz. kızın ailesi salak oldukları için anlamıyor bir nane.
Gerçekten inançsız derken inançsız olmayı kastettim işte neyi kastedebilirim başka. Eğer inanmıyorsa diye üyenin dediğine katıldım ama “bence” ülkemizde çoğu erkek evliliğe karşıyım, güvenli bağlanamıyorum vs vs diye bahane üretiyor cinsellik istiyor. Sonra bakıyosun düşünceleri değişmiş birden ailesine bağlı olmuş dini hassasiyeti gelişmiş vs vs. Ülkemizde bu profil erkek çok var neden dediğim garipsendi onuda anlamadım.
Gerçekten inançsız biri dindar birini seçmez bende zaten gerçeklik kısmına çok inanmamak gerek demek istiyorum

Yani eşim evet muhafazakar biriyle sevgili bile olmamıştı benden önce de. Muhafazakar sevgili tercih eden adam ateist olmayabilir.
Ama inancı olmayan insanlar sandığınızdan daha çok bence. En azından benim çevremde öyle

Yani eşim evet muhafazakar biriyle sevgili bile olmamıştı benden önce de. Muhafazakar sevgili tercih eden adam ateist olmayabilir.
Ama inancı olmayan insanlar sandığınızdan daha çok bence. En azından benim çevremde öyle
Sonuçta bu çağda müslüman bir kızın ne bekleyeceğini isteyeceğini kendiside gayet biliyor bile bile sevgili olup yoklamış gibi geldi bana.

Sonuçta bu çağda müslüman bir kızın ne bekleyeceğini isteyeceğini kendiside gayet biliyor bile bile sevgili olup yoklamış gibi geldi bana.
Yani gerçekten önem vermeyen biri de olabilir. Ben bakire değildim gerçi eşimle tanıştığımda uygun bir örnek miyim bilemedim ondan. Ama tanıştık 3 ay flört ettik, ismini koyduk. Sevgililiğin 2. Haftasında seviştik. Kaçamaklar tatiller üç sene devam etti. 30a 31 yaşında da evlendik. İkimizin de ilk başladığında evlilik yoktu aklında. Hatta eşimin arkadaşının düğününe gittiğimizde darısı size dedikleri zaman Allah korusun demişliğimiz var. Ama zaman geçince o yola evrildi.
Bir matematiği yok bence ondan ilişkilerin. Bu kada hesap kitap ilerlememek lazım

Yani gerçekten önem vermeyen biri de olabilir. Ben bakire değildim gerçi eşimle tanıştığımda uygun bir örnek miyim bilemedim ondan. Ama tanıştık 3 ay flört ettik, ismini koyduk. Sevgililiğin 2. Haftasında seviştik. Kaçamaklar tatiller üç sene devam etti. 30a 31 yaşında da evlendik. İkimizin de ilk başladığında evlilik yoktu aklında. Hatta eşimin arkadaşının düğününe gittiğimizde darısı size dedikleri zaman Allah korusun demişliğimiz var. Ama zaman geçince o yola evrildi.
Bir matematiği yok bence ondan ilişkilerin. Bu kada hesap kitap ilerlememek lazım
İşte bende o yüzden ilk mesajımda next yap dedim üyeye😄 baktın uymuyo yol ver gitsin herkesin ilişkiden beklentileri farklı oluyor. Bende erken evlendim ama 1sene kadar beraber yaşadık baktık güzel gidiyo evliliğe evrildi ilişkimiz bu seviyeler herkese uymuyor

2.5 aylık ilişki icin bu kadar drama fazla. Muhtemelen sen sevmissindir ama ayni şey karşı taraf için geçerli değil. Arkadaş falan kalıp yedek listeye düşme. Toptan bitir bir daha görüşme. Gorusursen yas sürecin uzar, umutla beklersin ve kendi hayatından calarsin. Bunu bir abla tavsiyesi olarak kabul et.

Back
X