• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Severek Ayrılmak

denizkamer

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
52
44
8
21
Merhaba bu konuyu hem içimi dökmek hem de düşüncelerinizi de duymak için açmaya karar verdim. Ben 21, o da 26 yaşında. 2,5 ay birlikteydik. İlk sevgilimdi ve dün ortak bir kararla ayrıldık. Nedeni birden fazla. Hayata bakış açımız farklı. O evlenmeden önce birliktelik istiyor, bense istemiyorum. Ki bu konu yüzünden birkaç kere de tartışmıştık. İlk konuşmaya başladığımızda bunun konusu açılmıştı ben o zaman da evlenmeden önce birlikteliği düşünmediğimi söylemiştim. O da değişir belki diye düşünmüş. Sonra inançlarımız farklı. O inanmıyor, ben Müslümanım. Başta ben de bu konunun üzerinde durmadım belki de durmak istemedim. İlerde değişir diye düşündüm. İkimiz de aslında kendimize göre farklı, zıt olan görüşlerin değişeceğini ummuşuz. Ben ileride evlenmek istiyorum, o ise evlenmeden de iki kişinin yaşayabileceğini düşünüyor. Ki istese de inançlar nedeniyle evlenmemiz mümkün değil. Ayrıca yine aynı inanç nedeninden dolayı annem de istemiyordu. Evlenmeden önce birliktelik konusunda ise fedakarlık yapacağını ama dayanabileceğine emin olmadığını söylemişti. Ben de biliyorum dayanamaz. Kaybetme korkusundan dolayı bir süre susar sonra tekrar ısrara başlar. Kendimi bu nedenlere avutmaya çalışıyorum. İkimiz de aslında ayrılmak istemiyorduk ama mantıklı düşününce daha fazla bu işi erteleyip daha fazla bağlanmamaya karar verdik. Arkadaş olmaya devam edeceğiz ama severek bitmesi çok zormuş. İkimiz de ağlayarak, sarılarak ayrıldık. Böyle bir ayrılma olabilir mi? Her şey şu an çok boş, anlamsız geliyor. Kendimi bu gerçeklikten soyutlamak istiyorum. Her şey bana onu hatırlatıyor. 2.5 ayda bile çok alıştım. Her akşam 8.30dan sonra arardı, bugün aramayacak biliyorum. Duygularıma yenik düşüp tamam devam edelim, boşver ilerisini demek istiyorum ama bu her şeyi daha da mahvedecek biliyorum. 2 ay zaten farklı şehirlerden dolayı görüşemeyeceğiz. Bilmiyorum, belki o zaman biraz daha iyi oluruz. Geçecek evet ama sanki bu kalp acısı hep sürecek gibi geliyor. Böyle işte..

Doğru yoldasın.
Kurduğun tüm ilişkilerde bu tavrı takın.
Bi ilişkiyi aşk başlatır ama ortak hayat görüşü , ortak beklentiler sürdürür,
Bunların farkında olman, hele de bu yaşta çok kıymetli.
Ben senin yaşında aşık olunca gelişine yaşadım.
Hiç düşünmedim, hiç sorgulamadım.
Aşk acısı ölümden beter geliyordu.
Bak 40'a dayandım yeni yeni akıllanıyorum.

2.5 ay için çok fazla duygu yüklemişsiniz.Adam zaten en baştan niyetini belli etmiş bakmış sizden iş çıkmayacak ayrılmış .Arkadaş falan kalmanıza da gerek yok .Boşuna vaktinizi bu kişi ile harcamayın.
duygusal biri olduğum için bu kadar fazla duygu yükledim sanırım :,) yorumunuz için teşekkür ederimm

Doğru yoldasın.
Kurduğun tüm ilişkilerde bu tavrı takın.
Bi ilişkiyi aşk başlatır ama ortak hayat görüşü , ortak beklentiler sürdürür,
Bunların farkında olman, hele de bu yaşta çok kıymetli.
Ben senin yaşında aşık olunca gelişine yaşadım.
Hiç düşünmedim, hiç sorgulamadım.
Aşk acısı ölümden beter geliyordu.
Bak 40'a dayandım yeni yeni akıllanıyorum.
Teşekkür ederimm

Merhaba bu konuyu hem içimi dökmek hem de düşüncelerinizi de duymak için açmaya karar verdim. Ben 21, o da 26 yaşında. 2,5 ay birlikteydik. İlk sevgilimdi ve dün ortak bir kararla ayrıldık. Nedeni birden fazla. Hayata bakış açımız farklı. O evlenmeden önce birliktelik istiyor, bense istemiyorum. Ki bu konu yüzünden birkaç kere de tartışmıştık. İlk konuşmaya başladığımızda bunun konusu açılmıştı ben o zaman da evlenmeden önce birlikteliği düşünmediğimi söylemiştim. O da değişir belki diye düşünmüş. Sonra inançlarımız farklı. O inanmıyor, ben Müslümanım. Başta ben de bu konunun üzerinde durmadım belki de durmak istemedim. İlerde değişir diye düşündüm. İkimiz de aslında kendimize göre farklı, zıt olan görüşlerin değişeceğini ummuşuz. Ben ileride evlenmek istiyorum, o ise evlenmeden de iki kişinin yaşayabileceğini düşünüyor. Ki istese de inançlar nedeniyle evlenmemiz mümkün değil. Ayrıca yine aynı inanç nedeninden dolayı annem de istemiyordu. Evlenmeden önce birliktelik konusunda ise fedakarlık yapacağını ama dayanabileceğine emin olmadığını söylemişti. Ben de biliyorum dayanamaz. Kaybetme korkusundan dolayı bir süre susar sonra tekrar ısrara başlar. Kendimi bu nedenlere avutmaya çalışıyorum. İkimiz de aslında ayrılmak istemiyorduk ama mantıklı düşününce daha fazla bu işi erteleyip daha fazla bağlanmamaya karar verdik. Arkadaş olmaya devam edeceğiz ama severek bitmesi çok zormuş. İkimiz de ağlayarak, sarılarak ayrıldık. Böyle bir ayrılma olabilir mi? Her şey şu an çok boş, anlamsız geliyor. Kendimi bu gerçeklikten soyutlamak istiyorum. Her şey bana onu hatırlatıyor. 2.5 ayda bile çok alıştım. Her akşam 8.30dan sonra arardı, bugün aramayacak biliyorum. Duygularıma yenik düşüp tamam devam edelim, boşver ilerisini demek istiyorum ama bu her şeyi daha da mahvedecek biliyorum. 2 ay zaten farklı şehirlerden dolayı görüşemeyeceğiz. Bilmiyorum, belki o zaman biraz daha iyi oluruz. Geçecek evet ama sanki bu kalp acısı hep sürecek gibi geliyor. Böyle işte..
Arkadaş olmaya devam edeceğiz ama severek bitmesi çok zormuş.
Neden; arkadaşlık edeceğiniz başka insan mı kalmadı ? Kendinize başka arkadaşlar bulun ve kendisiyle iletişimi de tamamen kesin.

Aman 2,5 ay alt tarafı next yap canım erkek milletinin tribiyle mi uğraşacaksın. Yok evlenmem yok cinsellik isterim vs vs gör bak 3-5 seneye öyle bi evlenir ki hemde muhafazakar bir kadın ile bu şaşmaz yani. Erkekler işine nasıl gelirse öyle davranıyo sen genceciksin üzülerek bile zamanını harcama derim.

Kararınızın arkasında durduğunuz için tebrik ederim.

Bu arada isteseydi gayet ilişki için beklerdi. Şansını denedi.

Dini açıdan da söylemişler. Saygı da duysa çocuk yetiştirmek problem. Güzel insanlarla karşılaşın, karşılaşalım🌸

Bu kadar zıt görüşte evlenip de mutlu olunmaz zaten.
Yaşlar genç şu an evlilik düşünmemesi çok normal mesela. En az 4 senesi var evlilik düşünmek için. Şimdiden neden konuşsun, düşünsün. Sizin 22 yaşında evlenmeyi düşünmeniz daha ilginç bence.
Çok gençsiniz bu kadar ileriye dönük beklentileri bu yaş ilişkilerine koymanız da tuhaf geldi bana

Yaşlar genç şu an evlilik düşünmemesi çok normal mesela. En az 4 senesi var evlilik düşünmek için. Şimdiden neden konuşsun, düşünsün. Sizin 22 yaşında evlenmeyi düşünmeniz daha ilginç bence.
Çok gençsiniz bu kadar ileriye dönük beklentileri bu yaş ilişkilerine koymanız da tuhaf geldi bana
Anlık değil de ileriye yönelik de düşünüp hareket etmeye çalışıyorum çünkü aklımda evlenme fikri var. Sonraki ilişkilerim de böyle evlenmeye yönelik olmalı mı bilmiyorum. Bu konuda düşüncenizi paylaşmak isterseniz mutlu olurum. Yorumunuz için de teşekkür ederim

Anlık değil de ileriye yönelik de düşünüp hareket etmeye çalışıyorum çünkü aklımda evlenme fikri var. Sonraki ilişkilerim de böyle evlenmeye yönelik olmalı mı bilmiyorum. Bu konuda düşüncenizi paylaşmak isterseniz mutlu olurum. Yorumunuz için de teşekkür ederim
Yani yapı meselesi belki de.
Ben gençlikte gençliği yaşamak önemli diyorum.
Herkes ilk sevgilisiyle evlenmiyor. İlla ilk sevgilimle evleneceğim diye düşünüp hatalı kararlar alanlar var. Hoşlandığın sevdiğin insanlarla sevgili olup o günü yaşa. İstemediğin yanları varsa yol verirsin. Ama tam senin kafa dengin bir insanı da yaşımız erken evlilik düşünmüyorum dedi diye elemek mantıklı değil.
20lerinde genç bir erkek neden evlilik düşünsün? Daha çok erken.

Ablacigim severek ayrilmak diye bir sey yok. Bu yalani sana kim soylediyse yalan soylemis. Adam sana dupeduz blof yapmis. Ayrica 2 bucuk ayda ne sevgisi bu kadar? Muhtemelen ilk sevgilin oldugu icin sen fazla anlam yuklemissin, adini sevgi koymussun.

Aradığım yorum. 22 yaşında koştura koştura ne evliliği bu ne acele. Çocuk da gencecik, evlilikten önce daha yapılacak çok şey vardır diye düşünüyorum.

Sizle aynı fikirdeyim, konu sahibinin 22 yaşında evlilik düşünmesi daha ilginç bence.

İnançlar konusunda da konu sahibiyle aynı fikirdeyim. Bu ilişki zaten olmazmış.

Aman 2,5 ay alt tarafı next yap canım erkek milletinin tribiyle mi uğraşacaksın. Yok evlenmem yok cinsellik isterim vs vs gör bak 3-5 seneye öyle bi evlenir ki hemde muhafazakar bir kadın ile bu şaşmaz yani. Erkekler işine nasıl gelirse öyle davranıyo sen genceciksin üzülerek bile zamanını harcama derim.
Yalnız gerçekten dini inancı olmayan bir adamsa neden muhafazakarla evlensin? Gör bak muhafazakar birini bulur çıkarımı biraz fazla iddialı bence.
Benim eşim de ateist mesela. Dindar bir kadınla asla bir evlilik düşünmemiş. Bir yerde bir şekilde onun hayat tarzına müdahale edebileceğini, birbirlerini değiştirmeye çalışacaklarını düşünmüş her zaman.
Keza ben de dindar, muhafazakar biri değilimdir.
İnsanların ilişkilerinde kendisine paralel birini istemesi doğru olan bence

Aradığım yorum. 22 yaşında koştura koştura ne evliliği bu ne acele. Çocuk da gencecik, evlilikten önce daha yapılacak çok şey vardır diye düşünüyorum.

Sizle aynı fikirdeyim, konu sahibinin 22 yaşında evlilik düşünmesi daha ilginç bence.

İnançlar konusunda da konu sahibiyle aynı fikirdeyim. Bu ilişki zaten olmazmış.
Yani gençlerin okul bitip hemen evlenmesini çok mantıklı bulmuyorum ben. Evlilik kaçmıyor. Ne hayal ediyorlar bilmiyorum ama sevgililik flört dönemi kadar hafif, rahat bir kurum da değil evlilik. Anası danası, bayramı seyranı bir sürü ek sorumluluk.
Gençsin ya, konsere git, geziye git, sinemaya git gez toz. Evliliği hayal etmek yerine yaşını yaşa. O yaşlar, o sadece kendinden sorumlu olduğun gençlik bir daha gelmiyor.
Daha 20 yaşında evliliği düşünmüyorsan sevgili olmayalım diyerek yaşanacak şeyleri kaçırmak doğru mu?
Gençlikte gençliğini yaşa evlilik zamanın gelince o gün karar verirsin.
Benim oğlum var henüz küçük. 20lerinde evlenmesini istemem şahsen. Üniversite hayatını dolu dolu yaşasın, kendi kazancını gönlünce harcasın gençliğini genç gibi yaşasın. Doğru insanı gördüğünde de o yola girecekse girsin isterim. Bu ne acele yani?

Yani yapı meselesi belki de.
Ben gençlikte gençliği yaşamak önemli diyorum.
Herkes ilk sevgilisiyle evlenmiyor. İlla ilk sevgilimle evleneceğim diye düşünüp hatalı kararlar alanlar var. Hoşlandığın sevdiğin insanlarla sevgili olup o günü yaşa. İstemediğin yanları varsa yol verirsin. Ama tam senin kafa dengin bir insanı da yaşımız erken evlilik düşünmüyorum dedi diye elemek mantıklı değil.
20lerinde genç bir erkek neden evlilik düşünsün? Daha çok erken.
Haklısınız ilişkiler konusunda düşüncelerimi tekrardan gözden geçireceğim.

Back