- 6 Mayıs 2019
- 857
- 569
- 103
- Konu Sahibi Bigjetplane
-
30-40 bin. Yani durumun ciddiyetini düşününbir komşum var dar gelirli 3 çocuğuna doğru dürüst harcama yapmaz okul vs geleceklerine tek kuruş koymaz köşeye anca perde yaptırır eşya yeniler parke yeniler.tek bir laf etmem kendisine .beni asla ilgilendirmez çünkü .kendi evimiz dışındaki insanların harcamalarını dinleyin geçin .en doğrusu bu.karışmayınn
Arkadasınızla baska sorununuz yoksa o alisveris konusu actıgında siz de minimalist yaşam stilinin insanı cok daha mutlu ettigini bu sebeple çok harcama yapmayarak mutlu olduğunuzu anlatın. Bazıları şunu aldım bunu aldım deyip hava atma modunda da oluyor niyetini bilemeyiz. Siz de az eşya çok huzur modunda takılın onlayken. Belki bu şekilde farkındalık oluşurMerhabalar,
4-5 senedir tanıdığım ve çok yakın olduğum bir arkadaşım var. Benden epey büyük aslında yaşı ama iyi anlaşıyoruz. Eşlerimiz de iyi arkadaş.
Şöyle ki tam bir alışveriş delisi ve ister istemez ben de etkileniyorum bundan. Ne zaman görüşsek konuşsak şunu buldum, bunu aldım, şu gün şuraya gidip şunu sipariş edicem diye genel anlamda bunlardan bahseder, alışverişe bayılır yani hastalık gibi. Eşi şuan batık durumda adamın baya zor durumda olduğunu biliyoruz(eşime bahsediyormuş) ama bizimki hala altın, pırlanta, kıyafet, gezme derdinde. Adam o kadar kötü durumdayken nasıl alıyor anlamadık ama onunla görüşünce ister istemez bende de almalıyım hissi oluşuyor itiraf ediyorum. Bizim maddi sıkıntımız şuan için yok ama bu her görüşmedeki ay şunu gördüm, bunu alıcam muhabbeti beni etkiliyor ve sıkıyor da bazen, sık sık da görüşüyoruz. Bi de malum ortam bu haldeyken özellikle beni bu yönde etkilemesin diye mesafe mi koyayım arama sizce? Sizin var mı etrafınızda böyle? Uzaklaşır mıydınız böyle birinden?
Bu arada istediğini alsın sizi ilgilendirmez diyebilirsiniz ama o durmadan aldıkça eşi sıkışıp benim eşimden borç istiyorkızı uyarmak istemiyorum bu kez kıskanıyorsun beni diyebilecek bir tip, eşinin borç istediğini bilmiyor çünkü.
Ekleme: arkadaşlar ben görmemiş görgüsüz değilim aşkolsun özeniyorsun demişsiniz
Normal bir durum değil bahsettiğim. Aile içi sorunu beni ilgilendirmez ok ama diyelim çalışmıyorsunuz, eşinizle borçlardan varınızı yoğunuzu satmışsınız, ev araba satılmış, para yok, eşiniz intihar etmeyi düşünüyor, siz hala her gün eve 2 sefer şu meşhur kahveciden kahve söyler misiniz sırf keyiflenin diye. Ya da her hafta kuyumcuya özel mücevherler yaptırır mısınız? Evet onların aile içi meselesi, belki kız eşine kızgın ondan böyle o konu bizi ilgilendirmez diye bahsetmedim zaten başta, ama ucu bize de dokunuyor zaman zaman biz de yardım ediyoruz borç istendiğinde. Bu lüks takıntısından dolayı eşim en son reddetmiş sadece. Sinir olduğum bu.
Bu derece bağımlı biriyle bir arada olduğunuzda da etkileniyorsunuz. Yani söylemek istediğim çevrenizde böyle bu derece olmasa bile alışveriş bağımlısı varsa ne yapıyorsunuz ? Yaptınız ya da?
Ben olsam mesafe koymam. Ancak kendimi terbiye ederim. Başkasının aldığı, yaptığı beni etkilememeli. Ben kendi ihtiyaclarım kendim karar vermeliyim. Alıncağım alınmayacağım başkasının etkisi ile olmamalı. Kendimi bu hususta değiştirmeye çalışırım.Merhabalar,
4-5 senedir tanıdığım ve çok yakın olduğum bir arkadaşım var. Benden epey büyük aslında yaşı ama iyi anlaşıyoruz. Eşlerimiz de iyi arkadaş.
Şöyle ki tam bir alışveriş delisi ve ister istemez ben de etkileniyorum bundan. Ne zaman görüşsek konuşsak şunu buldum, bunu aldım, şu gün şuraya gidip şunu sipariş edicem diye genel anlamda bunlardan bahseder, alışverişe bayılır yani hastalık gibi. Eşi şuan batık durumda adamın baya zor durumda olduğunu biliyoruz(eşime bahsediyormuş) ama bizimki hala altın, pırlanta, kıyafet, gezme derdinde. Adam o kadar kötü durumdayken nasıl alıyor anlamadık ama onunla görüşünce ister istemez bende de almalıyım hissi oluşuyor itiraf ediyorum. Bizim maddi sıkıntımız şuan için yok ama bu her görüşmedeki ay şunu gördüm, bunu alıcam muhabbeti beni etkiliyor ve sıkıyor da bazen, sık sık da görüşüyoruz. Bi de malum ortam bu haldeyken özellikle beni bu yönde etkilemesin diye mesafe mi koyayım arama sizce? Sizin var mı etrafınızda böyle? Uzaklaşır mıydınız böyle birinden?
Bu arada istediğini alsın sizi ilgilendirmez diyebilirsiniz ama o durmadan aldıkça eşi sıkışıp benim eşimden borç istiyorkızı uyarmak istemiyorum bu kez kıskanıyorsun beni diyebilecek bir tip, eşinin borç istediğini bilmiyor çünkü.
Ekleme: arkadaşlar ben görmemiş görgüsüz değilim aşkolsun özeniyorsun demişsiniz
Normal bir durum değil bahsettiğim. Aile içi sorunu beni ilgilendirmez ok ama diyelim çalışmıyorsunuz, eşinizle borçlardan varınızı yoğunuzu satmışsınız, ev araba satılmış, para yok, eşiniz intihar etmeyi düşünüyor, siz hala her gün eve 2 sefer şu meşhur kahveciden kahve söyler misiniz sırf keyiflenin diye. Ya da her hafta kuyumcuya özel mücevherler yaptırır mısınız? Evet onların aile içi meselesi, belki kız eşine kızgın ondan böyle o konu bizi ilgilendirmez diye bahsetmedim zaten başta, ama ucu bize de dokunuyor zaman zaman biz de yardım ediyoruz borç istendiğinde. Bu lüks takıntısından dolayı eşim en son reddetmiş sadece. Sinir olduğum bu.
Bu derece bağımlı biriyle bir arada olduğunuzda da etkileniyorsunuz. Yani söylemek istediğim çevrenizde böyle bu derece olmasa bile alışveriş bağımlısı varsa ne yapıyorsunuz ? Yaptınız ya da?
Niye böyle bişey için psikoloğa gideyim yahu? Ayrıca uyuşturucuyla bunu nasıl aynı kefeye koyabiliyorsunuz anlamadım?Psikologa gidebilirsiniz , zira bu kadar basit bir şeyden etkileniyorsaniz gerçekten yardıma ihtiyacınız var , arkadaşınız uyuşturucu bağımlısı olsa uyuşturucuya mi baslayacaksiniz ? Hepimizin kendi iradesi var , sırf en yakın arkadaşım alışveriş yapıyor diye yapmam , ne alaka yahu
Çünkü temelde hiçbir farkı yok , ikisinde de insanlar iradesine yenik düşüyor , eğer iradenizle ilgili problem varsa , doğruyu yanlışı ayırt edemiyorsanız , yapmamanız gerektiğini bildiğiniz bir şeyi sırf yanınızdaki yapıyor diye yapmak istiyorsaniz , psikologlar bunun için var zaten , size yardımcı olurlar , psikologa gitmek kötü birşey değil ki demek ki iradenizle söz geciremiyorsunuz , uzman birisi de size yolunu gosterecekNiye böyle bişey için psikoloğa gideyim yahu? Ayrıca uyuşturucuyla bunu nasıl aynı kefeye koyabiliyorsunuz anlamadım?
Ben zaten kendi irademle ve param olduğu için alıyorum hatta olmasa ya da çok zor durumda olsam direk alışverişle arama mesafe de koyarım onda da sıkıntı yok ama sen bu durumdayken seni alışveriSiz de biraz iradeli olun canımhepimiz birbirimizden etkilensek nice olur halimiz. Alışveriş severim dedim de son 1 yıldır bıraktım mesela. Niye çünkü param yok. Bana da arkadaşlarım link atıyor şurada indirim var burda indirim var diye. İhtiyacım olanları bile almıyorum. Demek ki sizin zaten alasınız varmış arkadaşlarınızı bahane ediyorsunuz
Dedi ne olduğu belirsiz hesapherkes ayagini denk alsin
Hiç öyle bir yorum değil bu kıvırmayın lütfen herkes ayağını denk alsın ne demek size mi kalmış kimin ne yapacağı? Ayrıca konuya doğru düzgün yorum bile yapmamışsınız emir kipi ile konuşuyorsunuz..herkes ayagini denk alsa sinir cizgisi belirir. boyle problemler yasanmaz
aynı fikirdeyimm.Hiç öyle bir yorum değil bu kıvırmayın lütfen herkes ayağını denk alsın ne demek size mi kalmış kimin ne yapacağı? Ayrıca konuya doğru düzgün yorum bile yapmamışsınız emir kipi ile konuşuyorsunuz..
yok artık konuyu nasıl psikoloğa bağladınız cidden kadın direk her aldığından her konuştuğundan etkileniyorum giidp alıyorum demiyor ki niye bu kadar abartıyorsunuz anlamıyorum sürekli alışverişten bahseden insanların rahatsız edici seviyeye ulaşmasından bahsediyor siz psikolog diyorsunuz ayrıca illa ki sizinde küçükte olsa hemen gidip almasanız da etkilendiğiniz şeyler vardır bunlar çok çok normal şeylerÇünkü temelde hiçbir farkı yok , ikisinde de insanlar iradesine yenik düşüyor , eğer iradenizle ilgili problem varsa , doğruyu yanlışı ayırt edemiyorsanız , yapmamanız gerektiğini bildiğiniz bir şeyi sırf yanınızdaki yapıyor diye yapmak istiyorsaniz , psikologlar bunun için var zaten , size yardımcı olurlar , psikologa gitmek kötü birşey değil ki demek ki iradenizle söz geciremiyorsunuz , uzman birisi de size yolunu gosterecek
Buraya bazı insanlar yardımcı olmak fikir alışverişi yapmak için değil de sinirini stresini atmak için geliyor maalesef :)aynı fikirdeyimm.bana da düşman oldu eleştirince ilk günden.
konu sahibine düşen asla borç vermeyecek kadına da karışmayacak ne hali varsa görsün diyecek.geçinemiyorum diye ağlayan yaşlı bir komşum var aynı evde yaşayan 2 yetişkin çocuğu da sigaraya ayda 1000 tl veriyorlar en az.var böyleleri ayağını yorganına göre uzatmayanlar.kendi akılları yok mu banane deyip geçmeliyiz .tartışmaya akıl vermeye hiç gerek yokBuraya bazı insanlar yardımcı olmak fikir alışverişi yapmak için değil de sinirini stresini atmak için geliyor maalesef :)
Aslında hemen hemen hepimiz aynı şeyi söylüyoruz fakat sonu farklı yola çıkıyor. Söz konusu kişinin yaptığı alışveriş bunu dile getirmesinden ziyade muhabbetinin tamamının alışveriş olması bunu gösteriş seviyesine çıkartıp aşırıya kaçması. Ben de aynı şekilde alışverişi maalesef seviyorum trendyoldan zaten çıkamıyorum cidden keyif alıyorum hatta alırken bazen arkadaşlarıma danışıyorum renk model konusunda ama bunu her zaman sormam ya da sürekli şunu aldım bunu aldım demem çünkü ilk olarak almak isteyipte alamayan ya da alışverişi pek sevmeyen arkadaşlarım var bunu biliyorum bildiğim halde sürekli bundan bahsedersem bu benim ayıbım olur. Ama alışverişi seven bi arkadaşımla afedersin bokunu çıkardığımız bile oluyorkuzenim koltuk takımı masa takımı almış görüntülü gösterdi aldığı fiyatları söyledi beğendim güle güle kullan dedim gülüştük kapattık.daima tarih ülkenin durumu edebiyat kitap hakkında konuşacak değiliz ya.alışveriş konuşmak da ihtiyaç.ha o anlattı bana diye görgüsüz olmadı övünüyor olmadı ben de bu sabah koştur koştur koltuklarımı yenilemeye gitmedim.mesela sitede her bütçeden üye var.herkes kendini anlatıyor gerçek yaşamını anlatıyor.ha bunu övünmek olarak yorumlayanlar da var.lcw den çocuğa 2 eşofman aldım demeye hak varsa armani den mont aldım demeye de diğer üyenin var.e işi olan maaşı olan da yazmasın o zaman işimiz yok diye.olur mu öyle saçmalık.ha bdv de geçim sıkıntısı konusuna dan diye yazarsın o zaman görgüsüzlüğün alasını yapmış olursun o başka
abartmaHiç öyle bir yorum değil bu kıvırmayın lütfen herkes ayağını denk alsın ne demek size mi kalmış kimin ne yapacağı? Ayrıca konuya doğru düzgün yorum bile yapmamışsınız emir kipi ile konuşuyorsunuz..
kimsinizaynı fikirdeyimm.bana da düşman oldu eleştirince ilk günden.
çok güzel anlatmışsınız aynen öyle.muhabbetin konusu kişisine göre olmalı.alışveriş sevmeyeni alışveriş sohbetiyle boğmak yanlış.kitap okumayı sevmeyene durmadan kitaplardan bahsedip öneri vermek bile aynı.ben de elişi yapmayı sevmem o sohbetlerden sıkılırım mesela gibi gibi.ama tonla borcu olan kadının bu pahalılıkta 30 40 binlik tasarım takıların peşinde olmasına hala kafam yatmadıAslında hemen hemen hepimiz aynı şeyi söylüyoruz fakat sonu farklı yola çıkıyor. Söz konusu kişinin yaptığı alışveriş bunu dile getirmesinden ziyade muhabbetinin tamamının alışveriş olması bunu gösteriş seviyesine çıkartıp aşırıya kaçması. Ben de aynı şekilde alışverişi maalesef seviyorum trendyoldan zaten çıkamıyorum cidden keyif alıyorum hatta alırken bazen arkadaşlarıma danışıyorum renk model konusunda ama bunu her zaman sormam ya da sürekli şunu aldım bunu aldım demem çünkü ilk olarak almak isteyipte alamayan ya da alışverişi pek sevmeyen arkadaşlarım var bunu biliyorum bildiğim halde sürekli bundan bahsedersem bu benim ayıbım olur. Ama alışverişi seven bi arkadaşımla afedersin bokunu çıkardığımız bile oluyorBen zaten alışverişi çok seven biri olarak konu sahibine hak verdim çünkü bahsettiği şeyi anladım
Ay çok benziyoruz gerçekten. Çok güzel ifade etmişsinizAslında hemen hemen hepimiz aynı şeyi söylüyoruz fakat sonu farklı yola çıkıyor. Söz konusu kişinin yaptığı alışveriş bunu dile getirmesinden ziyade muhabbetinin tamamının alışveriş olması bunu gösteriş seviyesine çıkartıp aşırıya kaçması. Ben de aynı şekilde alışverişi maalesef seviyorum trendyoldan zaten çıkamıyorum cidden keyif alıyorum hatta alırken bazen arkadaşlarıma danışıyorum renk model konusunda ama bunu her zaman sormam ya da sürekli şunu aldım bunu aldım demem çünkü ilk olarak almak isteyipte alamayan ya da alışverişi pek sevmeyen arkadaşlarım var bunu biliyorum bildiğim halde sürekli bundan bahsedersem bu benim ayıbım olur. Ama alışverişi seven bi arkadaşımla afedersin bokunu çıkardığımız bile oluyorBen zaten alışverişi çok seven biri olarak konu sahibine hak verdim çünkü bahsettiği şeyi anladım
Yani ne yalan söyleyeyim benim de aklım yatmıyor bu durumdayken böyle lükse. Neyse ya kocası düşünsün ben de kızla bu konuları her zaman yaptığım gibi he diyip geçiştiricemçok güzel anlatmışsınız aynen öyle.muhabbetin konusu kişisine göre olmalı.alışveriş sevmeyeni alışveriş sohbetiyle boğmak yanlış.kitap okumayı sevmeyene durmadan kitaplardan bahsedip öneri vermek bile aynı.ben de elişi yapmayı sevmem o sohbetlerden sıkılırım mesela gibi gibi.ama tonla borcu olan kadının bu pahalılıkta 30 40 binlik tasarım takıların peşinde olmasına hala kafam yatmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?