• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim ama beni kötü etkileyen arkadaş

ama olumlu yazmadın çilek.olumlu yazmayanların yazma hakkı yokmuş bu konuya da.çok haklısın bu arada.hepimiz farklı karakterde insanlarız farklı zevklerimiz farklı zaaflarımız var.kimseye yük değilsek kimseye de ayyy alkole o kadar para verilir mii ayy o çantaya o para yazık demiyorsak ya da tam tersi iyy lcw den de giyinilir mi ovvv o arabaya da binilir mi demiyorsak gerisi kimseyi ilgilendirmez
Yani işte konu burada ayrılıyor, çok farklı şeylerden bahsetmiyoruz bence. ‘Kimseye yük olmuyorsak’. Bu hafta çok abarttım diyor iki gün sonra eşimden borç isteniyor, kızın haberi yok tabi, ben de söylemedim hiç. Ama artık vermiyoruz. Son zamanlarda bundan rahatsızlık duydum tabiki de. Siz duymaz mıydınız?

Her gün ben sormasam dahi alışveriş konusu açılıyor. Yazmıştım daha önce maddi durumumuz çok daha iyi ve alışveriş konusunda konuşmayı ben de çok severim ama bu seviyede değil, maddi sıkıntısı olan arkadaşlarımla mesela asla bu sohbete girmem onlar sormadıkça, mütevazi davranırım. Yani bu kız sürekli bana almak istediği şeyleri çekip çekip atıyor, bugün şuraya gittim şunu aldım vs. Yani biraz hava atmak gibi diyeyim, paylaşmak gibi değil görgüsüzlük gibi geliyor bana.
Ve onunla dışarı çıktığımda kahve içmeye diye çıkıyoruz diyelim, aaa şuraya gidecektim gelsene derken ben de bunun içinde buluyorum kendimi. Konuyu değiştirmek istesem olmuyor. Yani bence bu normal değil, arkadaşlar arasında olan standart bir durum değil. O yüzden fikir almak istedim, elimde olmadan etkileniyorum bunun içinde buluyorum kendimi diye. Size de ayrıntılı yazdım, bence artık bir sorun yok😊💞

Her arkadaşımızdan etkilenecek olsak ohoo. Kimseyle arkadaşlık edemeyiz o zaman.
Kimi bir takıya x lira verir, kimi bir gecede alkol masasına verir o parayı. İkisi de hayattan keyif alır, ikisinin de öncelikleri farklıdır. Siz, sizin önceliğiniz neyse ona göre hareket etmelisiniz.

Eşiniz size danışmadan ona buna borç veriyorsa o da ayrı sıkıntı ve bu kadının değil eşinizin suçu.
Bence herkesten değil ama bazen birilerinden etkilenebiliyoruz, birisiyle çok muhabbette olunca etkilenebiliyoruz. 10 snlik reklamlardan bile etkilendiğimiz olmuyor mu yahu?
Eşim bana danışıyor neyse ki ilk başlarda verdik ama son sefer yardımcı olmadık.

Etkilenmek kadar doğal bir şey yok
Insan kiminle oturur konusursa muhabbet halinde olursa etkilenir benzer fark etmeden bazı jest mimikler bile benzer
Ee sen de etkilenme demek asiri sacma
Bununla ilgili bircok hadis var atasözü var. Ben benzemem dese bile insan ister istemez benziyor etkileniyor
Süslü bir kuzenim vardı o geldiginde ben de makyaja bir ilgi duymaya baslardim. Çok dizi izleyen arkadasimla diziler hakkinda konusmaya baslayinca duramiyorduk beraber dizi izleyip wpden kritik yapmaya kadar gitmisti durum sonunda öh demistim. Uzarrr gider yanii

Ayrica durumu kotu olup borc isteyen birinin karisi her halta para harcasa borç vermem
Kocaniz vermiş icime otururdu benim
Bu konularda muhabbete daha az girmem iyi olacak sanırım. Biraz mesafeli olucam. Başta biraz üzüldük eşine ama şuan bizim de yapabileceğimiz bir şey yok🤷‍♀️

Çevremden ya da birinden gram etkilenen bir insan olmadığımdan, sizi anlamam mümkün olmadı.
Bir şey istemiyorsam almam ya da dünyanın en saçma şeyini istiyorsam alırım, keyif ve istek benim.
Yanımdakinden bana ne, o ben değilim ki etkileneyim değil mi?

Ailenin maddi durumu pek içler acısı gibi değil, kocası ahlanıp vahlanıyordur, bazıları sever kendini acındırmayı.
Öyle olsa bu şekilde bir yaşam süremezlerdi zaten.
Yok ya başta ben de öyle diyordum yani batıkken böyle yaşanmaz diye ama
Elbette bütçeni aşacak seviye de olmamalı ki yapamazsın zaten borca girmeye kadar gider bu durum ama konu sahibinin demek istediği ile benim demek istediğim hemen hemen aynı aslında karşı tarafın bu sana yakışmış dediği her şeyi almaktan ziyade seni bu duruma sürekli itmeye çalışması başka muhabbet konu yokmuş gibi dönüp dönüp marka kalite demesi aslında :KK70: yoksa her beğendiğimizi alacak olsaydık ohoo batardık. Ama eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak deniyor biraz da sınırı aşıyor karşı tarafta anladığım kadarıyla sadece onun yapması gereken mesafe koymak bu illa ki küsmek asla konuşmamak demekte değil ama bi kariyer bi gelecek hakkında konuşsunlar yok bugün mac te indirim var kızlar ha hm ye baktınız mı neler gelmiş yeminle bıhtım ben de :KK70: zaten giyinmeyi severim normalde karşı tarafla ilgisi yoktur sadece harcamamak için tam kendime sınır koyuyorum bana indirim diyor sadece süs püsten ibarette olmamalı konuşmalar yoksa kendisi ister makyaja bulansın ister abiye ile gezsin ben böyle şeylere karışmam. Misal çok yakın arkadaşım alışverişi asla sevmez ilk tanıştığımız da bana söyleyemedi herhalde yanlış anlarım diye sonradan anladım sevmediğini ben de dedim ki o zaman ben avm yi gezdikten sonra seni arayayım öyle görüşelim muhabbetin dibine vururz kahvemizi içeriz dedim çok sevindi muhtemelen kızarım sandı aksine herkes birbirinin neyi sevip sevmediğine göre hareket etse zaten hiçbir sıkıntı çıkmaz ama sen karşındakine sürekli alışverişten bahsedersen bu da doğal olarak bayar insanı umarım kendimi ifade edebilmişimdir ne yazmışım be :KK70:
Yani aynen öyle ben de sınır koyuyorum kendime, yoksa gerçekten sonu yok bunun. Zaten son zamanlarda ülkenin durumu ortada. Biraz daha sınırlamak istedim kendimi, biraz birikim yapabilmek adına. O yüzden bu batağa düşmek koyuyor 😂 her şeyin fazlası baydığı gibi bu da bayıyo yani.

Yok ya başta ben de öyle diyordum yani batıkken böyle yaşanmaz diye ama

Yani aynen öyle ben de sınır koyuyorum kendime, yoksa gerçekten sonu yok bunun. Zaten son zamanlarda ülkenin durumu ortada. Biraz daha sınırlamak istedim kendimi, biraz birikim yapabilmek adına. O yüzden bu batağa düşmek koyuyor 😂 her şeyin fazlası baydığı gibi bu da bayıyo yani.
Boşver ülkenin ekonomik durumunu aç daha uzatırsa belki morali bozulur gerçeklerle yüzleşince :D

Kız eşi batmış tınlamıyor ülkeyi kim takar😂 bu arada az daha sen de linç yiyordun😂
O da doğru :D Ben alışkınım a demeden linç yemeye :D Önce anlamak için okusalar aslında linçlemeye gerek kalmayacakta sanırım anlamadılar kimi alışveriş yaptığı için eleştirdiğimizi karıştığımızı düşünmüş kimi hemen her şeyden etkilenip dünyanın alışverişini yapıyoruz sanmış oysa ki olay bu değil ama boşver :D Ben zaten en başta da yazdım alışverişi severim öyle birilerinin konuşmasıyla hoop almam sadece full bu konu hakkında konuşması sıkıcı dedim :)

belki durumların kötüye gittiğini göstermemek için bu kadar konuşuyordur bilemiyciiğim. alışverişi aşırı severim..hayalim limitsiz bir kredi kartıyla her şeyi almak.. açıkçası bizde bir kaç arkadaşımla şunu aldım, bunu aldım muhabbeti yapıyoruz. zevklerimiz yakın olduğu için bunu konuşmaktan zevk alıyoruz.. hiç kötü anlamda etkilenmedim. alırsam alıyorum kendi isteğimle, almazsam almıyorum. siz daha faydalı şeyler konuşmak istiyorsanız konuyu değiştirin ayol.. belki başka şeyler hakkında da bilgisi vardır.

Fazlasını yaptığında sonucunun ne olacağı karşınızda zaten. Canlı örnek,gerçek hikaye.
Birisi çok alışveriş yapıyor diye o insanı seviyorsam araya mesafe koymam. Birisi çok alışveriş yapıyor ve bende onunla beraber yapıyorsam bu benim iradesizliğim olur.
Akıl var mantık var ihtiyaç varsa alırım. İhtiyaç yoksa keyfi bir şeye hesabıma bakarım uygunsa kendime ödül niyetinde alırım.
Karşımdaki beni zorlarsa sende al vs. diye o an verilecek cevaplarim vardır illaki kii karşınızdaki sizi zorlamiyormusta.
Sırf bu konu hakkında konuşuyorsa söyleyin başka bir şey konuşalım Dünya ne halde biz burada utanmadan mücevher, kıyafet konuşuyoruz bak altın ne halde asgari ücrette insanlar nasıl gecinemiyor her hafta etiket değişiyor barınaklara yardım gelmiyor ne olacak bu israfın sonu deyin meselaaaa..😏

Bu durumdn hoşnut değilseniz mesafe koyun, herkesle görüşme zorunluluğunuz yok. Arkadaşımı seviyorum diyorsanız alışveriş konusu açılınca muhabbeti uzatmadan başka konuya çevirebilirsiniz, bu muhabbetti dinlemek zorunda da değilsiniz.

Sorsan uçan kuşa borcu çıkar.
Ama harcamaya gelince dünyanın en zengini kendisiymis gibi hisseder.
Bu tedavi gerektiren bir psikolojik sorun.
Ben en çok eşine üzüldüm adam kadına yetebilmek için kendini hep yetersiz hissediyor olmalı.
Daha yakın zamanda bir tanıdığın başına gelen olay :
Kadin hadi alışverişe çıkalım şu eksik bu eksik evde deyince adam siz çıkın ben geliyorum deyip
Yukarı kata cikip kafasina sıkmış.
Bunlarda kadının alışveriş hastalığı yoktu bile adam ekonomik krizden ve parasizliktan intihar etmiş.

Bir erkeğe önce canım paran var mı nasiliz bu ay maddi olarak diye sorun ya bir şey istemeden önce.
Onlar yolunacak kaz değil ki
Onlar da insan .

Elbette bütçeni aşacak seviye de olmamalı ki yapamazsın zaten borca girmeye kadar gider bu durum ama konu sahibinin demek istediği ile benim demek istediğim hemen hemen aynı aslında karşı tarafın bu sana yakışmış dediği her şeyi almaktan ziyade seni bu duruma sürekli itmeye çalışması başka muhabbet konu yokmuş gibi dönüp dönüp marka kalite demesi aslında :KK70: yoksa her beğendiğimizi alacak olsaydık ohoo batardık. Ama eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak deniyor biraz da sınırı aşıyor karşı tarafta anladığım kadarıyla sadece onun yapması gereken mesafe koymak bu illa ki küsmek asla konuşmamak demekte değil ama bi kariyer bi gelecek hakkında konuşsunlar yok bugün mac te indirim var kızlar ha hm ye baktınız mı neler gelmiş yeminle bıhtım ben de :KK70: zaten giyinmeyi severim normalde karşı tarafla ilgisi yoktur sadece harcamamak için tam kendime sınır koyuyorum bana indirim diyor sadece süs püsten ibarette olmamalı konuşmalar yoksa kendisi ister makyaja bulansın ister abiye ile gezsin ben böyle şeylere karışmam. Misal çok yakın arkadaşım alışverişi asla sevmez ilk tanıştığımız da bana söyleyemedi herhalde yanlış anlarım diye sonradan anladım sevmediğini ben de dedim ki o zaman ben avm yi gezdikten sonra seni arayayım öyle görüşelim muhabbetin dibine vururz kahvemizi içeriz dedim çok sevindi muhtemelen kızarım sandı aksine herkes birbirinin neyi sevip sevmediğine göre hareket etse zaten hiçbir sıkıntı çıkmaz ama sen karşındakine sürekli alışverişten bahsedersen bu da doğal olarak bayar insanı umarım kendimi ifade edebilmişimdir ne yazmışım be :KK70:
Siz de biraz iradeli olun canım 😄 hepimiz birbirimizden etkilensek nice olur halimiz. Alışveriş severim dedim de son 1 yıldır bıraktım mesela. Niye çünkü param yok. Bana da arkadaşlarım link atıyor şurada indirim var burda indirim var diye. İhtiyacım olanları bile almıyorum. Demek ki sizin zaten alasınız varmış arkadaşlarınızı bahane ediyorsunuz 😄

Eşiniz hayır diyecek, siz de satın alma konusunda sizi etkilemesine izin vermeyeceksiniz çok rahatsızsanız görüşmeyi keseceksiniz.
Bu kadar basit

Yani işte konu burada ayrılıyor, çok farklı şeylerden bahsetmiyoruz bence. ‘Kimseye yük olmuyorsak’. Bu hafta çok abarttım diyor iki gün sonra eşimden borç isteniyor, kızın haberi yok tabi, ben de söylemedim hiç. Ama artık vermiyoruz. Son zamanlarda bundan rahatsızlık duydum tabiki de. Siz duymaz mıydınız?

Her gün ben sormasam dahi alışveriş konusu açılıyor. Yazmıştım daha önce maddi durumumuz çok daha iyi ve alışveriş konusunda konuşmayı ben de çok severim ama bu seviyede değil, maddi sıkıntısı olan arkadaşlarımla mesela asla bu sohbete girmem onlar sormadıkça, mütevazi davranırım. Yani bu kız sürekli bana almak istediği şeyleri çekip çekip atıyor, bugün şuraya gittim şunu aldım vs. Yani biraz hava atmak gibi diyeyim, paylaşmak gibi değil görgüsüzlük gibi geliyor bana.
Ve onunla dışarı çıktığımda kahve içmeye diye çıkıyoruz diyelim, aaa şuraya gidecektim gelsene derken ben de bunun içinde buluyorum kendimi. Konuyu değiştirmek istesem olmuyor. Yani bence bu normal değil, arkadaşlar arasında olan standart bir durum değil. O yüzden fikir almak istedim, elimde olmadan etkileniyorum bunun içinde buluyorum kendimi diye. Size de ayrıntılı yazdım, bence artık bir sorun yok😊💞
Eşiniz borç vermeyi kestiyse daha alamaz zaten, kuyruğu kıstırır oturur hava atamaz daha arkadaşınız size. Mutlu son. Ben o tarzda biri ile görüşmem bile, siz arkadaş demişsiniz.

Bence borç vermeyin kesinlikle. Eşi buna izin veriyorsa kendi problemi. Karısı alıyor alıyor, o da gelip sizden borç alıyor.

Siz de biraz iradeli olun canım 😄 hepimiz birbirimizden etkilensek nice olur halimiz. Alışveriş severim dedim de son 1 yıldır bıraktım mesela. Niye çünkü param yok. Bana da arkadaşlarım link atıyor şurada indirim var burda indirim var diye. İhtiyacım olanları bile almıyorum. Demek ki sizin zaten alasınız varmış arkadaşlarınızı bahane ediyorsunuz 😄
burada botoks dolgu kaş vs konularında da sık sık konuşuruz dostlarımla.dinleyip fikir alırım nasıl olmuş diye fotoğraflarına bakarım onlar adına mutlu olurum .şu an yaptıracak bir bütçem yok önceliğim çocuk çünkü.ama yazılanlardan etkilenip altın akçe satıp koştur koştur yaptırmıyorum bunları.ya da arkadaşım yeni aldığı arabasını anlatınca altından kalkamayacağım borca girip ben de yenilemiyorum aynı arabaya biniyorumm.etkilenmem için ergen olmam lazımm diye düşünüyorumm.onların kontrolünü de aileleri yapacak idare etmeyi bilerek yetiştirecek

burada botoks dolgu kaş vs konularında da sık sık konuşuruz dostlarımla.dinleyip fikir alırım nasıl olmuş diye fotoğraflarına bakarım onlar adına mutlu olurum .şu an yaptıracak bir bütçem yok önceliğim çocuk çünkü.ama yazılanlardan etkilenip altın akçe satıp koştur koştur yaptırmıyorum bunları.ya da arkadaşım yeni aldığı arabasını anlatınca altından kalkamayacağım borca girip ben de yenilemiyorum aynı arabaya biniyorumm.etkilenmem için ergen olmam lazımm diye düşünüyorumm.onların kontrolünü de aileleri yapacak idare etmeyi bilerek yetiştirecek

Ama bunlar uç örnekler, maliyetli şeyler, bi de bütçem yok diyosunuz bilinçlisiniz, konu sahibi bütçem var diyo, etkilenilebilecek şeyler var etkilenilmemesi gereken uç şeyler var sigara/alkol gibi, ya da ev araba değiştirmek gibi, estetik yaptırmak gibi vs,
alışveriş, bakım, kozmetik etkilenilebilecek insani şeyler, görümcem de bazen der ki hiç yoktan aklıma sokuyosun beni gaza getiriyosun, birbirinin gazına gelip alışveriş yapan çok kadın vardır, bu kişiliksizlik olarak nitelendirilmemeli bence

Benim zaten hep alasım var canım, dikkatli davranıyorum son zamanlar sadece😂 ama almayacak olsam bile bazen alıyorum sonra pişman oluyorum. Biraz geri durucam ya bu konularda🤷‍♀️

Ama bunlar uç örnekler, maliyetli şeyler, bi de bütçem yok diyosunuz bilinçlisiniz, konu sahibi bütçem var diyo, etkilenilebilecek şeyler var etkilenilmemesi gereken uç şeyler var sigara/alkol gibi, ya da ev araba değiştirmek gibi, estetik yaptırmak gibi vs,
alışveriş, bakım, kozmetik etkilenilebilecek insani şeyler, görümcem de bazen der ki hiç yoktan aklıma sokuyosun beni gaza getiriyosun, birbirinin gazına gelip alışveriş yapan çok kadın vardır, bu kişiliksizlik olarak nitelendirilmemeli bence
kuzum istesem bugün yaptırırımmm var param .ama etkilenip hemen gitmiyorum merkezlere onu diyorumm.benim çok varlıklı arkadaşlarım var okuldan tanıştığım.onlarla yemeğe avm yede gideriz.ama gene etkilenmem kendi bütçeme ne uyarsa onu alır çıkarımm.Ha bu ekonomide hiç birşey alamayacak duruma düşenlerimiz de var.e onlarla da gitmiyorum alışverişe üzmemek için.yaş 25 üstü ise etkilenilmemeli kemikleşmiş bir karakterimiz olmalı diyorum ben

Back