- 2 Temmuz 2012
- 3.208
- 5.054
- 158
- Konu Sahibi lakeoftears
-
Oyle mi? Peki o dedigin emirler Kuranda da yaziyor mu? Musluman olmayanin arkasindan "Allah rahmet etsin demeyin" vesaire..?
Kurani kerim de yazmiyor saraylim ama hadis i seriflerle mevcut hadisler ve sunnetler kurani kerimden sonra ikinci kaynaktir dinimizceOyle mi? Peki o dedigin emirler Kuranda da yaziyor mu? Musluman olmayanin arkasindan "Allah rahmet etsin demeyin" vesaire..?
arkadaşım neyi anlamıyorsun anlamıyorumm insanlık yönünden olaya bakmak başka dinlerin içinde barındırdığı söylemler emirler başkadır elbette zeki alasya için güzel temennilerde bulunulur..insanlık için acı bir kayıp ama dini yönden bakılınca başka yönlere kayar.
lütfen geri sayfaları okuyun öyle bu yazıyı yazın zeki alasya müslüman değilmişmi dedim.
diğer sayfalara baksaydın o kelime oraya neden yazılmış anlardın.. ha anlamak istemiyorsun oda senin keyfin .tın yanii..Sadece son sayfadan diğerlerine bakıp aramakla uğraşmayacağım tabi ki. Şu kırmızıyla renklendirdiğim kısım "zeki alasya müslüman değildir"den başka bir kapıya çıkmıyor. Benim bu cümleden anladığım zeki alasya müslüman değildir ona allah rahmet eylesin denmez ancak güzel temennilerde bulunulur. Kendinizle çelişmeyin rica ediyorum.
Çirkin bir uslup. Ne diyeyim...diğer sayfalara baksaydın o kelime oraya neden yazılmış anlardın.. ha anlamak istemiyorsun oda senin keyfin .tın yanii..
Oyle mi? himm.. O zaman iyi ki de ben dinden cikmisim..Kurani kerim de yazmiyor saraylim ama hadis i seriflerle mevcut hadisler ve sunnetler kurani kerimden sonra ikinci kaynaktir dinimizce
Rahmetin anlami merhamet, sevkat, affetmek gibi guzel seylerdir ve Allaha inanan insan musluman olmasa bile boyle birsey dilenebilir.
Allah hic kimseyi guzel dilekleri icin cezalandirmaz. Hic bir dinde yok boyle birsey.
Hz. Muhammedi buyuten amcasi Ebu Muttalip de mi? Ama bir rivayete gore tam olurken Hz. Muhammedin kulagina "sana inandim, Islami kabul ettim" dememis miydi? Onun namazi kilinmadi mi?Cenaze namazı kılınmaması olayı var, Hz Muhammed'in çok sevdiği ancak müslüman olmayan amcası örneğinde olduğu gibi. Ama Allah rahmet eylesin bile denmemesi gerektiğini duymadım, ayetlerde böyle bir şey geçmez. Hadis falan demişler ama bana hadisten daha çok kültürel bir şey gibi geldi.
yok yav, adam zaten muslumanmis.. Yazar giybet ediyor..Ayrica da cenaze namazi kilinmasin ne olmus ? Islamiyete inanmiyorsa zaten bu muamele oluye hakarettir.
Hz. Muhammedi buyuten amcasi Ebu Muttalip de mi? Ama bir rivayete gore tam olurken Hz. Muhammedin kulagina "sana inandim, Islami kabul ettim" dememis miydi? Onun namazi kilinmadi mi?
sanane ya off, sende kendi inancına göre davranmıyosun, ölünün arkasından konuşuyorsun, adamın bu topluma, insanlara ne zararı olmuş, sana rahmet oku diyen mi oldu, hayret bişey ya
geçen kimdi arkadaşlar biri ölmüştü, biri gene çıkıp rahmet okumam demişti
sus otur o zaman, ama suç bunlara değer verip konuşanda biz de de yani
Neden Allah rahmet eylesin denilmez ?Bir insan öldüğü zaman ne inançta olursa olsun başsağlığı dilenir.inancı onu bağlar elbette Allah rahmet eylesin denilmez ama saygı taziyeleri sunulur..yaşadığı yaşam onu ilgilendirir ve onu bağlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?