• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevda Türküsev: "Cenazesi camiden kaldırılmamalı"

Oyle mi? Peki o dedigin emirler Kuranda da yaziyor mu? Musluman olmayanin arkasindan "Allah rahmet etsin demeyin" vesaire..?
Oyle mi? Peki o dedigin emirler Kuranda da yaziyor mu? Musluman olmayanin arkasindan "Allah rahmet etsin demeyin" vesaire..?
Kurani kerim de yazmiyor saraylim ama hadis i seriflerle mevcut hadisler ve sunnetler kurani kerimden sonra ikinci kaynaktir dinimizce

arkadaşım neyi anlamıyorsun anlamıyorumm insanlık yönünden olaya bakmak başka dinlerin içinde barındırdığı söylemler emirler başkadır elbette zeki alasya için güzel temennilerde bulunulur..insanlık için acı bir kayıp ama dini yönden bakılınca başka yönlere kayar.

lütfen geri sayfaları okuyun öyle bu yazıyı yazın zeki alasya müslüman değilmişmi dedim.

Sadece son sayfadan diğerlerine bakıp aramakla uğraşmayacağım tabi ki. Şu kırmızıyla renklendirdiğim kısım "zeki alasya müslüman değildir"den başka bir kapıya çıkmıyor. Benim bu cümleden anladığım zeki alasya müslüman değildir ona allah rahmet eylesin denmez ancak güzel temennilerde bulunulur. Kendinizle çelişmeyin rica ediyorum.

Sadece son sayfadan diğerlerine bakıp aramakla uğraşmayacağım tabi ki. Şu kırmızıyla renklendirdiğim kısım "zeki alasya müslüman değildir"den başka bir kapıya çıkmıyor. Benim bu cümleden anladığım zeki alasya müslüman değildir ona allah rahmet eylesin denmez ancak güzel temennilerde bulunulur. Kendinizle çelişmeyin rica ediyorum.
diğer sayfalara baksaydın o kelime oraya neden yazılmış anlardın.. ha anlamak istemiyorsun oda senin keyfin .tın yanii..

CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu "5N 1K" programına konuk olan Zeki Alasya 30. uluslararası İstanbul Film Festivalinde büyük tepki çeken konuşmalarına açıklık getirdi. Alasya namaz kılmanın gerekli ve kutsal bir ibadet olduğuna inanan biri olduğuna kimsenin görmesi için yapılan bir ibadet olmadığını ifade etti.

Namaz kılmanın kutsallığına inan biri olduğunu ve söylediği sözlerden dolayı pişman olduğunu ifade eden Alasya, din düşmanı olmadığını, temiz bir müslüman olduğunu ve kendisinin de ibadet eden biri olduğunu söyledi.
http://www.haber7.com/unlulerin-dunyasi/haber/730489-zeki-alasya-pismanim-din-dusmani-degilim

Masonluğu din zannedip cenaze namazı kılınmasın diyenlere cevap olsun.
Adam masondu ama Allah'a da inanıyordu, kimse ölmüş birinin arkasından nasıl gömüleceği hakkında fetva veremez.

Kurani kerim de yazmiyor saraylim ama hadis i seriflerle mevcut hadisler ve sunnetler kurani kerimden sonra ikinci kaynaktir dinimizce
Oyle mi? himm.. O zaman iyi ki de ben dinden cikmisim..:KK53: Kendi inancima gore kimseden icazet almadan istedigim gibi cenazeme dua da ederim, rahmet de dilerim, nurlarda da yatir derim. Karsimdaki ne olursa olsun, dinli, dinsiz veya Allahsiz.. Ben Allaha inaniyorum ya, iste o yuzden inandigim Allahtan o dinli, dinsiz veya Allaha inanmayan kisi icin rahmetini dilerim. Benim inandigim Allahim bana ancak guzel dileklerim icin sevap yazar, cenazemi de affedip affetmemek ona kalmis.

mune ablanın yadıgı lınlıkı verdıgı vıdoyoyu bende ızledım musuluman oldugunu acıklıyo... farz edelımkı degıl yenı olmus bırıın arkasısndan boyle konusmak cok yanlıs sana kalmadı nerden ugurlanmak ıstedıgı dını ırkı ailesı herseyı bılır zaten basklarına laf dusmez...

sanane ya off, sende kendi inancına göre davranmıyosun, ölünün arkasından konuşuyorsun, adamın bu topluma, insanlara ne zararı olmuş, sana rahmet oku diyen mi oldu, hayret bişey ya
geçen kimdi arkadaşlar biri ölmüştü, biri gene çıkıp rahmet okumam demişti
sus otur o zaman, ama suç bunlara değer verip konuşanda biz de de yani

Rahmetin anlami merhamet, sevkat, affetmek gibi guzel seylerdir ve Allaha inanan insan musluman olmasa bile boyle birsey dilenebilir.
Allah hic kimseyi guzel dilekleri icin cezalandirmaz. Hic bir dinde yok boyle birsey.

Cenaze namazı kılınmaması olayı var, Hz Muhammed'in çok sevdiği ancak müslüman olmayan amcası örneğinde olduğu gibi. Ama Allah rahmet eylesin bile denmemesi gerektiğini duymadım, ayetlerde böyle bir şey geçmez. Hadis falan demişler ama bana hadisten daha çok kültürel bir şey gibi geldi.

Cenaze namazı kılınmaması olayı var, Hz Muhammed'in çok sevdiği ancak müslüman olmayan amcası örneğinde olduğu gibi. Ama Allah rahmet eylesin bile denmemesi gerektiğini duymadım, ayetlerde böyle bir şey geçmez. Hadis falan demişler ama bana hadisten daha çok kültürel bir şey gibi geldi.
Hz. Muhammedi buyuten amcasi Ebu Muttalip de mi? Ama bir rivayete gore tam olurken Hz. Muhammedin kulagina "sana inandim, Islami kabul ettim" dememis miydi? Onun namazi kilinmadi mi?

Ayrica da cenaze namazi kilinmasin ne olmus ? Islamiyete inanmiyorsa zaten bu muamele oluye hakarettir.

Hz. Muhammedi buyuten amcasi Ebu Muttalip de mi? Ama bir rivayete gore tam olurken Hz. Muhammedin kulagina "sana inandim, Islami kabul ettim" dememis miydi? Onun namazi kilinmadi mi?

Ebu Talip kariyerini ve halkın gözündeki otoritesini bozmamak için Hz Muhammed'e yardım etse de müslüman olmamış cenaze namazı da kılınmamış. Hz Muhammed'in bu olaydan çok müteessir olduğu söylenir ama amcam bile olsa müslüman olmayana bir yardımım olamaz dediği rivayet edilir. Kaynak Buhari ama %100 gerçektir diyemem.

Sevda türküsev kim ya? Gündeme gelmek için ne yazacaklarını şaşırdılar artık.

Adam müslüman veya değil; cenazesi camiden kaldırılır veya vasiyet etmiştir, kaldırılmaz. Yakın çevresinin bileceği şeyler.
Sana ne oluyor kadın?

Kimin nasil defnedilecegi, cenazesinin nereden kaldirilacaginden sana ne be kadin. Birak da ona ailesi, sevenleri karar versin, senden mi icazet alacak insanlar kepaze.

sanane ya off, sende kendi inancına göre davranmıyosun, ölünün arkasından konuşuyorsun, adamın bu topluma, insanlara ne zararı olmuş, sana rahmet oku diyen mi oldu, hayret bişey ya
geçen kimdi arkadaşlar biri ölmüştü, biri gene çıkıp rahmet okumam demişti
sus otur o zaman, ama suç bunlara değer verip konuşanda biz de de yani

şimdi hatırladım erol büyükburç için demişti biri bunu ama kim demişti hatırlayamadım
insanlar kendilerini ne kadar üst bi boyutta görüyorki, ölenin onun rahmet okumasına ihtiyacı olduğunu sanıyor, bu egoyu anlamak mümkün değil, kadın kime atar yapıyor onuda anlamadım
bi bunlar dindar bi bunlar cennetlik, cenneti garantilemişte yukarıdan juri gibi eleştirilerde bulunuyorlar

Bir insan öldüğü zaman ne inançta olursa olsun başsağlığı dilenir.inancı onu bağlar elbette Allah rahmet eylesin denilmez ama saygı taziyeleri sunulur..yaşadığı yaşam onu ilgilendirir ve onu bağlar..
Neden Allah rahmet eylesin denilmez ?
Ben haber sitelerinde hayatını kaybetmiş kim olursa olsun fark etmez kaza, ölüm haberleri gördüğümde Allah rahmet eylesin demeden geçmem.

Back
X