• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevda Türküsev: "Cenazesi camiden kaldırılmamalı"

Kuş Ölür sen uçuşu hatırla Demiş şair...
Ne güzel Demiş.
Bir insanın nasıl öldüğünü hangi inançtan öldüğünü tartışacağımıza geride bıraktığı güzel eserlere bakalım, bununla onu analım.
ışıklar içinde uyusun güzel insan...

müslüman olduğunu iddia eden insancıklar bir ölünün arkasından ne çirkin kelimeler kullanıyor.benim inandığım islamla onların inandığı islam kesinlikle çok farklı.Allah onları ıslah etsin:KK43:

bilmeyenlere yazayım. müslüman masonlarda vardır. masonlar sadece ateist
leri almazlar locaya. şart olan semavi dinlere inanmaktır.

müslüman olduğunu iddia eden insancıklar bir ölünün arkasından ne çirkin kelimeler kullanıyor.benim inandığım islamla onların inandığı islam kesinlikle çok farklı.Allah onları ıslah etsin:KK43:
amin..

bilmeyenlere yazayım. müslüman masonlarda vardır. masonlar sadece ateist
leri almazlar locaya. şart olan semavi dinlere inanmaktır.
Sahi mi? Ben masonlarin muslumanligi yok etmeye calistiklarini filan duyardim gencken.. Gerci kulaktan dolma iste.. Musluman masonlarin da oldugunu duyunca sasirdim, emin misin?

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’nın Büyük Üstadı Kaya Paşakay, Müslüman, oruç tutan Masonları ve Locaları hakkında bilinmeyenleri anlattı.
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’nın Büyük Üstadı Kaya Paşakay, ramazanda ‘kardeş sofrası’nda çok az kişi olduğunu söyledi. Kimi mason da iftarını açıp sofraya geliyor. Büyük Üstad, ateistlerin asla mason olamayacağını anlattı. Masonluğa giren, üç kutsal kitaptan biri üzerine elini koyarak yemin ediyor.

Masonlar için genellikle dindar değildir derler. Üyeler arasında dini vecibelerini yerine getirenlerin oranı, sayısı nedir? Mesela beş vakit namazını kılanlar, pazarları düzenli olarak ayine gidenler veya diğerleri.Şöyle bir örnek vereyim. Ramazanda bizim kardeş sofrası dediğimiz sofralar büyük ölçüde boşalır. Kimse kimsenin ne yaptığını bilmez ama yemeğe kalmadan gider kardeşler. Bunun haricinde iftarını açar, ondan sonra gelir. Kimi Musevi kardeşler, cuma günü çalışan localara üye olmamayı tercih ederler. Şabat başladıktan sonra bazı şeyler yapmamak için. Bunlar benim gözlemlerimle tespit ettiklerim, yani ne bir istatistik var ne de bir ölçüm. Masonlar dini vecibelerine son derece bağlı kişilerdir.

Allah olmus da sank sorguluyor? Belki allah seni ondan daha az seviyor? Ne bilirsin. Boylelerine ayrica kiziyorum

Sahi mi? Ben masonlarin muslumanligi yok etmeye calistiklarini filan duyardim gencken.. Gerci kulaktan dolma iste.. Musluman masonlarin da oldugunu duyunca sasirdim, emin misin?

Bende masonları dogmatik bilgiye karşı diye biliyorum. Yani dinlerde dahil.

Linkteki haberin yarısından fazlasını okudum. Vikipedide de şunlar var.

'' Masonlar arasında; dinlemek, görmek yolunda bir adım olarak kabul edilmekte ve bu eylem neticesinde kişi yaşam üzerine düşünüp gerçeği kendi içinde aramaya başlamasının gerekliliği vurgulanmaktadır. Masonlar arasında sık kullanılan bir diğer motto olan V.i.t.r.i.o.l. de ise yine aynı şekilde insanın içine bâtın bir yolculuğa çıkıp, kendi ve evren üzerine derin bir düşünceye sevk edilmesi gerektiği anlatılmaktadır.[9][10] Masonlar benzer bir düşünce sevkini, aralarına yeni katılan adayı bir gün boyunca sadece bir mumun yandığı ve bir kitap ile kuru kafanın bulunduğu karanlık bir odada ölüm ve yaşam üzerine düşündürmek amacıyla yalnız bıraktıkları mason adayına karşı gerçekleştirirler. Masonlukta genel olarak tanrıya Evrenin Ulu Mimarı denmesi, evrenin sistematik ve nizami bir şekilde ilerlediğini belirtmeyi amaçlar.[11] Ancak Skoç riti masonlarının aksine Fransız riti'nden olan Özgür Masonlar bir tanrı arayışını ve dogmatik gördükleri birtakım görüşleri kabul etmez ve sadece bilimselliğin ışığında yaşadıklarını ifade ederler. Masonlar aralarında sıkça kullandıkları ışık sözcüğü ise farkındalığa vesile olan aydınlığın asıl kaynağı olarak ele alınır.[12][13] Sonuç olarak masonlar, masonluğu dogmatiklikten uzak, akıl ve bilimin öncülüğünde belli erdem değerleri ile ideal insana giden tekâmül yolu ve de yetkinleşme sanatı olarak tanımlamaktadırlar. ''

Temel bir felsefeleri var. Evrenin işleyişi üzerine düşünmek, anlayamaya çalışmak. Ama bu noktada izlenen yol anlamında ikiye bölünmüşler gibi. Tanrıyı tamamen reddedenler de var.

Ama bizim coğrafyamızda tabi ki diğer felsefe etkili olmuştur. Sadece İslam temelli olarak. Osmanlı zamanındaki mason locasına da tüm semavi dinlerin kabul edildiğini düşünmüyorum.

Çok üzüldüm... Duyduğumdan beri de Allah rahmet eylesin diyorum...

İnancını bilemem beni de ilgilendirmiyor. Son nefeste yanında mıydık?

Çok üzüldüm... Duyduğumdan beri de Allah rahmet eylesin diyorum...

İnancını bilemem beni de ilgilendirmiyor. Son nefeste yanında mıydık?
Dep sabahtan beri Feyste iki arkadaşıma dalmamak için zor tutuyorum kendimi,zeki Alasya hayranı değilim hatta bir çok filmi bana çok gürültülü geldiği için izlememisimdir,siyasi görüşünü bilmem, dini inancını bilmem ama ölen bir insanın ardından ki bu kişinin kimseye bir kötülüğü dokunmadi,lanetler okuyan paylaşımlar görmek beni delirtti.

ben bu gün cidden neyin ne olduğunu azda olsa anladım ve korktum..düşmanı dışarıda aramaya gerek yok belkide bir nefes kadar yakın bize:KK57:
ben en çok nerede şaşırdım biliyor musun cemaleddin efgani peygamberimizin adını bile agzına almaktan çekinirdi ve ondan etkilenen isimler arasında mehmet akif de var diyor ben mi yanlış anladım cryptic

Dep sabahtan beri Feyste iki arkadaşıma dalmamak için zor tutuyorum kendimi,zeki Alasya hayranı değilim hatta bir çok filmi bana çok gürültülü geldiği için izlememisimdir,siyasi görüşünü bilmem, dini inancını bilmem ama ölen bir insanın ardından ki bu kişinin kimseye bir kötülüğü dokunmadi,lanetler okuyan paylaşımlar görmek beni delirtti.
haydaaa bu adam lanet okunacak ne yapmış ki iki üç gündür şok üstüne şok yaşıyorum yeminlen birinin canına malına namusuna mı kastetmiş zamanında acep

11209693_1550181071869176_977863719781548846_n.jpg

.

haydaaa bu adam lanet okunacak ne yapmış ki iki üç gündür şok üstüne şok yaşıyorum yeminlen birinin canına malına namusuna mı kastetmiş zamanında acep
Bu iki kişi de öğretmen ve dindar olduklarını iddia eden tipler üstelik.biri kadın diğeri erkek

Biri buyrun rahmet okuduğunuz Alasya nin gerçek yüzü diye bişey paylaşmis diğeri de duvarında dokturmus.siz nasıl Müslümansiniz ölünün arkasından konuşmak ne iğrenç yazasim var ya.

Rezil insanlar. Ne hale geldik böyle ya...

peygamberimiz [sav] arkadaşlarıyla oturup sohbet ederken omuzlarda taşınan bir yahudi cenazesi görür ve ayağa kalkar sahabeler şaşırır ya rasulullah o bir yahudiydi niye ayağa kalktın peygamberimiz der ki ama o bir insandı ve onu da Allah yarattı

Back
X