• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevda Türküsev: "Cenazesi camiden kaldırılmamalı"

Bu kadının bunu söylemekteki tek amaci ailesini ve sevenlerini incitmek.
incitmek değil bir gerçeğe parmak basmak..Bende müslüman değilim.. türkümm ama islamiyette eğer bir insan müslüman değilse ve açık açık bunu söylerse müslüman olanlar o ölen kişiye Allah rahmet etsin diyemez..çünkü mesul olurlar müslümanların inançlarına göre Allah sorgu zamanında sorar benim dinime inanmayan kişi için neden benden rahmet dilendin der..

incitmek değil bir gerçeğe parmak basmak..Bende müslüman değilim.. türkümm ama islamiyette eğer bir insan müslüman değilse ve açık açık bunu söylerse müslüman olanlar o ölen kişiye Allah rahmet etsin diyemez..çünkü mesul olurlar müslümanların inançlarına göre Allah sorgu zamanında sorar benim dinime inanmayan kişi için neden benden rahmet dilendin der..

vallahi bunu söyleyecek bir tanrıya inanmak da büsbütün ruh hastalığı olur herhalde.

Dine inanmak ile Allaha inanmayi ayni kefeye koyuyorsun. Madem musluman degilsin, Allaha inaniyorsan eger(inanmiyorsan cevap verme) biri arkandan oldugunde Allah rahmet eylesin dediginde ne anlama geliyor sence?

Ben de cenaze namazımın falan kılınmasını istemem ama ailem böyle bir şeye müsaade etmez. Neyse ne işte zaten ölmüş gitmiş olacam cesedimle ne yapacakları umurumda değil. çok istiyorlarsa kılsınlar.

Senin nasıl uğurlanmak istediğinle ilgili bir arzun yok zaten ölmüş olacağım ne yaparlarsa yapsınlar diyorsun. Geride kalanların acısını hafifletecekse kılınsın cenaze namazın bir sakıncası yok bence :)

Dine inanmak ile Allaha inanmayi ayni kefeye koyuyorsun. Madem musluman degilsin, Allaha inaniyorsan eger(inanmiyorsan cevap verme) biri arkandan oldugunde Allah rahmet eylesin dediginde ne anlama geliyor sence?
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun müslümanlara özgü bir dilektir.

vallahi bunu söyleyecek bir tanrıya inanmak da büsbütün ruh hastalığı olur herhalde.
seninki ayrı bir düşünce ama islam inancı bunu gerektirir..ve yanlışlık yoktur..mesela siz öldünüz sizi sevenler ailenize başınız sağolsun der üzüntülerine ortak olurlar insanlık bunu gerektirir..

kalplerde gizli saklı olanı Allah bilir belki de zeki alasya sizden daha inançlıydı ayrıca bir insanı emin olmadan dinsizlikle suçlamak en büyük günahlardan

Müslüman olmasaydı veya camiden cenazesinin kaldırılmasını istemeseydi bunu vasiyet ederdi. Eğer vasiyet etmediyse böyle birşeyi başkasına ne düşerse artık.

burdada eger ölmeden organlarimi bagislamak istemiyorum diye bir vasiyeet birakmazsan ailen yada senin ölmeden dedigine bakilmiyor ve organin bagis icin uygunsa aliniyor. karsi cikilamiyor. her ülkenin kendi kanunlari var elden bisey gelmiyor.

Cenaze ile ilgili prosedürler kanun mu ki bilmiyorum ben? Yani ölüyü yakmak böyle bir vasiyeti olsa da yasa dışı mı?

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun müslümanlara özgü bir dilektir.
1-Rahmetin anlami merhamet, sevkat, affetmek gibi guzel seylerdir ve Allaha inanan insan musluman olmasa bile boyle birsey dilenebilir.
2-Allah hic kimseyi guzel dilekleri icin cezalandirmaz. Hic bir dinde yok boyle birsey.
3-Sen bir sey dilerken kendi dinine ve inancina gore dilersin, gunahi sevabi da senin boynunadir. Olmus adam zaten gunahinla sevabinla coktan gitmistir, dini ne olursa olsun.

Bu şu duruma benziyor ben elvis presley hayranıyım yorumları ve müzikleri hoşuma gider ama adamın arkasından mekanı cennet olsun allah rahmet etsin diyemem ve türkiyede bir çok örneği vardır türk olup müslüman olmayan .

mason olduğunu ben de duymuştum doğruluğunu bilmiyorum ki müslüman degilse zaten camiden cenazesi kalkmaz cok gereksiz bir açıklama olmuş

yeni şafak ve yeni akit bunlar zaten kadın düşmanı gazeteler

okumuyacaksın onalar zaten arabistandan eğitim alıp bize satmaya çalışıyorlar sanırım maaşlarıda oradan geliyor

ölüleride rahat bırakmıyorlar siz kim oluyorsunuz yahu sanat düşmanları sizi

Rahmetin anlami merhamet, sevkat, affetmek gibi guzel seylerdir ve Allaha inanan insan musluman olmasa bile boyle birsey dilenebilir.
Allah hic kimseyi guzel dilekleri icin cezalandirmaz. Hic bir dinde yok boyle birsey.
arkadaşım neyi anlamıyorsun anlamıyorumm insanlık yönünden olaya bakmak başka dinlerin içinde barındırdığı söylemler emirler başkadır elbette zeki alasya için güzel temennilerde bulunulur..insanlık için acı bir kayıp ama dini yönden bakılınca başka yönlere kayar.

Bu şu duruma benziyor ben elvis presley hayranıyım yorumları ve müzikleri hoşuma gider ama adamın arkasından mekanı cennet olsun allah rahmet etsin diyemem ve türkiyede bir çok örneği vardır türk olup müslüman olmayan .

Kendi ağzından mı duydunuz bunu? Gelip kulağınıza mı fısıldadı ben müslüman değilim diye. Nasıl bu kadar net konuşabiliyorsunuz? Bunun hesabını nasıl vereceksiniz?

arkadaşım neyi anlamıyorsun anlamıyorumm insanlık yönünden olaya bakmak başka dinlerin içinde barındırdığı söylemler emirler başkadır elbette zeki alasya için güzel temennilerde bulunulur..insanlık için acı bir kayıp ama dini yönden bakılınca başka yönlere kayar.
Oyle mi? Peki o dedigin emirler Kuranda da yaziyor mu? Musluman olmayanin arkasindan "Allah rahmet etsin demeyin" vesaire..?

Allah allah belki adam son nefesinde şehadet getirdi,nereden bilecek bu ne idüğü belirsiz yazar?Kendisinden böyle bir talep gelmedikçe bu kişiyi ne ilgilendiriyor?Iıyy bi de ölünün inancına saygı duyma kisvesi altında küçük görmeler filan,hakikaten ne ucuz bi gazete bu ya

dini yönden gevezeyin in dediği gibi müslüman olmayan kişi için Allah rahmet eylesin denmez ama ölmüş birinin inancını sorgulamak da ayıp olmuş yani

Kendi ağzından mı duydunuz bunu? Gelip kulağınıza mı fısıldadı ben müslüman değilim diye. Nasıl bu kadar net konuşabiliyorsunuz? Bunun hesabını nasıl vereceksiniz?
lütfen geri sayfaları okuyun öyle bu yazıyı yazın zeki alasya müslüman değilmişmi dedim.

Oyle mi? Peki o dedigin emirler Kuranda da yaziyor mu? Musluman olmayanin arkasindan "Allah rahmet etsin demeyin" vesaire..?
git araştır arkadaşım ben bütün dinleri araştırıyorum ne demek istiyorlar diye sende araştır.. ben ne diyorum sen ne diyorsunn

Back
X