Sesim kısıldı,ne yapacağım :(

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
83
Hayırlı akşamlar hanımlar,

Geçici bir süreliğine çağrı merkezinde işe başladım.
1 ayım dolmak üzere,fakat 3-4 gündür gittikçe artan bir ses kısıklığı oluştu ki,artık dün duramadım yarım gün izin aldım çıktım..
Çünkü hiçbir şekilde konuşamıyordum..
Bugün ise izin aldım ve hiç işe gitmedim.
Bütün gün mecbur kalmadıkça konuşmamaya çalıştım,gittim aktardan içerisinde zencefil,karanfil,tarçın vs olan bir çay karışımı aldım,ses kısıklığına iyi geldiği söylendi..
3-4 fincan içtim..yok..
Salep içtim,zeytinyağı içtim 1 kaşık,pekmez içtim,bal-karabiber karışımına limon sıktım..
Yok...
Hiçbir faydası yok.. sesim yine çıkmıyor,çok zor çıkıyor.. Çalıştığım işten dolayı olan bir sıkıntı,dr luk bir durum yok diye düşünüyorum...
Ben ne yapacağım...
Yarın gitmem lazım:( nasıl açılacak bu sesim :(

Benimde 15 gün evvel olmuştu faranjittim ben . Doktora gittim antibiyotik verdi başladım gittikçe kötüleştim öksürük ses kısıklığı hiç konuşamaz olmuştum. Antibiyotik ve öksürük İlacı içtim kendi kendine geçti ki öksürdüğüm yeni geçti.

Hayırlı akşamlar hanımlar,

Geçici bir süreliğine çağrı merkezinde işe başladım.
1 ayım dolmak üzere,fakat 3-4 gündür gittikçe artan bir ses kısıklığı oluştu ki,artık dün duramadım yarım gün izin aldım çıktım..
Çünkü hiçbir şekilde konuşamıyordum..
Bugün ise izin aldım ve hiç işe gitmedim.
Bütün gün mecbur kalmadıkça konuşmamaya çalıştım,gittim aktardan içerisinde zencefil,karanfil,tarçın vs olan bir çay karışımı aldım,ses kısıklığına iyi geldiği söylendi..
3-4 fincan içtim..yok..
Salep içtim,zeytinyağı içtim 1 kaşık,pekmez içtim,bal-karabiber karışımına limon sıktım..
Yok...
Hiçbir faydası yok.. sesim yine çıkmıyor,çok zor çıkıyor.. Çalıştığım işten dolayı olan bir sıkıntı,dr luk bir durum yok diye düşünüyorum...
Ben ne yapacağım...
Yarın gitmem lazım:KK43: nasıl açılacak bu sesim :KK43:
Ihlamur cayı ıc ıyı gelir diye dusunuyorum yarına kadar bol bol ıc umarım fayda eder.

Benimde 15 gün evvel olmuştu faranjittim ben . Doktora gittim antibiyotik verdi başladım gittikçe kötüleştim öksürük ses kısıklığı hiç konuşamaz olmuştum. Antibiyotik ve öksürük İlacı içtim kendi kendine geçti

Benim Boğaz ağrısı vs bir şey yok..
Çok konuşmaktan olan bir şey benimki..
Hayatımda daha önce hiç sesim kısılmamıştı mesela..
Şüpheli tehlikeli bir şey olsa durmam giderim zaten ama sebebi belli olduğu İçin gitmedim.

Hic konusmayip dinlendirin.
Seker yiyin sikca, bogaziniza iyi gelir.
Cay su vs tuketin surekli kuru birakmayin.

Ayy faranjit en sevdiğim hastalik:KK200:
Bende de olurdu sesimi yoracagim bir iste çalıştığım zamanlar. Sesim çıkmazdi ama enerjim yerinde olurdu. Hiç vicdan azabı yaşamadan rapor alır iki gün gezerdim^^
Bol ballı ılık süt belki iyi gelir. Ama faranjit 'ogretmen hastaligi' derler. Yani hep konustugun bir işin var. Bugün olsa yarın yine kisilacak... Ilık süt ve balı günlük rutinin haline getir bence.
Geçmiş olsun

Ayy faranjit en sevdiğim hastalik:KK200:
Bende de olurdu sesimi yoracagim bir iste çalıştığım zamanlar. Sesim çıkmazdi ama enerjim yerinde olurdu. Hiç vicdan azabı yaşamadan rapor alır iki gün gezerdim^^
Bol ballı ılık süt belki iyi gelir. Ama faranjit 'ogretmen hastaligi' derler. Yani hep konustugun bir işin var. Bugün olsa yarın yine kisilacak... Ilık süt ve balı günlük rutinin haline getir bence.
Geçmiş olsun

Faranjit değilim ki..
Faranjit olduğumda bile benim sadece boğazımda yanma,batma olur geçer giderdi.. sesim hiç kısılmazdı..
Hayatımda ilk defa başıma geldi.. çok uzun süre sık sık konuşmaktan olan bir şey benimki..
Boğazımda ağrı sızı yok çünkü

Ses tellerin iltihaplanmıştır belki bence doktora git bekle bekle nereye kadar

Faranjit değilim ki..
Faranjit olduğumda bile benim sadece boğazımda yanma,batma olur geçer giderdi.. sesim hiç kısılmazdı..
Hayatımda ilk defa başıma geldi.. çok uzun süre sık sık konuşmaktan olan bir şey benimki..
Boğazımda ağrı sızı yok çünkü
Benim durumum da böyleydi. Ne bir ağrım sızım vardı ne bir halsizlik. Sadece sesim çıkmazdi.
Hatta acile gittim, odaya girdim. Doktor yuzume bakmadan 'buyrun?',dedi. Buyuramadim haliyle :)) 'şikayetiniz ne?' dedi. Benden yine ses çıkmayınca kafasını kaldırdı kiii
Görüntü var ses yok :)
Bana teşhis olarak faranjit demişlerdi.
Bence faranjitinle bariş :) birkaç ayda bir geldiğinde git doktora rapor al. Zaten yorucu bir işte calisiyorsun, birazcık mola olur sana

Hayatımda 1 defa faranjit nedeniyle sesim kısılmıştı. Tam da uzun yola çıkacaktım. Muavin bir şey soruyor sesimi duyuramıyorum. Tam kabustu..

Hiç bir şey geçirmiyor zamanı gelince geçiyor sanki..
Yavaş yavaş açılıyor ses.
Bence doktora gidin. İlaç içmeniz gerekebilir..

Back
X