Servis ücreti

Powerfull

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
2.582
4.362
358
Iyi geceler hanımlar . Okullar malum mayıs a kadar kapatıldı ve büyük ihtimal ile mayıstan sonra da kapalı tutulup bu sene yüzyüze eğitim sona erdirilir. Kızım okula servis ile gidip geliyordu sizce servis ücretleri ne olur Yada nasıl olmalı. Servise yazdırırken okul başında senet imzalanıyor hazirana kadar senet var şuan.

O insanlar da ekmeğini oradan kazandıkları için muhtemelen vermeniz gerekecek diye düşünüyorum.
Zor zamanlar kim haklı,kim haksız tartışmaya çok açık.

Geç olmadan iptal ettirin cayma bedeli var mı sözleşmede?

Bizim sözleşmemiz yoktu. Ücreti de peşin ödüyorduk her ayın 15inde. Servisçimiz aradı ve biliyorum istemeye hakkımız yok ama bizim de ödemelerimiz var eğer verebilirseniz çok seviniriz. Okul açıldığında ilk ay ücret almayız,sizi de mağdur etmeyiz dedi. Biz ödedik.servisçiyle görüşün bence

Böyle konuları görünce çok üzülüyorum iki taraf içinde kötü vermesen servisci mağdur, verince hizmet alamıyor diye veli mağdur aynısı az önce gördüğüm özel okul mevzusunda da böyle, bir virüs ne hale getirdi ekonomimizi durdu tüm işler Allah sonumuzu hayır etsin

Bize okulun basında sözleşme yaptılar 10 aylık. Her ay taksit taksit 15 inde ödüyoruz toplu ödemek isteyenlerden 1 ay ücret almadılar 9 aylık ödeme aldilar

Inanın bende aynı şekilde düşünüyorum. Onlar adına üzülüyorum onlarında ekmek kapısı bu ama benim eşimde sonuçta bu virüs yüzünden maaşında aylık servis ücretinden fazla kesinti olacak ödeme yaparsak bu defa da biz zorlanacagiz ve sonuçta almadığımız hizmetin ücretini ödüyor olacağız.

Servisciler mağdur ama sizde magdursunuz. Sonuçta bu kriz herkesi vurdu. Servisciye parayi odeyende belki ucretsiz izine cikarildi belki kesintili gidecek maasi kesilecek belki hic calisamiyor şuan is yeri kapatildi.

Hizmet veriyormuş gibi aynı parayı isteyen ve magdur edebiyatı yapan çark kurnazidir.
O para içinde iscilik, araba kirası, bakımı, kullanimi, benzin ve bilimum seyler var. O halde isteyecekse benzin parası düşülüp işçilik cok az alınıp ( aslında hiç alinmamali ama hadi magduriyet olmasin) servis kirasindan düşülüp yari yariya ya da daha azini isteyecek.
Sonuçta benzin yakmiyor iscilik bedeli için gereken sey yok ortada ama magduruz para verin tipki kullaniyor gibi demek tamamen karsidakini magdur etmek.
Şark kurnazi olmanin lizumu yok varsa da acimam hukuki hakkimi kullanirim.

Hiç bu yönünü düşünmemiştim evet haklisiniz sonuçta mazottu benzindi gibi gideri olmayacak ,belki de hostesinde ücretini ödemeyecek (ki bunu öğreneceğim arayıp hostesden) ve yukarda da yazdığım gibi eşiminde maaşından servis ücretinin 2 katı gibi bir kesinti olacak. Vermesem onlara üzülüyorum vermek zorunda olursam da eşime.

Servis firmasına bir şey olmaz da o hosteslere ben de çok üzülüyorum çoğu vermiyor ara tatilde ki bunda hiç ödemeler.. Zaten part time çalışıyorlar asgari ücretin üçte birini alıyorlar şimdi o da olmaz

İki yönlü düsünmek lazim evet sizin geliriniz bu olay yuzunden azaldiysa servisede azaltarak ucreti verebilirsiniz hic verilmemesinden yana degilim malesef ki zaten cogu servis firmasi donem basinda senet imzalatiyor illa ki ucretlerini talep edecektirler. Cunku onlarda emekci servis soforu ayri hosteri ayri firma sahibi ayri kazanc sagliyor ve servisciler zaten yilin 8-9 ayi maas aliyordu onlar icin hayat suan bir sonraki okul donemine kadar durdu, kira dertleri yeme icme ihtiyaclari faturalari nasil karsilaycaklar allah bilir.. yazdikca uzuldum gercekten, umarim zarar gormeden atlatabiliriz bu belayi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…