yok canım ne dersiniz derken ben kendim için sormuştum, hani tecrübelisin ya o yüzden, tavsiye eder misin, işe yarar mı, zararı var mıdır vs. vs.
Tatlım çizelgeni gördüğüm kadarı ile - arkadaşça söylüyorum alınmamanı umuyorum - oldukça kilolusun bu yüzden kesinlikle sana tavsiye ediyorum. Kilosu çok olanlarda çok işe yarıyor.
Kurallarına uyduğun zaman bir zararı da kanıtlanmamış.
Yalnız şöyle birşey var sen oldukça ağır spor yapıyorsun dukanda bu pek tavsiye edilmiyor çünkü özellikle de ilk evre olan saf protein evresinde beden çok halsiz düşüyor o yüzden sana biraz daha karbonhidratı artırarak yapmanı önerebilirim.
malesef canım olduça kiloluyum, kilosu bana yakın birini görsem sarılıp öpecem( alınma kısmına gelince alınmıyorum nasıl olsa geçici bu dönem ve nasıl olsa ben de normal kilolular kervanına katıcağım 3-5 ay sonra inşallah..
dukan nasıl bir diyet hiç bilmiyorum,populer diyetlerle de pek ilgilenmedim ama genelde popüler diyetlerin mutlaka bir yan etkisi çıkabiliyor..
ben zayıflamak için bugüne kadar pek sıradışı şeyler yapmadım, en fazla bildiğimiz klasik 1000-1200 kalorilik diyetler ve spor olarak taen fazla yürüyüş. herşeyden önce sağlıklı ve kalıcı kilo vermek istiyorum.
bakalım bir araştırayım aklıma yatarsa başlarım belki.. birkaç sorum daha olacak şöyle ki;
karatay veya taş devri diyeti ile benzeşiyor mu?
sen ne kadar süre ile yaptın ve kaç kilo verdin
bi de uyması zor bi diyet mi?
Elbette kilolu olman geçici bende 76 ya kadar çıkmıştım allahım şimdi o resimlerde kendimi tanıyamıyorum bide ben çocuk yapmadım sende çocuk var en azından
Aslında az ve sık ye ve spor yap şeklinde kilo vermek en saglıklı ve kalıcı olanı ben bu şekilde 6-8 ayda 12 kg civarı verdim sonra dukan yaptım bi miktar kilo verdim ve bu yagdan oldu ama devam ettiremedim çalışan için zor bi diyet ama evde olan için kolay bence.
Karatay ve dukan protein agırlıklı olmaları sebebi ile benzeşiyor ama ayrıldıkları noktalar var.Ben karatay yapamadım günde iki ögün filan diyor ben dayanamam öyle
Dukan diyeti kitabını alıp okumanı öneririm sana, kısa zamanda sonuc alınması açısından güzel bi diyet dukan.
Birde tatlandırıcı filan serbest o yüzden canın tatlı çektiğinde yapıyorsun bi diyet puding ohh rahat
canım allah sana da verir inşallah ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama anne olmak çok güzel bir meslek, bir o kadar da zor tabi..
ben bekarken 55-60 arasında gezinirdim ama hiç bir zaman zayıf olmadım, üstüm ince olmasına rağmen göbek ve basen bölgem hep balık etli gösterdi beni, ama o zamanlar kiloma hep takardım sürekli diyet yürüyüş, 59 kilo ile akupunktura gitmiştim düşün. şimde kilo oldu 80 bende beredeyse tık yok, ama bu sefer oldukça kararlıyım bırakmıycam peşini sen de destek verirsen sevinirim çok..
neyse dukana nedense antipatim devam ediyor, ben en iyisi biraz daha böyle gideyim.. ne de olsa tartı yüzüme gülüyor artık..
canım aslında insan hep şartlar düzelsin diye bekliyor ama 3,5 yılda düzelmemiş ise daha da beklemeyin derim ya da inşallah bir sürpriz olur diyeyim. sana şöyle anlatayım ben 27 yaşımda evlendim 28 de oğlumu kucağıma aldım.. maddi olarak çok zor durumdaydık aslında hiç birikimimiz yok, ailerden destek yok, düğünü herşeyi kendimiz yaptık, memleketler farklı olunca iki yerde düğün yaptık, bunların hepsini kredi çekerek yaptık ve hiç çocuk düşünmüyoduk aslında borçlar bitene kadar.. ama bir kazaya kurban gittik sanırım, ilk ay hamile kaldığımı öğrendim,tuhaf bir duyguydu hiç hazır değildim,bir sürü borç zaten yeni evliyim evim, işim yaşadığım şehir, herşeyim değişmişti bir de hamilelik, pek sevinemedim ama zamanla alıştım, kabullendim ve kucağıma aldığım gün o kadar mutlu oldum ki o an tek düşündüğüm şuydu 'Allahım iyi ki hemen olmuş,iyi ki ertelememişiz, iyiki bu muhteşem duyguyu hemen yaşamışım..' ha şuraya geleceğim, 9 yıllık evliyim nerdeyse ama maddi sıkıntımız hiç bitmedi, hala aynı diyebilirim yani durumumuz düzelsin diye bekleseymişiz hala bekliyor olacaktık belki de :)) demem o ki, eğer evliliğin çok sorunlu değilse (anladığım kadarıyla değil) mutluluğu erteleme hazır kiloda vermmişsin maşallah gebeliğinde de dikkat edersin nur topu gibi bir şehzade (veya sultan) doğurursun inşallah dedim de ama ben sporda yalnız kalıcam sen en iyisi 5-6 ay kadar ertele bari :)))
şerocum naber yaa, hiç uğramamışsın ne zamandır, hadi ben yoktum da sen neden yazmadın hiç ? boş bırakma buraları :))
slm şerocum sonuçların gayet güzel, ripped sonuçları çok daha iyi olacak inşallah ben de dün w1/3 yaptım. inşallah devam edicem bu arada stresten de kilo verdim, krizi fırsata çevirmeyi düşünüyorum :) görüşmek üzere..
menün güzel şekerim maşallah, afiyet olsun ama yaramasın :)) ben maşallah hiç dikkat edemiyorum yav..