eklerim tabiki canım.seni çok iyi anlıyorum bi ay öncesine kadar bende böyle merak we tedirginlik içinde kıwranıyordum.ben kocaelinde yaşıyorum bebeğim toplam 3800 tl verdim herşey için.evet çok ağrılı sancılı bi dönem belki senin daha hafif geçer bunu bilemeyiz ama herşeye rağmenn keşkke yaptırmasaydım demiyorum çünkü bi hafta önce içlerini dolduramadığım iç çamaşırlarımıı şuan atmak zorundayım =)) bu inanılmaz bi özgüven . hala canım acıyor.zorlanıyorum şuan yazarken bile sızlıyor ama değicek sonundaa alıcam karşılığını şuanda bile sütyensizken kocaman duruyorlar.bu arada henüz foto koymadım.öncesi yok ne yazıkki ama şimdiki hallerini çekip koyucam biran önce endişelerinden kurtul bencee birann önce ol sende =))coook cok gecmiş olsun serapprbn.sanırım herkeste surec aynı olmuyor.bazı kızlarda cok rahat oldu 2 gun bıraz agrım oldu dıyrlar.insallah carcabuk atlatırsın bu surecı.bende yenı karar aldım.bıraz tedırgınım.ınan 4 gundur bu sıtedeyım.saatlerce okuyorum.netlesmeye basladı kafam.
bende o amelıyata grıs surecınden korkuyorum.artık ondan sonrası ne olur bılmıyorum.elbette acı olur.sonuc olarak bu bır amelıyat.keske baska yol olsaydı.ama su an ıcın en gecerlısı bu maalesef. napalım.
canım benı arkadaslarına eklersen bende albumunden yenı halıne bakmak ısterım.ınsallah eskı halınıde koyarsında karsılastırabılırız.
canım sen nerde amelıyat oldun?? doktoru kımdı???? hangı sehır?? ve malıeyetı ne oldu amelıyatının????
yazarsan cok sevınırım
gule gule kullan.bır cesaret sıra bızde
çok geçmiş olsun tatlım aramıza hoşgeldin..zamanla oturacaklar endişe etme..ilk hafta ağrıların da normal..
çok teşekkürler canım.maşallah seninkiler bir harika merak ediyorum eski hallerindede birbirine yakınmmıydı göğüslerin. çünkü şuan benimm eskisi gibi büyük amaa çatalmı denir ona ondan yok =)) ?(
çok geçmiş olsun. :) aramıza hoşgeldin. Kasaltı diğer yöntemlere göre daha acı veriyor ve geç iyileşiyor. Ama zaman hızlı geçiyor. dün acılar içinde kıvranırken bugün farkettim ki benimde 41. günüm olmuş. Şekil alma konusunda en geç iyileşenlerden biri benim. geçen haftaya kadar çok yukarda ve şişkinlerdi. Daha yeni yeni inmeye başladı tam şekil almasada benim hala umudum var :) he geçen gün biraz daha iyiye gidiyor. Umarım sen çabucak toparlanır ve istediğin şekle kavuşursun. :)
çok teşekkürler canım.maşallah seninkiler bir harika merak ediyorum eski hallerindede birbirine yakınmmıydı göğüslerin. çünkü şuan benimm eskisi gibi büyük amaa çatalmı denir ona ondan yok =)) ?(
canım sanırım seninde kas altı, benimde ole altıncı günüm ve cok agrım var hala arada siddetleniyor, agrı kesici almadan duramıorum. iyileşme sürecinden bahsedermisin bana biraz ben ne zaman kollarımı havaya kaldırabilir, mesela bulaşık yıkaayabilirim, bana hiçi kollarımı kullanamıcakmısım gbı gelıo her geçen gün agrılarımda bır azalma olmuo yardımcı olursan cok sevınırım tatlım..
herkesin iyileşme süreci farklılık gösteriyor. Ben zor olan gruptayım sanırım. ilk 1 hafta tek başıma yatıp kalkamadım. özellikle yataktan kalkarken sırtımdan hep destek verdiler bana. 10. günde işe gidebildim. özellikle sabahları uyandığımda kaskatı oluyordu ve çok gerginlerdi. sürekli masaj yaptım. giyinip soyunmak tam bir eziyetti benim için. ben çok zormamaya çalıştım çünkü sağ dikişte kanama vardı. korktum ve zorlamamaya çalıştım. 10. gün herşey biraz daha rahattı ama araç kullanamıyordum. denedim ama başarılı olamadım. Robot gibi hareket ediyordum. sonraki hafta tamamen rahatladım. yani benim fikrim 14. günden sonra normal hayata dönülüyor. hafif egzersizler yapmaya çalıştım. ne kadar kollarım kalkıyor limit nereye kadar gibi. gittikçe daha rahat olmaya başladı. ağrı konusunda kendine çok yüklenme. önceleri bu ağrı hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor. düşünsene sonuçta kaslarımızı kesip protezi yerleştiriyor. ağrı olması son derece normal. şiddeti gün geçtikçe azalacak. ilk 4 gün bağırarak ağladım evin içinde. her yataktan kalkışımda neden yerçekimi var olmasın acıyor böyle diyordum. sanırım protez ayağa kalkarken hareket ediyordu ki yer çekimi diye bağırıyordum. DR aradığımda yok siz yanlış bişiler yaptınız diye paranoyaklaşacak kadar yani ahahaaa :)) şimdi gülüyorum halime. benim ağrı eşiğim çok düşükmüş. 15 gün sonra geçiyor ve 1. ayda unutuluyor bile. bulaşık yıkama konusunda bişey diyemicem bence kendini çok zorlamadan denemeler yapmalısın. baktın olmuyor bırak ertesi gün dene.[/QUOTE
cok guzel yazmıısın tatlım tesekkur ederım. suan zaten bulasık falan elleyemem cesmeyı bıle acamıorum.:) aynen bende senın gbı yaptım baska bı sorun var bunda dıyıp doktormu aradım sureklı ama artık yapmıorum bole seyler beklıorum bakalım.işin kotu tarafı pazartesi gunu bır semınerde sunum yapmam gerkıomus geri cevırerek cok buyuk bı hata ettım hocamı ortada bıraktım gbı bısı oldu. oyuzdende psıkolojım çöktü. ne yapalım sızlanmanın bır anlamı yok bu kararı ben verdım kaatlanmak zorundayım.belkı de sıktıgım butun acıara degıcek ck mutlu olucam sizler gibi..benim için dua edinn..
herkesin iyileşme süreci farklılık gösteriyor. Ben zor olan gruptayım sanırım. ilk 1 hafta tek başıma yatıp kalkamadım. özellikle yataktan kalkarken sırtımdan hep destek verdiler bana. 10. günde işe gidebildim. özellikle sabahları uyandığımda kaskatı oluyordu ve çok gerginlerdi. sürekli masaj yaptım. giyinip soyunmak tam bir eziyetti benim için. ben çok zormamaya çalıştım çünkü sağ dikişte kanama vardı. korktum ve zorlamamaya çalıştım. 10. gün herşey biraz daha rahattı ama araç kullanamıyordum. denedim ama başarılı olamadım. Robot gibi hareket ediyordum. sonraki hafta tamamen rahatladım. yani benim fikrim 14. günden sonra normal hayata dönülüyor. hafif egzersizler yapmaya çalıştım. ne kadar kollarım kalkıyor limit nereye kadar gibi. gittikçe daha rahat olmaya başladı. ağrı konusunda kendine çok yüklenme. önceleri bu ağrı hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor. düşünsene sonuçta kaslarımızı kesip protezi yerleştiriyor. ağrı olması son derece normal. şiddeti gün geçtikçe azalacak. ilk 4 gün bağırarak ağladım evin içinde. her yataktan kalkışımda neden yerçekimi var olmasın acıyor böyle diyordum. sanırım protez ayağa kalkarken hareket ediyordu ki yer çekimi diye bağırıyordum. DR aradığımda yok siz yanlış bişiler yaptınız diye paranoyaklaşacak kadar yani ahahaaa :)) şimdi gülüyorum halime. benim ağrı eşiğim çok düşükmüş. 15 gün sonra geçiyor ve 1. ayda unutuluyor bile. bulaşık yıkama konusunda bişey diyemicem bence kendini çok zorlamadan denemeler yapmalısın. baktın olmuyor bırak ertesi gün dene.[/QUOTE
cok guzel yazmıısın tatlım tesekkur ederım. suan zaten bulasık falan elleyemem cesmeyı bıle acamıorum.:) aynen bende senın gbı yaptım baska bı sorun var bunda dıyıp doktormu aradım sureklı ama artık yapmıorum bole seyler beklıorum bakalım.işin kotu tarafı pazartesi gunu bır semınerde sunum yapmam gerkıomus geri cevırerek cok buyuk bı hata ettım hocamı ortada bıraktım gbı bısı oldu. oyuzdende psıkolojım çöktü. ne yapalım sızlanmanın bır anlamı yok bu kararı ben verdım kaatlanmak zorundayım.belkı de sıktıgım butun acıara degıcek ck mutlu olucam sizler gibi..benim için dua edinn..
çok gecmiş olsun.sen sıranı savmıssın sıra bızde.agrılar cok dıyorsun peki agrı kesıcıler hıc fayda etmıyor mu?
çok gecmiş olsun.sen sıranı savmıssın sıra bızde.agrılar cok dıyorsun peki agrı kesıcıler hıc fayda etmıyor mu?
sagol tatlım, seninkide bir anda anlamadan gecer gıder inşallah. agrı kesici aldıgımda bı ıkı saat rahatım sonra tekrar baslıyo benım ki bıraz sıkıntılı bır amelıyat oldu sanırım cunku kımseden bu kadar acı cektıgını duymadım canım. zaten amelıyatta 3bucuk saat kalmısım.istediğin yöntem ve seçilen protezde acı cekme olasılıgını degıstırıor canım sen hangı yöntemı dusunuosun?
canım öncelikle çok geçmiş olsun agrılarının olduguna uzuldum .. ama sonuca bakarsak gözün aydınnn insallh hızlı bı şekılde ıylesmeye devam edersın .. bende yarın doktoruma tekrar gıdıcem ve amelıyat ıcın gün alıcazz cok heycanlıyım artık gerıye saymaya baslıycam :)))
cok sevındım tatlım hersey dıledıgın gıbıı olsun. bhaberlerini beklıorum. hangi yöntem olacaksn karar verdnmı?
sagol canım .bugunde amelıyat gunum bellı oldu çoooooooooooooook heycanlıyım ya haftaya cumartesı olucam insallh . dual plan olucak ccler tam bellı degıl en fazla 300cc yada 250cc olabılırmıs ama kucuk olasını ıstemedıgımı soyledım bakalım ne olcak. :)
canım benim seni ole ıyı anlıorum ki benım de ameliyatım bu ayın dokuzunda sabah oldu ve ılk ıkı gun boyunca agladım, allahım o ne müthiş bir ağrıydı forumları takip ettiğim için hiç bu derece acı çeken kimseyi gormemiştim ama yalnız değilmişim, benim kas altı oldu belki de o yuzden tek merak ettiğim bu kadar ağrı cekmemin baska bi sebebi olabılırmı? yada yolunda gitmeyen bişiler mi var? doktprum hayır gayet normal desene ben hala korkuyorum bugün dördüncü günüm ve agrılarım cok azalsada devam edio, ameliyat olanlara ve olmayı düşünenlere allah güç kuvvet versin:)
ccanımm çok geçmiş olsun aslında sende işin zor kısmını atlatmışsın.ama yolunda gitmeyen bi durum olduğunu sanmıyorum.kas altı olduğu içinn böyle sıkıntılı we zor.birde dayanıklılık tabi.merak etme benim bugün 12. günüm we çok çok daha iyiyim sadece arada sancılarım oluyor artık silikonlar beni rahatsız etmiyor her geçen gün daha iyiye gittiğini göreceksin tek tawsiyem antibiyotiğini ihmal etme.
kızlar yeni konu açmak için ne yapmalıyım çözemedim bi türlü siteyi =(( size anlatıcaklarım waarr =)))inanın herşey çok zor.
sabha 8 bçukta hastanedeydim.10 gibi hemşireler beni ameliyat için hazırlamaya başladılar.göğsümün boyutu ile ilgili bi kaç endişem dışındaa hiç bir korkumm yoktu.birde mutluluk tabi,,=)saat 10'u bi kaç dk geçiyordu doktorum yasin bey gelip çizzimlerimi yaptı ve beni psikolojil olarak baya rahatlattı.ardından anestezi uzmanıda geldi.benim keyfim çok yerindeydi.neyse artık beni ameliyat için almaya geldiller.ameliyathaneye girdiğimde biraz gerildim ama doktorum benii epsrileriyle yine rahatlatmayı başarmıştı.artık uyumaya hazırdım.ve narkozu alır almaz derin bi uykuya daldım.operasyon 2 saat sürmüş.aslında herşey ben uyandığımda başladı.uyandımm ve tarifi olmayan bi acıyla karşılaştım ağlamaktann nefes bile alamadım.bana ameliyathanede 2 ağrı kesici yapılmış odaya çıkarttıklarında ağrımda en ufak bi azalma yoktu.göğüslerim bandajlıydı.büyük bi kısmı kapalı durumdaydı.(sakın uyanır uyanmaz göğüsleriniz hakkında yorum yapmayın moralinizi bozmayın)ben uyandığımda göğsümün biri büyük biri küçüktü ve inanılmaz farklılardı.yaklaşık 2 saat o ağgrıyla kıvrandım.ardından tekrar iğnelerim yapıldı dren takılmamış proteizim pütürlüydü.psikolojik olarakk mahvolmuştum doktorumu çağırdım ve saolsun ona minnettarım benii açıklamarıylaa mantığa yöneltti.ödemlerim çoktu ve henüz şeklini almamıştı.akşam 6 gibi beni kaldırdılar yürüyebiliyodum ancakk çok gergindi göğüslerim sanki patlıcak gibi.yürümekte bi skııntı çekmedim ancak tek başıma yatıp kalkmamm imkansızdı.ertesi günn hastaneden çıktım.dün bandajlarım çıktı we gösğülerim normal boyutlara gelmeye başladı.85 a oldum.ancak arkadaşlar bu ağrılara hazırlıklı olun benn hiç bir skıntım olmıcak sanıyordum hala psikolojik olarak yorgun durumdayım bugün 5. günüm olmasına rağmen hala şiddetlenebilen ağrılarım var.hala kendim kalkamıyorum.ilk günlere nazarann çok daha iyiyim ama eğer ameliyat olucaksanız bu acılı maratona kendinizi hazırlayın.mutlaka birilerine ihtiyç duyacaksınız.netice olarakk harikaa göğüslere sahip olsamda şuanda bunun tadını inankı çıkaramıyorum.benim için dua edin.bende olacak olanlara we olmuşlara ediyorum çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?