Sensiz geçen koca bir yıl

canım inan aynı şeyleri yaşamışız.bende 1 ağustos sabahı kanama yla gittim hastaneye 5 gün yattım preparatlı serum verdiler ama kandil gecesi erken doğum yaptım.1,5 gün sonrada bebeğim bizi bıraktı.cennete gitti.Adını muhammed burak koyacaktım bebeğim peygamberimiz burak atına binip göğe yükselip rabbimin huzuruna çıktığı gibi burak oğlum rabbimin cennetine uçtu gitti.karnı boş eli boş eve dönmenin acısını yaşayan bilir. başka anaların kucağı boş kalmasın inşallah
ne mutlu rabbim yeni bir bebek vermiş ona sarıl kokla annesi abisinin kokusunu onda duy.onlar bizi beklyor. zamanı gelince kavuşacağız inşallah .uzaklarda bizi bekliyorlar.başkalrınıda duymamaya çalış.onların seni anlamasını bekleme anlayamazlar. can sıkıcı şeyler söylerlerse yada soru sorarlarsa konuşmak istemediğini söyle çok merak eden gitsin doktoruna sorsun . küsande küssün umursama.hiç kimse senden kıymetli değil.kimse için canını sıkma mutlu ol yeni bebeğinle .sağlıkla büyüt bebeğini.

16 temmuz 2008 hiç gelmemen gereken bir tarihte gelmek istemiştin.kanamayla gittiğim hastanede ertesi gün sabah saat 5.30 da dünyaya merhaba yada elveda demeye hazırlanmıştın.bebeğimi kurtarın diye yalvarırken acımasızca suyunu patlatıp doğumu hızlandırmışlardı.öyle çaresizdimki...beklemiyordum doğmanı.kanamayı durdurup eve gönderirler diye hesaplarken nereden bileyimki seni benden alacaklarını.anneanneni aradım gece saat 2.15.anne bebeğimi benden alıyorlar dedmişim ağlayarak.berbat bir gündü kapkaranlık bir gece.doğdun..seni silmeden kucağıma verdi ebe.oğlum dedim sadece oğlum gitme....
Cılız sesinle öyle bir ağlıyordunki...gidecektin biliyorum nasıl dayanabilirdiki bu minicik beden...baban şehir dışındaydı haberi bile yoktu.nasıl derdim oğlumu aldılar benden?doğumdan sonra beni odaya aldılar.ölmeyi dilediğim tek yerdi.rabbim al bendeki emanet canı.ömrümü yavrumunkine ekle o daha çok küçük...iki kişi gelmiş tek çıkmıştım.doğum yapanların hepsinin bebekleri yanında bende ıpıssızım...kadının biri telefonumu istedi eşine mesaj atmak için.mesajı silmemişti.demiştiki kızımız kollarımda....ama benim oğlum efem kuzum nerede?ayağa kalktım kanlar içinde hastaneden kaçtım anlamsız bomboş serkeş bir şekilde...babanı aradım oğlum efem doğdu ve şimdi beni bırakıp gidiyor...bitmişti işte herşey...hayallerim,umutlarım,nasıl bırakacaktım seni...yarım kalmıştım işte sensiz,bomboş...hiçbir kelime yangınıma bir damla olmuyordu.baban geldi gece.ağlamaktan kan çanağına dönen gözlerim dağınık saçlarım ve zavallı halimle karşıladım onu..sabah herkes hastaneye koştudaha bize veda etmemiştin çünkü...ben gitmedim dayanamazdım...2 saat sonra baban aradı doktor seni istiyor diye.bin umutla giyindim gittim.seni ziyaret etmemi benim kokumu duymanı seni okşamamı istedi.keşke görmeseydim yavrum keşke bağlanmasaydım sana.doğumunun 4.günüydü.rüyamda seni bana beyaz bir kundak içinde verdiler ama kocaman kanlı canlı..anladım öldüğünü sabah saat 4,30.babanı kaldırdım umut git bana oğlumu getir o öldü dedim.güldü..saat 9 da o lanet telefon geldi bebeğinizi kaybettik başınız sağolsun.geliin cenazesini alın....dayın çıktı telefona kapatır kapatmaz ağladı.kilitlendim annem rüyam doğru çıkmış sen gitmiştin.ağlayamadım o an.ninnilerim boynu bükük kalmıştı işte...gitmiştin.içimde kocaman tarifi olmayan bir boşluk bırakarak...masa üstünde boynu bükük kaldı yavrumun cicileri.elimde kalan gözyaşı,acı,yavrumun giyemediği kıyafetler,ultrason resimleri ve ona yazdığım mektuplar...hayallerimi,umutlarımı,neşemi alıp götürdü kuzum.1 yıldır birkez gülmedi yüzüm.gizli gizli ağladım.hep dua ettim.rüyalarımda elini uzatıyor tutamıyordum.beraber hamile kaldıklarım bir bir doğurdu,bir ben kalmıştım.hastaneye iki kişi girip tek çıkmanın,doğum odasında doğum yapan herkesin bebeği yanındayken boşalan karnımı tutmam çok acıydı.hala ciğerim yanıyor acım asla azalmadı...oğlumu meleğim diye severdim kanatlanıp uçtu.ben seni unutmayacağım sende beni unutma kuzummmm.

ayrılığımız 1 yaşında annem.şimdi ben yürüyen kanayan koca bir yarayım rüzgar değdikçe acıyan yaşıtlarını gördükçe acıtan kocaman anlamsız bir yara. doğacağın ayda yüce rabbim kardeşini yolladı.ölüm yıldönümündeyse kardeşin doğdu.ama yavrum bıraktığın boşluk hiç dolmadı...ağlamam bebeğim olunca acım azalır diyordum ama sadece kendimi kandırmışım.kardeşin acıyan ağrıyan solyanıma merhem oldu ama sol yanımda felç düzelmedi.sol yanım çok acıyor efem çok acıyor.4 mevsim geçti üzerinden annem.kar yağdı yağmur yağdı.konyada kışlar sert tipiler yoğundur.üşüdünmü bebem?seni saran toprağı tenine değen yağmuru kıskandım.şimdi kardeşini iki kez öpüyor iki kez kokluyorum.senin kokunu sesini unutmadım.yüreğim yarısını seninle gömdüm diğer yarısını kardeşin ömürle yaşatmaya çalışıyorum.rahat uyu ilk göz ağrım ağrıyan sol yanım yarım kalan ninnim.rahat uyu miniciğim...rüyalarımda seni sevip okşuyorum.yinede acılar çekerekte olsa iyiki doğurmuşum seni.sen cennetimdin,cennet sen oldun.seni çok seviyor deli gibi özlüyorum....
ne kadarda benzer seyler yasamışız.benim kuzumda 22.haftadaydı.benim kızım acilen hastaneye giderken kıpırdıyordu içimde ama daha fazla dayanamadı doğmadan can verdi.bende kucağıma alacağım ayda yeniden hamile kaldım.ve onu kaybettiğim tarihten 1 hafta sonra kardeşini kızımı kucağıma aldım.hastaneden tek çıkmanın karnına dokunduğunda o boşluğun ne demek olduğunu çok iyi anlıyorum seni.rahat uyusun kuzularımız.ilk göz ağrılarımız

d
yine senin hasretinle uyandım.mutfağa gittim bir bardak su içip dışarıyı izledim.kardeşin gökyüzüne bakıp gülümsüyor.senmi güldürüyorsun annem kardeşini?görüyormu seni..kendi kendine konuşmaya çalışıyor ikinizmi konuşuyorsunuz yavrum?biter sandım oğlum hafifler...yok olmadı ciğerparem...yüreğimde bir yerler acıyor yerini bilmiyorum gerçi bilmekte istemiyorum orayı sarmalamak istemiyorum.sen ver acıyı varsın senin verdiğin acı acıtsın.
bekleseydin zamanını 2 gün sonra 1 yaşında olacaktın.neden erken gelmek istedin oğlum?dünyayı çok matah bir yermi sandın?ah oğlum ah...uykularımı seninle gömdümde bilen yok..
ÖYLE BIKMIŞIM Kı KENDıMDEN
KURUDUM DÜŞTÜM DALIMDAN,
SANKı RUHUM ÇIKTI CANIMDAN,
SEN BENDEN GıTTıN GıDELı.

canım inan aynı şeyleri yaşamışız.bende 1 ağustos sabahı kanama yla gittim hastaneye 5 gün yattım preparatlı serum verdiler ama kandil gecesi erken doğum yaptım.1,5 gün sonrada bebeğim bizi bıraktı.cennete gitti.adını muhammed burak koyacaktım bebeğim peygamberimiz burak atına binip göğe yükselip rabbimin huzuruna çıktığı gibi burak oğlum rabbimin cennetine uçtu gitti.karnı boş eli boş eve dönmenin acısını yaşayan bilir. Başka anaların kucağı boş kalmasın inşallah
ne mutlu rabbim yeni bir bebek vermiş ona sarıl kokla annesi abisinin kokusunu onda duy.onlar bizi beklyor. Zamanı gelince kavuşacağız inşallah .uzaklarda bizi bekliyorlar.başkalrınıda duymamaya çalış.onların seni anlamasını bekleme anlayamazlar. Can sıkıcı şeyler söylerlerse yada soru sorarlarsa konuşmak istemediğini söyle çok merak eden gitsin doktoruna sorsun . Küsande küssün umursama.hiç kimse senden kıymetli değil.kimse için canını sıkma mutlu ol yeni bebeğinle .sağlıkla büyüt bebeğini.

acın çok tze.yürekten diliyorum bu acı beni yaktığı gibi seni yakmasın.rabbim yardımcın olsun...

ne kadarda benzer seyler yasamışız.benim kuzumda 22.haftadaydı.benim kızım acilen hastaneye giderken kıpırdıyordu içimde ama daha fazla dayanamadı doğmadan can verdi.bende kucağıma alacağım ayda yeniden hamile kaldım.ve onu kaybettiğim tarihten 1 hafta sonra kardeşini kızımı kucağıma aldım.hastaneden tek çıkmanın karnına dokunduğunda o boşluğun ne demek olduğunu çok iyi anlıyorum seni.rahat uyusun kuzularımız.ilk göz ağrılarımız

seni takip ediyorum.çok mutlu olmuştum.bebeğini erken doğumla yada başka nedenlerle kaybeden annelerin yeni bebeklerini kucağına almalarını sevinç ve şükürlerle okuyorum...

canım kardeşim allahım sabrının gücünün mufakatını göndermiş sana ne mutluki sana rabbim meleginin kokusunu çok beklettirmemiş ... yavrunla birlikte uzun uzun ömürler versin...
senin yazını okuyunca insan kendi yaşadıklarından bir şeyler çıkartıyor inanaki şuan ben bendemiyim bilmiyorum hepimiz burda benzer durumları yaşayanlardanız allahım hepimize meleklerizin yanındaki kokularında kardeşlerini göndersin

d
yine senin hasretinle uyandım.mutfağa gittim bir bardak su içip dışarıyı izledim.kardeşin gökyüzüne bakıp gülümsüyor.senmi güldürüyorsun annem kardeşini?görüyormu seni..kendi kendine konuşmaya çalışıyor ikinizmi konuşuyorsunuz yavrum?biter sandım oğlum hafifler...yok olmadı ciğerparem...yüreğimde bir yerler acıyor yerini bilmiyorum gerçi bilmekte istemiyorum orayı sarmalamak istemiyorum.sen ver acıyı varsın senin verdiğin acı acıtsın.
bekleseydin zamanını 2 gün sonra 1 yaşında olacaktın.neden erken gelmek istedin oğlum?dünyayı çok matah bir yermi sandın?ah oğlum ah...uykularımı seninle gömdümde bilen yok..
ÖYLE BIKMIŞIM Kİ KENDİMDEN
KURUDUM DÜŞTÜM DALIMDAN,
SANKİ RUHUM ÇIKTI CANIMDAN,
SEN BENDEN GİTTİN GİDELİ.

Öyle ağırım ki kendime
Sen benden gittin gideli
Tenim küs olmuş tenime
Sen benden gittin gideli

Öyle bıkmışım ki kendimden
Kurudum düştüm dalımdan
Sanki ruhum çıktı canımdan
Sen benden gittin gideli

Bir cefam var idi bin oldu
Aktı gözüm yaşı Sel oldu
Yaz baharım döndü kış oldu
Sen benden gittin gideli

Kızımı kaybettiğin günden beri bu şarkının sözleri acıma ve duygularıma okadar tercumaki.Tam 1 ay sonra(20.11.2008)kuşumun doğum günü ve ben okadar üzgünümkü.

sizi teselli edecek tek bir söz bulamıyorum Rabbim sonsuz sabırlar versin acınızı yürekten paylaşıyorum

doğum günün bugün...ama sen yoksun.gece yüreğimdeki o tanıdık acıyla kalktım.başımı gökyüzüne kaldırdım annem mutlu yıllar dedim,duydun mu?pasta yaptım sana üzerinede 1 mum koydum...mutlu yıllar oğlum,mutlu yıllar bebeğim...cennet melekleriyle kutla bugünü.beni unutma annem arada bir oradan bakıp gülümse annene...

eyvah oğul;
öpmeye kıyamadığım minik kuzum,
sevmeye doyamadığım yürek sızım,
sana melek diyorlar olsun aşığım..

doğum günün bugün...ama sen yoksun.gece yüreğimdeki o tanıdık acıyla kalktım.başımı gökyüzüne kaldırdım annem mutlu yıllar dedim,duydun mu?pasta yaptım sana üzerinede 1 mum koydum...mutlu yıllar oğlum,mutlu yıllar bebeğim...cennet melekleriyle kutla bugünü.beni unutma annem arada bir oradan bakıp gülümse annene...

20 kasımda aynısını bende yapıcam, bende kızımın pastasına 1 mum koyucam...çok ağlattın beni yaa çoookk.

Bir teselli ver, kırılan yüreğime bir tebessüm et,
Unutursun zamanla
Yine dalmışım aynada yüzüm ağlar
Yine dalmışım elimde fotograflar
Yine aylardan Kasım sanki sende kaldı bir yarım
Her nefesim,her anım sanadır canım kızım....

Ne diyim kayram içimde ki yaramı tekrar kanattın bu duygu dolu sözlerinle..
Bende minikleri mi unutmuyorum.. Dediğin gibi bir daha olursa unutulur diye düşündüm ama yok olmadı aklıma geldikçe hala zor tutuyorum ağlamamak için....
Yeni gelen kuzuma bakıp diyorum ablan ve abin var senin.... Rabbim onlardan aldığı uzun ömürleri sana versin oğlum.. Sağlıkla büyü annem

Seven yüreğim kor olana kadar
Gözlerimin feri solana kadar
Mahşer sirenleri çalana kadar
Sizi yüregimde yaşatacagım

20 kasımda aynısını bende yapıcam, bende kızımın pastasına 1 mum koyucam...çok ağlattın beni yaa çoookk.

Bir teselli ver, kırılan yüreğime bir tebessüm et,
Unutursun zamanla
Yine dalmışım aynada yüzüm ağlar
Yine dalmışım elimde fotograflar
Yine aylardan Kasım sanki sende kaldı bir yarım
Her nefesim,her anım sanadır canım kızım....

canım allah sabır versin.yangın yananındır...

Ne diyim kayram içimde ki yaramı tekrar kanattın bu duygu dolu sözlerinle..
Bende minikleri mi unutmuyorum.. Dediğin gibi bir daha olursa unutulur diye düşündüm ama yok olmadı aklıma geldikçe hala zor tutuyorum ağlamamak için....
Yeni gelen kuzuma bakıp diyorum ablan ve abin var senin.... Rabbim onlardan aldığı uzun ömürleri sana versin oğlum.. Sağlıkla büyü annem

canım gözün aydın.rabbim meleğine uzun ömür versin...ama acıyı yeni kuzularımız bitirmiyor,

sabah sabah içim tükendi boğazım düğümlendi. nasıl bi acıır ki böylesine içten paylaşabildin. su an yazarken bile bütün bedenim sersemledi sanki. ey kurban olduğum rabbim evlet acısı yaşayan bütün annelerimize sonsuz sabır ver. kimseleride evladı ile sınama yarabbim. kızlar başını sağolsın. allah diğer kuzularınıza uzun ömür güzel baht ve sağlıklı bir ömür nasip etsin.
yaşayabileceğiniz eeeen büyük acı bu olsun. allah başka acılarla bu acınızı unutturmasın inşş.

ne kadar zor bi durum bilirim cnm.bende ilk bebeğimi 29 ekim 2007 kaybetmiştim.ama 2 bebeğimde kardeşinin acısını doldurması için 20 ekim 2008de bana merhaba dedi

Back