Sensiz geçen koca bir yıl

ben giden bebeğiniz için başınız sağ olsun demicem o bir melekti ve melekler ölmez sadece mekan değiştirir...acı acıdır düşük yapanında doğup bi kaç saat yaşayp kaybedeninde acısı acıdır ve herkes farklı şekilde yaşar +++ yeni gelen kuzunuzun bi ömür boyu sağlıklı sıhhatli yaşamasını ve size hayırlı bi evlat olmasını dilerim.1 sene de geçse 10 senede geçse her yıl dönümlerinde iç çekeceksiniz ama alışacaksınız acıyla yaşanmıyor ancak alışılıyor...sabredin,Allah sabredenlerle beraberdir ve sabrettiğinizede inanıyorum...başına gelmeyen anlayamaz ve bende yaşamasaydım çekdiğin acıyı anlayamazdım anne olsamda olmasamda ancak yaşadım ve çok iyi anlıyorum...bazen diorumki keşke doğar doğmaz kaybetseydim evet diyorum neden mi? 135 gün 24 saatin her anı bi umutla bekledik kimsemiz yoktu baba çalışmak zorunda hastane ye para yetiştirmek için !! annede hastanede koşturmak için keşke çabalrımız sonuç verseydi de dilencilik yapsaydım olmadı...başaramadım beceremedik..kaçınılmaz sona adım adım yaklaşmışız bilemedik....çokkk detaylar var 135 gün içinde çokkk...neyse.

acını anlıyor ve paylaşıyorum.

cok guzel anlatmissin canim duygularini. Bende evladini kaybetmis bir anneyim. 3 aydir hic aglamamistim ama yazini gorunce dayanamadim. Allah hepimize sabirlar versin.

Allah yeni bebegine saglık versin kayracım;ben baska bir bebek düşünemiyorum;40 gün baktım;Büyüttüm diye mi bilmiyorum..bir bebek özlemi yok içimde;kızımı özlüyorum..Allah zamanını biliyordur herhalde..
Allah bir daha acı yaşatmasın size..

canım bende kızımı 2 aylığa kadar evimizde baktım emzirdim,sildim, yıkadım.böylesi çok daha acı.kasımın 20 sinde doğum günü tam 1 yılolacak.bugüne kadar bende erkendiyordum.ama artık Rabbimdekısmet ederse istiyorum Allahımdanbir bebek daha...sende düşün bence:)

canım bende kızımı 2 aylığa kadar evimizde baktım emzirdim,sildim, yıkadım.böylesi çok daha acı.kasımın 20 sinde doğum günü tam 1 yılolacak.bugüne kadar bende erkendiyordum.ama artık Rabbimdekısmet ederse istiyorum Allahımdanbir bebek daha...sende düşün bence:)

ne güzel tekrar bebek istemeniz..siz neden kaybettiniz bebeginizi?

çok ağlattın kayra... ama dökülen gözyaşları helal olsun sana! her bir damla acından kat ve kat fazlasını alsın götürsün uzaklara! çocuğunla beraner bir ömür mutlu-huzurlu ve en önemlisi sağlıklı kalın inşallah!
şu anda bebeğini kaybetme korkusu yaşayan birisiyim... bende erken doğum yaptım çünkü! 32 gündür yoğun bakımda bebeğim ve beklemekten başka bir şey gelmiyor elimden!
Allah'ım sabır versin sen ve senin gibi tüm melek annelerine!

ne güzel tekrar bebek istemeniz..siz neden kaybettiniz bebeginizi?[/QUOT

beyin kanaması geçirdi.kanında pıhtılaşma olmadığı için.ama öncesinde hiçbişeyi yoktu.erken doğuma bağlı bir-iki sorun dışında.2 aylık olmasına 2 gün kala kollarımda sarardı soldu kustu....beyin ölümü o gün gerçekleşmiş.18 günyoğun bakımda yattık.ama 18gün beyni hiç çalışmadı.uyanmadı meleğim...kuzumu 2 ay öptüm kokladım,sildim yıkadım emzirdim giydirdim,gülüşünü gördüm bakışını herşeyini...2 ay sonra 1 saat içinde aldılar kollarımdan ve o günden beri kollarım boş....

Allah'im yavrularini kaybeden tüm annelere sabirlar versin.
Kayra o kadar dogal yazmissin ki yasamis gibi oldum.Allah bu bebegine uzun ömürler versin.

çok ağlattın kayra... ama dökülen gözyaşları helal olsun sana! her bir damla acından kat ve kat fazlasını alsın götürsün uzaklara! çocuğunla beraner bir ömür mutlu-huzurlu ve en önemlisi sağlıklı kalın inşallah!
şu anda bebeğini kaybetme korkusu yaşayan birisiyim... bende erken doğum yaptım çünkü! 32 gündür yoğun bakımda bebeğim ve beklemekten başka bir şey gelmiyor elimden!
Allah'ım sabır versin sen ve senin gibi tüm melek annelerine!

rabbim yavrunu sana bağışlasın inşallah.dualarım seninle...

ne güzel tekrar bebek istemeniz..siz neden kaybettiniz bebeginizi?[/QUOT

beyin kanaması geçirdi.kanında pıhtılaşma olmadığı için.ama öncesinde hiçbişeyi yoktu.erken doğuma bağlı bir-iki sorun dışında.2 aylık olmasına 2 gün kala kollarımda sarardı soldu kustu....beyin ölümü o gün gerçekleşmiş.18 günyoğun bakımda yattık.ama 18gün beyni hiç çalışmadı.uyanmadı meleğim...kuzumu 2 ay öptüm kokladım,sildim yıkadım emzirdim giydirdim,gülüşünü gördüm bakışını herşeyini...2 ay sonra 1 saat içinde aldılar kollarımdan ve o günden beri kollarım boş....

dilerim en kısa zamanda rabbim yeni bir melek gönderirde yaran azıcık kapanır.allah sabır versin...

Allah'im yavrularini kaybeden tüm annelere sabirlar versin.
Kayra o kadar dogal yazmissin ki yasamis gibi oldum.Allah bu bebegine uzun ömürler versin.

aman yaşama.allah uzak etsin...

yüreğim evladımın acısıyla gün gün azalırken,akıttığım her damla yaş canımdan bir parça götürürken hiç tanımadığım insanların yarama bu kadar hassas ve ince dokunması öyle güzelki...sizin gösterdiğiniz bu vefayı annem dışında kimseden görmedim.boşver unut gitsin daha gençsin bir daha olur dediler alay edrcesine...bilmedilerki ben yüreğimi hayallerimi mutluluğumu uykumu herşeyimi kuzumla gömdüm.akrabalarım bile bebeğimi kaybettiğim gün güya taziyeye gelmiş havasında gülüp eğlendiler ne acıki eşimin ailesi bile.ben yavruma annem bana yandı.günleri saydım kan gibi akan gözyaşlarımla.oğlum zamanını bekleyip beni erkenden bırakıp gitmeseydi 15 gün sonra 1 yaşında yakışıklı bir erkek olacaktı.keşke konyaya gitmeseydim keşke kendimi yormasaydım keşke üzülüp ağlamasaydım.keşke keşke keşke....ama ne çare keşkeler çok uzak ve salakça...
bugün iki arkadaşım aradı.birisiyle aramızda 1 hafta vardı.bana teyzesi 1 hafta sonra oğlumun doğum günü sana getireyimde bak bakalım büyümüşmü dedi.tıkandım boğazım düğümlendi.içimden bahtıma küfürler ettim.tabii dedim tabii bakarım.diğeri ise 22 haftalık hamile ve bana kayra anlatsana oğlunu kaybetmeden önce nasıl ağrıların vardı benim şuram buram ağrıyor dedi.ben ve sizler tanımadığımız insanların acısını paylaşıp onlarla ağlarken bu insanlar neden yramın kapanmasına izin vermiyor?bu bencilce duyguların benim yaramı kanatmanın yüce rabbiminde zoruna gideceğini hiç düşünmüyorlarmı?ahhhhhhhhhhhhh kızlar içim çürüyor gün gün...öyle şeyler yaşıyorumki içimdeki kıyamet kendimle hesaplaşmam bitmiyor.ben saatin hiç ilerlemediği mevsimin hep kış gündüzün mutluluğun ve kahkahanın hiç yaşanmadığı bir yerdeyim.sessizliğim bir çığlık ama kimse duymuyor............

yüreğim evladımın acısıyla gün gün azalırken,akıttığım her damla yaş canımdan bir parça götürürken hiç tanımadığım insanların yarama bu kadar hassas ve ince dokunması öyle güzelki...sizin gösterdiğiniz bu vefayı annem dışında kimseden görmedim.boşver unut gitsin daha gençsin bir daha olur dediler alay edrcesine...bilmedilerki ben yüreğimi hayallerimi mutluluğumu uykumu herşeyimi kuzumla gömdüm.akrabalarım bile bebeğimi kaybettiğim gün güya taziyeye gelmiş havasında gülüp eğlendiler ne acıki eşimin ailesi bile.ben yavruma annem bana yandı.günleri saydım kan gibi akan gözyaşlarımla.oğlum zamanını bekleyip beni erkenden bırakıp gitmeseydi 15 gün sonra 1 yaşında yakışıklı bir erkek olacaktı.keşke konyaya gitmeseydim keşke kendimi yormasaydım keşke üzülüp ağlamasaydım.keşke keşke keşke....ama ne çare keşkeler çok uzak ve salakça...
bugün iki arkadaşım aradı.birisiyle aramızda 1 hafta vardı.bana teyzesi 1 hafta sonra oğlumun doğum günü sana getireyimde bak bakalım büyümüşmü dedi.tıkandım boğazım düğümlendi.içimden bahtıma küfürler ettim.tabii dedim tabii bakarım.diğeri ise 22 haftalık hamile ve bana kayra anlatsana oğlunu kaybetmeden önce nasıl ağrıların vardı benim şuram buram ağrıyor dedi.ben ve sizler tanımadığımız insanların acısını paylaşıp onlarla ağlarken bu insanlar neden yramın kapanmasına izin vermiyor?bu bencilce duyguların benim yaramı kanatmanın yüce rabbiminde zoruna gideceğini hiç düşünmüyorlarmı?ahhhhhhhhhhhhh kızlar içim çürüyor gün gün...öyle şeyler yaşıyorumki içimdeki kıyamet kendimle hesaplaşmam bitmiyor.ben saatin hiç ilerlemediği mevsimin hep kış gündüzün mutluluğun ve kahkahanın hiç yaşanmadığı bir yerdeyim.sessizliğim bir çığlık ama kimse duymuyor............

o kadar iyi anlıyorum ki seni senin acıların daha büyük tabi ama ben de bu kadar acı çekerken başkalarının yaşın genç daha olur diyip sonra gülüp geçtikleri sahneyi çok yaşadım ve çok acı çektim o an şu karara vardım bu duyguyu yaşamayan hiçkimse anlayamıyor ya ben 2 kez kaybettim bebeğimi insanların deneme tahtası gibi görüp bi daha dene olur olmazsa bi daha dene sanki pazardan elma alıyoruz o acıyı tekrar takrar yaşamak o kadar zor ki şimdi okadar korkuyorum ki psikolojim bozuk yani

aynı şeyleri yaşıoruz demek;anlayışsız insanlar hepimizi yoruyor..tekrar dogurabilmek dogurmuş oldugu kaybetmenin kefareti mi?onun yeri ayrı digerinin yeri ayrı..tamam insanlar nasıl teselli edecegini bilemiyor;Anlamak istiyorum...ama onlarda bizi anlasa..
bende ne zaman dolup birileriyle dertleşmek istesem;bi daha bebek yapsan diyor..ya ben onu bilmiyor muyum;o kadar kolay olsa hemen yapmaz mıyım?acımı sadece kadınlar kulubüne anlatıyorum..gerisi boş..
diger teselli ise sana onu hatırlatacak herşeyi;Resimleri flan kaldır..iyi de ben 9 ayımı;hayallerimi;dogumumu nasıl yok sayayım;kızımı nasıl olmamış gibi düşüneyim;bu ona haksızlık olmaz mı?
ben yolumu çizdim;aglamak istegimde nerede olursam olayım aglıyorum;nefretimi kusmak istedigmde kusuyorum..ilaç vb..şeyler kullanıp uyumak istemiyorum..gerçeklerle içim acısa da yüzleşiyorum..ölümün dogum kadar dogal olduguna inandırıyorum kendimi..ne olur bu tip insanlar işimizi zorlaştırmasın!

kızlar çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin. dayanamıyorum. bidaha okumıcam bu bölümü

kayra okurken öyle şeyler hissettirdinki bunu tarif etmem mümkün değil..
allah sanada bebeğini kaybeden diğer annelerede çok sabır versin..

kayra canım mahvoldum okuken içim yanıyor gözyaşlarına boğuldum tuşları göremiyorum canım allah sana dayanma gücü bu bebeğine de sağlıklı sıhhatli uzun bir ömür nasip etsin...

senağlamasenağlamaseni anlıyorum canım evlat acısı çok zorsenağlamasenağlama

senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlamasenağlama
Rabbim sabırlar versin...

yaa off yemin ederimki okurken sanki nefes alamaz gibi oldum göz yaşlarımı tatamadımm. canım allah sabır versin. hemde bak şimdii sana güzelde bir hediye yollamışş.. umarım onunla uzun ömürlerr geçirrsin. allah kimsenin başına vermesin

O kadar kötü oldumki okurken boğazım düğümlendi içim acıdı..Bir anne olarak seni o kadar iyi anlıyorumki..Rabbim sana tekrar bir evlat nasip etmiş mükafatlandırmış gerçekten..Başın sağolsun canım..Cennette buluşacaksınız üzülme tatlım:çok üzgünüm:

Allah sabırlar versin kayra, bu bebeğinle çook mutlu olursun inşallah.Allahım kimseyi evladından ayırmasın.

Back