Benim.oglumda 3 yasinda bu sene başladı. Bebekligide çok zordu hiç inmedi kucağımdan ve benimle sürekli. 4 ay oldu yeni yeni alismaya başladı. Aglasada istemesede gittik bende kaldım yanında ilk başlarda. Sakin goturmemezlik yapma öğretmende öyle dedi bana yoksa hiç gelmek istemez dedi .Merhaba herkese. Oğlum 5.buçuk yaşında. Bu sene anasınıfına başladı. Çok hevesle gitmek istedi. Ilk hafta hiç bir sıkıntı yokken ikinci haftadan sonra ağlamaya başladı. Tek söylediği seni çok özlüyorum Anne. Öğretmenle alakalı hiç sıkıntımız yok, arkadaşlarıyla gayet iyi anlaşıyor.Agzini arıyorum okulu aslında çok seviyor. Ama devamlı Annemi özlüyorum diyor. Bugüne kadar iyi kötü geldik hep okula yolladim. Arada öğretmeni görüntülü arıyor. Bazen telefonla konuşuyoruz. Dolabına resmimi yapıştırdım. Yani elimden geleni yapıyorum ama olmuyor. Öğretmeni bazen bir şeyi yok ama bazen ağlıyor çok duygusal bir çocuk dedi. Ki biliyordum zaten. Varmı böyle olup alışanlar? Nasıl bir yol izlemeyelim. Bu seneyi bir şekilde atlatsak bile 1 sinif daha ciddi bir ortam ne yapacağım bilemiyorum İlk çocuğum değil bu arada. Ablası var 4. Sınıfta.Ayni okuldalar. O da teneffüste yanına gidiyor... Teşekkürler şimdiden.
Yaa kıyamam. Burcu ne peki çok merak ettimMerhaba herkese. Oğlum 5.buçuk yaşında. Bu sene anasınıfına başladı. Çok hevesle gitmek istedi. Ilk hafta hiç bir sıkıntı yokken ikinci haftadan sonra ağlamaya başladı. Tek söylediği seni çok özlüyorum Anne. Öğretmenle alakalı hiç sıkıntımız yok, arkadaşlarıyla gayet iyi anlaşıyor.Agzini arıyorum okulu aslında çok seviyor. Ama devamlı Annemi özlüyorum diyor. Bugüne kadar iyi kötü geldik hep okula yolladim. Arada öğretmeni görüntülü arıyor. Bazen telefonla konuşuyoruz. Dolabına resmimi yapıştırdım. Yani elimden geleni yapıyorum ama olmuyor. Öğretmeni bazen bir şeyi yok ama bazen ağlıyor çok duygusal bir çocuk dedi. Ki biliyordum zaten. Varmı böyle olup alışanlar? Nasıl bir yol izlemeyelim. Bu seneyi bir şekilde atlatsak bile 1 sinif daha ciddi bir ortam ne yapacağım bilemiyorum İlk çocuğum değil bu arada. Ablası var 4. Sınıfta.Ayni okuldalar. O da teneffüste yanına gidiyor... Teşekkürler şimdiden.
Oğlum da bu sene ana okuluna başladı. Bir ara gitmiycem diye ağlamaya başladı. Dil döktüm olmadı. Her sabah aynı sorunu yaşıyorduk.Merhaba herkese. Oğlum 5.buçuk yaşında. Bu sene anasınıfına başladı. Çok hevesle gitmek istedi. Ilk hafta hiç bir sıkıntı yokken ikinci haftadan sonra ağlamaya başladı. Tek söylediği seni çok özlüyorum Anne. Öğretmenle alakalı hiç sıkıntımız yok, arkadaşlarıyla gayet iyi anlaşıyor.Agzini arıyorum okulu aslında çok seviyor. Ama devamlı Annemi özlüyorum diyor. Bugüne kadar iyi kötü geldik hep okula yolladim. Arada öğretmeni görüntülü arıyor. Bazen telefonla konuşuyoruz. Dolabına resmimi yapıştırdım. Yani elimden geleni yapıyorum ama olmuyor. Öğretmeni bazen bir şeyi yok ama bazen ağlıyor çok duygusal bir çocuk dedi. Ki biliyordum zaten. Varmı böyle olup alışanlar? Nasıl bir yol izlemeyelim. Bu seneyi bir şekilde atlatsak bile 1 sinif daha ciddi bir ortam ne yapacağım bilemiyorum İlk çocuğum değil bu arada. Ablası var 4. Sınıfta.Ayni okuldalar. O da teneffüste yanına gidiyor... Teşekkürler şimdiden.
Normal.
Alışacak.
Ama ek olarak akşam bir iki soru sormanız tavsiye edebilirim. Hani varsa bir sorun belki gün ışığına çıkar.
" bir arkadaşını uzaylılar kaçıracak olsa hangi arkadaşın olurdu bu?" uzaylı figürü çocuğunuz için korkunç bir figür ise farklı şeyler deneyin soruda.
Sonrasında " peki neden o?" gibi...
Veya
" güzel bi ormanda piknik yapmak istesen hangi arkadaşını yanına almak istersin? Neden? "
Ya da istemezsin şeklinde.
Bazen içlerine atıyor keretalar. Bu tür sorular işe yarıyor.
Kesinlikle katılıyorum size her zaman kibar kibar anlatmak yeterli olmuyor çocuklara sanırım bende artık zorundasın mecbur gideceksin kelimelerini kullanıyorum yoksa hemen gözyaşı pıt hazır bekliyor öyle ve ya böyle mecbur alisacaklarBenin kızım da 4 yaşında bu sene b grubu okul öncesine başladı. İlk zamanlar aynı şeyi yaşadık sınıfta en son alışan kızımdı hatta yine bir sabah gitmek istemiyorum diye başladı. Kararlı bir ses tonu ile hayır kızım gitmek zorundasın herkes okula gitmek zorunda ben de gittim baban da dedim ve çocuk bir anda 180 derece bir dönüş yaşadı. O güne kadar sürekli tatlı tatlı ikna etme çabaları içinde idim ama bazen azıcık geleneksel olmak lazım mış
Benin kızım da 4 yaşında bu sene b grubu okul öncesine başladı. İlk zamanlar aynı şeyi yaşadık sınıfta en son alışan kızımdı hatta yine bir sabah gitmek istemiyorum diye başladı. Kararlı bir ses tonu ile hayır kızım gitmek zorundasın herkes okula gitmek zorunda ben de gittim baban da dedim ve çocuk bir anda 180 derece bir dönüş yaşadı. O güne kadar sürekli tatlı tatlı ikna etme çabaları içinde idim ama bazen azıcık geleneksel olmak lazım mış
Bizde isteyen öğrencilere yardımcı oluyorlar her gidişinde de yardıma ihtiyacın var mı diye soruyorlar. Ama tabi kendi halletmeleri daha iyi diyorlar. Benim kızım biraz mahremiyetine düşkün kimseyi yanına almıyor her gün gelince ben de poposunu yıkıyorum artık.Merhaba . Benim oglu da 4 buçuk yaşında krese gidiyor . Oğlum okulu seviyor ama bizim sıkıntımız oğlum cisini yaparken yardımcı kadınlar kendini yapmıştım diye zorliyorlarmis oğlumu yani pantolonunu kendi indirip çekmesi ve büyük cisini yaptığında silme işini kendi yapmaliymis sizde nasıl oluyor yardımcı olmaları gerekmiyor mu
Bizde isteyen öğrencilere yardımcı oluyorlar her gidişinde de yardıma ihtiyacın var mı diye soruyorlar. Ama tabi kendi halletmeleri daha iyi diyorlar. Benim kızım biraz mahremiyetine düşkün kimseyi yanına almıyor her gün gelince ben de poposunu yıkıyorum artık.
Benim oğlumda o yaşta. Aslında doğru olanı o değilmi. Ben okula başlamadan önce bu işi hep kendine yaptırdım. Başkasının dokunması doğru gelmiyor bana. Bunu yapabilecek yaştalar. İlk zamanlar yardım etmek istemişler oğlum kendim yapabilirim demiş.Merhaba . Benim oglu da 4 buçuk yaşında krese gidiyor . Oğlum okulu seviyor ama bizim sıkıntımız oğlum cisini yaparken yardımcı kadınlar kendini yapmıştım diye zorliyorlarmis oğlumu yani pantolonunu kendi indirip çekmesi ve büyük cisini yaptığında silme işini kendi yapmaliymis sizde nasıl oluyor yardımcı olmaları gerekmiyor mu
Ben bunu kayda gittiğimde sordum. Kızım düğmeli pantolon giyerse açıp kapatamaz. Poposunu doğru düzgün silemez bu konuda tutumunuz ne diye. Bana lavaboda ve tuvalette yardımcı olmak için görevliler var dediler. Bizim yarıdmcı öğretmen değil de farklı görevliler ilgileniyor bu işle. Bildiğim kadarı ile yardımcı olmak zorundalar. Küçücük çocuklar nasıl herşeyi halletsinler tek başına. Bazılarının yemeğini bile yediriyorlardı başlardaBenim kızdığım konu bu konuyu bizle konuşmak yerine oğluma orda baskı uygulamaları . Oğlum bir gece aniden ağlamaya başladı ne oldu şöyle yardımcı olalım dedik babasıyla . Olamazsınız diyor neden dedik yapamıyorum diyor sabah kadar uykusunda iç çekti durdu . Ogretmeniyle bu konuyu konuştuğumuzda orda ki yardımcı olarak çalışan bayanlar bunu yapmak zorunda değillermiş doğru mu bu merak ediyorum yardımcı olmalari gerekiyor bence .
Her çocuk bir olmuyor. Mesela benim kızım iğrendiği için kakasını yapınca silmiyor hala kendi yalnız bana müsade ediyorBenim oğlumda o yaşta. Aslında doğru olanı o değilmi. Ben okula başlamadan önce bu işi hep kendine yaptırdım. Başkasının dokunması doğru gelmiyor bana. Bunu yapabilecek yaştalar. İlk zamanlar yardım etmek istemişler oğlum kendim yapabilirim demiş.
Benim oğlumda o yaşta. Aslında doğru olanı o değilmi. Ben okula başlamadan önce bu işi hep kendine yaptırdım. Başkasının dokunması doğru gelmiyor bana. Bunu yapabilecek yaştalar. İlk zamanlar yardım etmek istemişler oğlum kendim yapabilirim demiş.