Seni çok özlüyorum Anne ( Ana sınıfı)

Merhaba herkese. Oğlum 5.buçuk yaşında. Bu sene anasınıfına başladı. Çok hevesle gitmek istedi. Ilk hafta hiç bir sıkıntı yokken ikinci haftadan sonra ağlamaya başladı. Tek söylediği seni çok özlüyorum Anne. Öğretmenle alakalı hiç sıkıntımız yok, arkadaşlarıyla gayet iyi anlaşıyor.Agzini arıyorum okulu aslında çok seviyor. Ama devamlı Annemi özlüyorum diyor. Bugüne kadar iyi kötü geldik hep okula yolladim. Arada öğretmeni görüntülü arıyor. Bazen telefonla konuşuyoruz. Dolabına resmimi yapıştırdım. Yani elimden geleni yapıyorum ama olmuyor. Öğretmeni bazen bir şeyi yok ama bazen ağlıyor çok duygusal bir çocuk dedi. Ki biliyordum zaten. Varmı böyle olup alışanlar? Nasıl bir yol izlemeyelim. Bu seneyi bir şekilde atlatsak bile 1 sinif daha ciddi bir ortam ne yapacağım bilemiyorum İlk çocuğum değil bu arada. Ablası var 4. Sınıfta.Ayni okuldalar. O da teneffüste yanına gidiyor... Teşekkürler şimdiden.
Çocuklarda,bebeklerde GÜVENLİ BAĞLANMA konusunu bi araştırın derim🤍 sevgiler 🌸

Ben bunu kayda gittiğimde sordum. Kızım düğmeli pantolon giyerse açıp kapatamaz. Poposunu doğru düzgün silemez bu konuda tutumunuz ne diye. Bana lavaboda ve tuvalette yardımcı olmak için görevliler var dediler. Bizim yarıdmcı öğretmen değil de farklı görevliler ilgileniyor bu işle. Bildiğim kadarı ile yardımcı olmak zorundalar. Küçücük çocuklar nasıl herşeyi halletsinler tek başına. Bazılarının yemeğini bile yediriyorlardı başlarda

Ben dugmesiz şeyler giydiriyorum spor tarzı seyler genellikle bence yardımcı olmalari gerekiyor oğlum artık su izleyeceğim diyor cisim gelmesin diye diyor . Böyle de değilde güzellikle ogretseler . Ben zaten evde öğretmeye calisiyorum

Ben dugmesiz şeyler giydiriyorum spor tarzı seyler genellikle bence yardımcı olmalari gerekiyor oğlum artık su izleyeceğim diyor cisim gelmesin diye diyor . Böyle de değilde güzellikle ogretseler . Ben zaten evde öğretmeye calisiyorum
Tabiki kesinlikle katılıyorum size ben özellikle düğmeli şeylerle gönderdim birkaç defa açık mı gelecek napacak diye açıkçası ama öğretmenim yardim etti falan dedi. Zaten bu yaş grubuna özellikle öz bakım becerisi kazandırmak marifet bence bu tip yerlerde. Ayrıca ilgilenmek zorunda değil gibi bir durum da bence hiç hoş bir yaklaşım olmamış bi orta yol bulamaya çalışmazlarsa sorun nasıl çözülecek

Bana poposunu silmek için ufak gibi geliyor . Büyük cisini eline bulastirirsa diye treddut ediyorum. Birde kis günü olduğu için pantolonları toplamak zor oluyor
Bizim okulda düğmeli şeyler giymek yasak. Ama benim ki de büyük tuvaletini yapmıyor okulda

Tabiki kesinlikle katılıyorum size ben özellikle düğmeli şeylerle gönderdim birkaç defa açık mı gelecek napacak diye açıkçası ama öğretmenim yardim etti falan dedi. Zaten bu yaş grubuna özellikle öz bakım becerisi kazandırmak marifet bence bu tip yerlerde. Ayrıca ilgilenmek zorunda değil gibi bir durum da bence hiç hoş bir yaklaşım olmamış bi orta yol bulamaya çalışmazlarsa sorun nasıl çözülecek

Bizimkiler orta yol bulmak yerine daha sorun oluşturuyorlar . Bakalım bir çözüm yolu bulacağız insallah

Aynı sıkıntı bizde de var kızım 5 yaşında anasınıfina başladı sürekli sizi çok özlüyorum diyor bende hasta falan olmadığı sürece yolluyorum öğretmenimizle iletişim halindeyiz bklm aşarız insAllah seneye dediginz gibi daha ciddi ortam insAllah o zmna kadar toparlarım ben şu an hamile oldgm için de belki de bu kadar hassas bilemiyorum Allah kolaylık versin hepimize 🤗🤲

Bebeğinizi sağlıkla mutlulukla dünyaya getirin inşaAllah 😊

Oğlum kreşe başladığında öğretmeni başlangıçta sorun çıkarmayan çocuk ilerde patlak verir demişti. İlk gün güle oynaya gelen 1 2 hafta sonra kabus görmeye başlar, orayı sevmıyorum der sizi özlüyorum der bahaneler üretir demişti ki benim oğlum da öyle oldu. Ama düşünün 2.5 yaşındaydı. Bir gün bana anne sen beni sevmiyorsun da ondan mı okula bırakıp bırakıp gidiyorsun dedi. O an beynimden vurulmuşa döndüm içim kan ağlasa da gayet soğukkanlı aaa olur mu esas seni çok sevdiğim senin yeni arkadaşlar edinip güzel şeyler öğrenmen evde sıkılmaman için gönderiyorum seni dedim. Seni sevmesem aman ben işe gideyim o da kalsın evde naparsa yapsın sıkılırsa sıkılsın derdim dedim ve sarıldım. O günden sonra sorunsuz devam etti. Ama o an ona öyşe söyleuio sınra tuvalette hüngür hüngür ağlamıştım :)

Okula gitmek.istemediginde kizim herkezin bir gorevi var baban ise bende evde size yemek yapiyorum sende okula gitmek zorundasin herkez gorevini yapmak zorunda diye konustum simde kendi diyor 😊gitmek zorundayim diye keyfi biyer olarak gormesin 1e baslayinca nolcak mecburiyetlerini bilsin

Bebeğinizi sağlıkla mutlulukla dünyaya getirin inşaAllah 😊
amin tşk ederim güzel dileğin için Allah razı olsun ❣️😊
Oğlum kreşe başladığında öğretmeni başlangıçta sorun çıkarmayan çocuk ilerde patlak verir demişti. İlk gün güle oynaya gelen 1 2 hafta sonra kabus görmeye başlar, orayı sevmıyorum der sizi özlüyorum der bahaneler üretir demişti ki benim oğlum da öyle oldu. Ama düşünün 2.5 yaşındaydı. Bir gün bana anne sen beni sevmiyorsun da ondan mı okula bırakıp bırakıp gidiyorsun dedi. O an beynimden vurulmuşa döndüm içim kan ağlasa da gayet soğukkanlı aaa olur mu esas seni çok sevdiğim senin yeni arkadaşlar edinip güzel şeyler öğrenmen evde sıkılmaman için gönderiyorum seni dedim. Seni sevmesem aman ben işe gideyim o da kalsın evde naparsa yapsın sıkılırsa sıkılsın derdim dedim ve sarıldım. O günden sonra sorunsuz devam etti. Ama o an ona öyşe söyleuio sınra tuvalette hüngür hüngür ağlamıştım :)
Yaaaa 🤗❣️ çocuklar bazen bizim sandığımızdan derin düşünüyorlar ve öyle sorular soruyorlar ki nutku tutuluyor insanın MaşAllah Rabbim korusun evladınızi 🤲

Gitmek zorundasın gibi değil de, ben de okula başladığımda çok ağlamışım o günü anlatmamı ister misin diye çocuğu anlayan, empatik bir yerden yaklaşmanız daha yararlı olur bence
Aşırı empatik bir anneyim söylenilen her şeyi uygun şekilde uygun zamanda yaptım ama fayda etmiyor. Bugün bıraktım yine ağladı. Farkında herşeyin ama kendiside engel olamıyor tam sınıfa girerken boncuk boncuk dökülüyor yaşlar. Ama kabullendim alışacak başka çaresi yok. Ben evdeki ilgimi arttırıp özlemini gidereyim gerisi zamanla olacak inşaallah.

Aşırı empatik bir anneyim söylenilen her şeyi uygun şekilde uygun zamanda yaptım ama fayda etmiyor. Bugün bıraktım yine ağladı. Farkında herşeyin ama kendiside engel olamıyor tam sınıfa girerken boncuk boncuk dökülüyor yaşlar. Ama kabullendim alışacak başka çaresi yok. Ben evdeki ilgimi arttırıp özlemini gidereyim gerisi zamanla olacak inşaallah.
Aynen öyle♥️

X