- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.052
- 398
Gastroenteroloji ye gittiniz mi, çölyak hastalığı filan olabilir Endoskopi ile neden b12 emilimi olmadığı araştırılması gerekirSelam arkadaslar ne olur bu konuda yardim edebilecek arkadaslar bana bir yol gostersin.
4,seneye yakındır B12 vitamin eksikligiyle mücadele ediyorum, ilaclar ,doktorlar ,besinler her yontemi denedim.Ama hala aşamiyorumdoktor ilac veriyor tuketiyorum toparlaniyorum bir sure sonra yine ayni.Arastirmadigim yer kalmadi zayif oldugum icin uzerimde cok etkisi var.Çok cabuk yoruluyorum hep halsizim diş etlerim ağzim yara bere icinde ve en onemlisi B12 vitamin eksikligi beyin hucrelerinide cok etkiliyormus.Sinirlerim cok bozuk biri dokunsa ağlicam vucüdumda ağrı sızı moralim hep bozuk.Enson tedavimde doktor 10 miligramlikantidepresan vermisti.Geceleri uyku uyuyamadigim icin..
Sizin önerilerinizi bekliyorum..
Gitmedim.Dahiliye ye gittim her defasinda birden fazla tahlil cekiyorlar herhangi bir hastalik varmi diye anlasilmazmi??Gastroenteroloji ye gittiniz mi, çölyak hastalığı filan olabilir Endoskopi ile neden b12 emilimi olmadığı araştırılması gerekir
Eksiklik anlaşılmış ama sebebi bulunmamış,, şimdi hastaneler de yoğun belki gözden kaçtı, siz gastroenteroloji ye mutlaka gidin , bağırsakta emilim ile ilgili sıkıntı mı var bulunsun, dahiliyeci anladığım kadarıyla sebepten çok sonuca odaklanmış, o da tedavi bitince tekrarlıyorGitmedim.Dahiliye ye gittim her defasinda birden fazla tahlil cekiyorlar herhangi bir hastalik varmi diye anlasilmazmi??
Peki cok teşekkür ederim.Eksiklik anlaşılmış ama sebebi bulunmamış,, şimdi hastaneler de yoğun belki gözden kaçtı, siz gastroenteroloji ye mutlaka gidin , bağırsakta emilim ile ilgili sıkıntı mı var bulunsun, dahiliyeci anladığım kadarıyla sebepten çok sonuca odaklanmış, o da tedavi bitince tekrarlıyor
Ağız yaraları vs de diyorsunuz çölyak hastalığı olabilir ama internetten bakarak bişey demek yanlış olur, mutlaka tetkik ettirin
bildiğim kadarıyla en kesin yöntem öğne. b12 iğnesi olunSelam arkadaslar ne olur bu konuda yardim edebilecek arkadaslar bana bir yol gostersin.
4,seneye yakındır B12 vitamin eksikligiyle mücadele ediyorum, ilaclar ,doktorlar ,besinler her yontemi denedim.Ama hala aşamiyorumdoktor ilac veriyor tuketiyorum toparlaniyorum bir sure sonra yine ayni.Arastirmadigim yer kalmadi zayif oldugum icin uzerimde cok etkisi var.Çok cabuk yoruluyorum hep halsizim diş etlerim ağzim yara bere icinde ve en onemlisi B12 vitamin eksikligi beyin hucrelerinide cok etkiliyormus.Sinirlerim cok bozuk biri dokunsa ağlicam vucüdumda ağrı sızı moralim hep bozuk.Enson tedavimde doktor 10 miligramlikantidepresan vermisti.Geceleri uyku uyuyamadigim icin..
Sizin önerilerinizi bekliyorum..
Hap kullaniyordum bir kac tedavide igne de kullandim evet ama suzenli degil tedavi surecinde sadecebildiğim kadarıyla en kesin yöntem öğne. b12 iğnesi olun
bunu denedi mi doktorunuz
Bi gıda mühendisi olarak açıklayımBesin değerini kaybediyor vitamin oranlari dusuyormus internetten arastirmistim.Dondurduktan sonra tuketmek ve kaynadiktan sonra suyunu dokmek vitamini aliyormus.
kayınpederim iğne oluyor aylık. düzenli.Hap kullaniyordum bir kac tedavide igne de kullandim evet ama suzenli degil tedavi surecinde sadece
Hemen kullanmanız gerekiyorsa dışarda çözündürebilirsiniz sakıncası yok ertesi gün kullanacaksanızda buzluktan dolaba indirebilirsiniz.Anladım teşekkürler ben de bazen hızlı çözünsün diye dışarı çıkartırım.
Ben sote yada arnavut ciğeri biliyordum sadece ve asla yemezdim. Evlenince güney doğuya taşındık. Ve burda ciğer şiş çok on planda. Güzel baharatlarla yapılıyor açıkçası bu yaşıma kadar böyle bi şeyi nasıl tatmadim acaba diye üzülmüştüm hatta su an ağzım sulandi oyle de lezzetliBen severim tüketirim ama dondurup tulettigimiz icin vitaminini alamiyormuşuz arastirdigima gore bundan sonra daha dikkatli olmaya calisicam.peki siz cigeri nasil tuketiyordunuz??
Bende balık tuketemiyorum balikvidaki bakımda soklanmis burda kiBalık yağını tüketmeyi duşunuyorum doktorumdan istesem balik yiyemiyorum..
Etin yumurtanın yanında süt ve süt ürünleri tüketmeyin limon portakal yeşil biber kivi vs tüketinEt seviyor tüketiyorum.Korkarim bu bende hastalik haline geldi besinlerle aşılmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?