Hayır.Güneşle ilgisi var mı?Güneşe cok az çıkarım.sen denize girip güneşleniyor musun ?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Senelerdir aşamadığım vitamin eksikliği... :( yardim!!
- Konu Sahibi Leylilez
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- b12 vitamin eksikliği baş dönmesi halsizlik sinirsel
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 26 Aralık 2012
- 2.847
- 5.647
- 358
aynı sorun bende de var senelerdir düzelmiyor iğnesini kullanıyorum yükseliyor sonra heryerlerim ağtımaya başlayınca ve ağzımda yaralar çıkmaya başlayınca hissediyorum gidiyorum kontrole yine düşmüş...Selam arkadaslar ne olur bu konuda yardim edebilecek arkadaslar bana bir yol gostersin.
4,seneye yakındır B12 vitamin eksikligiyle mücadele ediyorum, ilaclar ,doktorlar ,besinler her yontemi denedim.Ama hala aşamiyorum doktor ilac veriyor tuketiyorum toparlaniyorum bir sure sonra yine ayni.Arastirmadigim yer kalmadi zayif oldugum icin uzerimde cok etkisi var.Çok cabuk yoruluyorum hep halsizim diş etlerim ağzim yara bere icinde ve en onemlisi B12 vitamin eksikligi beyin hucrelerinide cok etkiliyormus.Sinirlerim cok bozuk biri dokunsa ağlicam vucüdumda ağrı sızı moralim hep bozuk.Enson tedavimde doktor 10 miligramlikantidepresan vermisti.Geceleri uyku uyuyamadigim icin..
Sizin önerilerinizi bekliyorum..
ama bana bir kaç doktor söledi ömür boyu iki ayda bir dodex iğneni olman gerekiyor dedi...ben kendimi iyi hissedince bırakıyorum ..düşünce yine koşa koşa gidiyorum :) alıştım artık
- 3 Nisan 2010
- 16.020
- 5.086
- 448
d vitamin eksik ise galon galon b12 al. hiç birşey olmaz.Hayır.Güneşle ilgisi var mı?Güneşe cok az çıkarım.
ama dur bunu okudugum yazıyı sana buılmaya calışıyoruım. konudan cıkma.
- 3 Nisan 2010
- 16.020
- 5.086
- 448
Aynı sorun bendede var ..gitmediğim doktor kalmadı artık o düştükçe iğne ile toparlıyoruz..
Cok mu dusuk degerleriniz ?
Annemde yillardir hap kullaniyo ve et tuketimi cok fazla . Ben yillardir bu sekilde tuketmesini anlatiyorum dinlemiyo enson dr siz et yemiyo musunuz nasil yiyosunuz diyince kizdi simdi uyguluyo
Sizde soyleyinde bi kizsinlar :)
Canim öncelikle gecmis olsun.Midede gastrit gibi hastsliklar varsa kamyon dolusu et yesen midedeki B12 vitamini emilimini yapan madde olmadigindan hic ise yaramaz.haplarda emilmez.sadece igneyle yada dil altı B12 haplari var.onlarla toparlayabilirsin.Annemde var.B12 depolari bostu.haftada1 igne oldu.depolar doluncs ömür boyu ayda 1 dodex igne olacaksin dedi dr.yani bitmiyor tedavi.omur boyu surecek.belki sizdede boyledir durum
Hayır.Güneşle ilgisi var mı?Güneşe cok az çıkarım.
aynı sorun bende de var senelerdir düzelmiyor iğnesini kullanıyorum yükseliyor sonra heryerlerim ağtımaya başlayınca ve ağzımda yaralar çıkmaya başlayınca hissediyorum gidiyorum kontrole yine düşmüş...
ama bana bir kaç doktor söledi ömür boyu iki ayda bir dodex iğneni olman gerekiyor dedi...ben kendimi iyi hissedince bırakıyorum ..düşünce yine koşa koşa gidiyorum :) alıştım artık
hepiniz için buldum.
Bilindiği gibi otistik çocukların yaklaşık dörtte üçünde bağırsak florası bozuktur. D vitamini eksikliğinin bağırsak florası bozukluğunun oluşumunda önemli bir rolü olduğuna dair güçlü deliller mevcuttur (1). D vitamini bağırsaktaki T düzenleyici hücreler ve dentritik hücreler üzerinden etkisini göstermekte immün fonksiyonları modifiye etmektedir. D vitamini eksikliği bağırsaktaki patojen mikropların bağırsak iltihabının ve bağırsak geçirgenliğinin artmasına neden olmaktadır (2). Barsak florası B12 vitamin sentezini yaptığından, bu flora D vitamini tükettiğinden B12 ve D vitamin eksiklikleri genelde beraberdir.
yukarıda ki yazı aşagıda ki ilk linkden alıntı. anlaşırdır ve kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. b12
http://dvitaminieksik.com/sagsindirim.php
http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_2961.htm bu linki okuyun cok tıbbı bir makaledir ama fikir verir.
- 3 Nisan 2010
- 16.020
- 5.086
- 448
d vitamini de en güneşten alırsın. kol iç tarafından ve bacak iç taraflarından.Hayır.Güneşle ilgisi var mı?Güneşe cok az çıkarım.
güneş kremi sürmeden. netten bak hangi saatlerde cıkman gerektigini bul. öyle kafana göre güneşte kalmakla da d vt. vucuda girmez.
tabi önce d vitamini testi yaptır. eksik ise tesettürlü isen balkonda kollarını acabilrsin ama yetmez.
yada d vitam. damlası var ondan içersin.
- 3 Nisan 2010
- 16.020
- 5.086
- 448
Evet D vitamininide her tahlil sonucu eksik çıkıyor.Tesettürlüyüm güneşlenerek almaimkanim yok ilaçla aliyordum birde internettentakip ettigim önerilen besinleri almaya calisarak.d vitamini de en güneşten alırsın. kol iç tarafından ve bacak iç taraflarından.
güneş kremi sürmeden. netten bak hangi saatlerde cıkman gerektigini bul. öyle kafana göre güneşte kalmakla da d vt. vucuda girmez.
tabi önce d vitamini testi yaptır. eksik ise tesettürlü isen balkonda kollarını acabilrsin ama yetmez.
yada d vitam. damlası var ondan içersin.
Evet ben yardimci olurum cok teşekkür ederim.okuyacagim hepsinibir kişşi daha vardı annem de bu sorun yazmıştı ama onu bulamadım...acaba yanlış mıyım ? konu saihib yardım et o da okusun bunları ?
- 3 Nisan 2010
- 16.020
- 5.086
- 448
buldunmm seni :)Annemde de var iğne vuruluyordu her hafta malesef dediğin gibi geçici bir çözüm oda. Bizde çaresini bulamadık ama iğneler baya faydalı bir süre idare ediyor.
B 12 vitamini eger vucutta yeterli derecede D VİTAmini olmaz ise alınmaz. vucutta kalmaz.
yazıyı ve linkleri oku lütfen
Bilindiği gibi otistik çocukların yaklaşık dörtte üçünde bağırsak florası bozuktur. D vitamini eksikliğinin bağırsak florası bozukluğunun oluşumunda önemli bir rolü olduğuna dair güçlü deliller mevcuttur (1). D vitamini bağırsaktaki T düzenleyici hücreler ve dentritik hücreler üzerinden etkisini göstermekte immün fonksiyonları modifiye etmektedir. D vitamini eksikliği bağırsaktaki patojen mikropların bağırsak iltihabının ve bağırsak geçirgenliğinin artmasına neden olmaktadır (2). Barsak florası B12 vitamin sentezini yaptığından, bu flora D vitamini tükettiğinden B12 ve D vitamin eksiklikleri genelde beraberdir.
http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_2961.htm
- 3 Nisan 2010
- 16.020
- 5.086
- 448
üzgünüm ama d yi almn şart. mesela şu tesettürlüler için ayrı gayrı plasjları olan oteller var. orala gitmeyi dene. yada balkon. d vit. besinle alınmaz. güneşle alınır.Evet D vitamininide her tahlil sonucu eksik çıkıyor.Tesettürlüyüm güneşlenerek almaimkanim yok ilaçla aliyordum birde internettentakip ettigim önerilen besinleri almaya calisarak.
hepiniz için buldum.Annemde de var iğne vuruluyordu her hafta malesef dediğin gibi geçici bir çözüm oda. Bizde çaresini bulamadık ama iğneler baya faydalı bir süre idare ediyor.
yukarıda ki yazı aşagıda ki ilk linkden alıntı. anlaşırdır ve kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. b12
http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_2961.htm bu linki okuyun cok tıbbı bir makaledir ama fikir verir.
Almaya çalışıcam tekrar cok teşekkür ederim..üzgünüm ama d yi almn şart. mesela şu tesettürlüler için ayrı gayrı plasjları olan oteller var. orala gitmeyi dene. yada balkon. d vit. besinle alınmaz. güneşle alınır.
- 16 Şubat 2017
- 1.006
- 858
- 43
Canım geçmiş olsun 2 hafta önceye kadar bende de vardı bu durum değerin kaç biliyormusun? Benim ki çok düşüktü ben kırmızı et tuketemedigim için senelerdir en son doktora gittiğimde ne yapmışsın sen demişti. Bende etkisini baş dönmesi ve unutkanlık olarak.gösteriyordu. tedavi gördüm haplar iğneler ile toparladım biraz kepek ekmek yememi5 tavsiye etti doktor ulaştığım değeri korumam da yardımcı olurmuş ve 2 güne bir günde 2 yumurta tüketiyorum umarım sende biran önce toparlarsınSelam arkadaslar ne olur bu konuda yardim edebilecek arkadaslar bana bir yol gostersin.
4,seneye yakındır B12 vitamin eksikligiyle mücadele ediyorum, ilaclar ,doktorlar ,besinler her yontemi denedim.Ama hala aşamiyorum doktor ilac veriyor tuketiyorum toparlaniyorum bir sure sonra yine ayni.Arastirmadigim yer kalmadi zayif oldugum icin uzerimde cok etkisi var.Çok cabuk yoruluyorum hep halsizim diş etlerim ağzim yara bere icinde ve en onemlisi B12 vitamin eksikligi beyin hucrelerinide cok etkiliyormus.Sinirlerim cok bozuk biri dokunsa ağlicam vucüdumda ağrı sızı moralim hep bozuk.Enson tedavimde doktor 10 miligramlikantidepresan vermisti.Geceleri uyku uyuyamadigim icin..
- 16 Şubat 2017
- 1.006
- 858
- 43
Bu arada ekleme yapmak istedim elbette detaylı muayene olmuşsundur ama.bu durum genetikte olabiliyor teyzemden biliyorum yıllardır her hafta birtane b12 iğnesi vuruluyor gençliğinden beri. İğne vurulursan eğer daha çabuk toparlanabilirsin. Ben 5 haftalık tedavi ile toparlamistim kendimi biraz Tekrardan geçmiş olsun:)Canım geçmiş olsun 2 hafta önceye kadar bende de vardı bu durum değerin kaç biliyormusun? Benim ki çok düşüktü ben kırmızı et tuketemedigim için senelerdir en son doktora gittiğimde ne yapmışsın sen demişti. Bende etkisini baş dönmesi ve unutkanlık olarak.gösteriyordu. tedavi gördüm haplar iğneler ile toparladım biraz kepek ekmek yememi5 tavsiye etti doktor ulaştığım değeri korumam da yardımcı olurmuş ve 2 güne bir günde 2 yumurta tüketiyorum umarım sende biran önce toparlarsın
- 16 Ocak 2016
- 1.427
- 1.088
- 133
Ahh bi ben daha yıllarca ignesiydi hapiydi diye diye geçti ömrüm ama pek fayda etmedi hep bi eksik hep bi eksik.. halsiz yorgun bitkin kafa hep bi milyon... Ama bunlar bi kaç sene önce bittisukir su an b12 eksikligim yok gibi en azından eskisi gibi uyuşuk değilim. Eskiye oranla duzeldim hemen hemen normal insanlar gibi.. gel gelelim bu nasıl oldu ağzına sakatat almayan evde pisince eve uğramayan kasanın önünden geçerken midesi bulanan bennn artık bir cigerci kedisi gibi ciğer hastasıyım öyle güzelmiş ki tadı et bir harika dostum evlenince eşim sağolsun zorla ciğer yedirdi onu kirmamak için şöyle bi tadına bakayım dedim o gün bugündür b12 yerinde şükür doktoru da derdi hayvansal gıdalar tuketmediginden düşük diye ama ben pek sallamazdim. Bence et ürünleri tuket sağlığın için geleceğin icinnSelam arkadaslar ne olur bu konuda yardim edebilecek arkadaslar bana bir yol gostersin.
merhabalar , ben 9 yıldır b12 vitamin iğnesi vurunuyorum.bir kere aksattım kafayı oynattığımı zannetim.doktor ömür boyu vuruncaksın yoksa depoların boşalır dedi.istediğin kadar yiyeceklerden almaya çalışsanda fayda etmez .illaki dışardan takviye olacak. her ay adet sonunda vurunuyorum. eğer 3-4 kadar geciktirirsem tırnaklarım morarıyo,başım dönüyor hatta bazen bayılıyorum,zırıl zırıl ağlıyorum.ben neden ömür boyu vuruncam demiştim doktor arkadaşım bağırsakların hassassa bakteriler vitamini üretmezz,yiyeceklerden aldığınıda kullanmadan vücuttan atar demişti. hakikaten doğruydu .benim bağırsaklarım hassas stresten sıklıkla ishal olurum ayrıca ibs'de var o yüzden bağırsaklarım tam tekmil çalışmıyor bende mecbur vurunuyorum .bazen kızıyorum ama napalım çaresi var diyorum ya olmasaydı alt tarafı ayda bi kere bi iğne nolcak ki diyorum.mesela yarın vurunmam gerekli .böyle böyle her ayı geçire geçire 9 yılım bitti . bence sende tedavini ol derim ilerde sorun yaşamaktansa şimdiden önlemini al
- 7 Ekim 2016
- 6.598
- 4.323
- 173
Ah ahh o baligi bol bol tuketebilseniz keske. En cokta somon baligini.Evet yemeklerde hic ayırımcı degilim.Sadece çok az yiyen biri olmaktan şikayetçiyim.
Vejeteryanlarda sıklıkla gorülen rahatsizlikmiş ama aksine ben hayvan besinlerini seven ve tuketen biriyim.Sadace Deniz besinlerini yiyemiyorum balik dışında..
Çok teşekkür ederim.Evet D vitamini genetigi var anneden kızlara geçmiş ama onlarda sadece D vitamini eksikligi var onlar benim gibi kitu olmuyorlar D vitamini eksikligini toparlamak daha kolay her sabah ac karna bir bardak üzüm pekmezi icerek toparlaya biliyorum ama B 12 vitamini daha zor ve rahatsizligi daha cok oluyor.Degerlerimi sayi olarak bilmiyorum ama sadece cok dusuk oldugunu biliyorum.Doktorum en son tedavimde yiyebilecegin kadar haslanmis yumurta ye demisti gunde dort tane yemeye calistim bir sure beslenme ilac beraber uygulayinca toparlanmistim ilaclar bittiyor aradan en fazla 5 ay geciyor yine cok kotu oluyorum.Tekrar teşekkür ederim canim bende toparlanmaya calisiyorum.Bu arada ekleme yapmak istedim elbette detaylı muayene olmuşsundur ama.bu durum genetikte olabiliyor teyzemden biliyorum yıllardır her hafta birtane b12 iğnesi vuruluyor gençliğinden beri. İğne vurulursan eğer daha çabuk toparlanabilirsin. Ben 5 haftalık tedavi ile toparlamistim kendimi biraz Tekrardan geçmiş olsun:)
Ben severim tüketirim ama dondurup tulettigimiz icin vitaminini alamiyormuşuz arastirdigima gore bundan sonra daha dikkatli olmaya calisicam.peki siz cigeri nasil tuketiyordunuz??Ahh bi ben daha yıllarca ignesiydi hapiydi diye diye geçti ömrüm ama pek fayda etmedi hep bi eksik hep bi eksik.. halsiz yorgun bitkin kafa hep bi milyon... Ama bunlar bi kaç sene önce bittisukir su an b12 eksikligim yok gibi en azından eskisi gibi uyuşuk değilim. Eskiye oranla duzeldim hemen hemen normal insanlar gibi.. gel gelelim bu nasıl oldu ağzına sakatat almayan evde pisince eve uğramayan kasanın önünden geçerken midesi bulanan bennn artık bir cigerci kedisi gibi ciğer hastasıyım öyle güzelmiş ki tadı et bir harika dostum evlenince eşim sağolsun zorla ciğer yedirdi onu kirmamak için şöyle bi tadına bakayım dedim o gün bugündür b12 yerinde şükür doktoru da derdi hayvansal gıdalar tuketmediginden düşük diye ama ben pek sallamazdim. Bence et ürünleri tuket sağlığın için geleceğin icinn
Balık yağını tüketmeyi duşunuyorum doktorumdan istesem balik yiyemiyorum..Ah ahh o baligi bol bol tuketebilseniz keske. En cokta somon baligini.