• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senelerdir aşamadığım vitamin eksikliği... :( yardim!!

Hap değil de iğne kullanın iğneside var daha etkili olur iğnesi.
İğne de kullanmistim bundan iki yil once daha sonra hap kullandim.Yine Doktora gitmeliyim iğne isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İğne de kullanmistim bundan iki yil once daha sonra hap kullandim.Yine Doktora gitmeliyim iğne isterim.

Cok mu dusuk degerleriniz ?
Annemde yillardir hap kullaniyo ve et tuketimi cok fazla . Ben yillardir bu sekilde tuketmesini anlatiyorum dinlemiyo enson dr siz et yemiyo musunuz nasil yiyosunuz diyince kizdi simdi uyguluyo
Sizde soyleyinde bi kizsinlar :)

Cok mu dusuk degerleriniz ?
Annemde yillardir hap kullaniyo ve et tuketimi cok fazla . Ben yillardir bu sekilde tuketmesini anlatiyorum dinlemiyo enson dr siz et yemiyo musunuz nasil yiyosunuz diyince kizdi simdi uyguluyo
Sizde soyleyinde bi kizsinlar :)
Evet cok dusuk ayaga kalkamayacak kadar :( Et tüketiyorum ama genel olarak yemek tüketen biri olmadigim icin hep bana kiziyorlar ve bu benim elimde degil obur olmak istiyorum hep olanlara özeniyorum :KK43:

Yine doktora gitmeliyim gitmeden kendime gelemiyorum ruh gibi dolaniyorum:KK42:

Canim öncelikle gecmis olsun.Midede gastrit gibi hastsliklar varsa kamyon dolusu et yesen midedeki B12 vitamini emilimini yapan madde olmadigindan hic ise yaramaz.haplarda emilmez.sadece igneyle yada dil altı B12 haplari var.onlarla toparlayabilirsin.Annemde var.B12 depolari bostu.haftada1 igne oldu.depolar doluncs ömür boyu ayda 1 dodex igne olacaksin dedi dr.yani bitmiyor tedavi.omur boyu surecek.belki sizdede boyledir durum

c vitamini b12 nin emilini engelliyor diye okudum bi yerde sanırım, istersen b12 haplarını c vitamini olan yiyeceklerle ve vitamin haplarıyla tüketme... folik asitte b12 nin emilininimi azaltıyormuş, 1000 mg gibi yüksek miktarlarda, alıryorsan ikisini farklı zamanlarda al ve folik asiti düşük düzeyde

Capture.JPG

bir c vitamini tabletinin prospektüsünden...

Capture.JPG

bu da prof metin özatanın yazısından...

Canim öncelikle gecmis olsun.Midede gastrit gibi hastsliklar varsa kamyon dolusu et yesen midedeki B12 vitamini emilimini yapan madde olmadigindan hic ise yaramaz.haplarda emilmez.sadece igneyle yada dil altı B12 haplari var.onlarla toparlayabilirsin.Annemde var.B12 depolari bostu.haftada1 igne oldu.depolar doluncs ömür boyu ayda 1 dodex igne olacaksin dedi dr.yani bitmiyor tedavi.omur boyu surecek.belki sizdede boyledir durum
Çok teşekkür ederim canim. Evet bende mide raharsizligi gastrit var ama doktora yıllardır gitmeme rağmen bana bu durumu söylemediler poset poset hap aldim en cok iki ay uc ay etki etti haplar bitince.:( Bende az once internetten arastirinca yeni farkettim.Gittigim doktora bu sefer ben anlatmaliyim durumu artikk.

ayrıca aldığın başka ilaç varsa bu da emilime engel oluyor olabilir, diyabet ilaçları falan, ve bence antidepresanı bırakma sıklıkla ikisi beraber yazılıyormuş, b12 eksikliği depresyona da sebep oluyormuş çünkü

Çok teşekkür ederim canim. Evet bende mide raharsizligi gastrit var ama doktora yıllardır gitmeme rağmen bana bu durumu söylemediler poset poset hap aldim en cok iki ay uc ay etki etti haplar bitince.:KK43: Bende az once internetten arastirinca yeni farkettim.Gittigim doktora bu sefer ben anlatmaliyim durumu artikk.
Kansızlık,tiorit,şeker bunlara baktırdın mı hiç.

Selam arkadaslar ne olur bu konuda yardim edebilecek arkadaslar bana bir yol gostersin.
4,seneye yakındır B12 vitamin eksikligiyle mücadele ediyorum, ilaclar ,doktorlar ,besinler her yontemi denedim.Ama hala aşamiyorum :KK43: doktor ilac veriyor tuketiyorum toparlaniyorum bir sure sonra yine ayni.Arastirmadigim yer kalmadi zayif oldugum icin uzerimde cok etkisi var.Çok cabuk yoruluyorum hep halsizim diş etlerim ağzim yara bere icinde :KK43: ve en onemlisi B12 vitamin eksikligi beyin hucrelerinide cok etkiliyormus.Sinirlerim cok bozuk biri dokunsa ağlicam vucüdumda ağrı sızı moralim hep bozuk.Enson tedavimde doktor 10 miligramlikantidepresan vermisti.Geceleri uyku uyuyamadigim icin..
Sizin önerilerinizi bekliyorum..

Yeterli gıda alıyorsan midene ve barsaklarına baktır
Sindirim sistemi hastalıkları B12 eksikliğine neden olabiliyor

ayrıca aldığın başka ilaç varsa bu da emilime engel oluyor olabilir, diyabet ilaçları falan, ve bence antidepresanı bırakma sıklıkla ikisi beraber yazılıyormuş, b12 eksikliği depresyona da sebep oluyormuş çünkü
Evet rahatsizligi artinca oluyor intiharabile yöneltiyor sinirselcok kotu bir durum ama en az 10 miligram oda cok az sıklıkta olmalıymış.

Evet baktirdim kansizlik ve mide rahatsizligi gastrit var.
Anladım annem şeker hastası b12-kansızlık var iğne kullandı düzeldi ama şimdi hap vermiş doktoru ara sıra eksik çıkıyor bunun yanı sıra kan hapı vermiş doktor ve mide rahatsızlığı var gastirit doktoru yanlış hatırlamıyorsam demir hapı-mide hapını vs aynı anda kullanma demiş.Annem de bu demir-mide-b12 bunları aynı anda kullanmıyor senin de böyle olabilir .

Anladım annem şeker hastası b12-kansızlık var iğne kullandı düzeldi ama şimdi hap vermiş doktoru ara sıra eksik çıkıyor bunun yanı sıra kan hapı vermiş doktor ve mide rahatsızlığı var gastirit doktoru yanlış hatırlamıyorsam demir hapı-mide hapını vs aynı anda kullanma demiş.Annem de bu demir-mide-b12 bunları aynı anda kullanmıyor senin de böyle olabilir .
Aksine her tedavi oldugumda doktor hepsini beraber verip kullan diyordu.Kansizlik,gastrit ve B12 vitamini ilaclarini hep ayni anda kullandim :KK43:
Doktorlara guvenmekte bile artik endise duyuyorum..

b12 en çok buğdayda var. bildiğimiz buğday... haşlayıp salata yada nohutla bir şeyler yapıp yiyebilirsin.
muhtemlen vitamin emilimi yapmıyor vücudun...
nar özü (ekşisi değil), keçiboynuzu pekmezi vs yiyebilirsen farkı görürsün inşallah.

b12 en çok buğdayda var. bildiğimiz buğday... haşlayıp salata yada nohutla bir şeyler yapıp yiyebilirsin.
muhtemlen vitamin emilimi yapmıyor vücudun...
nar özü (ekşisi değil), keçiboynuzu pekmezi vs yiyebilirsen farkı görürsün inşallah.
Teşekkür ederim.Buğdayı bilmiyordum tüketmeye çalisicam.

Selam arkadaslar ne olur bu konuda yardim edebilecek arkadaslar bana bir yol gostersin.
4,seneye yakındır B12 vitamin eksikligiyle mücadele ediyorum, ilaclar ,doktorlar ,besinler her yontemi denedim.Ama hala aşamiyorum :KK43: doktor ilac veriyor tuketiyorum toparlaniyorum bir sure sonra yine ayni.Arastirmadigim yer kalmadi zayif oldugum icin uzerimde cok etkisi var.Çok cabuk yoruluyorum hep halsizim diş etlerim ağzim yara bere icinde :KK43: ve en onemlisi B12 vitamin eksikligi beyin hucrelerinide cok etkiliyormus.Sinirlerim cok bozuk biri dokunsa ağlicam vucüdumda ağrı sızı moralim hep bozuk.Enson tedavimde doktor 10 miligramlikantidepresan vermisti.Geceleri uyku uyuyamadigim icin..
Sizin önerilerinizi bekliyorum..
sen denize girip güneşleniyor musun ?

Back