• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senelerdir aşamadığım vitamin eksikliği... :( yardim!!

Selam arkadaslar ne olur bu konuda yardim edebilecek arkadaslar bana bir yol gostersin.
4,seneye yakındır B12 vitamin eksikligiyle mücadele ediyorum, ilaclar ,doktorlar ,besinler her yontemi denedim.Ama hala aşamiyorum :KK43: doktor ilac veriyor tuketiyorum toparlaniyorum bir sure sonra yine ayni.Arastirmadigim yer kalmadi zayif oldugum icin uzerimde cok etkisi var.Çok cabuk yoruluyorum hep halsizim diş etlerim ağzim yara bere icinde :KK43: ve en onemlisi B12 vitamin eksikligi beyin hucrelerinide cok etkiliyormus.Sinirlerim cok bozuk biri dokunsa ağlicam vucüdumda ağrı sızı moralim hep bozuk.Enson tedavimde doktor 10 miligramlikantidepresan vermisti.Geceleri uyku uyuyamadigim icin..
Sizin önerilerinizi bekliyorum..
Gastroenteroloji ye gittiniz mi, çölyak hastalığı filan olabilir Endoskopi ile neden b12 emilimi olmadığı araştırılması gerekir

Gastroenteroloji ye gittiniz mi, çölyak hastalığı filan olabilir Endoskopi ile neden b12 emilimi olmadığı araştırılması gerekir
Gitmedim.Dahiliye ye gittim her defasinda birden fazla tahlil cekiyorlar herhangi bir hastalik varmi diye anlasilmazmi??

Gitmedim.Dahiliye ye gittim her defasinda birden fazla tahlil cekiyorlar herhangi bir hastalik varmi diye anlasilmazmi??
Eksiklik anlaşılmış ama sebebi bulunmamış,, şimdi hastaneler de yoğun belki gözden kaçtı, siz gastroenteroloji ye mutlaka gidin , bağırsakta emilim ile ilgili sıkıntı mı var bulunsun, dahiliyeci anladığım kadarıyla sebepten çok sonuca odaklanmış, o da tedavi bitince tekrarlıyor
Ağız yaraları vs de diyorsunuz çölyak hastalığı olabilir ama internetten bakarak bişey demek yanlış olur, mutlaka tetkik ettirin

Eksiklik anlaşılmış ama sebebi bulunmamış,, şimdi hastaneler de yoğun belki gözden kaçtı, siz gastroenteroloji ye mutlaka gidin , bağırsakta emilim ile ilgili sıkıntı mı var bulunsun, dahiliyeci anladığım kadarıyla sebepten çok sonuca odaklanmış, o da tedavi bitince tekrarlıyor
Ağız yaraları vs de diyorsunuz çölyak hastalığı olabilir ama internetten bakarak bişey demek yanlış olur, mutlaka tetkik ettirin
Peki cok teşekkür ederim.

Selam arkadaslar ne olur bu konuda yardim edebilecek arkadaslar bana bir yol gostersin.
4,seneye yakındır B12 vitamin eksikligiyle mücadele ediyorum, ilaclar ,doktorlar ,besinler her yontemi denedim.Ama hala aşamiyorum :KK43: doktor ilac veriyor tuketiyorum toparlaniyorum bir sure sonra yine ayni.Arastirmadigim yer kalmadi zayif oldugum icin uzerimde cok etkisi var.Çok cabuk yoruluyorum hep halsizim diş etlerim ağzim yara bere icinde :KK43: ve en onemlisi B12 vitamin eksikligi beyin hucrelerinide cok etkiliyormus.Sinirlerim cok bozuk biri dokunsa ağlicam vucüdumda ağrı sızı moralim hep bozuk.Enson tedavimde doktor 10 miligramlikantidepresan vermisti.Geceleri uyku uyuyamadigim icin..
Sizin önerilerinizi bekliyorum..
bildiğim kadarıyla en kesin yöntem öğne. b12 iğnesi olun
bunu denedi mi doktorunuz

Besin değerini kaybediyor vitamin oranlari dusuyormus internetten arastirmistim.Dondurduktan sonra tuketmek ve kaynadiktan sonra suyunu dokmek vitamini aliyormus.
Bi gıda mühendisi olarak açıklayım
Dondurduğunuz zaman besin değerinde bir değişiklik olmaz. Doğru yolllarla çözündürüp kullandığınız zamanda herhangi bir bozulma riskiyle karşılaşmazsınız.
Ayrıca mutlaka iyi bir doktor bulun ilaçlarla vitamini hazır alıyosunuz yani vücut gıdadaki vitamini sindirip almıyor dolayısıyla tembelleşiyor ve siz ne kadar gıda takviyesi yaparsanız yapın vitamini vücut gıdadan alamıyor hazırını bekliyor.

Ben severim tüketirim ama dondurup tulettigimiz icin vitaminini alamiyormuşuz arastirdigima gore bundan sonra daha dikkatli olmaya calisicam.peki siz cigeri nasil tuketiyordunuz??
Ben sote yada arnavut ciğeri biliyordum sadece ve asla yemezdim. Evlenince güney doğuya taşındık. Ve burda ciğer şiş çok on planda. Güzel baharatlarla yapılıyor açıkçası bu yaşıma kadar böyle bi şeyi nasıl tatmadim acaba diye üzülmüştüm hatta su an ağzım sulandi oyle de lezzetli:kk77: evimde hiç sakatat balık vs. Pisirmedim pisirince yiyemiyprum ama bizim köşede ciğer arabası var seyyar :) haftada bir mutlaka yiyorum fiyatida uygun. Şok lanan et değerini kaybediyor evet açıkçası bizlerde eti kurban dan kurbana görüp doyana kadar ancak o şekilde yiyebikiyoruz mecburen az da olsa kurban etini dondurucuya koyuyoruz hayat şartları böyle ne diyelim. Ben diğer fasfood tarzı ogunleri terk ettim onun yerine ciğer yiyorum b12 haplarının da bıraktım bahadır da iyi degerlerim .

Balık yağını tüketmeyi duşunuyorum doktorumdan istesem balik yiyemiyorum..
Bende balık tuketemiyorum balikvidaki bakımda soklanmis burda ki :( omega 3 kullanıyorum mecburen yeşil yapraklı sebzelerde de var omega 3 bu arada ispanak özellikle folik asit ve omega 3 sahip diye söylemişti doktorum . Bence d vitaminine haktır genelde b12 eksik olanlarda d vitaminler eksik oluyor belki A+ kan grubuysa . D vitamini eksikliği de halsizlik ve depresyon sebebidir :) ben duzenlibolarak d vutaminide alıyorum :(

Back