İlköğretim Yorum ve Soruları sene sonu çocukları(deneyimli anneler öğretmenler)bize yardım

selmanurnur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2015
477
335
44
merhaba arkadaşlar .
deneyimli anneler ,öğretmenlerimiz,karasız annelerimiz.
oğlum aralık 2011 doğumlu. bu sene 2011 li yavrularımız 1. sınıfa başlıyor.
ben oğlımı kesinlikle gönderme taratarıydım.
fiziksel olarak uzun ama psikolojik olarak çok güçlü değil.
hernekedar kararlı olsamda sene sonu çocuklarını hiç bir ailenin göndermediğini görüyorum.
bu durumda oğlum sınıftakilerle arası bir yaş bile olabilecel.
malum sorularımız ezilirmi öğrenebilirmi sıkılırmı.
ama büyük giderse heleki ergenlik döneminde hemen gelişirse dışanırmı arkadaşları ona bebeksimi gelir boşuna yıl kaybımı olur.
paylaşımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Ben kazık kadar oldum ama kendimden örnek vereyim. Kasım 86 doğumluyum bende. 86 lılarla başladım okula. Ve süper bir okul hayatı yaşadım. Bikaç ay geç girdim yaşıma ama o kadar. Yine yaşıtlarımla birlikteydim. Diğer ailelere bakmayın kendi düşünceniz önemli. Öte yandan ilkokulda dahil olmak üzere 1 yaş büyük arkadaşlarım hep oldu okula geç başlatılan çeşitli sebeplerle. Ama bu çocuklar arasında hiçbir zaman sorun olmuyor. Biz hiç sorun etmedik hatta farkında bile değildik çoğu zaman.

Merhaba. Oğlunuz hangi ay doğumlu bilemiyorum ama sonuç olarak 6.yaşını doldurmuş olacak 7.yaşını değil. Acele edip ilkokula yazdırmayın oğlunuzu. Diğer arkadaşlarıyla arasındakı 1 yaş fark o kadar etkili ki. Hele ki cocuğunuzun derslerinin başarısız olmasını istemiyorsaniz kesinlikle 1 sene daha beklemelisiniz.

bize gelisim testi uyguladi cocuk gelisim uzmani ilkokula hazir oldugunu anaokuluna tekrar giderse ayni seylerden sikilabilecegini olumsuz etkilenecegini soyledi biz 70 ayligiz ve bu yil basliyoruz umarim pisman olmayiz verdigimiz karardan cocuk icin alinan her karar zor...