Orda yasayamayacagini dusunuyorsan tayinini istememekle hata etmissin. isin tadi kacmaya baslamis bile baksana adam ayrilacak, ayrilamiyor "seni yari yolda birakacakmisim gibi oluyor" diyor. Yakinda o veya sen hayattan beklentileriniz farkli diye ayrilmak isteyebilirsiniz.. kimse icin kendinizden fedakarlik etmeyin, erkekler buna degmiyor.
şimdiden böyle bişeyi yüzünüze söylüyosa ki kimse kolay kolay sevgilisine böyle bişeyi kolay kolay diyemez sonrası için işiniz zor, keşke tayin isteseymişsiniz şimdi isteme şansınız yokmu ben burda yaşamk istemiyorum tayin isticem ozaman diyin
bence de bir insanın her şeyden önce anne babası gelmeli.(ama elbette evlendiğinde ailesiyle eşi arasıında dengeyi kurabilmeli)
onların sevgiline ihtiyacı varsa ve gittiğinde çok zor durumda kalacaklarsa yapacak bir şey yok aslında.
iddialı konuşmak istemem ama benim anladığım birşey varsa karşımdaki kişinin anne babasına o kadar düşkün olmaması. onlar yaşlı yanlarında olmalıyım tarlalar var falan diyor. yanlarına gidince 2 saat sonra beni arar sıkıldı muhabbet edeceğim kimse yok bu köyde der. annesini babasını haftada 1 kez bile aramaz ve onlarda bunu aramaz.tam bir düşkünlük yokken neden bu ilgi alaka anlayamadım. bana sen istemezsen onların yanına fazla gitmeyiz ayda 1-2 kez orada kalmayız bile diyordu. yazın senin tatilin uzun ama gel illa köyde kalacaksın köye ayak uyduracaksın demem biliyorum sen bunları görmedin yapamazsın ben sana bu rahatlığı veririm ailemde asla karışamaz derdi. sanırım memleketinden ayrılmama fikri daha ağır geliyor. hoş kim var memleketinde deseniz akrabalarıyla kafa yapısı olarak uyuşmuyor anlaşamıyorlar. gidip görme oturma kalkmaları yok gibi. ama bunlar şimdi yalan oldu.
her insanın düşüncesi farklı tabi..
ama ailedir ya sonucta belki dısarıdan cok alakalı görünmüyor onlarla ama içini kimse bilemez hani..
o köyde kalmak istemese bile mecburiyet olmuş bana kalırsa
ha derseniz bu durum bana uymaz onu da siz bileceksiniz tabi ki
Benim tahammül edemediğim bir cümle kurmuş..
Yanlış yönlendirmek istemem ama ben korktum eşimin ailesine olan düşkünlüğünden dertliyim de:26:
ya bana garip geliyor kaç kez konuştuk açık açık. ne annesi babası arar oğlum nasılsın diye nede bu onları arar. muhabbet yok gibi birşey. birbirlerine (bekarken) düşkün değiller. ama adam şimdi ben ailemden ayrılamam uzak kalamam ikiside yaşlı bana ihtiyaçları var diyor. haa ben uzak dur nları sile demedim kendiside bunu onaylıyor benim derdim bu şehri sevmemek. hayatımı kuracağım yerlerde göçebe olarak yaşamak istemiyorumki. bir güzel şehirde yuva kuralım orada yaşalım dedim. kendi aileme yakın olsun bile demedim. kendisi de ben bu şehri sevmiyorum diyor. ama ayrılmaya gelince yoookkk..çok düşünmüyorum sonumuzu açıkçası ne yaşanacaksa bakalım.
yaklaşık 2 ay önce bir ilişkiye başladım geçmişte yaşadığım acı tecrübelerden de ders alarak daha temkinliydim. arada aşk yoktu beğeni ve karşımdakinin iyi konuşan iyi anlaştığım bir olması vardı. o kadar iyi anlaşıyoruzki saatelerce aralıksız muhabbet ediyoruz fikirlerimiz hayata bakışımız aynı vs. vs. o benden daha çok istekliydi. bense yavaş adım attım. konu evliliğe gelmeden benim tayin durumum oldu bunu karşımdaki insana söylediğimde lütfen benim için geleceğimiz için bu tayini isteme bak herşey yolunda gelecekte mutlu olmak varken araya mesafe girmesin falan dedi. bende kalbimin sesini dinledim tam ortada kaldım ama tayin istemedim. ona dedimki eğer bu ilişkinin sonu hüsran olursa tayin istemedim diye çok üzülürüm dedim. oda böyle birşey yaşamayız olayların olumlu yönlerini düşün diyordu. neyse kafamız uyuşsada tek sıkıntımız şu konuda patlak verdi. ben onun memleketinde görev yapıyorum ve yaşadığım yeri hiç sevmiyorum. o da bunu çok iyi biliyor. bende memleketimi sevmiyorum ama ailem burada onlara yakın olmam lazım ikiside köyde yaşıyor yaşlı falan filan diyor. evlilik konusunda konuşurken ona bak ben burada ömür boyu yaşayamam dedim o ise şuan bir süre buradayız allah gecinden versin annem babam öldüğünde ortak bir kararla gideriz diyor. ben hayır diyorum tamam senin için burada 5-6 sene kalayım ama benide anla buradan gidelim ben senin için bu şehiri tercih ediyorum diyorum o ise söz namustur ben söz verdim ama zamanı söyleyemem diyor. eeee o zaman 15-20 sene mi kalacağız o zaman ben istemem dedim dün gece ilk defa net ve sert konuştuk o çok ısrarcı. benim yüzümden ailenin yanına tayin isteyemedim şimdi beni büyük vebal altına koyuyorsun seni güvendirip yarı yolda bırakmışım gibi oluyor.ben bir yere gidemem sen başta ılımlıydın değiştin diyor ben ise kabul etmiyorum. bana göre o ilk başta daha ılımlıydı ama şimdi sertleşti. telefonu kapatırken ise sen ve ya başkası farketmez benim için birinci sırada ailem var dedi. bunu duyunca kötü oldum. ben onu seçtim o ailesini memleketini ve beni istiyor. ben nerede yanlış yapıyorum. tek evladım ailem yaşlı köydeler tarla falan var kim duracak bunların başında diyor. senin 3 kardeşin var ailenin sana ihtiyacı yok git gel asla lafım olmaz ama ben burada olmalıyım diyor. ne demeliyim sizce. noktayı koymalımıyım. ileride daha büyük problemlere gebe bir durumdamıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?