• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sen kilo almışsın - vermişsin

Zayif biriyim ve kilo almaya calisiyorum. Akrabalardan arkadaslardan cevremden duydugum kliselesmis sozler var.. Aaa bi deri bi kemik kalmissin.. Sende cok zayifsin.. Safinaz gibisin.. Erimissin.. Ne kadar acimasizca degil mi? İnsanlar ne kadar dusuncesiz, ne kadar sığ.. Kendimi onlarin yerine koyuyorum da, karsimda zayif oldugunun farkinda ve kilo almaya calisan biri var.. Benim onun zayifligi ile ilgili konusmam yorumlar benzetmeler yapmam onun sadece canini acitir.. Aaa bi deri bi kemik kalmissin, biraz kilo al... Hadi yaaa... Vallaha mi.. Ben kirk yil dusunsem aklima gelmez zayif oldugum ve kilo almam gerektigim.. Cok dahiyane bi fikir, saol... Diyecen ama diyemiyon iste.. Hıı evet diyon geciyon..dusuncesizler

Zayif biriyim ve kilo almaya calisiyorum. Akrabalardan arkadaslardan cevremden duydugum kliselesmis sozler var.. Aaa bi deri bi kemik kalmissin.. Sende cok zayifsin.. Safinaz gibisin.. Erimissin.. Ne kadar acimasizca degil mi? İnsanlar ne kadar dusuncesiz, ne kadar sığ.. Kendimi onlarin yerine koyuyorum da, karsimda zayif oldugunun farkinda ve kilo almaya calisan biri var.. Benim onun zayifligi ile ilgili konusmam yorumlar benzetmeler yapmam onun sadece canini acitir.. Aaa bi deri bi kemik kalmissin, biraz kilo al... Hadi yaaa... Vallaha mi.. Ben kirk yil dusunsem aklima gelmez zayif oldugum ve kilo almam gerektigim.. Cok dahiyane bi fikir, saol... Diyecen ama diyemiyon iste.. Hıı evet diyon geciyon..dusuncesizler
Evet canım ben de eskiden çok aşırı zayıftım, kemiklerim gözüküyordu ama ben halimden memnun olduğum halde çevremdeki herkes aynı seninki gibi şeyler söylüyorlardı. Geceleri makarna yiye yiye kilo almak için gece yemeye alıştım. Neyse artık normal kilomdayım ve kaç senedirde aynıyım. En fazla 1-2 kilo oynar. Her gördüklerinde yok aldın mı yok verdin mi der insanlar. Bunu kim söylerse söylesin çok itici oluyor ama bir şey diyemiyorum. Artık demek istiyorum. Sizin göz zevkinize göre mi alıp vericem ben kiloyu yani bu ne saçma bir muhabbet şeklidir?

al benden de o kadar benim de bir teyzem var her gelişinde aksatmadan, kilo vermişsin , kilo mu aldın sen ? biraz süzülmüşsün, göbeğin mi çıktı senin? diye soruyor hassas tartı mübarek ramazanda da gerçekten kilo aldım ve veriyorum şu anda hemen bu bayram kilo almışsın sen dedi , of sanane ya gerçekten herkesin derdi kilo olmuş , sonra vay anam insanlar neden ameliyat oluyor ya da hap kullanıp hasta oluyor derler hep bu insanları yüzünden.
Aynen öyle. Aslında kendi kilolarına takık oldukları için böyle herkese dikkat edip konuşuyorlar gereksizce.

Milletin gozu goz degil hassas terazi zaten
Ben de hamile oldugumdan belki artik uyuz olmaya basladim birkac kisiye
Ne zaman gorussek aaaa cok sismissin sen daha da cok sisersin deyip duruyorlar
Evet sisecem
O kadar cok sisecem ki dunyada benden baska hic birinize yer kalmayacak diye bagirasim geliyor sifatlarina
hahaha süper çok güldüm :) yahu bir de hamilesin hamilelere böyle şeyler söylenmesini zaten hiç anlamıyorum. Kadın zaten hassas yani insan bir söylediğini üç düşünüp söylemeli konuşurken, bunlar bide negatif ve saçma bir muhabbete giriyor. Hamilesin ya sen tabi ki kilo alacaksın. Aldıysan aldın verdiysen verdin yani kime ne.

Kilom senelerdir aynı ne veriyorum ne aliyorum her seferinde sormaniza gerek yok deyip gülün.

bence konuşacak bi konuları yok, muhabbet edecek bişey bulamıyorlar. kilodan vurmaya çalışıyorlar. he he deyin geçin boşverin. hatta siz de onlara söyleyin, 'aa sen de görüşmeyeli kilo almışsın aman dikkat et ' deyin.

bizimkiler ne giysem ne alsam herşeyin fiyatını sorarlar. 'kaça aldın?, hihh çok pahalı' derler hep. isinir oluyordum.
artık ben de yapıyorum, hatta 'aaa çok pahalı kazıklanmışsın.' diyorum.(hiç üslubum değildir, hayatta sevmem böyle şeyleri)
geçen 'sen de bizim gibi sormaya başladın' dediler.ben de 'naparsın sizden öğreniyorum bişeyler işte' dedim.:KK48:
Sen iyi demişsin de ben diyemiyorum. Bir kere zayıflamışsın dediklerinde, kilolu muydum ki, dedim yok yani ıh mıh dediler ama hala aynı hala. 3 günde bir görsem yine aynı.

Banada hep aynı şeyler. İri bir yapım var benim. Boyum uzun ve kalın kemikliyim zaten. Şuanda fazla kilom var doğumdan kalan halen vermiş değilim. Ama ben kendimi bildim bileli zayıfken bile ki boyumdan 12 kilo aşağıdaydım ay sen çok irisin biraz zayıfla derlerdi. Şimdi fazla kilom var ya fotoğraflara bakıyorduk bak zayıftın o zaman. Kilo ver diyorlar.
İyide o zamanda bana kilolusun diyorlardı. Gerçekten şuan vermem gereken epey fazla kilom var. Ama insanların bana zayıfta olsam kiloluda olsam sürekli kilo ver demesinden bıktım. Bende biliyorum vermem gerektiğini söylemelerine gerek yok. Hadi bir kere iki kere söyledin yeter. Elli kere her telefonda her görüşmemizde söylenmezki ya.
Her fırsatta hadi çarşıya çıkalım yürü sende kilo atarsın bilmem ne. İki laftan biri benim kilom. Geçen annem koca karı gibi oldun bile dedi yani.
Ne zaman kilo veririm o benim sorunum yani sizene. Belki ben kendimi böyle daha fazla sevdim vermek istemiyorum yani olamaz mı? İnsanlar çok biliyor her şeyi valla. Onlar öyle dedikçe diyet falan yapasım gelmiyor.
Ama zayıflamam lazım hakikaten. Bende dolmuşum çok valla. Haklısın bu konuda.
Ooff çok saçma ve gereksiz bir muhabbet. Kime ne yani. Takmayın diyeceğim de ben de takıyorum. İnsanın morali bozuluyor. Bir şey söylemeli bence artık demesinler diye.

bazi insanlarin takintisi var yemin ederim
o kilo konularini bana sorun! senelerdir ayni kilodayim. insanlar okadar cok kilomu verdin diye soruyolarki gercekten sorduklari kadar verseydim su an yasamiyor olacaktim
ve cok düzgün bir fizige sahibim
bunu egomu tatmin etmek icin degil, insanlarin dengesizligini anlatabilmek icin söylüyorum
pabuc kadar dilimle susturamiyorum, ne kadar manyak cevaplar versemde sormaktan bikmiyorlar

bir de bana sor. çok kolay kilo alıp verebilen biriyim ve kilom acayip değişkendir. son 2 yıldır yüksek lisans için başka şehirde olmam sebebiyle bayağı kilo aldım. o yüzden son zamanların popüler konusu ne kadar kilo almışsın dır benle ilgili. fakat son 2 aydır diyet yapıyorum ve kilo vermeye başladım. şu an da "nasıl vermişsin" ve "daha da ver" oluyor mevzu :KK70:

bana çok yapıldığından mıdır nedir asla kimsenin kilosuyla ilgili yorum yapmam.çok bayat ve gereksiz bir konu olduğunu düşünüyorum.
Evet ben de öyle düşünüyorum canım. Ya arkadaşlar bu ne gereksiz bir muhabber herkes aynaya geçip kendisine baksın. Bir daha benle bu konulara girmeyin diyin sizde. Çok itici yani gerçekten. Bana arkadaşım söylese rahatlıkla cevap veririm bana çok bayat geliyor bu sohbetler. Ancak yakınlar olunca insan saygıyı da bozmamak istiyor. İki arada bir deredeyim.

bazi insanlarin takintisi var yemin ederim
o kilo konularini bana sorun! senelerdir ayni kilodayim. insanlar okadar cok kilomu verdin diye soruyolarki gercekten sorduklari kadar verseydim su an yasamiyor olacaktim
ve cok düzgün bir fizige sahibim
bunu egomu tatmin etmek icin degil, insanlarin dengesizligini anlatabilmek icin söylüyorum
pabuc kadar dilimle susturamiyorum, ne kadar manyak cevaplar versemde sormaktan bikmiyorlar
Evet canım benim de öyle işte senelerdir aynıyım değişmiyorum ama yok almışsın yok vermişsin konusu olunca fitil oluyorum artık. Hani ayda yılda bir deseler tamam diyeceğim de bugün zayıflamışsın 3 gün sonra kilo almışsın diyorlar almadığım halde. 3 günde ne kadar kilo alabilirim ki? Uff saçma saçma...

En uyuz olduğum konu yaa.. Hamileyim ve öyle çoook fazla kilo falanda almadım normali neyse oyum. İş yerinde kadının biri taktı kiloma. Yahu insan her gün istisnasız ayy şiştin ayy kilo aldın der mi??? Yahu gerzek gelmişim 8. ayıma şimdi almıycam da ne zaman alıcam ben bu kiloları. Başlarda ses etmiyordum ama en sonunda patladım artık suratıma bakıp tek kelime edemiyor :KK14:
En güzelini yapmışsınn :anneadayı:

Evet canım benim de öyle işte senelerdir aynıyım değişmiyorum ama yok almışsın yok vermişsin konusu olunca fitil oluyorum artık. Hani ayda yılda bir deseler tamam diyeceğim de bugün zayıflamışsın 3 gün sonra kilo almışsın diyorlar almadığım halde. 3 günde ne kadar kilo alabilirim ki? Uff saçma saçma...

:KK48: özellikle önceki yorumunda ayni gün icinde birinin almissin, birinin vermissin demesine güldüm ya :KK70:

yapacak bisey yok, genelde kendiyle barisik olmayan insanlar yapiyor bunu
onlarada ne söylesen fayda etmez
ben artik dalgaya aliyorum, rejim yapiyorum diyorum mesela
özellikle bi akrabamiz var, dügünden dügüne görüsüyorum zaten. illaki istisnasiz söyledigi iki sey; kilo vermissin ve bu boyla bide topuklu ayakkabi giymissin
aaa ikisinide iyiki söyledin canim, yoksa özellikle ayakkabilarimdan bi haber olacaktim
bi keresinde rahatsizligim var o yüzden kilo veriyorum dedim, annem bozdu olayi tabi aa Allah korusun o nasil laf diye
ama yinede kadin banamisin demiyor ya

Vallahi bu muhabbetten gina geldi artık bana da. Bana söyleyenler de kendi ailem, akrabalarim, arkadaşlarım. Kötü niyetleri yok ama zaten kilo takintim var psikolojimi bozuyorlar yaa :/ Bikac gune memlekete gidecegim ve sirf bu yuzden gitmek istemiyorum düşünün :KK43: subat tatilindeki gibi herkes başlayacak yine kilo almissin, cok sismissin, gobek cikmis, yanakların şişmiş... gören heerrkes söylüyor ama düşünün 2 3 kisi hariç... cok canim sıkılıyor bu duruma. Fazlam da 5 kilo yani ama boyum kisa diye daha fazla duruyor galiba :KK43:

Vallahi bu muhabbetten gina geldi artık bana da. Bana söyleyenler de kendi ailem, akrabalarim, arkadaşlarım. Kötü niyetleri yok ama zaten kilo takintim var psikolojimi bozuyorlar yaa :/ Bikac gune memlekete gidecegim ve sirf bu yuzden gitmek istemiyorum düşünün :KK43: subat tatilindeki gibi herkes başlayacak yine kilo almissin, cok sismissin, gobek cikmis, yanakların şişmiş... gören heerrkes söylüyor ama düşünün 2 3 kisi hariç... cok canim sıkılıyor bu duruma. Fazlam da 5 kilo yani ama boyum kisa diye daha fazla duruyor galiba :KK43:
Ne yapayım sana güzel görünmek için zayıflama kampına mı gideyim diyin sizde ya ne kötü bir durum bu insanın psikolojisini bozuyorlar. :KK12:

Ne yapayım sana güzel görünmek için zayıflama kampına mı gideyim diyin sizde ya ne kötü bir durum bu insanın psikolojisini bozuyorlar. :KK12:

Aynen oyle demek lazım da denmiyor iste :63: tatil oncesi hedefim zayiflamakti resmen onlarin yuzundenama hamile kalip kisa surede düşük yapinca kaldi. Bu yaz çekeceğim yine bu laflari bakalim :KK62:
Neyse artik onlar sormaktan vazgeçmiyor madem biz takmamayi ogrenmeliyiz sanirim da insan sinir oluyor iste :mad:

Merhaba :)
Bence görümcenizin ve kayınvalidenizin kötü niyetli olmadığını anlamak şurdan mümkün : (Ki zaten siz de kötü niyetli olduklarını söylemediniz,yine de belirtmek istedim.) Bazen kilo aldığınızı bazen de verdiğinizi söylemeleri.Yani çok zayıf bir insansanız ve kilo almak istiyorsanız size sürekli kilo vermişsin diyen birinin art niyetli olduğunu düşünebiliriz.Ya da tam tersi.Ama burada böyle bir durum yok.Yani belki de yalnızca konu bulmaya çalışıyorlar.Benim fikrim kibar bir dille hatta esprili bir üslup takınabilirsiniz.Kilo aldığım da verdiğim de yok.Bu kadar kısa sürede kilo alıp versem diyetisyen ilan ederdim kendimi yalnızca giydiklerim öyle gösteriyor diyebilirsiniz :)

Merhaba :)
Bence görümcenizin ve kayınvalidenizin kötü niyetli olmadığını anlamak şurdan mümkün : (Ki zaten siz de kötü niyetli olduklarını söylemediniz,yine de belirtmek istedim.) Bazen kilo aldığınızı bazen de verdiğinizi söylemeleri.Yani çok zayıf bir insansanız ve kilo almak istiyorsanız size sürekli kilo vermişsin diyen birinin art niyetli olduğunu düşünebiliriz.Ya da tam tersi.Ama burada böyle bir durum yok.Yani belki de yalnızca konu bulmaya çalışıyorlar.Benim fikrim kibar bir dille hatta esprili bir üslup takınabilirsiniz.Kilo aldığım da verdiğim de yok.Bu kadar kısa sürede kilo alıp versem diyetisyen ilan ederdim kendimi yalnızca giydiklerim öyle gösteriyor diyebilirsiniz :)
Evet bu fikri sevdim böyle yapayım ben :) Bence de kötü niyetli değiller zaten çok iyi insanlardır. Bence kilo konusunda kendileri genel olarak takıntılılar, sadece bana değil herkese öyleler. Ama ben hoşlanmıyorum bu konuşmalardan. En iyisi sizin dediğinizi yapmak olacak, teşekkürler. :)

Back
X