sen DULsun, seni kim alsin?

Sen dogrusunu yapmissin ama dul kadin olmakta zor.arkadaslar kendince teselli vermisler bu toplum degismez.is ciddiye binince hicbir aile dul gelin almak istemez. Mecbur kalanlarinda ailevi problemi vardir.ya borclari vardir dul nasilsa oder bunlar.dikkat et dulla evlenen adamlarin aile baglari sifirdir.adam bi sure sonra isi bitince asagilamaya baslar.cevremde hep var ucuncuye gidiyorlar.birinci adam nasipmis.ikinciyi sen bulurmussun.ucuncuyu seytan bulurmus derler.en iyisi ilk kocadir ondqn sonra dikis tutmuyor be guzelim.tecrubeyle sabittir

Ben senin kadın olduğuna inanmıyorum olamazsın olmamalısın bir kadın kadınlığı bu kadar aşağılayamaz. Sen kendi kendini böyle küçük düşürürsen başkaları ne yapmaz. Ne alaka benim arkadaşım evlendi eşinden ayrılmıştı, hiç evlenmemiş birisi ile gayette mutlu.

Son düzenleme:
Sen dogrusunu yapmissin ama dul kadin olmakta zor.arkadaslar kendince teselli vermisler bu toplum degismez.is ciddiye binince hicbir aile dul gelin almak istemez. Mecbur kalanlarinda ailevi problemi vardir.ya borclari vardir dul nasilsa oder bunlar.dikkat et dulla evlenen adamlarin aile baglari sifirdir.adam bi sure sonra isi bitince asagilamaya baslar.cevremde hep var ucuncuye gidiyorlar.birinci adam nasipmis.ikinciyi sen bulurmussun.ucuncuyu seytan bulurmus derler.en iyisi ilk kocadir ondqn sonra dikis tutmuyor be guzelim.tecrubeyle sabittir

Hay senin zihniyetine!

evet.. eski esim.. karsima gecti ve 'seni bosanmis, yasli, cocuklu adamlar isterse?' dedi dolu dolu gozlerle! dayanamazmis beni oyle gormeye, kaldiramazmis! aklinca beni korkutup ikna edecek birlesmeye.. hani genc, super nitelikli, bulunmaz bi erkek ya o! amaci dul diyip hakaret etmek degil aslinda.. kendince beni caresiz gostermek.. gelecekten korkup ona donmemi saglamak!
cevabim 'evlenmeyi dusunmuyorum, hem dusunsem bile seni ilgilendirmez kimle olacagi.. ve seninle evlendigimde ikimizin de ilk evliligiydi de ne oldu, ne kadar deger verdin bana?' seklinde oldu..
sinir, nefret, ofke.. hepsi harmanlandi kizlar zihnimde..
oylesine dusuk ki su an gozumde..
kustahliga bakar misiniz?! cocuk korkutup kandiriyor sanki!
ailesini, iftiralarini, kendisinin kisilik bozukluklarini, komplekslerini, paranoya ve bencilliklerini, empatisizligini vs vs unuttum da, evlenecek olursam beni 'dul' oldugumdan kimsenin istememesi/begenmemesi kaldi! bi kez daha dustu gozumden, su ucuz numarasiyla..
'git, evlen, mutlu ol hatta, ama o kiza da zamaninda Lavanta'ya cektirmistim diyerek eziyet etme' dedim.. saskinca suratima bakmakla yetindi..
ciksin artik hayatimdan herseyiyle..
ben yaptiklarini unutamamis, sindirememisken, bir de yuzunu gostermesin bana!
dua edin canlar, Rabbim onlari bize mutlulukla unuttursun..

Yaşlı olsun, boşanmış olsun hatta çocuğu bile olabilir ya da hiç evlenmemişte olabilir bana gereken değeri versin onu dünyanın en mutlu adamı ederim hem artık dünkü gözü kapalı genç kız değilim olgun bir kadınım herşeyden daha iyi anlarım deseydin... İyice sinir olsaydı... Şuna bak ya... Kendini ne zannediyorsa... Boşver Lavanta, eminim Rabbim bu üzüntülerinin karşılığını sana verecektir.

Ahh ahh tüm dünyayı kendi yaşadığı minicik mahalleden ibaret sanan küçük dünyalarına hapsolmuş küçük insanlar...
Dünyaya bu kadar sığ bir bakışla bakmasaydınız bu boşanma sizi bu kadar etkilemezdi. Vizyonunuzu biraz geliştirin.
Evet dulluktan lay lay lom bahsediyoruz çünkü gerçekten de lay lay lom.
O imzayı neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz? İnsanlar evlatlarını toprağa veriyorlar. Boşanmak mı zor? Komik!
Kuzenim dahil etrafımda 10larca dul kadın var ve hepsinin hayatları tıkırında. Kuzenim bekar bir adamla 2. evliliğini yaptı, adam ve ailesi gözünün içine bakıyor.
Bence siz de şu mağdur edebiyatını bırakın ve hayatınız için bir şeyler yapmaya başlayın. O zaman başkalarının mutluluk arzusundan da bu kadar rahatsız olmazsınız.

Ahh ahh tüm dünyayı kendi yaşadığı minicik mahalleden ibaret sanan küçük dünyalarına hapsolmuş küçük insanlar...
Dünyaya bu kadar sığ bir bakışla bakmasaydınız bu boşanma sizi bu kadar etkilemezdi. Vizyonunuzu biraz geliştirin.
Evet dulluktan lay lay lom bahsediyoruz çünkü gerçekten de lay lay lom.
O imzayı neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz. İnsanlar evlatlarını toprağa veriyorlar. Boşanmak mı zor? Komik!
Kuzenim dahil etrafımda 10larca dul kadın var ve hepsinin hayatları tıkırında. Kuzenim bekar bir adamla 2. evliliğini yaptı, adam ve ailesi gözünün içine bakıyor.
Bence siz de şu mağdur edebiyatını bırakın ve hayatınız için bir şeyler yapmaya başlayın. O zaman başkalarının mutluluk arzusundan da bu kadar rahatsız olmazsınız.

Ya ben anlamıyorum insan kendi kendini böyle aşağılar küçümser mi çok sinirlendim gerçekten.

zW7O8w.png

Ya ben anlamıyorum insan kendi kendini böyle aşağılar küçümser mi çok sinirlendim gerçekten.
Aslında söylediklerine kendisi de inanmıyor. Böyle kadınlar kendileri aynı cesaret ve azme sahip olmadıkları için, sahip olan kadınları aşağıya çekmeye çalışıyorlar. Yoksa kendisi de içten içe farkında saçmaladığının ama işte kendinde değişecek güç yok; lavantada da olmasın istiyor. Acılarına ortak kadınlar istiyor.

kendince lavantayı acıtıyor.yani pek aklı ermiyor ne dediğine biliyor ki aslında öyle olmuyacak başkasında mutlu olucagını düşünmek ona fena koyuyor

bunuda böyle saldırarak dile getiriyor

Aslında söylediklerine kendisi de inanmıyor. Böyle kadınlar kendileri aynı cesaret ve azme sahip olmadıkları için, sahip olan kadınları aşağıya çekmeye çalışıyorlar. Yoksa kendisi de içten içe farkında saçmaladığının ama işte kendin de değişecek güç yok; lavantada da olmasın istiyor. Acılarına ortak kadınlar istiyor.

Aynen bende öyle düşünüyorum. Bir kadın olarak feyz alması, bak ne güzel ayakta durabilen kadınlar var ben neden yapmıyorum, bende böyle olabilirim demesi gerekirken.

Aslında söylediklerine kendisi de inanmıyor. Böyle kadınlar kendileri aynı cesaret ve azme sahip olmadıkları için, sahip olan kadınları aşağıya çekmeye çalışıyorlar. Yoksa kendisi de içten içe farkında saçmaladığının ama işte kendinde değişecek güç yok; lavantada da olmasın istiyor. Acılarına ortak kadınlar istiyor.
Ona da üzüldüm ama. Baksana hâlâ kurtulamamis etkisinden. Kendi hayatini kursa Ne de guzel olur..

Yav manyak adama bak hele seni kim alsınmış ? Zaten zihniyeti düzgün bir adam olsa seni kim alır demezdi almak ne ya terbiyesiz, sana ne yani o kadar mı düşünüyorsun eski karını ? İ sanlar niye bu kadar gözünde büyütür bu meseleyi anlamam evlilik kurumunu küçümsemiyorum ama bizde yüklenen anlam da gerçeğinden çok fazla, evlilik bir sözleşme ya anlaşamazsın feshedersin ya karşılıklı ya tek taraflı, vay efendim ne olurmuş ne yaparsınmış geçti onlar, o cahil düşünceler eskidendi şimdi bizim nesil ve bizden sonra gelen nesil eskiye nazaran daha bilinçli yüzyıllar öncesinden kalmış köhne düşüncelerle hareket etmiyor herkes

Aynen!
hem doğru olanı yapmışsın diye başlıyor hemde ilk koca daha iyi diye bitiriyor dengesizliğe bak. Birde demiş arkadaşlar kendilerince teselli vermiş lavantanın teselliye ihtiyacı yok o gördüğümüz gibi çok güçlü bir kadın bir kadının en büyük düşmanı kadın derlr gerçekten doğru bazılarının kendinden güçlü birini görmeye bile tahammülü yok

arkadaşımız iletişime geçmemiş siz dikkatli okumamışsınız sanırım.YOLUNA ÇIKMIŞ.ayrıca ben olsam şöyle derdim demişsiniz ya işte insan o anı yaşadığında patır patır o kadar laf aklına gelemeyebiliyor.bence bu tip insanlara cevap verince dahada önemsenmiş hisseder kendini.tabiki altta kalınmamalı zaten lavantada altta kalmamış gerekeni demiş.X eşinin aşağılamak için söylediğini düşünmüyorum,dul diye mi aşağılayacak ee kendide dul?benim ablamda eşinden ayrıldı ve aynı durumları oda yaşıyor.bu yüzden biliyorum boşanılan erkeklerin kafasını.
Bosanana dul denmez bekar denir. Dul esi ölmuse denir. Lavanta da kocasi da dul degil

cumlesi o degildi ki, icerigi okumadin sanirim..
o sekilde soylese agzina da patlatabilirdim..
o baslik ironi idi, bosananlara bakis bu mudur, bosandik kim alsin ki artik, seklinde.. nefretimi kusmamdi belki de..
benim de midemi en az sizinki kadar bulandiriyor o dusunce.. bazen de bizzat yasiyoruz bosanmis kadinlar olarak..
baslik meselesi degil de, israrla iletisime gecme demene sasirdim, gecmiyorum efendim, yoluma cikti diyorum, halen iletisime gecme yardim iste filan..
neyse..
burdan bu kadar anlatabiliyorum..
Icerigi elbette okudum. Hatta eski konularinizi da gayet iyi biliyorum birakin bu konunun icerigini. Yolunuza cikan biri sizinle konusuyor ve siz de karsilikta bulunuyorsaniz bu iletisim oluyor. Karsilikli konusma yani. Yok yolunuza cikiyor bir seyler soyluyor, cevap vermiyosunuz, bu iletisim kurmamak oluyor. Tek tarafli konusmada kaliyor monolog oluyor diyaloga donmuyor. Temel kavramlari bile anlatmak zorunda kaliyoruz bu forumda ya ilginc

evet.. eski esim.. karsima gecti ve 'seni bosanmis, yasli, cocuklu adamlar isterse?' dedi dolu dolu gozlerle! dayanamazmis beni oyle gormeye, kaldiramazmis! aklinca beni korkutup ikna edecek birlesmeye.. hani genc, super nitelikli, bulunmaz bi erkek ya o! amaci dul diyip hakaret etmek degil aslinda.. kendince beni caresiz gostermek.. gelecekten korkup ona donmemi saglamak!
cevabim 'evlenmeyi dusunmuyorum, hem dusunsem bile seni ilgilendirmez kimle olacagi.. ve seninle evlendigimde ikimizin de ilk evliligiydi de ne oldu, ne kadar deger verdin bana?' seklinde oldu..
sinir, nefret, ofke.. hepsi harmanlandi kizlar zihnimde..
oylesine dusuk ki su an gozumde..
kustahliga bakar misiniz?! cocuk korkutup kandiriyor sanki!
ailesini, iftiralarini, kendisinin kisilik bozukluklarini, komplekslerini, paranoya ve bencilliklerini, empatisizligini vs vs unuttum da, evlenecek olursam beni 'dul' oldugumdan kimsenin istememesi/begenmemesi kaldi! bi kez daha dustu gozumden, su ucuz numarasiyla..
'git, evlen, mutlu ol hatta, ama o kiza da zamaninda Lavanta'ya cektirmistim diyerek eziyet etme' dedim.. saskinca suratima bakmakla yetindi..
ciksin artik hayatimdan herseyiyle..
ben yaptiklarini unutamamis, sindirememisken, bir de yuzunu gostermesin bana!
dua edin canlar, Rabbim onlari bize mutlulukla unuttursun..
Ahhhh bu eski kocaların salaklıkları...Benim başımda da var hemde aynı kelimeyle çıkmıştı karşıma ilk ayrıldığım zamanlarda DUL kalmayı kendine DUL dedirttirmeyi çok mu istiyorsun demişti...
Halbuki onlar öyle olmayacaklarının okadar farkındaydılar ki, çaresizlikleri yüzünden çırpınıyorlar aklı sıra durup 'ya dul derlerse naparım'diye düşünmemizi istiyorlar..
Ama zamanla görüyorlar ki o dedikleri olmuyor çünkü biz güçlüyüz, ayaktayız ve yolumuza devam ediyoruz...

Kendince vicdan yapıyor.Sen niye dul oluyormuşsun ayrıca nesi var bunun.
Senin kendini çaresiz hissetmeni sağlayacak güya...
Zavallı.

on bir yılımı geçirdiğim adamın bugün benle ilgili yazdıklarını okudum..
zaman zaman onu anlamaya çalışıyor hatta üzülüyordum.
canı yanıyor ve canımı yakmak istiyor diye düşünüyordum..
oysa ben yine aptalmışım.
seni çok iyi anlıyorum.
artık çıksınlar hayatlarımızdan.

Rus arkadaşımın eşi Türk .Eski karısı adama beni boşuyorsun ama sen bu kısa boyunla şaşı gözünle kimseyi de bulamazsın demişti. Kale gibi heybetli bir Rus kızı ile evlendi hem de gencecik ,vefakar ,iyi kalpli .Bütün güzel özellikler var kadında .
Allahın sopası yok yani .

X