“Sen de o zaman çocuk yapmasaydın” 😢

Hayır sürekli kızıp bağırmam ama defalarca uyardığım bir konuda tekrar ediliyorsa kızıyorum artık
Konu şu tam olarak gideceğimiz güzergahtaki araç geldi tıklım tıkış biri sağolsun kalktı bize yer verdi ben de kızlara hadi siz oturun ben de burda durayım düşmeyin dedim hemen yanlarında ısrarla ikisi de oturmak istemedi çocuğum düşeceksiniz dedikçe yok biz de herkes gibi ayakta kalırız dediler tamam peki dedim ben oturdum ben oturduktan sonra ikisi de dizimde oturmak istedi büyükler yani dizime sığmazlar ki sırayla yapalım yok dediler ben kalkayım oturun yine yok patlayacak gibiydim hem sıcaktan hem onların inadından ikisine de alamam sizi kucağıma sığmazsınız dedim koltuğu tutun dedim koltuğu da tutmadılar düşeceksiniz dedikçe inat ettiler velhasıl bi fren ikisi de düştü
İnerken söylendim dinlemediniz beni düştünüz keşke dinleseydiniz daha kötü şeyler olabilirdi biraz sert söylendim falan filan
Bizim olayımız bu güzelce anlatırım anlaşırız ama başka gün inatla yapmazlar daha önce konuştuğumuz olayı ben de söylenir kızarım

Bu isteğinizde haklısınız ama şu kadarcık söylenmenizden bişey olmaz
Benim annem de babam da bana çok iyi davrandılar küçükken. Annem bazen sesini yükseltirdi ama bana değil erkek kardeşime. Babam da hiç dövmez sövmez bağırmazdı. Annemin bazen söylendiğini hatırlıyorum ama genel hayattan yorulduğu anlarda,. Pek üstüme alınmadım yani travmatik bişey kalmadı çünkü zaten sevgilerini hissediyordum.
Ben genel olarak çok sakinim yani çocuğuma hiç bağırmam ama o kadar nazlı ve mıymıntı bi çocuğum var ki sınırlarımı zorluyor. Mesela arka arkaya 3 elbise değiştirmek saçını yapmamı istiyor aynı anda yemek vermemi söylüyor, aynı anda yaptığım saçı beğenmiyor falan. Hepsi istediği dakika yapılsın istiyor ben de offf puff yapıyorum ya da uyarıyorum kızım her şeyi sırayla yapıcaz bekler misn diye. Niye ben hep beklemek zorundayım, hep bekle diyorsunnnnnn diye isyan ediyor ağlıyor. Önceleri teselli ediyodum anlatmaya çalışıyodum baktım etki etmiyor ağlaman bi işe yaramıycak diyorum ağlıyor bi süre, benden nefret felan ediyor ben artık sadece babamı seviyorum diyor ama 2 dk sonra anne kucağını istiyorum diyo bimiyorum da şu psikolojiler öyle ota çöpe bozulmasın. İnsan ilişkilerini ilk bizle öğreniyorlar her zaman pamuk gibi olamayız bu yönümüzü de görebilirler bence arada
Sonrasında zaten anlatıp özür dileyip olayı sürdürmemişsiniz

bu olay kızmanızı gerektirecek bişey bence zaten. Kendilerini tehlikede bırakacak bişey yapmışlar. Ben olsam özür dilemezdim.

bu olay kızmanızı gerektirecek bişey bence zaten. Kendilerini tehlikede bırakacak bişey yapmışlar. Ben olsam özür dilemezdim.
Araba olayından dolayı özür dilemediğimi anladı çünkü anlattım
Babaanneye bıraksaydım lafına bozulduğunu düşündüm onun için özür diledim ona da öyle anlattım

Canım çocuk gelişimciyim, çok hassasımdır çocuklara karşı ama sana bir şey diyemeyeceğim çünkü çoookk çok normal. Kendine bu kadar yüklenme, bu kızlar daha ergenliğe girecek neler neler diyecekler kim bilir… hiç birinin de anlamı yok. 6 yaşında kız, akıllıca bir laf etmiş. Dersini al geç, çocupunun bu derece akıllı olmasına da sevin

Çok fazla kafaya takmayin.

Bütün gün uğraşırsın istediklerini yapmaya çalışırsın o gün bir şey yüzünden bağırmak zorunda kalırsın yada normal saatinde yatmak istemez küs yatar.. Bütün gün boşa geçmiş gibi olur üzülür vicdan azabı yaşarsın.. Yaşadık bunları defalarca

Benimde kızım aynı yaşlarda aynı sözü söylemişti. Şimdi 9 yasinda oldu ,beni cok sevdiğini biliyorum diyor. Demekki o yaşlarda oluyor. Sonra büyüdükçe geçiyor, ben kafama takmamistim sizin gibi, o an sinirlendiği için söylediğini biliyordum

çocuklar bu tarz cümleleri çok sık sarfediyorlar. benim 6 yaşındaki kardeşim de anneme doğurmasaydın madem diyor ara ara. kafanıza takmayın çocuklar çabuk unutuyorlar. o kurduğunuz cümle aklında kalmamıştır bile.

Sizin soylediginizde de çocuğun söylediğinde de bir şey yok. Sanırım hassas bir döneminizdesiniz. Hatalı davranmislar. Dolmuşta araç hareket halindeyken dahi düşen insanlar görüyoruz haberlerde. Yine ucuz atlatmislar başlarını da carpabilirlerdi. Ben aşırı kuralcı biri değilim. ama bu tarz cana mal olacak şeylerde asla tavizim yoktur. Kizmakla iyi yapmışsınız. Aksi bir durum olup ömür boyu siz aglayacaginiza birkaç dakika o ağlasın geçer unutur.

Milyonlarca hücre arasından siz seçip geldiniz diyin yumuşatma adına, şaka bir yana olabilir anne çocuk arasında hala diyorum arada ben çocukken de diyordum çoğu çocuk der bunu yapmasaydın beni diye

Kim olduğunu hatırlamıyorum ama bir uzmandan okuduğum cümle şu şekilde “ ben sana değil hareketine kızdım, sana kızdım diye sevgim azalmaz.” Bence kriz durumlarının ardından hemen sarılıp öpmek yerine (çocukta arsızlığa, duyarsızlığa sebep oluyor) bunu söyleyebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. “Bana kızdın ama sevgin azalmadı değil mi anne. Bana kızdın ama benimki hiç azalmaz” diyor kendisi gelip

Ve unutmayın çocuklar için sınır önemlidir her istediğini yapmak için bunu kaybetmeyin uzmanlarda bunu söylüyor.
Bugün bir paylaşım vardı 6 yaş kız buzdolabı fotoğraflara bakarak ağlıyormuş '' Eskiden ne kadar mutluymuşuz diye ' Bu sabah unutmuştur bile kızınız açtığınız konu dünde kaldı

Benim kızlarda da var o söylem “eskiden çok mutluymuşuz keşke eskiye gidebilsek” falan
Ona da içerlerim niye şimdi mutsuz muyuz diye günlerce dert ederim

siz insansınız sakın bunu unutmayın.
çocuklar hele ikiz olunca çok yıpratıcı oluyor.
yorulmuş bıkmış olabilirsiniz o an , bu hayatınızın genelinde onları istemediğiniz anlamına gelmez .
çocuğunuzda böyle düşünmüyordur ama yakın ilişkilerde bazen böyle kırılmalar oluyor.
hayat boyu kiracaksiniz birbirinizi ufak /büyük.
bütün anne çocuk ilişkilerinde olduğu gibi.

çok çok geri dönülmez büyük hatalar yapılmasın kafi.

kardeşim gayet normal insansın sende benim cimcime 3,5 yaşında bana nasıl kızar bıdı bıdı üzülme o pıtırcığada aferin her çocukta bu lafı akil etmez zeki bi çocuk:))

yeğenim de 3 yaşındayken
"anne ve babamın beni sevmediklerini düşünüyorum teyzeeee" diyordu
çünkü kreşe gönderdiler de
önce bebek geldi, abi oldu, derken annesi işe döndü, (pandemi hamilesi, hep evdeydi tabi) sonra da kreşe başladı tabii düşünür sıpa da bunlar beni sevmiyor diye, bence çok mantıklı bir düşünce.

kızacaksan doğurmasaydın, e bu da aşırı mantıklı (!)

üzmeyin kendiniz, akıllı bıdıklar, dertleri bu olsun.

Beş yaşındaki bücürüm bana kızınca ( genelde ekrana izin vermiyorum) beni annanem doğurdu, onun oğluyum senin oğlun değilim diyor. Karnında o taşıdı beni, Benim artık annem o dedi.

Çocuk bunlar olacak böyle şeyler. Daha ergenlik var. Şimdiden ağlarsak oooooo yandık. Hassasiyetinizi anlıyorum ama kendinizi üzmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…