İster istemez bunalttıklarında patlıyorsun buda yanlış anlaşılmalara sebep olabiliyor ki kızınızın yaşı küçük o yüzden daha alıngan olabilir. Bende zamanında yetimhanelerden zengin aileye verilmişim mesela müge anlı programına dahil olacak hayatımız olmuş nerdeyseİyi geceler herkese
Gece gece kızımın bana dediği bu cümle ile uyuyamadım ağlıyorum
Kızım henüz 6yaşına girdi geçtiğimiz hafta ikizi de var
Geçen gün bir konu açmıştım ikizine göre daha zor bir çocuk diye.
Bugün de beni üzdü zaten başka bir durumdan dolayı da gergindim dışardaydık ben de o an “aslında dışarı çıkarken sizi babaanneye bıraksaydım keşke off off” dedim evet o an için hata olabilir ama olamaz mı insan daralıp gerilip diyemez mi
Bi baktım kızım bana ağlayarak “keşke sen de çocuk yapmasaydın” dedi
İstenmediğini falan düşündü o an öyle hissettim
Çok çok üzüldüm öptüm sarıldım kokladım Özür diledim üstünden çok saat geçti ama ben kendime gelemiyorum
Kızım beni sevmiyor ya da onu sevmediğimi düşünüyor bence..
Halbuki tam 10 yıl bekledim ben onları
Neler yapmadım ki anne olmak için
Ama bazen sinirleniyorum kızıyorum dövmedim asla dövmem de ama kızmak bağırmak istemesem de bazen onları üzecek kelimeler sarf ediyorum
Doldum taştım sizlerle paylaşmam istedim
Evlat olayı hem çok tatlı hem çok acılı
Hele ki uyuduklarında böğrüme taş oturuyor herkes böyle mi ben mi fazla hassas düşünüyorum ağlamaktan içim şişti
İyi geceler herkese
Gece gece kızımın bugün bana dediği bu cümle ile uyuyamadım ağlıyorum
Kızım henüz 6yaşına girdi geçtiğimiz hafta ikizi de var.O da kız..
Bugün de beni üzdü zaten başka bir durumdan dolayı da gergindim dışardaydık ben de o an “aslında dışarı çıkarken sizi babaanneye bıraksaydım keşke off off” dedim evet o an için hata olabilir dediğim ama olamaz mı insan daralıp gerilip diyemez miki defalarca uyardığım bir sebeple üzdü beni.
Bi baktım kızım bana ağlayarak “keşke sen de çocuk yapmasaydın” dedi.
İstenmediğini falan düşündü o an öyle hissettim.
Çok çok üzüldüm öptüm sarıldım kokladım Özür diledim üstünden çok saat geçti ama ben kendime gelemiyorum
Ama bazen sinirleniyorum kızıyorum,dövmedim asla dövmem de ama kızmak bağırmak istemesem de bazen onları üzecek kelimeler sarf edebiliyorumSırf bunun için psikologdan randevu aldım kızmamın dozunu ayarlayabilmek,onlara kızacağım sesim bile onları korkutacak kadar yüksek olmasın diye..
Doldum taştım sizlerle paylaşmak istedim
Hele ki uyuduklarında böğrüme taş oturuyor herkes böyle mi ben mi fazla hassas düşünüyorum tartıyorum biçiyorum yine ağlıyorum, ağlamaktan içim şişti
Yaa teşekkür ederim inşallah öyledirNe kadar güzel bir konu bu. Ne kadar tatlı kaygıları olan bir anne. Öncelikle hassasiyetiniz çok hoş ancak altı yaşındaki bir çocuğun zihinsel ve dil becerileri gereği kurduğu bu cümleyi anlamlı bir zemine oturtmayın. Kaygılanmayın. Hızlı medya tüketimi kaynaklı ön bellekte olan kelimelerin iz düşümü olarak görün.
Evet farkındayım maalesefYanlış yapmışsınız. Çok gerildiğinizde orayı 1 dk da olsa terkedin. Kendinize zaman ayırmaya çalışın.
Yani bu tarz söylemler siz sinirlendikçe ağzınızdan çıkıyorsa, çocuk için ileriye dönük istenmeme değersiz olma vb. Sorunlara yol açabilir. Evet dövmüyorsunuz ama bu da psikolojik şiddet.
Hayatımız çocuklarımızdan özür dilemekle geçiyor maalesef.
11 yaşındaki oğlumdan her anlasmazliktan sonra özür diliyorum.
O hiç umursamiyor hemen rutinine dönüyor.
Ben içimde kırılıp dokulenleride ondan özür dileyerek toparlamaya çalışıyorum.
Bazen kendimize haksızlık yapıyoruz.
"Söz ağızdan çıkmadan önce senin esirin olurmuş.Söz ağızdan çıktıktan sonra sen onun esiri olurmussun"
Yani bilemedim siz de haklısınız sanırım :) ama o an mağazadayız bi baktım içli içli ağlıyorCocugum yok o yuzden bir tik kati gelebilir yorumum ama yani ben olsam daha az once kizmişken sirf o sozu soyledi diye hemen sarilip opmeye girişmezdim.
Tepki gosterdiginiz başka konularda da sizi pişman etmek için bu tarz can acitici cumleler kurmayi adet haline getirebilir bir ihtimal. Cocuk sonucta.
Olayin sicakligi biraz gecince yine sevip öperdiniz bir konuşma yapardiniz kendinisini cok sevdiginizle alakali.Bilmiyorum tamamen kendimden uydurma bir dusunce. Ama boyle yapardim
Sizin nasıldı çocukluğunuz bilmiyorum ama ben hiçbir şey yaşayamadımEvet ben özür diliyorum sürekli. Benim küçük hanımın ağzından hakssız olduğu zaman bile özür dilemek çıkmıyor ya. O kadar üstten üstten davranıyor ki daha bacak kadar! Biz bunların ergenliklerinde ne yapacağız? Kul köle olduk resmen şimdiden
Ya keşke dogurmasaydin kelimesinin anlamını sizin kadar derin bilmiyordur. Duymuştur söylemiştir. Yeni nesil maşallah dilleri papuc. Ben oğlum beni sinirlendirdiginde içimden 3e kadar sayıyorum İlk anki öfke diniyor ses tonunu ayarlayabiliyorum. Bende 3 sende 5 saniye olur ama işe yarıyor deneyebilirsin. Bugün söyler yarın canım annem der sarılır. Seni sevmediğini düşünme. Sağlıkla buyusunler.İyi geceler herkese
Gece gece kızımın bugün bana dediği bu cümle ile uyuyamadım ağlıyorum
Kızım henüz 6yaşına girdi geçtiğimiz hafta ikizi de var.O da kız..
Bugün de beni üzdü zaten başka bir durumdan dolayı da gergindim dışardaydık ben de o an “aslında dışarı çıkarken sizi babaanneye bıraksaydım keşke off off” dedim evet o an için hata olabilir dediğim ama olamaz mı insan daralıp gerilip diyemez miki defalarca uyardığım bir sebeple üzdü beni.
Bi baktım kızım bana ağlayarak “keşke sen de çocuk yapmasaydın” dedi.
İstenmediğini falan düşündü o an öyle hissettim.
Ama bazen sinirleniyorum kızıyorum,dövmedim asla dövmem de ama kızmak bağırmak istemesem de bazen onları üzecek kelimeler sarf edebiliyorumSırf bunun için psikologdan randevu aldım kızmamın dozunu ayarlayabilmek,sesimin kızacaksam da korkutacak seviyede olmasın diye..
Doldum taştım sizlerle paylaşmak istedim
Hele ki uyuduklarında böğrüme taş oturuyor herkes böyle mi ben mi fazla hassas düşünüyorum tartıyorum biçiyorum yine ağlıyorum, ağlamaktan içim şişti
Yani bilemedim siz de haklısınız sanırım :) ama o an mağazadayız bi baktım içli içli ağlıyor
Hemen çömeldim noldu dedim o lafı söyledi dayanamadım sarıldım sakinleştirdim 10 dk öncesini ve neden öyle dediğimi anlatmaya çalıştım
Haklı gibiydi bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?