• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Sen de o zaman çocuk yapmasaydın” 😢

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.941
4.485
358
İyi geceler herkese
Gece gece kızımın bugün bana dediği bu cümle ile uyuyamadım ağlıyorum :KK43:
Kızım henüz 6yaşına girdi geçtiğimiz hafta ikizi de var.O da kız..
Geçen gün bir konu açmıştım ikizine göre daha zor bir çocuk diye.
Bugün de beni üzdü zaten başka bir durumdan dolayı da gergindim dışardaydık ben de o an “aslında dışarı çıkarken sizi babaanneye bıraksaydım keşke off off” dedim evet o an için hata olabilir dediğim ama olamaz mı insan daralıp gerilip diyemez mi :KK43: ki defalarca uyardığım bir sebeple üzdü beni.
Bi baktım kızım bana ağlayarak “keşke sen de çocuk yapmasaydın” dedi.
İstenmediğini falan düşündü o an öyle hissettim.
Çok çok üzüldüm öptüm sarıldım kokladım Özür diledim üstünden çok saat geçti ama ben kendime gelemiyorum :KK43:
Kızım beni sevmiyor ya da onu sevmediğimi düşünüyor bence..
Halbuki tam 10 yıl bekledim ben onları
Neler yapmadım ki anne olmak için :KK43:
Ama bazen sinirleniyorum kızıyorum,dövmedim asla dövmem de ama kızmak bağırmak istemesem de bazen onları üzecek kelimeler sarf edebiliyorum :KK43: Sırf bunun için psikologdan randevu aldım kızmamın dozunu ayarlayabilmek,sesimin kızacaksam da korkutacak seviyede olmasın diye..

Doldum taştım sizlerle paylaşmak istedim
Evlat olayı hem çok tatlı hem çok acılı
Hele ki uyuduklarında böğrüme taş oturuyor herkes böyle mi ben mi fazla hassas düşünüyorum tartıyorum biçiyorum yine ağlıyorum, ağlamaktan içim şişti :KK43:

Son düzenleme:
Aynı yaşta çocuğum var. 5 dk kızıp 5 dk sonra oyuna dalıyor bu çocuklar içselleştirdiğini düşünmeyin sakın. Belki unutmaz arada söyler ama siz de ona kastettiğiniz şeyin o olmadığını yinelersiniz, biter. Travma olacağını hiç düşünmüyorum

İyi geceler herkese
Gece gece kızımın bana dediği bu cümle ile uyuyamadım ağlıyorum :KK43:
Kızım henüz 6yaşına girdi geçtiğimiz hafta ikizi de var
Bugün de beni üzdü zaten başka bir durumdan dolayı da gergindim dışardaydık ben de o an “aslında dışarı çıkarken sizi babaanneye bıraksaydım keşke off off” dedim evet o an için hata olabilir ama olamaz mı insan daralıp gerilip diyemez mi :KK43:
Bi baktım kızım bana ağlayarak “keşke sen de çocuk yapmasaydın” dedi
İstenmediğini falan düşündü o an öyle hissettim
Çok çok üzüldüm öptüm sarıldım kokladım Özür diledim üstünden çok saat geçti ama ben kendime gelemiyorum :KK43:
Ama bazen sinirleniyorum kızıyorum dövmedim asla dövmem de ama kızmak bağırmak istemesem de bazen onları üzecek kelimeler sarf ediyorum :KK43:

Doldum taştım sizlerle paylaşmam istedim
Hele ki uyuduklarında böğrüme taş oturuyor herkes böyle mi ben mi fazla hassas düşünüyorum ağlamaktan içim şişti :KK43:
İster istemez bunalttıklarında patlıyorsun buda yanlış anlaşılmalara sebep olabiliyor ki kızınızın yaşı küçük o yüzden daha alıngan olabilir. Bende zamanında yetimhanelerden zengin aileye verilmişim mesela müge anlı programına dahil olacak hayatımız olmuş nerdeyse :D bende anneme şakasına çocukken '' oha çok iyiymiş '' dedim. Hala yüzüme vurur '' senin elinde olsa bana gelmezdin, sen beni istemezdin '' diye oysa ki ergenliğimde dahi hep '' beni büyütene bakarım ben uzakta olana değil '' de derim ama o kısmı önemsemez o. İnsan en hassas, kırıldığı lafı hep aklında tutar. Ama kendinizi suçlayacağınız bir durum değil kızınız sadece '' gerçekten en yaramazı ben miyim acaba? '' diye düşünüyorda olabilir.

Ağlamaktan içinizin sisecegi bı durum yok ki bence duygularınızı biraz abartılı mı yasyosunuz acaba ☺️ çocuk 6 yaşında bizim zamanımızda olsa aynı lafı zamanında duysak Susar yola devam ederdik hiç öyle bı duygu hissetmezdk büyük ihtimalle ama gerçekten bu Z kuşağı bı başka. Siz yalns bişey söylemişsiniz o yalns bişey söylemiş daha yaş 6 gidilecek coooook uzun yollarınz var inşallah unutulur gider daha ne atışmalar kavgalar olacak hele bı ergenliği bekleyin 😄 bukdr büyütmeyin gözünüzde annelerinde sabrı taşar kaldı ki ikizlermis ikiz büyütmekde hicbseye benzemiyo zorluğu o an babanelerine bırakınca daha rahat olacağınızı fark etmiş sesli düşünmüşsünz bişey olmaz bence sarılıp özür dilemissinz ztn sakın olun ☺️

Ne kadar güzel bir konu bu. Ne kadar tatlı kaygıları olan bir anne. Öncelikle hassasiyetiniz çok hoş ancak altı yaşındaki bir çocuğun zihinsel ve dil becerileri gereği kurduğu bu cümleyi anlamlı bir zemine oturtmayın. Kaygılanmayın. Hızlı medya tüketimi kaynaklı ön bellekte olan kelimelerin iz düşümü olarak görün.

O yaştaki çocuklar gerçekten acımasız olabiliyor. Empati yetenekleri & duygusal gelişimleri tam oturmadığı için gerçekten öyle düşünmediği halde inanılmaz laflar söyleyebiliyorlar.

Kendinizi hırpalamayın bu kadar, geçici öfke ile anlık söylenmiş sözler bunlar.

Bugün “doğurmasaydın” der, yarın “canım annem” der sarılır, siz ortalamaya bakın. 😊

Bu kadar üzülmeyin, bundan sonrasi için daha dikkatli olun.
Cocuklara kotu kelimeler sarf ederken şöyle düşünün
Gündelik hayatimizda bizi sinir eden insanlara kolaylikla bu sözleri edebiliyor muyuz?
Kim olursa olsun bu kişi, agzimiza geleni söyleyebiliyor muyuz?
Peki cocuklarimiza neden bu kadar rahatca söylüyoruz?
Oyle düşünün..
Uzulmeyin, telafi edeceksinizdir.

Yanlış yapmışsınız. Çok gerildiğinizde orayı 1 dk da olsa terkedin. Kendinize zaman ayırmaya çalışın.
Yani bu tarz söylemler siz sinirlendikçe ağzınızdan çıkıyorsa, çocuk için ileriye dönük istenmeme değersiz olma vb. Sorunlara yol açabilir. Evet dövmüyorsunuz ama bu da psikolojik şiddet.

İyi geceler herkese
Bugün de beni üzdü zaten başka bir durumdan dolayı da gergindim dışardaydık ben de o an “aslında dışarı çıkarken sizi babaanneye bıraksaydım keşke off off” dedim evet o an için hata olabilir dediğim ama olamaz mı insan daralıp gerilip diyemez mi :KK43: ki defalarca uyardığım bir sebeple üzdü beni.
Ama bazen sinirleniyorum kızıyorum,dövmedim asla dövmem de ama kızmak bağırmak istemesem de bazen onları üzecek kelimeler sarf edebiliyorum :KK43: Sırf bunun için psikologdan randevu aldım kızmamın dozunu ayarlayabilmek,onlara kızacağım sesim bile onları korkutacak kadar yüksek olmasın diye..

Hele ki uyuduklarında böğrüme taş oturuyor herkes böyle mi ben mi fazla hassas düşünüyorum tartıyorum biçiyorum yine ağlıyorum, ağlamaktan içim şişti :KK43:

Ben her gün 4 yaşındaki kızımdan gözlerinden çift sıra yaş akarken şunları duyuyorum:

Sen beni sevmiyorsun
Kalbimi kırıyorsun
Beni artık hep üzüyorsun
Hep senin söylediklerin oluyor, beni hiç dinlemiyorsun
Seni artık sevmiycem
Bana nazik davranmıyorsun.

Önceleri çok üzülüyordum da “çorabını giy kızım” diyorum bana böyle cevap veriyor :) ya da hayır artık tv izleyemezsin geç oldu diyorum seni artık hiç sevmiyorum diyor
Bence en hassas noktamızı bulup oradan yürüyorlar.
Mesela bu akşam 45 dk ağladı ben kendi yatağımda yatmam diye. Ama bunu şöyle diyor “ben yalnız yattığımda uyurken seni hissedemiyorum. Seni çok özlüyorum, senle beraber uyumayınca çok kötü rüyalar görüyorum nolur annecim beraber uyuyalım”
Böyle diyince ne kadar masum geliyor insana ama küçük velet o kadar manipulasyon yapıyor ki.

Üzülmeyin ya bizim de arada yeter deme hakkımız bulunuyor bence

Ne kadar güzel bir konu bu. Ne kadar tatlı kaygıları olan bir anne. Öncelikle hassasiyetiniz çok hoş ancak altı yaşındaki bir çocuğun zihinsel ve dil becerileri gereği kurduğu bu cümleyi anlamlı bir zemine oturtmayın. Kaygılanmayın. Hızlı medya tüketimi kaynaklı ön bellekte olan kelimelerin iz düşümü olarak görün.
Yaa teşekkür ederim inşallah öyledir 🙏🏼💕
Çok akıllı ikisi de,öğretmenleri de hep söyler
Kocaman lafları hep vardır ama anneliğimle ilgili olunca o laflar o zaman duygularım sel olup akıyor pek sağlıklı düşünemiyorum sabahladığım bile oluyor 😢

Yanlış yapmışsınız. Çok gerildiğinizde orayı 1 dk da olsa terkedin. Kendinize zaman ayırmaya çalışın.
Yani bu tarz söylemler siz sinirlendikçe ağzınızdan çıkıyorsa, çocuk için ileriye dönük istenmeme değersiz olma vb. Sorunlara yol açabilir. Evet dövmüyorsunuz ama bu da psikolojik şiddet.
Evet farkındayım maalesef :(
Evdeysem dediğinizi yapıyorum ama dışardaydık o an terk edemezdim ortamı ve deyiverdim :(
Ne yazık ki ben de psikolojik şiddet görmüş bi çocuğum dayak 3-4 defa yemişimdir yediğim dayakların acısını hatırlamam ama duyduğum lafları hiç unutmadım :(
Buna rağmen yapmam beni daha da üzüyor :(

Hayatımız çocuklarımızdan özür dilemekle geçiyor maalesef.
11 yaşındaki oğlumdan her anlasmazliktan sonra özür diliyorum.
O hiç umursamiyor hemen rutinine dönüyor.
Ben içimde kırılıp dokulenleride ondan özür dileyerek toparlamaya çalışıyorum.
Bazen kendimize haksızlık yapıyoruz.

"Söz ağızdan çıkmadan önce senin esirin olurmuş.Söz ağızdan çıktıktan sonra sen onun esiri olurmussun"

Cocugum yok o yuzden bir tik kati gelebilir yorumum ama yani ben olsam daha az once kizmişken sirf o sozu soyledi diye hemen sarilip opmeye girişmezdim.
Tepki gosterdiginiz başka konularda da sizi pişman etmek için bu tarz can acitici cumleler kurmayi adet haline getirebilir bir ihtimal. Cocuk sonucta.

Olayin sicakligi biraz gecince yine sevip öperdiniz bir konuşma yapardiniz kendinisini cok sevdiginizle alakali. 🤷 Bilmiyorum tamamen kendimden uydurma bir dusunce. 😬 Ama boyle yapardim

Hayatımız çocuklarımızdan özür dilemekle geçiyor maalesef.
11 yaşındaki oğlumdan her anlasmazliktan sonra özür diliyorum.
O hiç umursamiyor hemen rutinine dönüyor.
Ben içimde kırılıp dokulenleride ondan özür dileyerek toparlamaya çalışıyorum.
Bazen kendimize haksızlık yapıyoruz.

"Söz ağızdan çıkmadan önce senin esirin olurmuş.Söz ağızdan çıktıktan sonra sen onun esiri olurmussun"

Evet ben özür diliyorum sürekli. Benim küçük hanımın ağzından hakssız olduğu zaman bile özür dilemek çıkmıyor ya. O kadar üstten üstten davranıyor ki daha bacak kadar! Biz bunların ergenliklerinde ne yapacağız? Kul köle olduk resmen şimdiden

Cocugum yok o yuzden bir tik kati gelebilir yorumum ama yani ben olsam daha az once kizmişken sirf o sozu soyledi diye hemen sarilip opmeye girişmezdim.
Tepki gosterdiginiz başka konularda da sizi pişman etmek için bu tarz can acitici cumleler kurmayi adet haline getirebilir bir ihtimal. Cocuk sonucta.

Olayin sicakligi biraz gecince yine sevip öperdiniz bir konuşma yapardiniz kendinisini cok sevdiginizle alakali. 🤷 Bilmiyorum tamamen kendimden uydurma bir dusunce. 😬 Ama boyle yapardim
Yani bilemedim siz de haklısınız sanırım :) ama o an mağazadayız bi baktım içli içli ağlıyor
Hemen çömeldim noldu dedim o lafı söyledi dayanamadım sarıldım sakinleştirdim 10 dk öncesini ve neden öyle dediğimi anlatmaya çalıştım :(
Haklı gibiydi bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Evet ben özür diliyorum sürekli. Benim küçük hanımın ağzından hakssız olduğu zaman bile özür dilemek çıkmıyor ya. O kadar üstten üstten davranıyor ki daha bacak kadar! Biz bunların ergenliklerinde ne yapacağız? Kul köle olduk resmen şimdiden
Sizin nasıldı çocukluğunuz bilmiyorum ama ben hiçbir şey yaşayamadım
Oynamayı gülmeyi koşmayı geçtim
Ağlamadan kulaklarımı tıkamadan uyuduğum bir gece hatırlamıyorum :(
O yüzden beni veya babalarını büyüdüklerinde kötü ansınlar istemiyorum
Hatıralarında huysuz bir anne kavgacı bir aile olalım istemiyorum tüm çabam bu :(
İnsanız oluyor onlarla da eşimle de ama en asgari düzeyde tutmaya çalışıyorum :(

İyi geceler herkese
Ama bazen sinirleniyorum kızıyorum,dövmedim asla dövmem de ama kızmak bağırmak istemesem de bazen onları üzecek kelimeler sarf edebiliyorum :KK43: Sırf bunun için psikologdan randevu aldım kızmamın dozunu ayarlayabilmek,sesimin kızacaksam da korkutacak seviyede olmasın diye..

Ya keşke dogurmasaydin kelimesinin anlamını sizin kadar derin bilmiyordur. Duymuştur söylemiştir. Yeni nesil maşallah dilleri papuc. Ben oğlum beni sinirlendirdiginde içimden 3e kadar sayıyorum İlk anki öfke diniyor ses tonunu ayarlayabiliyorum. Bende 3 sende 5 saniye olur ama işe yarıyor deneyebilirsin. Bugün söyler yarın canım annem der sarılır. Seni sevmediğini düşünme. Sağlıkla buyusunler.

Kızınızın verdiği tepki tek başına o sözünüze karsiklik değil gibi geldi bana. Daha önce şikayet eden şeyler söylediniz mi?
Babaanneye bırakma sözü çok büyütülecek bir şey değil bence. Ağlamaktan içinizin sisecegi bir şey yok sürekli kızıp bağırmiyorsaniz.

Yani bilemedim siz de haklısınız sanırım :) ama o an mağazadayız bi baktım içli içli ağlıyor
Hemen çömeldim noldu dedim o lafı söyledi dayanamadım sarıldım sakinleştirdim 10 dk öncesini ve neden öyle dediğimi anlatmaya çalıştım :KK43:
Haklı gibiydi bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Cocuk hakli değil bence bir anne bazen kizabilir ve bunun icin anneyle bu şekilde konuşulmaz ama size gore hakliysa bile bunu bu sekilde gostermeseniz iyi olur.🙄 Kendisi o lafi farkinda olupta soylemiyordur bile sizin kadar dusunmuyordur.

Bu kadar sert duygu gecislerini veya duygu patlamalarini cocuk onunde yaşamamak lazim yoksa kucucuk cocuk ileride sizi bilmeyerek bile olsa manipule etmeye başlar bu sekilde yumusak karniniza vurarak. 🤷

Benim hormonlarım tavan sanırım.
Konuyu okurken aşırı duygulandım.
Gözlerim doldu.
Mutlu yıllarınız olsun.

Back