- 20 Aralık 2017
- 399
- 250
-
- Konu Sahibi taktak9293
daha 1 hafta bile olmamış başlayalı, etkisini 1 aydan önce göremezsiniz.. düzenli kullanıma devam edin, ben 1 sene kullandım çok ama çok iyiydim.. şu aralar yine obsesifliğim tavan yapıyor sanırım yine başlayacağım.. ilk hafta ufak tefek yan etkiler olsa da onlar geçici oluyor genelde..
ilk ne zaman etkisini hissettiniz? birde hissettginiz olumlu seyler neydi kendinizde?
karar verin lustral mi selectra mı kullanıyorsunuzarkadaşlar merhaba;
cumartesi günü başladım ilaca. ilk 4 gün doktor yarım kullan dedi. pazar günü tam atmışım dikkat etmeden.Dün yarım atmıştım yine başım akşam 5 ten 9 a kadar şiddetli agrıdı. Eşim sagolsun basıma masaj yapmasa duramıcaktım.
Doktor ilacı gergin oldugum ve sorumlu olmadıgım konularda bile kendimi sorumlu hissettigim için verdigini söyledi. Fakat ilacı kullandıgımdan beri geçmişteki olumsuzlukları daha fazla hatırlamaya başladım.
Anlık olarak bazen iyi hissediyorum bazense cok kötü.
Eşim benim için ugrasıyor nasılım diye takip ediyor sürekli. Ama ben onun gecmişte bana karsı yaptıgı hataları hatırlıyorum.
Bana söylemediği gizlediği şeyleri hatırlıyorum. ilacı kullanmaya devam ettikçe daha mı iyi olur ? bugün baş agrısı yapmadı su ana kadar.
karar verin lustral mi selectra mı kullanıyorsunuz
cok az mide bulantısı yapmıştı bana ilk 2 gün o geçti suan. bildigin psikopat gibiyim. adamın yaptıgı tüm kötü şeyler geliyor aklıma. iyi davranışlarını düşünmüyorum bile. aylar öncelerini sürekli düşünmekten bıktım
karar verin lustral mi selectra mı kullanıyorsunuz
İlacı kullanmadan öncede mi böyleydiniz belki daha etki etmemiştir. Kontrol ne zaman doktorunuza anlatın isterseniz. Ha bende de böyleydi ama benim zaten sorunum buydu ilaç yüzünden mi normal tavrım mı bilemiyorum ama sonradan çok faydasını gördüm. Biri bir şey diyinceönemsemiyordum
olumlu etkisi var mı sizde peki?iki aydır kullanıyorum ilk iki hafta alışma süreci oluyor sonra alışıyor bünye
böyleydim gene düşünür dururdum. son zamanlarda düşünmüyordum. ama ilac kullanmak istemedim doktora neden yazdınız ki ? diye sordum ondan ters etki ediyo su an
salak salak hastayım ben diyorum... psikolojimi bozdular diyorum... ne biliyim .ilaç bende yeme isteğini azalttı en azından tatlı filan ... ama dün baş ağrısından kafamı koparcaktım . bide kendi kendime agrımasın basım valla takmıcam bişey diyordumBen kullandım bırakalı 3 ay oluyor. İlk iki hafta daha kötü oldum(bunu biliyordum çünkü antidepresanların genel özelliği bu). Takıntılarım çok daha arttı. Sabrettim çünkü iyi geleceğini biliyordum. Beyindeki sertralini arttırarak seratonin geri emilimini bloke ediyor bu ilaç. Yani karar verme mekanizmanı düzenliyor. Takıntı, düşünceleri uzaklaştıramama gibi durumlar beyindeki sertralin eksikliğinden kaynaklanıyor. Yani tamamen fizyolojik bir olay. Uzun vadede etki etmemesi imkansız.1 ay geçtiğinde kendimi iyi hissediyordum. 3. Ay zirvemdi galiba. Mükemmel hissediyordum. 6 aya kadar kullandım. Daha sonra doktor kontrolüyle yavaş yavaş bıraktım. Hala iyi hissediyorum. Yani sabretmen gerekiyor. Bu tarz ilaçlar en erken 2 hafta sonra etkisini göstermeye başlar
olmaz olur mu o kadar iyi geldi kiolumlu etkisi var mı sizde peki?