Selam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne zaman boşandın?
Gercekten samimiyetle benim 20 yıllık hikayemi öğrenmek mi istiyorsun ? Hiç zannetmiyorum ama anlatayım, ilk boşanma davami 16 yıl önce açtım, 1 yıl ayrı yaşadık, dava cekismeliye döndü o sırada çocuğumun ameliyati ve kendi ailemin baskısı ile davayı geri çektik, bundan 3 yıl öncesine kadar ilk davaya konu olan şiddet olmadığı için devam ettik, 3 yıl önce de ortak birikim hesabından benden habersiz para çektiği için yine dava açtım ve anlaşmalı boşandım.

İyi niyetle, sadece hikayemi öğrenmek amacında olmadığını, öyle olsaydı daha önce de bunu bana sorabilecegini biliyorum ama yine de en kısa haliyle 20 yılın özeti bu. Başka sorun varsa onları da yanıtlarım.

Evet o olaydan sonra senelerce devam edip kocasının kumarda birikimini yemesiyle boşanmış. Üstelik bu kadın devlet memuru.
Devlet memuru garanti maaşıyla hemen cesaret edip boşanamayan bir kadın bence boşanma konularında daha empatiyle yaklaşmalı.
Ben işi olmayan bir kadına git temizlik yap boşan dersem bu gerçeklikten kopuk bir öneri olur.
Hayat şartları ortadayken bunu müthiş öneri gibi sunan insanın da geçmişinde yaşadıkları çok önemli bana göre.
Benim için ondan pirayenin her önerisi anlamını kaybetti. Çünkü kendisi memurken şiddeti on sene çekip evli kalmış mı kalmış. O zaman aldatılan kadınlara gurur cesaret örneği vermeyecek

Merhaba piraye,
aynen yazdığın gibi kurallar gereği bu konuyu açtığın için yine banlandın, sen yeterince yazmışsın, beğensen de beğenmesen de, kimsenin hoşuna gitmese de biraz da ben yazayım.

1-konular önlenemeyen tartışmalar, konu dışına çıkılıp içerik farklı boyutlara geldiğinde vb durumlarda konu sahibinin rızası olmadan da kapatılabilir, bilmiyorsun belki ama şimdi öğrenmiş oldun bununla ilgili bir kural da var o kurala istinaden ve üstelik senin hakkında konuşmalar olmasın diye uyarı yapmama rağmen devam edilince senin lehine kapattım ama sen bunu bile çarpıtıp üstelik de banlandıktan sonra benimle hiçbir görüşmen olmamasına rağmen “moderatörden cevap hakkı istemiş olmama rağmen” diyerek sanki seninle görüşmüşüm de ona rağmen kapatmışım gibi algı yaratıyorsun.

2- Seni defalarca ikaz ettim değil mi? İnsanların üzerine gitme diye, peki sen ne yaptın? Israrla insanların üzerine gittin, hakaret etmedim diyorsun ama her fırsatta alay ettin, diyorsun ya alakasız konularda pusuya yatmasınlar, kişi kendinden bilir işi.

Hatırlatayım mı? notdefteri2_ Bdvde bir konu açmıştı kadının üzerine o kadar gittin ki konuyu kapattırdı sonra sen ne yaptın? Bunu hırs haline getirip Anne&Çocuk bölümünde taaaa 1,5 yıl evvel açtığı ve 1 yıldan beridir hiç mesaj yazılmayan konusunu bulup (bu üyenin profilini karış karış didiklemek demek) gittin orada kadını bir üyeyi de etiketleyerek kışkırtıp laf soktun.

Sen başkalarının konularını yorumlarını didikleyip açtığı konularda eskileri dile getirince mübah, senin konuların irdelenince günah, üzgünüm ama senin tabirinle tırnak yiyerek insanların konularını bulup onlara karşı kullanan da kışkırtan da sensin.

gollkahveemm’in konusunda kadına “seni insan yerine koydum” yazdın, bu ne demek piraye, senden başka hiç kimse insan değil mi demek? Ya da senin insanlığa layık gördüklerin dışındakiler insan değil mi?

Mune bana söz hakkı vermedi demeye devam, Mune seni defalarca uyardı hepsini kulak ardı edip bildiğini okumaya devam ettin, yazarken aslansın kaplansın eleştirilince ajitasyon, aman piraye’ye söz hakkı verilsin aman onun yazacağı konu kapatılmasın aman o eleştirilmesin, burası herkesin sitesi ne bana ait ne sana ait, kimseye ait değil.

Sana gereken hoşgörü de gösterildi sözlü ikaz da yapıldı buna rağmen insanların üzerine gidiyor ve bundan dolayı üyelerden tepki görüyorsan otur bir kendini eleştir ben ne yapıyorum diye.

Kaldı ki üzerlerine gittiğin kadınlar gibi sen de kötü bir evlilik yaşamışsın, bunları ben uydurmuyorum konun var ve sen nasıl insanların eski konularından bahsediyorsun bizler de bahsedebiliriz o zaman, eşin sana şiddet gösterirken karnındaki bebeklerden birinin ölümüne neden olduğu halde affetmişsin kızım babasız kalmasın demişsin, bebeklerinden biri o adam yüzünden ameliyatlar geçirmiş, gerçekten zor bir hayatın olmuş, böyle bir adamı 1 dakika bile tutmaman gerekirken devam etmişsin demek ki insanlar bir sebeple kötü giden evliliklerine devam edebiliyor bunu en iyi senin anlaman gerekirken kalkıp da millete “seni insan yerine koydum” ya da üyenin biri eş ailesine parasını altınını kaptırdı diye aşağılayıcı sözler söylemek yerine senin de eşin tarafından dolandırıldığını, eşinin dövdüğünü yıllarca boşanamadığını ya da boşandıktan sonra 2. kez şans verme gafletinde bulunduğunu ama onun da hüsranla sonuçlandığını yazıp tecrübelerini aktarsaydın keşke.

Bir üyenin bir konusunu yorumlarken eski konularını da göz önüne alarak yorumlanabilir ama üyenin eski konuları temcit pilavı gibi sürekli önüne getiriliyorsa, o pilavı önüne sürenlerin de geçmiş konuları önüne geliyor işte böyle.

Bu konu bir uyarı mı olur ne olur bilemem ama kimse kimsenin konularını ikide bir önüne getirip durmasın, farklı niyetlerle getirip durmasın diyeceğim onun da içinden geçecek bir yol bulanlar olacaktır, neyse.
——-

Arkamdan 12 sayfa yorum yapılmış, 12x20= 240 teşekkürler.

Yine mübalağa, bunu kendine yapma.
24. sayfada bile mesajların var, sen banlandıktan sonra 30. sayfada kapandı konu, banlandıktan sonra senin lehine yazılanlar hoşgeldiniz gözüm elinize sağlık, eline sağlık dediklerinin mesajlarını hesapladın mı yoksa senin artı haneye yazıldıklarından sayılmamalı mı? Eleştirenler toplasan ortalama 50 mesajdır +- birkaç mesaj oynar.

Son düzenleme:
Bu konuya son bir mesaj yazıp diğer raporlarla ilgileneceğim.
piraye veya sürekli insanları hak etsin etmesin rencide eden veya eski konularıyla sıkıştırıp rencide edenler rica ediyorum artık yapmayın, bu konu milat olsun ve piraye başta olmak üzere herkes konuyu kapasın, ban açılınca tekrar tekrar aynı şeyler yaşanmasın rica ediyorum.(piraye’nin arkamdan ne konuşuyorsunuz gibi hesap sormaları, piraye’ye eleştiriler gibi şeyler de bitsin iki taraflı)

Konu sahipleri Bdvde uygulanmak şartıyla hoşlarına gitmeyen bir durum olduğunda konudan üye yasaklama özelliğini kullansınlar.

Konulara yorum yazan üyeler, konu sahibi rahatsız olduğu halde “ben istediğim konuya yazarım” ısrarı yerine şu kuralı hatırlayıp uygulasınlar.
Özetle ;

• Kimse sizleri yorum yapmak için zorlamıyor !
  • Yorum yazmaz iseniz inanın üzülecek, arkanızdan ağlayacak kimse yok !
  • Kendinizi asla her konuya yorum yazmak gibi bir zorunluluk içinde hissetmeyin !
  • Yorumlarınızın sonuçlarına katlanın !
Eleştiri demişken, bunu da kullanacaksınız ama bence fark etmez zira ağzımdan çıkanların kullanılmasını sallayan biri değilim, sanmayın ki sitede bir duruma müdahale ederken veya sert tutumla yazdığınız yorumlara aynı tavırda sözlü ikazda bulunurken zevk alıyorum aksine kendimden nefret ediyorum, oturup biraz da siz özeleştiri yapın, hayatını, karakterini bilmediğiniz, sekme kapatınca hayatınızda olmayacak, belki hiç karşılaşmayacağınız, bir kullanıcı adından ibaret insanları küçümsemeyi neden vazife ediniyor kişisel hırs haline getiriyorsunuz bir düşünün.
Hayatınız KK’de üyelerin üzerine negatif enerjinizi atmaktan ibaret değildir, hayata olan öfkenizin kum torbası yapmayın kimseyi.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…