selam vermeden dibimden geçen meslektaşlarım.

Söylediklerim gayet açık ve net. Ama siz neden üzerinize alınıp cevap verdiniz, o kısmı çok manidar. Burada derdini paylaşan herkesi azarlayan, öf pöf, yapma o zaman, gitme o zaman diye çıkışan bir grup insan var dedim. Siz bunları yapıyor musunuz? Yapıyorsanız zaten gerekli mesajı almış olmalısınız. Yapmıyorsaniz neden yapanları savunma gereği duyuyorsunuz?
Eğer burada derdini paylaşan kişinin problemini abarttigini düşünüyorsak da bunu söylemenin bir yolu yordamı var. Nezaketli davranmak, saygı çizgisini korumak, karşıdaki İnsanın hislerini hesaba katarak buraya bir şeyler yazmak, bu kadar zor mu? Ben bundan rahatsızım ve bu rahatsızlığımı dile getirmeme kimse karışamaz.
Konuyu açan arkadaşımız "herkes bana selam vermek zorunda" demiyor. İnsanların kendisine olan davranışlarına anlam verememiş. "Sen de onlara selam verme o zaman Allah allaaaah"demek çok yaratıcı bir çözüm önerisi değil.....
Ben yorum yapan biri olarak kendimi zan altında hissettim, bu forumda açılan konuya göre yorum yapıyorum ama abarttın deyip geçmem elimden geldiğince çözüm önerisi sunarım. Nezaket ve saygı demişsiniz, bu konularda size katılıyorum saygı konusunda ben de hassas davranırım amacım başkalarını savunmak değil sadece yazının genel olarak bazı grup var deyip ortaya laf atmanızdı. İma yerine direkt söylenmesinden yanayımdır, "bazıları" deyince ben de üzerime alınabilirim doğal olarak.

Bende ise ilk basladigimda herkes uzakti bana ben erkeklerin cok fazla oldugu bir ortamda calisiyorum zamanla alisicaklardir.erkekler gozlem yaparlar ilk once simdi aramizdan su sizmiyor baska gruplarda hala yeni yeni konustugum insanlar var 8 ay oldu b3nce biraz zaman ver kendine ve arkadaslarina

Arkadaşlar bir konuya deyinmek istiyorum selam vermek benim için önemli sonuçta aynı okulda çalışıyoruz yüz yüze bakıyoruz yanından öyle geçmek olmuyor .Ben böyle şeylere dikkat ediyorum ve selam vermeye çalışıyorum arkadaşlarıma fakat benim selam verdiğim erkek meslektaşım bana selam vermiyor yanımdan yüzüme bakıp kafasını öne eğip geçiyor hanı aramızda bir tartışmada geçmedi çünkü okulda yenı sayılırım ,diğer erkek meslektaşlarımda ne tuhaf kı ben geldiğim ilk günden selamı bırakın hoşgeldın bıle demedıler.Diğer bayan arkadaşlarlada mı konuşmuyorlar dıye dıkkat edıyorum onlarla araları gayet ıyı ben bu durumu yadırgıyorum açıkçası bizler birer eğitimci olarak bir birimize selam veremeyeceksek,yenı gelen arkadaşımıza hoş geldin demeyeceksek buna nedenır ? Ortada bır tuhaflık var anlamış degılım bugun okadar uzuldum kı artık bakmıyorum yüzlerine bile ,hanı evlı olsalar anlıyacagım yanlış anlaşılır dıye ama oda degıl .Yüzlerine de bişey dıyemıyorum siz böyle şeylerle karşılaştınız mı ne yapmamı önerirsiniz ? Ben artık hıç konuşamadım zaten selam da vermeyı düşünmüyorum çünkü onlar hıç vermıyor günaydın bıle demıyorlar .
İlk atandığım okulda ben de bu sorunla karşılaşmıştım.Yaş ortalaması yüksekti öğretmenlerin,bayanlarla muhabbetim vardı ama erkeklerle hiç yoktu.Hortlak görmüş gibi başlarını öne eğerlerdi felan..4 yıl çalıştım o okulda,alıştık zamanla birbirimize..Ayrılırken de baya üzüldük..Şimdi 3 yıldır başka bi okulda çalışıyorum.Bu okulumda da var böyleleri ama iki kişi..Ben de hiç muhattap olmuyorum onlarla.Diğer arkadaşlarla ise hem bayan hem erkek aramız çok iyidir.Çok da samimiyiz,o kadar ki erkek hocalar bile katılıyor yaptığımız güne :) Sen insanları boşver canım,dersine gir çık..Biliyorum çalışma ortamındaki huzur çok önemli ama yapacak pek de bişeyin yok malesef..İnsanlar odun olduktan sonra...

Arkadaşlar bir konuya deyinmek istiyorum selam vermek benim için önemli sonuçta aynı okulda çalışıyoruz yüz yüze bakıyoruz yanından öyle geçmek olmuyor .Ben böyle şeylere dikkat ediyorum ve selam vermeye çalışıyorum arkadaşlarıma fakat benim selam verdiğim erkek meslektaşım bana selam vermiyor yanımdan yüzüme bakıp kafasını öne eğip geçiyor hanı aramızda bir tartışmada geçmedi çünkü okulda yenı sayılırım ,diğer erkek meslektaşlarımda ne tuhaf kı ben geldiğim ilk günden selamı bırakın hoşgeldın bıle demedıler.Diğer bayan arkadaşlarlada mı konuşmuyorlar dıye dıkkat edıyorum onlarla araları gayet ıyı ben bu durumu yadırgıyorum açıkçası bizler birer eğitimci olarak bir birimize selam veremeyeceksek,yenı gelen arkadaşımıza hoş geldin demeyeceksek buna nedenır ? Ortada bır tuhaflık var anlamış degılım bugun okadar uzuldum kı artık bakmıyorum yüzlerine bile ,hanı evlı olsalar anlıyacagım yanlış anlaşılır dıye ama oda degıl .Yüzlerine de bişey dıyemıyorum siz böyle şeylerle karşılaştınız mı ne yapmamı önerirsiniz ? Ben artık hıç konuşamadım zaten selam da vermeyı düşünmüyorum çünkü onlar hıç vermıyor günaydın bıle demıyorlar .
bi tartisma bi sorun yok ise, takmazdim.. belki bayan hoca diye cekiniyolardir, yenisin neticede.. hemen yargilamaya gerek yok..

Hata yapan, hızlı yazan insan ğ tuşunun yanındaki tuşlara basar. Ben çocuğumun böyle bir öğretmeni olsun istemem. Sizin içiniz rahat edecekse o sizin bileceğiniz iş. Cımbızla çektim çünkü meslektaşız ve topluma örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Kız özür dilemiş, ikide bir ısıtıp ısıtıp getiriyorsunuz, siz çok mu mükemmelsiniz, eminim buradaki isteksiz hatadan çok daha basit ve ciddi hatalarınız ortaya çıkar sizi tanısak.

Kibir insandaki en tiksinti verici şeydir, bunu unutmayın, önce kendinizi yargılayın.

Cocuklarımızı buradaki kibirli öğretmenlerden uzak tutsun Rabb'imiz, eskiden bir firavun vardı, şimdi herkes firavun olmuş.

Bence sen selam vermeye devam et eger boyle soguk olmak istemiyorsan zamanla illaki karsilik alirsin birilerinden
Ama yerinde olsam uğraşmazdım işimi yapar kimseyle ilgilenmezdim o tavırlarla -.-

Cocuklarımızı buradaki kibirli öğretmenlerden uzak tutsun Rabb'imiz, eskiden bir firavun vardı, şimdi herkes firavun olmuş.

Şu üslubunuzdan kimin firavun olduğu belli. Türkçe güzel ve düzgün kullanılsın istiyorum bunu da dile getirdim. Çünkü iletişimin özü buradan kaynaklanıyor. Çözdüğümüz matematik sorularından tutun da karşımızdaki insana derdimizi anlatmada en etkili unsur bu.

Karşınızdaki sizden farklı düşünüyor olabilir, hatalı da olabilir ama bu üslupla onu düzeltmek yerine hatasına daha da çok itersiniz. Kibirli bir insan olsam "ben hiç hata yapmam, siz de öğretmen misiniz?" minvalinde bir cümle kurardım. Hatamı düzelten bir arkadaşa da teşekkür ettim. Eleştirilere açığım, konu sahibi arkadaş keza aynı. Ama eleştiri kabul etmeyen bir grup hala kapanmış bir olayın üstüne gitme peşinde. Ben ve konu sahibi arasında bir problem yok. Tek istediğimiz eğitimin kalitesinin artırılması.

Şu üslubunuzdan kimin firavun olduğu belli. Türkçe güzel ve düzgün kullanılsın istiyorum bunu da dile getirdim. Çünkü iletişimin özü buradan kaynaklanıyor. Çözdüğümüz matematik sorularından tutun da karşımızdaki insana derdimizi anlatmada en etkili unsur bu.

Karşınızdaki sizden farklı düşünüyor olabilir, hatalı da olabilir ama bu üslupla onu düzeltmek yerine hatasına daha da çok itersiniz. Kibirli bir insan olsam "ben hiç hata yapmam, siz de öğretmen misiniz?" minvalinde bir cümle kurardım. Hatamı düzelten bir arkadaşa da teşekkür ettim. Eleştirilere açığım, konu sahibi arkadaş keza aynı. Ama eleştiri kabul etmeyen bir grup hala kapanmış bir olayın üstüne gitme peşinde. Ben ve konu sahibi arasında bir problem yok. Tek istediğimiz eğitimin kalitesinin artırılması.

İyiniyetli olsaydınız özelden yazarsınız, üstelik kız gerekli olgunluğu gösterip ilk mesajında özür dilemiş, geçiştirmiş konuyu, siz yok çocuğumun siz de okumasını istemezdim falan filan yazmışsınız, asıl ben istemem sizin gibi öğretmenlerde okumasını...

Varsın olsun bazı konularda eksiği olsun, ama insan olsun, çocuğuma saygıyı, sevgiyi, empatiyi, anlayışı, görgü kurallarını öğretsin, diğer unsurlar zaten gelir, kimse mükemmel değil, herkes hata yapar, önemli olan gerekli çabayı göstermek.

Bunun dışında konumuz arkadaşın öğretmenliğini eleştirmek değil, yaşadığı bir sıkıntıda ona yardımcı olmak, bir sıkıntı daha çıkarmak değil.

Etnik kimlik,aşırı guzel olmak bunlar ilginçtir konuşmama nedeni,kıskançlık. 1,2 ay normaldir,ronrasında alışır herkes ama zordur. Subatta atandınız sanırım.biraz dayanın,siz selam verdgniz halde hala cocuk gibi halleri varsa sizde hiç kafaya takmayın. Siz kendinize nasıl davranılmasinı istiyorsaniz oyle davranın ve denedim diyip içinizi ferah tutun. Hasta olmayın başkaları yuzunden.

X