selam vermeden dibimden geçen meslektaşlarım.

evet vermeyeceğim bende onlar gayet mutlular kendilerince olan bana oluyor,işleri düşer elbet ozaman görürüm onları,nasıl beyın onlardaki ne mantıkla bunu yapıyorlar anlamıyorum.Bir an önce tayinim çıksada kurtulsam.

her yer aynı değil öncelikle bunu bil ve rahatla bence.mesela ikinci görev yaptığım okul harikaydı,bırak selam alıp vermeyi okula biraz geç kalsam ararlardı arkadaşlarım,neredesin iyi misin diye.

bizim meslekte gerçekten çok garip tipler var.

hem haline şükret,ben ilk atandığımda o kadar cahilmişim ki öğretmenler odasına girerken kapıya vurup giriyordum 1 ay böyle gitti .en son bir arkadaş öğrenci gibi kapıyı vumana gerek yok dedi ,rezil olmuşum meğer :KK53:

insanlara kafanı takma, ciddi söylüyorum bak. ver tüm enerjini bebişlerine.. ohh miss.. gene ver selamını genele.. her daim güleryüzlü ve mütevazi ol.. gerisini de boşver.. fazla samimiyetin de zararları var..

ben de geçen yıl dershane ortamında çaliştim. böyle bir şey olamaz ya aile gibiydik.. o kadar güzel bir ortamımız vardı ki.. hem de mesleğimiz dışında ortak hiçbir yanımız ve görüşümüz olmamasına rağmen.. herkesin birbirine saygısı ve tahammülü vardı.. hele zümrem beni kız kardeşi gibi severdi. şimdi ise 3 zümreyiz ve kavgasız gürültüsüz günümüz yok. geçen gün zümrem yüzünden oturup ağladım sinirimden. sevgilimin böyle kaprisini çekmiyorum ben. elim ayağim titreyerek giriyorum sınıfa ve çocuklara çok yansıtıyorum.. o yüzden takmamak için elimden gelen ne varsa yapacağim artık.

her yer aynı değil öncelikle bunu bil ve rahatla bence.mesela ikinci görev yaptığım okul harikaydı,bırak selam alıp vermeyi okula biraz geç kalsam ararlardı arkadaşlarım,neredesin iyi misin diye.

bizim meslekte gerçekten çok garip tipler var.

hem haline şükret,ben ilk atandığımda o kadar cahilmişim ki öğretmenler odasına girerken kapıya vurup giriyordum 1 ay böyle gitti .en son bir arkadaş öğrenci gibi kapıyı vumana gerek yok dedi ,rezil olmuşum meğer :KK53:
umarım yıllar bana iyi bir okula atanmayıda nasıp eder .ıkıncı okulunuz ıyıymıs ne kadar düşüncelilik merak edilmek,saygı görmek,sevilmek güzel olsa gerek bir gün bende görecek mıyım buna özlem duyuyorum.Düşüncelerinizi paylaşmanız beni mutlu etti teşekkürler herkese ,demekki sizler gibi iyi niyetlı,yardım sever ınsanlar var .

insanlara kafanı takma, ciddi söylüyorum bak. ver tüm enerjini bebişlerine.. ohh miss.. gene ver selamını genele.. her daim güleryüzlü ve mütevazi ol.. gerisini de boşver.. fazla samimiyetin de zararları var..
bakalım zaman ne gösterecek ya böyle devam edecek yada bişeyler degışecek .

ilkokulda staj yapıyorum, öğretmenleri gözlemliyorum ve durum maalesef aynı. öğretmenler ve personeller birbirlerine selam vermiyor hatır sormuyor. hepsinin suratı mahkeme duvarı. sanki ölürüz birbirimizi seversek, birbirini seven gençler yetiştirirsek :KK34:

umarım yıllar bana iyi bir okula atanmayıda nasıp eder .ıkıncı okulunuz ıyıymıs ne kadar düşüncelilik merak edilmek,saygı görmek,sevilmek güzel olsa gerek bir gün bende görecek mıyım buna özlem duyuyorum.Düşüncelerinizi paylaşmanız beni mutlu etti teşekkürler herkese ,demekki sizler gibi iyi niyetlı,yardım sever ınsanlar var .

aslında ilk msjımda bende deyil yazmana takılmıştım hatta ilk sayfaya da yazdım çünkü öğretmenim diye belirttiğin için garibime gitmişti.pek iyi niyetli sayılmam bu konuda :)

ancak gerçekten her okul aynı değil.daha yolun çok çok başındasın hem iyi hem kötü nelerle karşılacaksın ama önemli olan senin duruşun olacak.

canım her ne kadar ideal öğretmen tanımı tek bir seferde yapılabiliyor olsa da öğretmen de nihayetinde insandır ve iyisi olduğu gibi kötüsü de çoktur tuhaf davranışları olanı da çoktur. Sen bir selam ver iki selam ver baktın karşılık yok boşver gitsin zaten kaç sene o okulda çalışacaksın ki en fazla 3 yıldır heralde

ben de geçen yıl dershane ortamında çaliştim. böyle bir şey olamaz ya aile gibiydik.. o kadar güzel bir ortamımız vardı ki.. hem de mesleğimiz dışında ortak hiçbir yanımız ve görüşümüz olmamasına rağmen.. herkesin birbirine saygısı ve tahammülü vardı.. hele zümrem beni kız kardeşi gibi severdi. şimdi ise 3 zümreyiz ve kavgasız gürültüsüz günümüz yok. geçen gün zümrem yüzünden oturup ağladım sinirimden. sevgilimin böyle kaprisini çekmiyorum ben. elim ayağim titreyerek giriyorum sınıfa ve çocuklara çok yansıtıyorum.. o yüzden takmamak için elimden gelen ne varsa yapacağim artık.
Ya dershaneler genelde öyle oluyormuş. Acaba öğretmenler dershanelerde islerini daha severek yaptıkları için mi? Oradaki öğrenciler başarılı olmaya daha istekli oldukları için ders işlemek daha eğlenceli oluyordur belki :KK51: Bu da öğretmenlerin davranışlarına yansiyordur. Nasıl zorluyorum kendimi anlamak için, nasıl :KK14:

Henüz aradaki samimiyet oluşmadığından belki de sizi muhatap almıyorlardır.
Siz selam vermeye devam edin ki alışsınlar.

Her konu açtığım da mutlaka ağır eleştiriler Yapılıyor bu kadar acımasız olmayın .Derdimiz var paylaşmayalım mi ? Bir anlatabileceğim yer burası .MUtsuzum,yalnızım konuşacak insana hasretim yapmayın böyle ya.diger Arkadaşlara teşekkür ederim derdime ortak oldukları için benim neler çektiğimi bilemessiniz her şey bukadar olsa keske dosta olan hasretim Hic bitmeyecek
Öncelikle günaydın. Gece yazmışsınız bunları şimdi okuyorum.
Bu forumda herkes bir şeyler paylaşıyor. Neler çektiğimi bilemezsiniz demişsiniz. Emin olun hepimizin sorunları var. Yalnızlıksa dibine kadar yaşıyorum iş yerindekilerin hepsi erkek, ev-iş arası mekik dokuyorum, o kadar. Konuşmaya da tabii ki ihtiyacımız var paylaşmayın demedik ama olaylara pozitif bakmaya çalışın, ne mutlu ki atanmışsınız artık işiniz var. İş yerindeki insanlarla arkadaş olmak istemeniz çok güzel, zaten normal olan da budur. Ama herkes sizin gibi düşünmüyor diye de hayattan bezmemek lazım. Onlar selam vermiyorsa siz de aynı şekilde davranın ya da selam vermeye devam edin içinizden geliyorsa. Onlar selamı almıyorsa da kendileri bilirler Allah'ın selamı sonuçta sizden çıkıyor :KK66:

Ne yazık ki burada herkesi azarlamayı alışkanlık haline getirmiş bir grup insan var. Derdini paylaşan insana "gitme o zaman, yapma o zaman, selam verme o zaman, öf, pöf" diye cıkışmayı görev edinmişler. Ya bizde problem var ya da onların hayatları o kadar berbat durumdaki buraya kendilerini rahatlatmaya geliyorlar
Buraya yazdıklarımızdan hepimiz sorumluyuz,o yüzden de birşey yazarken düşünmek gerekiyor. Yukarıda renklendirdiğim kısımla bu konuya her yorum yapanı zan altında bıraktığınızı düşünüyorum. Daha önce de yazdım herkesin sorunu var ve herkes kendince çözüm önerisinde bulunmuş konu sahibi uygular/uygulamaz bu onu bağlar. Ama kimsenin kimseyi zan altında bırakmaya hakkı yok.

Üzüntümü dahada derinlestirmekten başka birsey yapmıyorlar .gun boyu ogrencilerleyim evde yalnız okulda öyle bir huzuru bulamadım yıllarca tek öğretmenli bir okulda çalıştım şimdi ise kalabalık içinde yalnızlığı oynuyorum tüm cabalarıma ragmen. Hayırlı bir yer diledik hayrın h si yok sanssizlik
Bu okul da mutlaka hayrınızadır, lütfen iyi düşünün :KK66: Ben de eve geliyorum dört duvar, arkadaş yok ama artık evimle ilgilenirken bile keyif alıyorum. Öyle ev işi sevmem :confused: ama mutfakta yeni tarifler deniyorum mesela. Elime çayımı kitabımı alıp keyif yapmak ya da akşamları ışığı kapatıp mum yakmak bana huzur veriyor. Bu tür şeylerle yalnızken de mutlu olunabiliyor gerçekten.:KK36: İşsizliği de yaşamış biri olduğumdan belki, işimi sevmesem bile yine de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ne mutlu ki işimiz var, başımızı sokacak kirasını faturasını ödeyebildiğimiz evimiz var. Herşey dört dörtlük olmasa da elimizde olanlarla kendimize mutlu bir yaşam alanı oluşturabiliriz:KK36::KK37::KK75:Hoppa

Bu karşılık beklemek değil. Bence"insan olan" Allah'ın selamını almakta bu kadar zorlanmaz.
İşte demek ki zor geliyor bazılarına.
Benzerini yaşadığım için artık selamı almayanı takmıyorum ben selamımı veririm alan alır almayan da kendi bilir

Geçmiş mesajlarınız yazım hatası dolu :)) hak etmek ayrı yazılır bitişik yazmışsınız diğer hatalarınıza bi ara bakın çocuklarımız size denk gelmesin :)

Teşekkür ederim uyardığınız için. Yazım kuralları zaman zaman değişebiliyor. Başka yazım hatalarım varsa alıntılayabilirsiniz, kendimi geliştirmekten memnun olurum.

Bence siz çocuktan önce okula gidip öğretmenlere sınav yapın geçer not alırlarsa yollayın almazlarsa da MEB e şikayet edin hatta kpss ve alan sınavına soru hazırlayan komisyonu siz seçin :KK43:
sonra da hastanelere el atın doktorların da hataları oluyor çocuğunuz denk gelmesin mazallah .

Öyle bir yetki ya da sorumluluk talebim yok, bir yanlış düzeltilmesinde de bu kadar tepki gösterilecek bir şey yok.
Yorumuma değil konuya yorum yapınız, ben öyle yapıyorum şahsen.

Bir öğretmen bunu bu şekilde yazıyorsa vay eğitim sistemimizin haline. Öğrencilerin yazdıklarına kızmamalı.

Selam vermek zorunda değiller. Siz verin. Karşılık vermezlerse o zaman sorun olur.

Teşekkür ederim uyardığınız için. Yazım kuralları zaman zaman değişebiliyor. Başka yazım hatalarım varsa alıntılayabilirsiniz, kendimi geliştirmekten memnun olurum.

Öyle bir yetki ya da sorumluluk talebim yok, bir yanlış düzeltilmesinde de bu kadar tepki gösterilecek bir şey yok.
Yorumuma değil konuya yorum yapınız, ben öyle yapıyorum şahsen.

Gunaydin.Ilk yorumunda yaptigin cikisa degdi mi simdi? Bak ne guzel cevap vermissin kendimi gelistirmekten memnun olurum diye ama arkadasa verdigin cevaba bak.Zaten meslegimizin itibarsizlastirildigi su donemde biz de bir tekme daha vurursak nerde kaldi mesleki dayanismamiz?

S Sadecesen2

Konularinda yapilandan serzenisinu belirtmissin.Takma bu tarz soylemleri kafana.

Gunaydin.Ilk yorumunda yaptigin cikisa degdi mi simdi? Bak ne guzel cevap vermissin kendimi gelistirmekten memnun olurum diye ama arkadasa verdigin cevaba bak.Zaten meslegimizin itibarsizlastirildigi su donemde biz de bir tekme daha vurursak nerde kaldi mesleki dayanismamiz?

S Sadecesen2

Konularinda yapilandan serzenisinu belirtmissin.Takma bu tarz soylemleri kafana.

Bir çıkış yok o mesajda, bence mesajlaşma dilinde olduğu için yanlış anlaşıldı. Mesleğin daha da itibarsızlaştırılmaması için bu çabalarım. Şu yazıyı okuyan bir çok insan aynı şeye takılmıştır ben dile getirdim. Türkçe'yi daha güzel ve özenli kullanalım diyorum bu kadar tepki gösterilecek bir şey mi bu?

Aslında bir serzeniş havasındaydı ilk mesajım, tonlama yapabilseydim mesajda bu kadar yanlış anlaşılma olmayacaktı.

konu başka yere doğru gidiyor örtmen:63: arkadaşlarım yapmayın lütfen.zaten topun ağzındayız herkes bilip bilmeden mesleğimizle ilgili atıp tutuyor ki kk da neler okuduk daha geçen bir konuda,bir de biz burada tartışmayalım.

ayrıca gerçekten bazen konu öyle bir noktaya geliyor ki biri bir yoruma tepki duyunca hooop arkasından herkes aynı şeyi yazmaya konu sahibini daha da coşturmaya başlıyor.ben bunu da çözemiyorum.

sonra olan konuya oluyor.

Bu forumda herkes bir şeyler paylaşıyor. Neler çektiğimi bilemezsiniz demişsiniz. Emin olun hepimizin sorunları var. Yalnızlıksa dibine kadar yaşıyorum iş yerindekilerin hepsi erkek, ev-iş arası mekik dokuyorum, o kadar. Konuşmaya da tabii ki ihtiyacımız var paylaşmayın demedik ama olaylara pozitif bakmaya çalışın, ne mutlu ki atanmışsınız artık işiniz var. İş yerindeki insanlarla arkadaş olmak istemeniz çok güzel, zaten normal olan da budur. Ama herkes sizin gibi düşünmüyor diye de hayattan bezmemek lazım. Onlar selam vermiyorsa siz de aynı şekilde davranın ya da selam vermeye devam edin içinizden geliyorsa. Onlar selamı almıyorsa da kendileri bilirler Allah'ın selamı sonuçta sizden çıkıyor :KK66:

Buraya yazdıklarımızdan hepimiz sorumluyuz,o yüzden de birşey yazarken düşünmek gerekiyor. Yukarıda renklendirdiğim kısımla bu konuya her yorum yapanı zan altında bıraktığınızı düşünüyorum. Daha önce de yazdım herkesin sorunu var ve herkes kendince çözüm önerisinde bulunmuş konu sahibi uygular/uygulamaz bu onu bağlar. Ama kimsenin kimseyi zan altında bırakmaya hakkı yok.

Bu okul da mutlaka hayrınızadır, lütfen iyi düşünün :KK66: Ben de eve geliyorum dört duvar, arkadaş yok ama artık evimle ilgilenirken bile keyif alıyorum. Öyle ev işi sevmem :confused: ama mutfakta yeni tarifler deniyorum mesela. Elime çayımı kitabımı alıp keyif yapmak ya da akşamları ışığı kapatıp mum yakmak bana huzur veriyor. Bu tür şeylerle yalnızken de mutlu olunabiliyor gerçekten.:KK36: İşsizliği de yaşamış biri olduğumdan belki, işimi sevmesem bile yine de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ne mutlu ki işimiz var, başımızı sokacak kirasını faturasını ödeyebildiğimiz evimiz var. Herşey dört dörtlük olmasa da elimizde olanlarla kendimize mutlu bir yaşam alanı oluşturabiliriz:KK36::KK37::KK75:Hoppa

Söylediklerim gayet açık ve net. Ama siz neden üzerinize alınıp cevap verdiniz, o kısmı çok manidar. Burada derdini paylaşan herkesi azarlayan, öf pöf, yapma o zaman, gitme o zaman diye çıkışan bir grup insan var dedim. Siz bunları yapıyor musunuz? Yapıyorsanız zaten gerekli mesajı almış olmalısınız. Yapmıyorsaniz neden yapanları savunma gereği duyuyorsunuz?
Eğer burada derdini paylaşan kişinin problemini abarttigini düşünüyorsak da bunu söylemenin bir yolu yordamı var. Nezaketli davranmak, saygı çizgisini korumak, karşıdaki İnsanın hislerini hesaba katarak buraya bir şeyler yazmak, bu kadar zor mu? Ben bundan rahatsızım ve bu rahatsızlığımı dile getirmeme kimse karışamaz.
Konuyu açan arkadaşımız "herkes bana selam vermek zorunda" demiyor. İnsanların kendisine olan davranışlarına anlam verememiş. "Sen de onlara selam verme o zaman Allah allaaaah"demek çok yaratıcı bir çözüm önerisi değil.....

X