Selahattin Demirtaş'ın danışmanı, Ankara tren garı önündeki patlamayı 9 saat önce bildi!!!

Bende hatırlamıyorum ama sayfaları sürekli takip edemiyorsun sonuçta..

O onların problemi,ama neden diyede sorarım kendilerine..

Nedenleri akparti tek basina iktidar olmaaasinmis abla .
Onun yerine niye baska parti degil diye sordumuzda cvb yok . Birileri çıkarsa ne olur sorsana . Hadi chp mhp yada diger partilere degilde nie hdpkk ya bel bagliyorsnuz onlardab umit bekliyorsunz die .

ben yukarıda yazdım zaten insanların neden böyle yapma ihtiyacı hissettiğini.
bence gayet mantıklı bir sebep. sadece işe gelmediği için bu kadar olay oluyor.

Secim barajı inmiyor diyelim onun yerine . Saadet ,b.birlik vs vs diger partilere degilde nie hdpkk ya bel baglaniyor marly bir aciklasana . Inan ki buna bnm aklim ermiyor

şu anda çok üzgünüm.kafam dağınık demek istediğini tam anlayamıyorum.
demirtaş ın ne selfisi var görmedim bile.

Ama ben seni konuya dahil etmedim ki, sen başka birşey görüp sordun ?
Üzgünüz hepimiz üzgünüz.

Ama ben seni konuya dahil etmedim ki, sen başka birşey görüp sordun ?
Üzgünüz hepimiz üzgünüz.
ben olaylara üzgünüm ama bugün başka bir haber aldım ona da çok üzüldüm.bir konuyu okurken ölen bebeğimiz geldi aklıma yazdım,ona üzüldüm.üst üste geldi.kafamı toparlayamıyorum.algım düştü.

Secim barajı inmiyor diyelim onun yerine . Saadet ,b.birlik vs vs diger partilere degilde nie hdpkk ya bel baglaniyor marly bir aciklasana . Inan ki buna bnm aklim ermiyor
çünkü HDP baraja takılmaması en mümkün parti.
çünkü Saadetin, B.B.Partisinin oy oranı kabaca %1-2 civarı, belki biraz daha fazla.
ama HDP kabaca zaten %8,5-9 gibi oy alıyordu, o da AKP'ye oy veren kürtlerle, o kürtler geri dönünce yarım puan, 1 puan kadar bir açığı kaldı.
yani CHP'den kaydıysa 1 puan gibi bir oy kaymıştır, hadi 2 puan olsun ki çok yüksek bir oy oranı bence. CHP'nin aldığı oy da meydanda.

2. sebep,
AKP'nin barajı indirmeme sebebi tam da HDP'nin oyunun yüzde 10 'un altında olması. eğer AKP doğuda HDP'den daha güçlü olsa indirirdi barajı ama HDP bölgede 1., AKP ikinci parti.
bu yüzden seçim mantığına göre, HDP parti olarak girip de ülke barajını geçemezse, çıkaracağı milletvekilleri doğrudan 2. güçlü parti olan AKP'ye gidiyor.

insanlar bu denklemi bozmak için HDP'ye oy verdi.

çünkü CHP o yüzde 1-1,5'luk oyla milletvekili sayısını belki bir tane azaltır ama aksi durumda AKP 80 kusür fazladan vekil alır.
bu da Başkanlık Sistemi demek.
oysa 4 partili bir mecliste CHP ve AKP, HDP ve MHP birbirlerinin el freni olurlar.
inanın aynı durumu tersine çevirip AKP'nin baraj sorunu olsa ve HDP'nin gücünü dizginlemek gerekse insanlar aynı mantıkla AKP'ye oy vereceklerdi.
bu basit bir siyaset ve meclis matemetiği.
hepsi bu.

İnşaallah iyi sonuçlar alırsınız.

Ha surat konmiş ha , hahaha çok güldüm deniyor. Aynı şey.
bence aynı şey değil. kakao bugün beni şaşırttı, bu tepkiyi ondan beklemezdim, yakıştıramadım. siyasiler eninde sonunda gidecek, partiler eninde sonunda devrini tamamlayacak, evrilecek ama bize biz lazımdık, böyle bir zamanda, bazılarımız sınıfta kaldı.

Çoklu koalisyonun ne olduğunu gördük zamanında. Fren değil kaos olurlar.

sende benım umrumda degılsın samımıyetsız davranışlarınla sana mutluluklar
bakk olmadı şimdi alınganlık yapma o zaman neymişş cicim gelip bana bu kelimeleri kullanmıyacaksın kullanırsan cevabını anında alırsın ya düzeleceksin tolin ya düzeleceksinn..

işte seni ve yorumlarını bu yüzden sevmiyordum bundan sonrada sevmeyecegım çünkü sen ölümün üzerine kahkaha atabilecek kadar samimiyetsizsin!

sanada mutluluklarr..

Tekrar tekrar okudum kakaonun mesajını. Tamamen kişiye kullanmış o ifadeyi.
Nasıl aynı şey değil anlamıyorum, tamamen aynı.
Ha bana göre ikisine takılmakta gereksiz.
Bugun hepimizin evinde yemekler pişiyor, temizlik yapılıyor. Çay içiliyor.
Yarın düğün olsa düğüne katılmak zorundasın. Tatil olsa gideceksin v.s

Lokma dizilir ama yemek yenir.

Konuşup konuşup çok üzgünüz, bugun böyle olmamalı, gülünmemeli v.s denmesi çok yanlıca.

Çoklu koalisyonun ne olduğunu gördük zamanında. Fren değil kaos olurlar.
neden dünyanın en refah ülkeleri, tek partiyle değil, koalisyonla yönetiliyor? daha önce yürümedi diye şimdi de yürümemesi için bir sebep yok.
kaldı ki tek parti iktidarı da pek kaostan yoksun sayılmaz hani, iş cinayetleri ayrı yerde, 2013'ten beri şehitler bir yanda, Gezi'de ölen çocuklar başka yanda.

Bundan tek cozum hdp ye oy vermek.cikiyor ?
Onun yerine o bolgedeki halk hdp yada akp yerine chp ye verseler keske yada mhp ye . Cunku ne kadar birinci parti olsa da o.hdpkk ya oy vermek.benm mantigm ermiyor . Chp ,mhp yukselsin . Onlar kazansın oradaki kurt secmenleri ne blim yani .

bana yakıştırmadıklarını diğerlerinede yakıştıramadınmı monroe..karşıt görüşteki bir arkadaşla alay, dalga ,hakaret edilirkende yakıştıramadığını söyledinmi monroe..sınıfta kalanlar belliydi aman objektif olalım,, güzel olan konuyu kim paylaşırsa paylaşsın beğenelim ,alkışlayalım,, diyen benn.. ne zaman onlar gibi yazmaya başladığımda kendi yüzlerini onlara gösterdiğimde ve kakaodan bunu beklemezdim diyen senn.. aradaki farkı bul monroe..

Marilyn şunu 283982043 kere falan yazdım herhalde hala nasıl anlaşılmıyor ya da "soruyoruz cevap yok" oluyor, bilemedim. Benim Chp'li olup Hdp baraj altında kalırsa oy veririm diyenlerden biri, kimdii kimdiiii diye çok aramayın :) Hala aynı şeyi söylüyorum. Sebebi alıntıladığım mesajda yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…