- 6 Şubat 2013
- 18.040
- 40.754
Bende hatırlamıyorum ama sayfaları sürekli takip edemiyorsun sonuçta..
O onların problemi,ama neden diyede sorarım kendilerine..
ben yukarıda yazdım zaten insanların neden böyle yapma ihtiyacı hissettiğini.
bence gayet mantıklı bir sebep. sadece işe gelmediği için bu kadar olay oluyor.
Vallahi çekildi :)için çekildi demi kontes
Chp'li olupta hdp'ye kim oy verdiyse çıksın söylesin o zaman..
yazılmayacak. çünkü başkalarının acıları varken dalga geçip komikli suratlar koymuyor.
Çoğu yerde çoğu kez söylendi abla zaten.
şu anda çok üzgünüm.kafam dağınık demek istediğini tam anlayamıyorum.
demirtaş ın ne selfisi var görmedim bile.
sende benım umrumda degılsın samımıyetsız davranışlarınla sana mutluluklarçok umrumda değil cicim.. kafan istediği yere basabilir..
ben olaylara üzgünüm ama bugün başka bir haber aldım ona da çok üzüldüm.bir konuyu okurken ölen bebeğimiz geldi aklıma yazdım,ona üzüldüm.üst üste geldi.kafamı toparlayamıyorum.algım düştü.Ama ben seni konuya dahil etmedim ki, sen başka birşey görüp sordun ?
Üzgünüz hepimiz üzgünüz.
çünkü HDP baraja takılmaması en mümkün parti.Secim barajı inmiyor diyelim onun yerine . Saadet ,b.birlik vs vs diger partilere degilde nie hdpkk ya bel baglaniyor marly bir aciklasana . Inan ki buna bnm aklim ermiyor
ben olaylara üzgünüm ama bugün başka bir haber aldım ona da çok üzüldüm.bir konuyu okurken ölen bebeğimiz geldi aklıma yazdım,ona üzüldüm.üst üste geldi.kafamı toparlayamıyorum.algım düştü.
bence aynı şey değil. kakao bugün beni şaşırttı, bu tepkiyi ondan beklemezdim, yakıştıramadım. siyasiler eninde sonunda gidecek, partiler eninde sonunda devrini tamamlayacak, evrilecek ama bize biz lazımdık, böyle bir zamanda, bazılarımız sınıfta kaldı.Ha surat konmiş ha , hahaha çok güldüm deniyor. Aynı şey.
çünkü HDP baraja takılmaması en mümkün parti.
çünkü Saadetin, B.B.Partisinin oy oranı kabaca %1-2 civarı, belki biraz daha fazla.
ama HDP kabaca zaten %8,5-9 gibi oy alıyordu, o da AKP'ye oy veren kürtlerle, o kürtler geri dönünce yarım puan, 1 puan kadar bir açığı kaldı.
yani CHP'den kaydıysa 1 puan gibi bir oy kaymıştır, hadi 2 puan olsun ki çok yüksek bir oy oranı bence. CHP'nin aldığı oy da meydanda.
2. sebep,
AKP'nin barajı indirmeme sebebi tam da HDP'nin oyunun yüzde 10 'un altında olması. eğer AKP doğuda HDP'den daha güçlü olsa indirirdi barajı ama HDP bölgede 1., AKP ikinci parti.
bu yüzden seçim mantığına göre, HDP parti olarak girip de ülke barajını geçemezse, çıkaracağı milletvekilleri doğrudan 2. güçlü parti olan AKP'ye gidiyor.
insanlar bu denklemi bozmak için HDP'ye oy verdi.
çünkü CHP o yüzde 1-1,5'luk oyla milletvekili sayısını belki bir tane azaltır ama aksi durumda AKP 80 kusür fazladan vekil alır.
bu da Başkanlık Sistemi demek.
oysa 4 partili bir mecliste CHP ve AKP, HDP ve MHP birbirlerinin el freni olurlar.
inanın aynı durumu tersine çevirip AKP'nin baraj sorunu olsa ve HDP'nin gücünü dizginlemek gerekse insanlar aynı mantıkla AKP'ye oy vereceklerdi.
bu basit bir siyaset ve meclis matemetiği.
hepsi bu.
bakk olmadı şimdi alınganlık yapma o zaman neymişş cicim gelip bana bu kelimeleri kullanmıyacaksın kullanırsan cevabını anında alırsın ya düzeleceksin tolin ya düzeleceksinn..sende benım umrumda degılsın samımıyetsız davranışlarınla sana mutluluklar
işte seni ve yorumlarını bu yüzden sevmiyordum bundan sonrada sevmeyecegım çünkü sen ölümün üzerine kahkaha atabilecek kadar samimiyetsizsin!
bence aynı şey değil. kakao bugün beni şaşırttı, bu tepkiyi ondan beklemezdim, yakıştıramadım. siyasiler eninde sonunda gidecek, partiler eninde sonunda devrini tamamlayacak, evrilecek ama bize biz lazımdık, böyle bir zamanda, bazılarımız sınıfta kaldı.
neden dünyanın en refah ülkeleri, tek partiyle değil, koalisyonla yönetiliyor? daha önce yürümedi diye şimdi de yürümemesi için bir sebep yok.Çoklu koalisyonun ne olduğunu gördük zamanında. Fren değil kaos olurlar.
çünkü Saadetin, B.B.Partisinin oy oranı kabaca %1-2 civarı, belki biraz daha fazla.
ama HDP kabaca zaten %8,5-9 gibi oy alıyordu, o da AKP'ye oy veren kürtlerle, o kürtler geri dönünce yarım puan, 1 puan kadar bir açığı kaldı.
yani CHP'den kaydıysa 1 puan gibi bir oy kaymıştır, hadi 2 puan olsun ki çok yüksek bir oy oranı bence. CHP'nin aldığı oy da meydanda.
2. sebep,
AKP'nin barajı indirmeme sebebi tam da HDP'nin oyunun yüzde 10 'un altında olması. eğer AKP doğuda HDP'den daha güçlü olsa indirirdi barajı ama HDP bölgede 1., AKP ikinci parti.
bu yüzden seçim mantığına göre, HDP parti olarak girip de ülke barajını geçemezse, çıkaracağı milletvekilleri doğrudan 2. güçlü parti olan AKP'ye gidiyor.
çünkü CHP o yüzde 1-1,5'luk oyla milletvekili sayısını belki bir tane azaltır ama aksi durumda AKP 80 kusür fazladan vekil alır.
oysa 4 partili bir mecliste CHP ve AKP, HDP ve MHP birbirlerinin el freni olurlar.
inanın aynı durumu tersine çevirip AKP'nin baraj sorunu olsa ve HDP'nin gücünü dizginlemek gerekse insanlar aynı mantıkla AKP'ye oy vereceklerdi.
hepsi bu.
bana yakıştırmadıklarını diğerlerinede yakıştıramadınmı monroe..karşıt görüşteki bir arkadaşla alay, dalga ,hakaret edilirkende yakıştıramadığını söyledinmi monroe..sınıfta kalanlar belliydi aman objektif olalım,, güzel olan konuyu kim paylaşırsa paylaşsın beğenelim ,alkışlayalım,, diyen benn.. ne zaman onlar gibi yazmaya başladığımda kendi yüzlerini onlara gösterdiğimde ve kakaodan bunu beklemezdim diyen senn.. aradaki farkı bul monroe..bence aynı şey değil. kakao bugün beni şaşırttı, bu tepkiyi ondan beklemezdim, yakıştıramadım. siyasiler eninde sonunda gidecek, partiler eninde sonunda devrini tamamlayacak, evrilecek ama bize biz lazımdık, böyle bir zamanda, bazılarımız sınıfta kaldı.
2. sebep,
hepsi bu.