• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sekreterlik

Artık maalesef ülkemizde tıp dışında ne mezunu olduğun çok elzem değil. Iş bulduysan şartları iyiyse çalışmak lazım. Milyonlarca kişi alanı dışında çalışıyor.
Eğer başka full time iş bulamadıysanız tecrübe için gidin.
Benim gittiğim m..t adlı bir salonda temizlik personeli vardı. Sadece asistanlar danışmada görev alıyordu.
Tabi ki sorun.
Ama unutmayın deneyim deneyimdir.
Böyle bir iki yıl evde oturmaktansa part time bile olsa çalışmak iyidir. Sonra oradan daha iyi şartlarda bir yere geçersiniz.
Bilgisayarda öğrenin. Her yerde artik bilgisayar istiyorlar.. mutlaka sizi sigorta yapsınlar yoksa asla kabul etmeyin..
Hayırlısı olsun..

Merhaba,
Sekreter diyip bir ton iş beklentisi de olabilir.
Sonucunda işveren tek iş yaptırmaz, hep daha fazlasını ister.
ücret konusunda da part-time iş yapacaksan maaş/30x çalıştığın saat kadar maaş alırsın.
Asgari ücretse hesaplarsın, farklı maaş olursa onu da ay sonunda görürsün.
Hayırlısı olsun :)

Kızlar. Üniv mezun olalı 2 yıl oldu. 2 yıldır aktif iş aramadım. Zaten piyasalar da kötü biliyorsunuz. Artık işsizlikten depresyona girdim..çok sıkıldığım ve kendi ayaklarım üstünde durmak istediğim için parttime bi işle iş dünyasına atılmak istiyorum. Tam zamanlı bir işe şu an hazır değilim. Bi iş buldum yarı zamanlı pilates salonuna sekreter arıyolarmış. Deneyim aramıyorlar. Fizik, diksiyon düzgün, prezentabl, bilgisayar kullanabilen diye belirtmişler. Bilgisayar kullanmak konusunda pek iyi değilim ama öğretirlerse ne yapmam gerektiğini öğrenirim tabi. En yakın zamanda gidip görüşmeyi düşünüyorum. Aranızda daha önce bu tarz bi yerde sekreterlik tecrübesi olan var mı? Mesela çay kahve getir götür, hadi yer sil gibi şeyleri isteme durumları olabilir mi?! Görüşmede ne sormam lazım vs vs tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum..ilk iş tecrübem olacak. Maaş durumları nasıl olacak, sigortam evli olmadığım için babamdan var. Ona rağmen sigorta istemeli miyim. Bi de evime biraz uzak 2,3 vasıtayla gitmem gerekiyor sanırım. Ama büyük şehirde yaşıyorum. İki sokak ötemde iş bulma imkanı çok düşük maalesef...Heyecanlı ve kaygılıyım. Tecrübelerinizi bekliyorum
hem işsizlikten depresyondayım diyip hem de 2 yıl doğru düzgün iş aramadım demişsiniz. biraz tezatlık var ama neyse.
Bilgisayar için sanırım kayıtları tutmanız istenecektir çok bir şey bilmenize gerek yok yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
Çay kahve getir götür için genelde böyle yerlerin çalışanı oluyor görüşmeye gittiğinizde bunu sorabilirsiniz.
Sigorta kısmını da onlarla konuşun.
Eğer 2-3 vasıta kullanacaksınız aldığınız para yola gitmiş olacak yol parasını en kötü yarısını onlar karşılamalı.
Eğer gerçekten çalışma hayatına katılmak istiyorsanız tecrübe edineceğiz işler araştırın derim ben. Ne bölümden mezunsunuz bilmiyorum ama örnek vermek gerekirse iktisadi bilimlerden mezunsanız bir mali müşavir yanında part time iş arayabilirsiniz.
Son olarak part time çalışsanız bile belediyelerin ücretsiz kursları oluyor bilgisayar kurslarına ya da sizi geliştirecek kurslara başvurun.

asgari ucret haftalik 40-45 saat calisma ucretidir. eger siz part time calisacaksaniz bunun ucreti de haftalik calisacaginiz saate gore belirlenir. uzun yillar part time calistim ama benim isim asgari ucret uzerinden ucretlendirilmiyordu haftada 24 saat calistigim halde yaotigim is sebebiyle aagari ucretin fazlasini aliyordum. ama ayni isyerinde full calistigi halde asgari maas alan personeller vardi danisma ve temizlikte.

mezun oldugunuzdan beri calismaya hazir olmayisiniza bakilirsa sizi tatmin edecek bir is oldugunu dusunmuyorum

Tarih mezunu olarak alanınızda iş bulmanız imkansıza yakın zaten. E yaş da ilerliyor bi yandan. Neden tam zamanlı çalışmaya hazır olmadığınızı da anlamadım. Paraya ihtiyacınız yoksa sadece sıkıldıysanız gönüllü işler yapın bence. Gerçekten işe ihtiyacı olan insanların hakkına girmeyin bari. Eğer iş arasaydınız 1500 2000'e öğretmenlik yaptırıyorlar insanlara üstelik tam zamanlı. Size de 1000 1500 verirler taş çatlasın. Sigorta da yapacaklarını sanmam.

az önce başka bir konu okudum eşi mühendis birkaç yıldır işsiz, şöförlüğe başvurmuş. artık üniversite mezunuyum demek çok da olağanüstü bir durum değil, üniversite okumayan yok nerdeyse. üniversite mezunusunuz ama bilgisayar kullanımında sörf dışında bir bilginiz yok, bu da ülkemizin ünv. mezunlarının durumunu özetliyor galiba. kalifiye eleman aranmasını ve insanların iş bulamamasını, bulanların beğenmemesini yadırgamıyorum. ama biraz da gerçekleri görmemiz lazım. iki yıllık okudum ikinci sınıfta staja başladım bu sırada excell word hepsini öğrendim, bilgisayarlı muhasebe kursuna gittim, çay götürdüm yer sildim asgari ücretten daha düşük bir ücretle çalıştım... sabrettim çabaladım şu an çok iyi bir işim çok iyi bir gelirim var ama bunları elde etmek öyle bir anda olmuyor, hayat bir mücadele ve çabalayan kazanır

Yanlış anlamayın ama ben sizi biraz rahat buldum.Hem iki sene evde olup,hem en basit bilgisayar programlarını bilmemek.Hem ciddi iş aramayip,hem işsizlikten depresyona girmek.Üstüne tam zamanlı çalışmaya henüz hazır olmamak falan...

Kimse mükemmel işleri altın tepsiyle sunmuyor...Çabalamak,azmetmek,kendini geliştirmek,araştırmak,gerekirse bazen paspas yapmak,sabahın köründe kalkmak vs.
İş hayatı zorlu,özel sektör daha zorlu.Tirnaklariyla kazimayan genelde bir yere gelemiyor.

Sekreterlikte de sadece telefona baktirmazlar büyük ihtimalle.Başka işler yapmaya da hazırlıklı olun.

Bence bir an evvel ofis programlarıni öğrenin.
Asgari vermezler zira part time diyorsunuz,o da yol masrafınızı anca karşılar.
Tabi ki gidip görüşün şartları öğrenin bu arada.

Bildiğim kadarıyla 30 yaşlarındasınız, eski konularınızdan öyle hatırlıyorum. Üniversiteden mezun olalı 2 sene olmuş. Onun öncesinde ne yaptınız çok merak ettim. Yani 30lu yaşlarda yeni mezun olup, ilk iş deneyimi olacak biri için iyi bile iş bulmuşsunuz. Bence armudun sapı üzümün çöpü demeyin girin ve biraz iş tecrübesi edinin. Şu an paraya ihtiyacınız olmayabilir ama gelecekte ne olacağı belli olmaz.

Ben bir yerde işveren olsam sanırım sorardım size, bu yaşınıza kadar ne yaptınız da bilgisayar kullanmayı dahi öğrenemediniz diye. Kusura bakmayın kırdıysam ama gerçekler bunlar. Üniversitede bir bölüm okuyup bitirmek mesele değil bu ülkede. Bomboş bitirmişsiniz siz de kendinize pek katkı sağlamadan anladığım kadarıyla. Hayırlısı sizin için.

Yalnız öyle part time çalışana asgari ücret vermiyorlar, çalıştığınız kadar maaş alırsınız.

Valla bilgisayarı şimdiye kadar çoğunlukla internette sörf yapmak için kullandım. Öyle dosya yazmayı falan pek bilmem. Üniv de ödev hazırlarken işim olurdu sadece.

Bunu kesinlikle hiç kimseye söyleme. Hele isverene. Yani ben bile "simarik havasi"ni sezdim. Üniversiteye gidiyor, çalismiyor. Bilgisayari bile bilmiyor ama temizlik isi istemiyor.

Ne bölümü okudun ki? Gerçekten sok oldum simdiki generasyondan biri word yada excel'i bilmemesine.

Eger seni alirlarsa, çalismalisin ama. Az parada kalsa, tüm para yola gitsede. En azindan cv'ini doldurmus olursun. Tecrübe edinirsin.

Ve böyle düsünmem kim bilir dogru degil ama madem çalismak istemiyordun pek, ne diye üni'de kontenjan doldurdun? Kim bilir baska, gerçekten o diplomayi çalismak için almak isteyen insanlarin yerine girdin?

Bunu kesinlikle hiç kimseye söyleme. Hele isverene. Yani ben bile "simarik havasi"ni sezdim. Üniversiteye gidiyor, çalismiyor. Bilgisayari bile bilmiyor ama temizlik isi istemiyor.

Ne bölümü okudun ki? Gerçekten sok oldum simdiki generasyondan biri word yada excel'i bilmemesine.

Eger seni alirlarsa, çalismalisin ama. Az parada kalsa, tüm para yola gitsede. En azindan cv'ini doldurmus olursun. Tecrübe edinirsin.

Ve böyle düsünmem kim bilir dogru degil ama madem çalismak istemiyordun pek, ne diye üni'de kontenjan doldurdun? Kim bilir baska, gerçekten o diplomayi çalismak için almak isteyen insanlarin yerine girdin?

ahh tam benim yazacağım. çalışma hevesi ve enerjisi olmayan insanların üniversitede sıra doldurması bana çok lüks geliyor.

sevgili konu sahibi.. hem 2 sene aktif iş aramadım demişsin hem işsizlikten bunalmışsın.
hem üniversite mezunusun hem de bilgisayarı internette gezinmek dışında kullanmamışsın.
anladığım kadarıyla ingilizce vs de yok.
yaşın kaç bilmiyorum, bir arkadaş eski konularına istinaden 30larda olduğunu yazmış.

bu koşullarda bulduğun işe balıklama atlaman lazım bence.

Bildiğim kadarıyla 30 yaşlarındasınız, eski konularınızdan öyle hatırlıyorum. Üniversiteden mezun olalı 2 sene olmuş. Onun öncesinde ne yaptınız çok merak ettim. Yani 30lu yaşlarda yeni mezun olup, ilk iş deneyimi olacak biri için iyi bile iş bulmuşsunuz. Bence armudun sapı üzümün çöpü demeyin girin ve biraz iş tecrübesi edinin. Şu an paraya ihtiyacınız olmayabilir ama gelecekte ne olacağı belli olmaz.

Ben bir yerde işveren olsam sanırım sorardım size, bu yaşınıza kadar ne yaptınız da bilgisayar kullanmayı dahi öğrenemediniz diye. Kusura bakmayın kırdıysam ama gerçekler bunlar. Üniversitede bir bölüm okuyup bitirmek mesele değil bu ülkede. Bomboş bitirmişsiniz siz de kendinize pek katkı sağlamadan anladığım kadarıyla. Hayırlısı sizin için.

Yalnız öyle part time çalışana asgari ücret vermiyorlar, çalıştığınız kadar maaş alırsınız.
Bomboş bitirdiğimi nereden biliyorsunuz. Çok şükür bu yaşıma kadar boş yaşamadım. Erasmus yaptım, Farabi yaptım.2 tane üniversite okudum. Kaç tane enstrümanı öğrendim. Dans ettim ,spor yaptım. Yardım derneklerinde gönüllü çalıştım. Sen sıcacık yatağında uyurken sabahın kör karanlığında kalkıp et pişirip mamayla karıştırıp Ankara’nın dört bir yanındaki sokak hayvanlarına dağıttım.

Bomboş bitirdiğimi nereden biliyorsunuz. Çok şükür bu yaşıma kadar boş yaşamadım. Erasmus yaptım, Farabi yaptım.2 tane üniversite okudum. Kaç tane enstrümanı öğrendim. Dans ettim ,spor yaptım. Yardım derneklerinde gönüllü çalıştım. Sen sıcacık yatağında uyurken sabahın kör karanlığında kalkıp et pişirip mamayla karıştırıp Ankara’nın dört bir yanındaki sokak hayvanlarına dağıttım.

Dikkatimi çekti bana yazmamışsınız ama paylaşmak istedim. Bomboş bitirmişsiniz evet. Saydıklarınız size kişisel gelişim sağlar ama iş hayatı için önemi var mı hayır yok. Şu yazdıklarınızda sizce işverenin dikkatini ne çekebilir? Gönüllü çalışmak gerçi o da başvurduğunuz yere göre değişir. Belki Erasmus. Onda da şu an İngilizce seviyeniz ne durumda bilmiyorum. Eğer iyi değilse Erasmusun da önemi yok. Yaptığınız spor neden iş veren için önemli olsun? Ne yazmayı düşünüyorsunuz cvnize sekreterlik için geldim internette sadece sörf yapmayı biliyorum ama enstrüman çalabilirim mi?
Üniversitenin amacı sonrasında iş bulmak, meslek edinmek. İş hayatına dair bilginiz 0 ise ki part Time çalışıp asgari ücret beklediğinize, babamdan sigortam var diyerek sigortanın isteğe bağlı olduğunu düşündüğünüze göre 0, siz gerçekten boşa okumuşsunuz 4 sene.

Ben 10 senedir çalışıyorum 26 yaşındayım. Sıcacık yatağımda uyumuyordum yani :))
Hayatı boşa yaşamamış olabilirsin zaten öyle demedim. Üniversiteyi boşa okumuş bitirmişsin dedim ki hala aynı fikirdeyim.

Kendinizi burada savunmanıza gerek yok. Üniversite okumak istediniz; çalıştınız; kazandınız; okudunuz bitti.
Üniversite sırf iş için okunmaz. Evet çoğunluk o yüzden okur. Ama üniversite kişilere bir vizyon katmak için de okunabilir. Kişiye bilgi birikimi verir. Bir katma değer katar. Burada üniversite okuyup çalışmayan kadınlara ciddi önyargı var.
Bakin devlette okul okumak için o bolumu kazanmanız lazım. Yani kimseden hak almıyorsunuz.
Madem başkasının yerini kapattı denecekse de o zaman o kişilerde daha fazla çalışıp o bolumu kazansaydı. Kimse kimsenin hakkını almıyor. Daha fazla çalışan o bölüme girer. Bu kadar. Belki sağlık sorunu vardır belki bir problem olmuş çalışmamıştır. Bu onun hak etmediği anlamına gelmez..
Sizi alıntıladım ki kafaniza takmayın.
Millet 70 yaşında üniversite okuyor. O zaman onlarda okumasın.. nasıl olsa artik çalışamaz. Bu nasıl mantık yahu?
Siz üniversite okudunuz. Şimdide çalışmak istiyorsunuz. Ne güzel.. hemen bir ise girin deneyim edinin. Ben sizin yerinizde olsam hatta acikogretimden bir bolum daha okurdum. Burada sizi eleştirenlerin çoğu acikogretimden kaçıncı bölümünü okuyor. Ki meslekleri var. O zaman onları da eleştirelim.
Herkes istediği gibi okur okumaz çalışır çalışmaz.
Buna kimse karışamaz.. :KK34:
Ayrıca konu sahibinin bölümünde çok okumak isteyen de çalışıp kazansaydı.

Bu asla konu sahibinin suçu değil..

Son düzenleme:
Kendinizi burada savunmanıza gerek yok. Üniversite okumak istediniz; çalıştınız; kazandınız; okudunuz bitti.
Üniversite sırf iş için okunmaz. Evet çoğunluk o yüzden okur. Ama üniversite kişilere bir vizyon katmak için de okunabilir. Kişiye bilgi birikimi verir. Bir katma değer katar. Burada üniversite okuyup çalışmayan kadınlara ciddi önyargı var.
Bakin devlette okul okumak için o bolumu kazanmanız lazım. Yani kimseden hak almıyorsunuz.
Madem başkasının yerini kapattı denecekse de o zaman o kişilerde daha fazla çalışıp o bolumu kazansaydı. Kimse kimsenin hakkını almıyor. Daha fazla çalışan o bölüme girer. Bu kadar. Belki sağlık sorunu vardır belki bir problem olmuş çalışmamıştır. Bu onun hak etmediği anlamına gelmez..
Sizi alıntıladım ki kafaniza takmayın.
Millet 70 yaşında üniversite okuyor. O zaman onlarda okumasın.. nasıl olsa artik çalışamaz. Bu nasıl mantık yahu?
Siz üniversite okudunuz. Şimdide çalışmak istiyorsunuz. Ne güzel.. hemen bir ise girin deneyim edinin. Ben sizin yerinizde olsam hatta acikogretimden bir bolum daha okurdum. Burada sizi eleştirenlerin çoğu acikogretimden kaçıncı bölümünü okuyor. Ki meslekleri var. O zaman onları da eleştirelim.
Herkes istediği gibi okur okumaz çalışır çalışmaz.
Buna kimse karışamaz.. :KK34:
Ayrıca konu sahibinin bölümünde çok okumak isteyen de çalışıp kazansaydı.

Bu asla konu sahibinin suçu değil..
Hay o güzel parmaklarına sağlık şekerim . Aklı selim insan kendini nasıl belli ediyor. Zaten diğer konularda da dikkat ediyorum hep çok mantıklı yaklaşıyorsun olaylara. Taktir ediyorum. . Zaten muhatap alıp da cevap bile vermedim o tiplere. Atatürk’ün dediği gibi en büyük düşmanımız cehalet. Cahille diyaloğa bile girmem.

Back
X