• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sekreterlik

FiltrekahvesevenKleopatra

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
1.340
1.785
133
Ankara
Kızlar. Üniv mezun olalı 2 yıl oldu. 2 yıldır aktif iş aramadım. Zaten piyasalar da kötü biliyorsunuz. Artık işsizlikten depresyona girdim..çok sıkıldığım ve kendi ayaklarım üstünde durmak istediğim için parttime bi işle iş dünyasına atılmak istiyorum. Tam zamanlı bir işe şu an hazır değilim. Bi iş buldum yarı zamanlı pilates salonuna sekreter arıyolarmış. Deneyim aramıyorlar. Fizik, diksiyon düzgün, prezentabl, bilgisayar kullanabilen diye belirtmişler. Bilgisayar kullanmak konusunda pek iyi değilim ama öğretirlerse ne yapmam gerektiğini öğrenirim tabi. En yakın zamanda gidip görüşmeyi düşünüyorum. Aranızda daha önce bu tarz bi yerde sekreterlik tecrübesi olan var mı? Mesela çay kahve getir götür, hadi yer sil gibi şeyleri isteme durumları olabilir mi?! Görüşmede ne sormam lazım vs vs tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum..ilk iş tecrübem olacak. Maaş durumları nasıl olacak, sigortam evli olmadığım için babamdan var. Ona rağmen sigorta istemeli miyim. Bi de evime biraz uzak 2,3 vasıtayla gitmem gerekiyor sanırım. Ama büyük şehirde yaşıyorum. İki sokak ötemde iş bulma imkanı çok düşük maalesef...Heyecanlı ve kaygılıyım. Tecrübelerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
Tek söyleyebileceğim, ben de işsizim, işsizlikten okul okudum tekrardan, 3 farklı meslek grubunda çalışabilirim ama iş bulamıyorum. Ben de çok sıkıldım bu durumdan, maaşına ve ya yükselme şansına bakmadan ilk bulduğum işe gireceğim. Eğer sekreterlik dışındaki bütün işleri size yüklemeyecekler ise çay temizlik gibi ben olsam o işe girerdim. Hayırlısı olsun.

Bilgisayar kullanmada iyi olmadığınızı söylemeyin öncelikle. Şahsen iş veren olsam ilanda bilgisayar kullanabilen yazarken eleman bana pek iyi değilim derse işe almam. Zaten size ne yapılacağını gösterirler. Bilgisayarı mutlaka öğrenin ama bunu bu işten bağımsız söylüyorum. Sigortanızı yapmak zorundalar zaten. İsteyip istememenize bağlı değil. Sizin yaptırmamak gibi bir talebiniz olmasın. Böyle istekleri evet olabilir stüdyoya bağlı. Mutfak çalışanı varsa o yapıyordur zaten, gittiğinizde görürsünüz. Daha işe alındığınız bile kesin değil anladığım kadarıyla. Önce bi gidip görüşün bakalım onlar sizinle çalışmak istiyorlar mı?

Sgk zaten mecburi,yapmalılar.2-3 vasıta çokmuş yol paran çok olur.muhtemelen trmizliği sen yaparsın yoksa sadece gelenlere kayıt işi yaptıracaklarını sanmıyorum.bilgisayarı çok bilmen bu iş için gerekli değildir bence.tablo tutmak falandır anca yazılım yaptıracak değiller ,ilana yazmışlardır onlar öyle.
Yine de git görüş tabii bunlar tahmin sadece.

Aldığın para yol parana gider bu bir ikincisi sgk sadece hastane olarak düşünme, ne kdr erken girişin olursa o kdr iyidir emeklilik için. Sgk işçinin güvencesi hakkıdır. Ayrıca sgk kişi isteğine bağlı bişi diil. Mecburidir. Firma ceza yer. Ayrıca ne mezunusun
Tabi bütün param yola gitsin istemiyorum kenara üç beş kuruş atmak isterim. Maaş belirtmemişler. En az asgari ücret ödemek zorundalar değil mi.?

Bilgisayar kullanmada iyi olmadığınızı söylemeyin öncelikle. Şahsen iş veren olsam ilanda bilgisayar kullanabilen yazarken eleman bana pek iyi değilim derse işe almam. Zaten size ne yapılacağını gösterirler. Bilgisayarı mutlaka öğrenin ama bunu bu işten bağımsız söylüyorum. Sigortanızı yapmak zorundalar zaten. İsteyip istememenize bağlı değil. Sizin yaptırmamak gibi bir talebiniz olmasın. Böyle istekleri evet olabilir stüdyoya bağlı. Mutfak çalışanı varsa o yapıyordur zaten, gittiğinizde görürsünüz. Daha işe alındığınız bile kesin değil anladığım kadarıyla. Önce bi gidip görüşün bakalım onlar sizinle çalışmak istiyorlar mı?

Valla bilgisayarı şimdiye kadar çoğunlukla internette sörf yapmak için kullandım. Öyle dosya yazmayı falan pek bilmem. Üniv de ödev hazırlarken işim olurdu sadece.

Aldığın para yol parana gider bu bir ikincisi sgk sadece hastane olarak düşünme, ne kdr erken girişin olursa o kdr iyidir emeklilik için. Sgk işçinin güvencesi hakkıdır. Ayrıca sgk kişi isteğine bağlı bişi diil. Mecburidir. Firma ceza yer. Ayrıca ne mezunusun
[/
Tarih bölümü

Sgk zaten mecburi,yapmalılar.2-3 vasıta çokmuş yol paran çok olur.muhtemelen trmizliği sen yaparsın yoksa sadece gelenlere kayıt işi yaptıracaklarını sanmıyorum.bilgisayarı çok bilmen bu iş için gerekli değildir bence.tablo tutmak falandır anca yazılım yaptıracak değiller ,ilana yazmışlardır onlar öyle.
Yine de git görüş tabii bunlar tahmin sadece.
Temizliği yaptıracak niyetleri varsa prezentabl olsun diye şart koşmaları biraz tezat gibi oluyor😊 sanki

Valla bilgisayarı şimdiye kadar çoğunlukla internette sörf yapmak için kullandım. Öyle dosya yazmayı falan pek bilmem. Üniv de ödev hazırlarken işim olurdu sadece.

2 senedir iş arıyorsunuz nasıl word, excel öğrenmediniz şaşırdım. Gündelik hayatta hiç birimiz kullanmıyoruz ama iş için şart. Yanlış anlaşılmak istemem eleştirmek için söylemiyorum ama hemen hemen her işte hatta en alakasız görününende bile bilgisayar bilmek şartı var. Bu iş olur olmaz bilmem ama vakit kaybetmeden öğrenin ofis programlarını. Görüşmede bilmediğinizi söylemeyin.

Temizliği yaptıracak niyetleri varsa prezentabl olsun diye şart koşmaları biraz tezat gibi oluyor😊 sanki
Evet öyle şart koşuyorlar. Giyin kuşan tak takıştır gel temizlik yap, çay kahve servis et. Genel olarak sekreterler ofis temizliği ve düzeninden de sorumlu oluyorlar ama çalışacağınız yere de bağlı bu. Kurumsal ve büyük çaplı ofislerde temizlik ve çay kahve servisini yapan bir eleman daha oluyor. Ama işte genellikle iki maaş vermektense bunların hepsini tek kişiye yaptırmak mantıklı geliyor.

Canım merhaba, bende firmada sekreterim. modaern adı asistanlık:)

İşe ilk girdiğimde çay kahve temizlik hiç biri benim işim dğeildi bunun için bir eleman vardı. Bunu görüşmede konuşmuştuk. Sadece evrak işi bendeydi. Sorna krizden dolayı işyeri küçülmeye gitti ve ofisboyu çıkardılar işten.bu işlerin bir kısmı bana bir kısmı da şoför abimiz var ona kaldı. ses edemedim çünkü aylardır kaç başvuru yaptım kimse dönmedi. dönen oldu aslında ama saçma sapan şeyler de yaşanıyor bu pozisyonda malum.

Bilgisayar kullanabilmen önemli ama profesörü de olman gerekmiyor tabi. İyi kullanman yeterli. Görüşmende fayda var.

Üniversite biteli 2 sene oldu diyorsunuz hala neden tam zamanlı işe hazır değilsiniz, anlayamadım..:KK51:

Yarı zamanlı part time bir iş diyorsunuz 2-3 vesait gitmem gerekiyor diyorsunuz, bilgisayar kullanmayı iyi bilmediğinizi söylüyorsunuz bunlar hep eksi.
Part time bir iş için asgari ücret alamazsınız onu da belirteyim. Maksimum verecekleri 1500-1700 tl arası bir rakam. Tabi salonun geçmişine, konumuna, kitlesine göre değişir ama 3 aşağı 5 yukarı rakam bu şekilde.

Bence bir an önce tam zamanlı bir işe girin. Ve ya dil kursuna, bilgisayar kursuna vs gidin.

2-3 araçla gitmek sizi yormaz mı? haftada kaç gün?
asgari vemezler. part işe part maaş verirler.
sigorta yapmak zorundalar. sen de sigortasız çalışma kesinlikle.
bilgisayar kullanmayı bilmiyorum demişsin ama internette bile bi dünya video var. en azından basit excel, word vs çalış bence. zaten proje yaptırmayacaklar sonuçta ya excelde çalışıyolardır ya da kendi programları vardır, onu gösterirler.
tüm görevlerin yazılı olduğu bi liste varsa ellerinde onu isteyin. eğer yoksa açık açık anlatsınlar. sekreter diye alıp paspas yaptırabilirler. ha ben yaparım diyorsan sen bilirsin ama baştan konuşmak en iyisi.

Kızlar. Üniv mezun olalı 2 yıl oldu. 2 yıldır aktif iş aramadım. Zaten piyasalar da kötü biliyorsunuz. Artık işsizlikten depresyona girdim..çok sıkıldığım ve kendi ayaklarım üstünde durmak istediğim için parttime bi işle iş dünyasına atılmak istiyorum. Tam zamanlı bir işe şu an hazır değilim. Bi iş buldum yarı zamanlı pilates salonuna sekreter arıyolarmış. Deneyim aramıyorlar. Fizik, diksiyon düzgün, prezentabl, bilgisayar kullanabilen diye belirtmişler. Bilgisayar kullanmak konusunda pek iyi değilim ama öğretirlerse ne yapmam gerektiğini öğrenirim tabi. En yakın zamanda gidip görüşmeyi düşünüyorum. Aranızda daha önce bu tarz bi yerde sekreterlik tecrübesi olan var mı? Mesela çay kahve getir götür, hadi yer sil gibi şeyleri isteme durumları olabilir mi?! Görüşmede ne sormam lazım vs vs tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum..ilk iş tecrübem olacak. Maaş durumları nasıl olacak, sigortam evli olmadığım için babamdan var. Ona rağmen sigorta istemeli miyim. Bi de evime biraz uzak 2,3 vasıtayla gitmem gerekiyor sanırım. Ama büyük şehirde yaşıyorum. İki sokak ötemde iş bulma imkanı çok düşük maalesef...Heyecanlı ve kaygılıyım. Tecrübelerinizi bekliyorum
Sigorta istemelisiniz kesinlikle sigortasız işçi calistirilmaz ama part time ise yarı zamanla sigorta yapabilirler.Eger ofis olsaydı çay kahve vs isterlerdi ama spor salonunda isteyeceklerini sanmıyorum.Yinede bı gidip görüşmeden bilemezsiniz

Tabi bütün param yola gitsin istemiyorum kenara üç beş kuruş atmak isterim. Maaş belirtmemişler. En az asgari ücret ödemek zorundalar değil mi.?
Asgari ücret, 2300 tl. Part time yani yarım gün çalışma demek. O yuzden 2300ün yarısı kadar maaş alıcaksın. Bence sen tam zmnlı işler bak. O kdr yol kahrı çekeceksin bir seye degsin, elimde param olsun diyosan madem. Ayrıca belediyenin ücretsiz kursları var. Biraz kendini geliştirmelisin. Sadece üniv okumakla olmuyor bazı şeyler.

Back
X