sekreterlik isi yapanlar bakabilir mi

kızlar merhaba tekrar konu sahıbı olarak yazıyım dedım..Başladım 1 ay deneme sıgorta yok sadece oglen yemek sıparıs edıyorum..çay kahve yerleri supur tuvalet bulasık tel az calıyor fatura kes not al dosyala vs bırcok ıs..Kendımı bulasıkcı gıbı hıssedıyorum ama bıraksam dıyorum çagrı merkezıne mı baksam kafam oyle karısık kı..

canim ozel sektor oyle malesef.daha dogrusu kurumsal yapisi yoksa tabi sekreter yapiyor.zaten kac calisan var ki

Çay kahve evet, bulaşık da olabilir ama tuvalet hayır diyorum.
canım ben yenı gırdım henuz hıc temızlemedım.çay kahve zaten yetıyor..ofısı supurmek hadı onada tamam..ama tuvalete camasur suyunu dokup sıfonu cekerım..ama copunu almak nasıl alıcam dusunuyorum hıc yapmadım..eldıven gıyıcem tabı tıtız bırıyım

Çalıştığın şirkete göre değişir
Büyük firmalarda bu işlerin hepsi için ayrı personel var
Ama küçük işletmelerde sekreterlerin iş alanı geniş, çay, temizlik, vs... her türlü işi yapabiliyorlar

canım ben yenı gırdım henuz hıc temızlemedım.çay kahve zaten yetıyor..ofısı supurmek hadı onada tamam..ama tuvalete camasur suyunu dokup sıfonu cekerım..ama copunu almak nasıl alıcam dusunuyorum hıc yapmadım..eldıven gıyıcem tabı tıtız bırıyım
tatlım çağrı merkezi kolaymı sanıyosun heleki birde satış üzerineyse çok zor dayanamazsın :KK43:aman aman da bir maaşı yok hani.. ben daha once satış üzerine çalıştım ne igrenclikler dönüyor o ortamlard... kuzenlerim sıkayet karsılamadaydılar aksama kadar sureklı hakaret sureklı kufur psıkolojılerı bozuldu :KK61: Temizlik işini hergünmü istiyolar ben sabah geldiğimde bi bakıyorum çok ihtiyacı varsa hallediyorum dip köşe yoksa ufak rötüşlar yapıyorum oda yarım saat sürmüyor Sigorta işini çok yanlış yapmışlar kanunen işe başlar başlamaz yapmaları gerekiyor Sektör ne olursa olsun deneme süresi diye zaman kazanmaya calısmıslar kar kardır diye:KK14:

evimmm 9 sene için az değilmi her sene zam hakkın bulunuyor diye biliyorum :KK14:

bence de az. ilk yıllar iyi zam yapıyorlardı . üç senedir yılda 100 tl zam oda iki parça halinde. maaşım da fazla yükselmiyor haliyle
Ülke ortamı da belli bişi diyemiyorum yan dairede 10 yıldır çalışan kız asgari alıyor sesini kes otur diyor:KK43:

Bir iki kez konuşayım dedim Açtım konusunu Pazar geliyosun zaten öğlende bi iş bağlasan komisyon alsan kötümü olur dedi :KK43: ozaman hafta içi izin verin bana dedim onada yok çekiyor işim olmasa bile bahane yaratıp gene çağırıyor bende katlanıyorum :KK43:

cnm her hafta içi işin çok yoğun olmadığı birgün seç ve izin al ne bilir dr a de bişi de alıştır,
nen demek izin vermek zorunda. bende emlakçıda çalıştım. pazarları izin yapıyorduk biz

garsonluk yaptım daha once hemen hemen aynı yorgunluk oluyordu ama 3.000 tl yı buluyordu aylık kazancım :KK43: belki birini alırsa yanıma bukadar yorulmam o zaman maasım normal gelır :)

3000 mi iyiymiş bende yapabilirmiyimki garsonluk . nerelerde yaptınız. ama benim eşim kabul etmez sanırım siz evlimisiniz pardon

kızlar merhaba tekrar konu sahıbı olarak yazıyım dedım..Başladım 1 ay deneme sıgorta yok sadece oglen yemek sıparıs edıyorum..çay kahve yerleri supur tuvalet bulasık tel az calıyor fatura kes not al dosyala vs bırcok ıs..Kendımı bulasıkcı gıbı hıssedıyorum ama bıraksam dıyorum çagrı merkezıne mı baksam kafam oyle karısık kı..

iş saatleri fena değil bence maaş kaçtı. bana kalırsa sabret cnm Ülke şartları kötü hep patronun yanında maalesef. işsizlikten iyidir. ben 9 senedir aynı yerde 1500 e çalışıyorum

3000 mi iyiymiş bende yapabilirmiyimki garsonluk . nerelerde yaptınız. ama benim eşim kabul etmez sanırım siz evlimisiniz pardon
bekarım ben eşiniz kabul edermi bilmem belki sabah vardiyasına anlaşırsanız olabilir evlisiniz diye geç bırakmazlar zaten :) aslında bayan için kolay bi meslek hepimiz evlerimizde servis yapıyoruz zaten :) değme garsonlara taş çıkarırız :) istanbulda oturuyorum Cevahir avm de taksimde beşiktaşta çeşitli yerlerde çalıştım

Yıllık maaşınıza zam hakkınız var TEFE oranında yaklaşık %10 civarında diye biliyorum.Ayrıca sigortaya yansıtılan meslek kodunuz nedir? Meslek odalarından iş tanımınıza bakabilirsiniz. Bazı işyerleri işler artsada yıldırma politikasıyla ekstra işleri yaptırmaya devam edebilir veya yeni başlatabilir. Maaşınızı elden mi alıyorsunuz banka hesabınıza mı yatıyor .. sigortanız maaşınız üzerinden mi gösteriliyor .. Maaş bordrosu imzalasanız dahi işverenin tanık beyanı olsa dahi , bankadan yatmayan maaşlar ödenmiş sayılmıyor. Sigortanız ise asgari den gösteriliyorsa hak kaybına neden olmuş olurlar.. Fazla mesainiz yasal hakkınızdır. Haftalık 45 saati geçen her saat fazla mesaiden sayılır ki normal mesai saatinin 1,5 katı hesaplanır, resmi tatiller ise günlük ücretin 2 katından hesaplanır. İşten ayrılırken , karşılıklı iş akdi feshi, işveren tarafından fesih, ve sizin haklı nedenlerle yapacağınız ihtarname ile tek taraflı fesih sözkonusudur. Arkadaşlar mevcut borca dayalı para sisteminde, işverenler artan hammadde, vergi vs gibi masraflarını SÜREKLİ GİDER lerden kısarlar yani işçi maliyeti.. Sağlığınızdan olursanız birdaha çalışamaz hale de gelebilirsiniz ve o işverenler size bakmaz :) Haklarınızı bilin.. Mevcut sistemin kölleri olmayın.. Sizler olmadan onlar üretemez, siz sustukça bir sonrakine de haksızlıklara devam ederler..

X