• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şekersiz çay içip samimiyetle lezzetli diyen var mi

konu sahibi bende senin gibi isyandaydim gecen sene...nasil icerler hic icme zehir ic daha iyi diye geri puskurttugum bile oldu sekersiz cayi...ama suan inanmicaksin ama asla sekerli icemiyorum oyleki 3ü bi arada nescafe bile icemiyorum 2 si biarada daha guz3l geliyor...tomurcjk kokulu cay dene hani koku veriyor icine inan onla daha zevk alirsin oh mis gibi kokuyor gecende bi deneyim dedim 1 cay kasi seker attim buram buram serbet ictim serbet tadi geldi çay tadiyla hic alakasi yoktu ...bak ilk zamanlar sevmeye sevemeye de olsa 1. bardak mutlaka ic aanla 2.barda da icmek iaticeksin ce alismis olucaksin

konu sahibi bende senin gibi isyandaydim gecen sene...nasil icerler hic icme zehir ic daha iyi diye geri puskurttugum bile oldu sekersiz cayi...ama suan inanmicaksin ama asla sekerli icemiyorum oyleki 3ü bi arada nescafe bile icemiyorum 2 si biarada daha guz3l geliyor...tomurcjk kokulu cay dene hani koku veriyor icine inan onla daha zevk alirsin oh mis gibi kokuyor gecende bi deneyim dedim 1 cay kasi seker attim buram buram serbet ictim serbet tadi geldi çay tadiyla hic alakasi yoktu ...bak ilk zamanlar sevmeye sevemeye de olsa 1. bardak mutlaka ic aanla 2.barda da icmek iaticeksin ce alismis olucaksin
Guzel bi ornek oldu. Esim de asla sekersiz icemiyor. İcmem daha iyi diyor

Guzel bi ornek oldu. Esim de asla sekersiz icemiyor. İcmem daha iyi diyor
bana da esim diyordu ilk o alisti ayni tukarda yazdiklarimi diyodu seker koyunca tad alamuyorum cay tadi falan ay ne saxma diyodum zorladim jendimi ve oldu zorla canim hemen ilk zamanlar oh supermis bu deyip icemessin zaten bide ben karanfille tadlandiriyorum cogu zaman batilirim karanfile

Şahsen uzun süre şekersiz çay içtiğim de oldu, çok şeker attığım da, azalttığım da. Hatta gün içerisinde bir bardağı şekerli, sonra şekersiz, bir sonrakini az şekerli de içtiğim oluyor. Şekerli de şekersiz de güzel bence. Bir ben mi böyleyim bilmiyorum.

:-) Ben mi tuhafım acaba senelerce demlik demlik şekerli çay içen ben kilo almaya başlayınca ani bir kararla şekeri bıraktım ve 1 haftada alıştım yaklaşık 4 yıldır devam :-D geçen gün eşimin çayından yanlışlıkla bir yudum içtim ay bu ne bee şerbet sanki dedim :-) ve tabi bu süre içerisinde kilolarımı da geri verdim :halay:

Bende varımm küçükken 4 5 tane şeker atarken bir gün şekersiz içicem bundan sonra dedim ve o gün bugündür şekersiz içiyorum şekerli içerken anca 1 bardak içerken şimdi 5 bardak içebilirim çok daha fazla sevmeye başladım çayı bizim evde kimse şekerli içmez sofraya şeker koymayız misafir geldiğinde sofraya şeker koymak garip gelir bana ve unuturum her zaman istenince aklıma geliyo:KK48:

Şimdi çayı şekerli içemem asla şerbet gibi gelir serbetin içine cay serpiştirilmiş gibi :KK45:

insan herşeye alışıyo yavaş yavaş içemem yapamam demeyin

Başlangıçta buruk ve acı gelebilir ama zamanla şekerli çayı yanlışlıkla içtiğinizde püskürteceksiniz emin olun:)
Çay tiryakisiyim ve çaysız günüm geçmez. Bir iki kezeşimin bardağı ile karıştırıp yanlışlıkla 1 şekerli çay içmişliğim oldu inanın püskürtecek yer aradım. Ki eskiden çok şekerli çay içen biriydim.
Samimiyim tiryakiyim ve şekersiz çaya bayılıyorum:))

benim annem ben kendimi bildigimden beri şekersiz çay içer bizede bağrınirdi ne anlıyorsunuz şu şekerli çaydan ben ona çay demem diyordu :KK48:

Ben cayi da,kahveyi de sekersiz iciyorum 1 yili askin suredir.Bana kahveyi sekersiz ic asil tadi ozaman alirsin dediklerinde uyuz oluyordum.(cayla aram cok iyi degil nadir icerim) Bir gun nasil olduysa kendiligimden karar verdim sade kahve yaptim ilk zamanlar evet kotu geliyor ama simdi azcik seker olsa icinde asla iciyorum.Sahiden asil tadi sade icince aliyormussun:)

Bide burda en önemli şey kararlı olmak sanırım ilk içişte ıyy bu ne ya deyip şeker atmamak lazım 1.içis 2. 3. 4. derken bir bakmışsınız alışmışsınız

Bu konuyu buraya açmak aklımın ucundan bile geçmezdi bu kadar muzdarip olmama rağmen:)))) 3. Yudumda kusasım geliyo abartmıyorum. Ne olursa olsun Şeker atmıycam bu bardağa diye ne zaman karar alsam o bardağı içmekten vazgeçiyorum . Durumum vahim.

Kesinlikle !

Önceleri cay icmezdim. Sonra farkettim ki sekerden dolayı icemiyorum. Sekersiz o kadar guzel ki..

Gecenlerde arkadas bilmeden cayima seker atmis 1 tane. Bir yudum aldigim gibi cikardim agzimdan yutamadim bile. Sekerli hayatta icemem..

Zamanla alisiyor insan.. Hem daha saglikli

Açık iç şekeri bırakana kadar. Zaten alışana kadar lezzetsiz geliyor. Daha sonra tadını almaya başladıkça kendin demini arttırıyorsun. Birde o tatlandırıcıyı nasıl kullanıyorsun şerbet ediyor çayı ıyyy. :[ 6 yıldır kullanmıyorum ve gerçekten çayın tadı geliyor. Hatta her çayı beğenmem artık.çay. Gurmesine döndüm :KK48: şimdi canımtatlı birşey isteyince anca şekerli içiyorum. Tatlı isteğimi kesiyor oda :)

İlk zamanlar bırakınca öyle hissedyo insan çaydan soguyo ama 12 yıldır şekersiz içiyorum gayette güzel tadı
Hatta bazen yanlışlıkla eşiminkini içsem şerbet gibi geliyo
Sabredip devam ederseniz slışacaksınız emin olun

1 aydır deniyorum hiç lezzet namına bir şey yok. Tatlandırıcı kullanıyorum onun da fazlası zarar. Cidden alışıp seviliyor mu bu, yoksa katlanılır bi hal alıp öylesine mı içiyorsunuz?
İnsan içtiği çaydan zevk almazsa muhabbetin de tadi olmuyor ki.

valla samimiyetle söyleyen biriyim. cidden çayı çok seviyorum. asıl şekerle tadı olmuyo. çok şekerli yahu.

Ben 1 ay hic tat almadim biraktigimda sonra yavas yavas alistim. Simdi cayin tadini gercekten aliyorum ve boyle daha cok sevdim. 4 yil oldu simdi yanlislikla karissa sekerli cayi icemiyorum. Zaman aliyo ama damak tadi degistirilebilen bisey..

8 yıldır şekersiz içiyorum alıştıktan sonrada şekerli içilmiyor azıcık şeker atsam şerbet gibi geliyo içemiyorum.bence şekersiz daha lezzetli ;)

Bende sekersiz iciyorum ama Turk cayini sekersiz pek sevmiyorum. Cunku cok cok aci. En acik hali bile cok aci. Poset caylari icerim sekersiz.

Back
X