• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şekersiz çay içip samimiyetle lezzetli diyen var mi

1 aydır deniyorum hiç lezzet namına bir şey yok. Tatlandırıcı kullanıyorum onun da fazlası zarar. Cidden alışıp seviliyor mu bu, yoksa katlanılır bi hal alıp öylesine mı içiyorsunuz?
İnsan içtiği çaydan zevk almazsa muhabbetin de tadi olmuyor ki.
Beeen. Belki ilk çayımı şekersiz içtiğimden ama inanın şekerli içenler çayın gerçek tadını kokusunu almıyor sadece şeker içiyorlar. Asla içemem şekerli. Ama bence bu damak tadı mevzusu.

1 aydır deniyorum hiç lezzet namına bir şey yok. Tatlandırıcı kullanıyorum onun da fazlası zarar. Cidden alışıp seviliyor mu bu, yoksa katlanılır bi hal alıp öylesine mı içiyorsunuz?
Zamanla alışılıyor, uzun yıllar çayı şekersiz içtim, alıştığım içinde şekerli içmekten farkı olmuyordu ama son senelerde yine şekerli içmeye başladım maalesef, aslında çay şekersiz içince gerçek tadını alıyorsunuz.

Zamanla alışılıyor, uzun yıllar çayı şekersiz içtim, alıştığım içinde şekerli içmekten farkı olmuyordu ama son senelerde yine şekerli içmeye başladım maalesef, aslında çay şekersiz içince gerçek tadını alıyorsunuz.
Nasıl oldu buo_Oİlk defa duydum yeniden başlayanı.Üzülme munecim,bırakırsın yine,geçmiş güzel günlerini düşün:KK75:

Nasıl oldu buo_Oİlk defa duydum yeniden başlayanı.Üzülme munecim,bırakırsın yine,geçmiş güzel günlerini düşün:KK75:
:-)
Çayı çok severim, çaykolik diyebilirim kendim için, bir ara sağlık sebebiyle çaydan tiksinti geldi, yeniden alışabilmek için şekerli içmeye başladım, başlayış o başlayış, çok şeker koymam ama şekersiz içsem daha iyi olur çünkü zaten çikolata, tatlı derken bir sürü şeker giriyor vücuduma.

Zamaninda annem babam diyete baslayinca cayi sekersiz icmeye basladilar. Ben de onlarla basladim 12 yil once. Birden kestim valla. Turk cayini da giderek az tuketmeye basladim simdi 2 ayda bir misafirlikte icersem ancak. Haliyle yesil caya sardim hem daha saglikli ve hafif. Pickwick'in limonlu yesil cayini icerim sabah aksam. Bunyemi rahatlatiyor. Yani 12 yildir hicbir caya seker katmadim. Fakat katana da nasil katiyorsun hic demedim. Kim nasil iciyorsa icer yani biri diğerinden ustun degil ya sonucta. Sekersiz daha saglikli evette bu sekerli icmek isteyeni ilgilendirir. Banane sonucta :))

Sekeri genel anlamda minimum tukettigim icin ben hic zorlanmadim sanirim. Yesil cay neyse de turk cayini sekersiz icmek baya zor olsa gerek. Agir cunku.

Bennn:))
5yil önce ani bi kararla cayi sekersiz icmeye basladim.
Kahveyide 1 yildir sekersiz iciyorum.
kesinlikle tatlarini cok daha iyi aliyorum. Sekerli olarakda asla icemiyorum serbet gibi geliyo.

Caya seker katinca bence tadi kötüleşiyor ben şekersiz cayi seviyorum sekerli icemiyorum:kahve:

Ben çayı yaklaşık 18 senedir şekersiz içiyorum ve çok lezzetli. Şekerli içince iğrenç geliyor tadı. Alışırsınız hatta alışınca şekerli içemezsiniz.

Samimiyetle söylüyorum çayın tadını alıyorsun diğer türlü şekerli su içiyorsun aslında ha bırakmasın hemen ben bırakalım bir yıl oldu ilk aylar bana da sen gibi geliyordu ama alıştım artık hem çay çok yararlı birşey değil ben şekeri bıraktım çayı da bebiş oldu olalı nadiren içiyorum

Bende çaýı,kahveyi şekersiz içiyorum 5 sene olacak neredeyse,ikisininde tadı daha iyi. Geçenlerde sade Türk kahvesi istedim az şekerli yapmışlar,bir yudum aldım midem bulandı,değiştirttim.
Çayı şekersiz ama daha lezzetli hale getirmek için demlerken içine,tarçın,karanfil ,bergamot ekleyebilirsiniz,şekerli gibi oluyor tadı ama acılaşmaması için bekletmemek gerek,taze tüketilmeli.

Kizimin arkadasi sunnet oldu toplandil hayirli olsuna gittik.cay corek kek pasta vs.
Bendr yardim ediyorum. Seker nerde acaba dedim.bi bakim dedi kadin biz seker kullanmayiz diye basladi saymaya sekerin zararalarini sonrada yani yok seker dedi.herhaldr yarin ölürum ben diye düşünüp bir bardak sekersiz cayi son umuttur diyerek içtim. Hayir ölmedim mutluyum umutluyum .cay kasigini cikarip kenara firlatirken yeni gezegen bulmus havasina burunenler alt tarafi sekersiz cay içiyorsunuz lutfen yani

Bende cok sekerli icerken, sekeri birden kesenlerdenim. Bir kac gun zorlanirsiniz ama hemen sonra alisirsiniz. Ve inanin cay cok daha guzel sekersiz.:kk77:

Sekeri hayatimizdan mumkun mertebe cikarmamiz lazim kizlar. Kanser hucrelerini besliyor seker. :duduk:E malum gunumuzde de kanser, grip gibi bir hastalik oldu. Etrafimizi sardi. Bosverin kullanmayin seker.
Vucudun ihtiyaci olan sekeri zaten gidalarla aliyoruz.

Saglik hayattaki en kiymetli sey.:nazar:

12 senedir şekersiz içiyorum çayımı,tadıda harika oluyor çay içtiğimi anlıyorum..
Kaçak çay da içsem yine şeker kullanmıyorum..
Kahve içeceksem hafif tatlı olmasını tercih ediyorum..

Ben çok keyif alırım içtiğim şekersiz çaydan da şekersiz sütlü kahveden de sade türk kahvesinden de
İlk zamanlar yanında hafif bir tatlıyla veya her ne öğünü içindeyseniz ordaki tuzlularla içebilirsiniz şekersiz çayınızı veya diğer şekersiz sıcak içeceklerinizi, böylece yavaş yavaş alışırsınız
Bir de şekersiz çaya alışacaksanız ilk zamanlar açık çay içmenizi tavsiye ederim
İnsan alışıyor üzülmeyin

kizlar bana guzel cay karisimi verin ..mesela burcu cay mi atayim icine guzel vi cay karisimi tavsiyesi bekliyorum acil;)

Tüm gün çay içen biri olarak:
İş yerinde günde 15 küp şeker tükettiğimin farkına varınca bıraktım şekeri 3 yıl oldu.
İlk zamanlar çaydan soğudum dünde 1-2 bardağa kadar düştü zamanla alıştım ama bir ay kısa bir süre biraz daha deneyin...
Gerçekten de şekersiz çay bir başka her çayı beğenmez oldum o ayrı :dondurma:
Kahveyide şekersiz içiyorum bu arada ..

Back
X