şeker yüklemesii

vallaha anlicakmisiniz bilmem cunku turkiyede ki gibi degil sanriim
bende pek anlamadim ama
baska bi yerde okudum burdaki yani fransada deglere gore az fazla olmus benim de
korkuyorum insallah kotu bi sey olmaz
normal da 1.35 mis sinir
ve ben siniri gecmisim 1.49 cikti
insallah 3 saatlik 100g icmem ayyyyyyy

ahh ahh o 3 saat cok zor geciyor corumlucadı inş. vermez benim 6 saatim hastanede gecti düşün artık:1no2:

Ben de Salı gunu gitmeyi dusunuyorum seker kontrolune dogrusu ben sadece kan verilicek sanıyodum demek bekliyoruz ama benimki 50 mg.daha kısa suruyo dimi o? nisan 4 te de 2.tetanoz asısını yaptırıcam. Ben de umarım seker yuksek cıkmaz deli gibi yemeye basladım hiç bulamazsam yogurda recel dokup hapur hupur yiyyoruuum :roflol:

dev184pb___.png

Ben de Salı gunu gitmeyi dusunuyorum seker kontrolune dogrusu ben sadece kan verilicek sanıyodum demek bekliyoruz ama benimki 50 mg.daha kısa suruyo dimi o? nisan 4 te de 2.tetanoz asısını yaptırıcam. Ben de umarım seker yuksek cıkmaz deli gibi yemeye basladım hiç bulamazsam yogurda recel dokup hapur hupur yiyyoruuum :roflol:

dev184pb___.png

canım 50mg. demişsin 2 saat sende bekliyceksin ilk aclık kan şekerin ve idrarın sonra şekerli suyu iciyosun ve tekrar idrar kan sanırım bunu iki kere tekrarlaman lazım ben 100mg ictim 2 bardak ve 3 saat 4 kez kan alındı ve kollarım artık mosmor olmuştu alınmaktan

Günaydın herkese..Cumartesi günü şeker yüklemesi yaptırdım 142 çıktı...Şimdi 100 gr yeni yüklememi yapacaklar bana yoksa direk diyet mi verecekler acaba?

Canım 100 gr yükleme yapmazlar diye düşünüyorum. Doktorum bana 140 gebelikte sınır demişti. Diyet verir büyük bir ihtimalle. Bende yarın tekrar gidiyorum. Doktorum 10 günlük bir diyet programı verdi. Eğer şekerini kontrol altına alamazsak insülin tedavisine başlamamız gerkiyor dedi. Benim 50 gr da 196 çıkmıştı. Dua edin.inş. düşmüştür şekerim.

diyet listeleriniz nasıl...nelerden kısmamız gerekiyor...örnek listeyi paylaşabilirmisiniz..

Canım 100 gr yükleme yapmazlar diye düşünüyorum. Doktorum bana 140 gebelikte sınır demişti. Diyet verir büyük bir ihtimalle. Bende yarın tekrar gidiyorum. Doktorum 10 günlük bir diyet programı verdi. Eğer şekerini kontrol altına alamazsak insülin tedavisine başlamamız gerkiyor dedi. Benim 50 gr da 196 çıkmıştı. Dua edin.inş. düşmüştür şekerim.

Saol canım..Doktorumu aradım diyet verdi. Bir de evde protatif şeker ölçüm aletimiz vardı açlık ve tokluk şekerimi ölçüm ona bildireceğim onların sonucuna bakıp konuşuruz dedi benneyaptımki... İnşallah yarın güzel sonuçlarla dönersin şekerin düşmüştür...

Saol canım..Doktorumu aradım diyet verdi. Bir de evde protatif şeker ölçüm aletimiz vardı açlık ve tokluk şekerimi ölçüp ona bildireceğim onların sonucuna bakıp konuşuruz dedi benneyaptımki... İnşallah yarın güzel sonuçlarla dönersin şekerin düşmüştür...

kızlar benimde 101 çıktı açlık 81 napcaz ben daha doktora göstermedim bilen var mı? ben de sınırı geçtim herhalde

dev184pb___.png

canım banada 50 gr yapıldı önce aç karnın aldılar sonra 50 gr şekerli suyu içirip aldılar 1 saat bekledim ben sonra tekrar aldılar 2 kere aldılar yani benden a.s.

Gittim bugun..Aclık 78 seker 137 cıktııı...Daha doktoruma soylemedim sonucu tırsıyorum çook.bbo: Sizce nası yuksek mi yaw 11 kg aldım su ana kadar 49 dum 60 oldum niye yuksek cıktı bu yahu?

dev184pb___.png

Gittim bugun..Aclık 78 seker 137 cıktııı...Daha doktoruma soylemedim sonucu tırsıyorum çook.bbo: Sizce nası yuksek mi yaw 11 kg aldım su ana kadar 49 dum 60 oldum niye yuksek cıktı bu yahu?

dev184pb___.png

Korkma canım üst sınır 140. En fazla doktorun karbonhidratları biraz azalt diyecektir.

Kizlarr Yaa Benim De Az Kaldi 1,2 Hafta Içinde Yaptiricam şeker Yüklemesini. şimdiden Heyecanlaniyorum Nasil Geçicek Acabaa..

kızlar benimde ayın 10unda şeker yüklemesi...
acayip tatlı yiyorum ve nerdeyse 17 kilo aldım.umarım yüksek çıkmaz sonuç.hamile kaldığımda 42 kiloydum.o yüzden normal dediler.çok zayıf olanlar çok kilo alırmış.
yarında 2.tetanoz aşım var.ilkinin ağrısı 4gün sürmüştü,bakalım bu nasıl olacak.
bebişimin sağlıklı olması için herşeye varım.isterse 1ay ağrısın kolum.
artık çok sabırsızlanıyorum.oğluşum bi doğsada kucağıma alsam....

kızlar benimde ayın 10unda şeker yüklemesi...
acayip tatlı yiyorum ve nerdeyse 17 kilo aldım.umarım yüksek çıkmaz sonuç.hamile kaldığımda 42 kiloydum.o yüzden normal dediler.çok zayıf olanlar çok kilo alırmış.
yarında 2.tetanoz aşım var.ilkinin ağrısı 4gün sürmüştü,bakalım bu nasıl olacak.
bebişimin sağlıklı olması için herşeye varım.isterse 1ay ağrısın kolum.
artık çok sabırsızlanıyorum.oğluşum bi doğsada kucağıma alsam....

evet yaaaa benim de cimcimem bi doğsa şöyle yumuk yumuk gözlerini bi sevsemm..Şeniz

inşallah hepinizin sonuçları güzel çıkar kızlarr artık bebişlerimiz doğunca onlaın resimlerini koyarız buralara şimdi göbişlerimizi koyuyoruzzz ay ne güzel olur yaaaaa

Ah Alleynacım seninle haftamız da aynıymış tıpki gebelik şekerimiz gibi :KK43:( Bendede çıktı gebelik şekeri :çok üzgünüm: Benim yüklemem 1 ay önce yapıldı hızlı kilo aldığım için (5 aylıken 12 kilo almıştım da) 100'lük yüklemede ilk saatim yüksek çıktı benim hemen diyet başladık ve şimdi 7.5 kilo verdim ve kendimi daha zinde ve hafiflemiş hissediyorum. Bu vesileyle sağlıklı beslenmeyi de öğrenmiş oluyoruz aslında.Sakın sıkma canını dikkat et hiç bir şey olmaz zaten 3 ayımız kaldı herşey bebişler için idare edicez artık. Ben hatta doğumdan sonra bile devam etmeyi düşünüyorum diyete aldığımız kilolardan da hızlıca kurtulmuş oluruz böylece

Canim gec gordum yazini simdi yanitlayabiliyorum a.s.

Gercektende haftamizda sekerimizde ayniymis canim.Kaderimiz ayni olsa gerek:KK43:
Masallah canim ii kilo vermissin.ben kilolu degildim o yuzden bana dieti sadece sekerimi ayarlamak icin uyguluyorlar.simdi nasil gidiyor sekerin?

Bana diet listesi verdiler.ne yemem ne yememem gerekenleri soyluyor ve 3 ana 3 ara ogun olmak uzere gunde 6 ogun yemem lazim.Birde seker aleti verdiler gunde 4 kez sekerimi olcup sonuclarini kaydediyorum bir deftere.
Bu hafta sonuclari gosterdim,gayet iyi gidiyor dedi doktor.eger yukselirse insulin deneyecekler.senin seker nasil gidiyor?olcuyormusun devamli?

Kizlar size diyet listemi yazim belki yardimi olur.

Sabah:
1 yumurta
1 bardak taze meyve suyu yada sekersiz meyve sularindan
zeytin,peynir
domates,salatalik
2 dilim kepekli ekmek (kahverengi ekmek)

Arzuya gore 2 dilimli ekmekle tost yada sandiwicte yapilabilir listedekilerle.

Ara ogun:
1 bardak sut yada meyve suyu

Oglen yemegi:
1 tost kepekli ekmekle
salata
meyve suyu

Ara ogun:
1 porsiyon meyve( 1 muz,3 mandalina,1dilim karpuz,1portakal,20 tane uzum,2siyah erik,1 avuc kiraz - bu meyvelerden 1 porsiyon- )

Aksam yemegi:
ana yemek(sebzeli, tavuk, et, balik)
1 kucuk kase pilav yada makarna
2 dilim ekmek
salata
meyve suyu, diyet kola.

ara ogun:
sut yada 1 kase kadar yogurt.bana diet olanini soylediler ama ben hic yanasmiyorum sut urunlerinde diet olanlara. (ben listem disinda gece ara ogunde ceviz ve 3-4 tane kuru kayisida yiyorum)

* arzuyagore ara ogunlerde 1 bardak cayla tabi sekersiz yada tatlandirici( ama ben tatlandirici kullanma taraftari degilim) biskuvi olabilir.

* Havuc,cilek,salatalik ve yesilliklerde sinirlama yok limit yok,zaman yok.her zaman yenilebilir

* karpuz, kavun, uzum asiriya kacilmayacak.disardan yemek yasak,cunku kac defa kullanilan yaglarla yapiliyor.

* Hamur isleri, tatlilar yasak ama ucundan almanin bir sakicasi olmaz bence.

* en onemlisi gunde yarim saat yuruyus.sekeri dusurmeye birebir.yuruyus yoksa hafif araliklarla yapilan egzersiz de olabilir.

Bana verilen liste boyle.tabi siniri bilmek yine kendimize dusuyor.

benimde yarın seker testim yapılacak...sabah 9da hastanede olucam...12dede doktorumla randeum var...açıkçası endişeleniyorum...aceba yuksek çıkarmı diye...inşallah hersey yolunda gider...

X