şeker yüklemesii

benim kanımda çok güzel çıktı 13,7 çıktı doktor çok güzel dedi kan haplarının baya yararını gördüm ondan öncede kansız deildim ama inş hep böle gider bence şekerin kiloyla alakası yok ben bu ay 5 kilo almışım toplam 6 ayda 10 kilo almışım ama şekerim çıkmadı...

bende çok hızlı kilo aldım 5 ayda. bu durumda şekerimin yüksek çıkma ihtimali yüksek o zaman. tam olarak neye göre yüksek çıktığı hakkında bilgisi olan varmı? duyduğum kadarıyla tatlı yemekle filan ilgisi yokmuş. bende kesin çıkıcak gibi geliyo:KK43: bereno bu arada diyetin hakkında bilgi verirmisin. yani neler yiyosun kaç öğün yiyosun. teşekkürler şimdiden...

Canım 3 ana 3 ara öğün yiyorum sabah hafif bir kahvaltı şekersiz çay öğle ızgara salata yoğurt akşam sebze yemeği çorba yoğurt salata ara öğünlerde meyve yoğurt galeta süt vs.. bu arada her öğünde meyve var anlıcan pek acıkmıyorsun ve de bebeğe yararlı olacak şeyleri yediğin için onun beslenmesinde problem olmuyo.
Hızla kilo almakla da doğrudan ilgisi varmı bilmiyorum bazı kilolu insanlar tanıyorum onlarda çıkmadı bazı zayıf insanlar tanıyorum çıkan oldu. Kilo ihtimaller arasında sadece ailende şeker hastası var sa bundan da kaynaklanabiliyo

Kizlar Ya Bende Bugün şeker Tarama Testi Yaptirdim Ve 50 Grlik Yüklemede Sonucum 195 Gibi Yüksek Bi Rakam çikti.çok Moralim Bozuldu Kendimi Kötü Hissediyorum.doktor çiktiği Için Sonucumu Gösteremedim.yarin Yanina Gidicez Inşallah.bebeğim Sağlikli Olsun Ona Bişey Olmasinda Ben Herşeye Raziyim...

Canım şimdi bide 100'lük yükleme yapar sana onda da çıkarsa diyet başlar. Bebeğin için 3 ay dişini sıkıcan artık. Benimki 50'lik taramada 169 çıkmıştı seninde bayağı yüksekmiş :KK43:( ama üzülme diyetle hallediliyo Allah yavrularımızı korusun yeter bu günlerde geçer

bu arada nasıl geçti şeker yüklemen kaç gr verdiler açmı gittin. bende bu ay gidicemde .

Canım aç karnına gittim. Doktorum kesinlikle aç olmalısın dedi. Kanımı aldılar sonra 50 gr yüklediler. Yarım saat sonra tekrar aldılar. Bi yarım saat sonra bir daha aldılar. Toplam 3 kere kan aldılar. Tabi bunların bir tanesi sanırım kan sayımım içindi. Tam olarak anlamadım. şeker 80 çıktı. normali 75-110 olması gerekiyormuş. Kansızlığa gelince önceden beri halsizlik, uykusuzluk vardı.. Bunlarda belirtileriymiş zaten.. Ama yeni ilaçlarıma pekmezime üzümüme düzenli olarak başladım. inşallah bir yararı olur..

ay kızlar için ya bne once kı ay gıttıgımde dr kan hapını bırak dedı bıoraktık bende fazlymıs bu gıttıgımde tekrar verdı arada bı iç dedı ole yanı ben çok demır alınca çok kotu oluyorum anlıyacagınız dusunun artık ıspanak falan yıyemedım

Canım aç karnına gittim. Doktorum kesinlikle aç olmalısın dedi. Kanımı aldılar sonra 50 gr yüklediler. Yarım saat sonra tekrar aldılar. Bi yarım saat sonra bir daha aldılar. Toplam 3 kere kan aldılar. Tabi bunların bir tanesi sanırım kan sayımım içindi. Tam olarak anlamadım. şeker 80 çıktı. normali 75-110 olması gerekiyormuş. Kansızlığa gelince önceden beri halsizlik, uykusuzluk vardı.. Bunlarda belirtileriymiş zaten.. Ama yeni ilaçlarıma pekmezime üzümüme düzenli olarak başladım. inşallah bir yararı olur..

bence pekmezin faydası var kızlar sabah kahvaltıda yeyın lutfen ben haftada iki kere yıyoruma.s

bende hergun kahvaltıda ekmeğimi banıyorum...çok ta hoşuma gidiyor...

cok sukur ohhhhhh be bunu da yaptim en sonunda
normal her ay toxoplasmoze icin yaptim kan ver idrar
bi de seker testi icin
neyse oglumda ictigim kadar igrenc degildi cunku bunda portakal kokulu bi sey vardi neyse ictim sabahin korunda saat 7.10 da ictim yudumladim 2 dk igrenc bitsin de kurtulayim dedim
bi saat oturdum orda bi saat sonra kan aldi kadin
simdi de aksam'i bekliyorum sonucu alcam insallah guzel cikar

arkadaslar ben yaptirdigim zaman 26 bitmis olacak gec mi kalmisim sizce ne dersiniz?

ben 28 'de yaptırıcam canım geç değil senin ki facundia dediği gibi sitelerdede yazıyor 28 haftaya kadar ertelenebilir diye geç kalmadın yani :)

kızlar doktorumu değiştirmeye karar verdim.hiç ilgili değil ya.şekerim 195 çıkmıştı ya hani sonucu gösterdiğimde sadece çok yüksek hamurişi kızartma tatlı yemiyorsun dedi.10 gün sonra 200 lük bi yükleme yapacakmış.50 nin akabinde hemen 100 lük bir yükleme yapılmıyor mu?off çok stresliyim ne yapacağımı bilmiyorum.sütte mesela bi kısıtlama varmı ben olduğunca çok içiyorum.sonra meyva ve ekmek ne kadar alınmalı hiç bir bilgim yok.size doktorunuzun tavsiye ettiği ölçü nedir?

ben 25 haftalığım.daha yapılmadı.10 nisanda randevum var.o zman yapılacak
bakalım nasıl çıkacak

ben bugun yaptim ve o kadar igrenc de sayilmazdi oglumda daha beterdi gibi geldi bana cunku ondan sadece sekerli suydu
bunda portakal suyu karisik bisey vardi her neyse
sanirim pek iyi degil sonuclar of neyse ben pek anlamadim doktorumu 8 nisanda gorcem o zaman solerim iyi mi degil mi :KK43:

ben bugun yaptim ve o kadar igrenc de sayilmazdi oglumda daha beterdi gibi geldi bana cunku ondan sadece sekerli suydu
bunda portakal suyu karisik bisey vardi her neyse
sanirim pek iyi degil sonuclar of neyse ben pek anlamadim doktorumu 8 nisanda gorcem o zaman solerim iyi mi degil mi :KK43:

canım kaç çıktıki değerlerin.

kızlar doktorumu değiştirmeye karar verdim.hiç ilgili değil ya.şekerim 195 çıkmıştı ya hani sonucu gösterdiğimde sadece çok yüksek hamurişi kızartma tatlı yemiyorsun dedi.10 gün sonra 200 lük bi yükleme yapacakmış.50 nin akabinde hemen 100 lük bir yükleme yapılmıyor mu?off çok stresliyim ne yapacağımı bilmiyorum.sütte mesela bi kısıtlama varmı ben olduğunca çok içiyorum.sonra meyva ve ekmek ne kadar alınmalı hiç bir bilgim yok.size doktorunuzun tavsiye ettiği ölçü nedir?

Nilsahcim, kan sekerin yuksek ciktiysa meyve tuketimini sinirlamani isteyebilirler. Ayrica 3 buyuk ogun yerine, 6 kucuk ogun yemek de seker seviyesini normale indirebiliyor. Ben henuz seker testini yaptirmadim ama esim doktor oldugu icin beni bastan beri uyariyor bu konuda. Gerci ben hayatimda yemedigim kadar tatli ve hamurisi tukettim hamile kaldigimdan beri:-(

canım bende aynı şekilde çok hamurişi ve tatlı tükettim.içtiğim sütü dahi bi tatlı kaşığı dolusu balla karıştırmadan içmiyordum.şimdi balsız iğrenç geliyor.zar zor içiyorum.meyvanın aç karına değilde yemekden hemen sonra alınması halinde şekeri yükseltmeyeceğini okumuştum.azönce bir portakal bir kivi birkaçta çileği mideme indirdim bilee.valla meyvayla aslında hiç aram yok sırf bebişim için yiyorum

aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık..sanırım hepsinden azar azar yemek bi sakınca doğurmaz.bu arada ben tatlıyı tamamen kestim.gözümün önünde browniler,tutku bisküviler,yaş pastalar uçuşuyor ama napalım kızım için hepsinden fedakarlık edicem.belki arada bi bi dondurma kaçamağı yaparım:)

Ya nilşah çok şaşırdım bayağı yüksek çıkmış değerin ama diyet vermemiş sana. 50'lik yüklemeden 3 gün sonra 100'lük yaptı bana ve oda yüksek çıkınca hemen diyetisyene yönlendirdi tamam hamurişinden tatlıdan uzak duracaksın ama hepsi bu kadar değil meyvede sütte hepsinde kısıtlaman oluyor 10 günü bekleme derim ben uzun bi zaman

vallaha anlicakmisiniz bilmem cunku turkiyede ki gibi degil sanriim
bende pek anlamadim ama
baska bi yerde okudum burdaki yani fransada deglere gore az fazla olmus benim de
korkuyorum insallah kotu bi sey olmaz
normal da 1.35 mis sinir
ve ben siniri gecmisim 1.49 cikti
insallah 3 saatlik 100g icmem ayyyyyyy

X