- 22 Haziran 2012
- 8.472
- 37.321
Valla ben 3 ay öyle sıkı ve zor bir diyet yaptım ki... ve hamile halinde olan o müthiş iştahla.. nefis terbiyesi o kadro zor ki.. oturup ağladığımı biliyorum malesef.. canınız gördüğünüz her şeyden yemek istiyor ve her şey yasak belli porsiyonlarda sebze yemekleri vs.. ve sürekli açtım.. her şey bebişler içinHadi ya
Benimde kilo ve yaş problemim yok ama genetik yatkınlık var bende bundan endişelenmiyorum
Kullandığımız vitaminlerin içeriğinde bile nişasta var hayatımızın her alanında şeker olduğundan,beslenme alışkanlıklarımızda ortada malum..şekersiz gebelik biraz zor bi ihtimal 4/4lük beslenme gerektiriyor yoksa zor iş bunu anladım
Düzenleme:endişeleniyorum* olacaktı
Benim ki diyetle kontrol altındaydı insuline gerek duyulmadi.. şimdi de korktuğum acaba ilerleyen yaşlarda şeker problemim olacak mıAyni durum bende de var.2 hamileligimde cikmadi ama suan gebelik sekerim var.ailemde yok suana kadar 5 kilo aldim.diyetteyim simdi.diyetle sinirda suan sekerim yuksedigi an insuline basliycam evde insulinim var dr verdi.
2 cocugumuda erken dogurdum zaten riskli gruptayim birde seker yuzunden daha da erken dogmasindan korkarim.
Tahmin edebiliyorumValla ben 3 ay öyle sıkı ve zor bir diyet yaptım ki... ve hamile halinde olan o müthiş iştahla.. nefis terbiyesi o kadro zor ki.. oturup ağladığımı biliyorum malesef.. canınız gördüğünüz her şeyden yemek istiyor ve her şey yasak belli porsiyonlarda sebze yemekleri vs.. ve sürekli açtım.. her şey bebişler için
İşte ben böyle tecrübeleri olanlar paylaşsın istiyorum sadece çok teşekkür ederimHerşey güzel giderken doktorun "çocuğuna bakmam" terslemesi ile yengem de yaptırdi 25.haftaya kadar sağlam olan kadın şeker yükselmesinden sonra bir türlü şekerini düzene sokamadı doğum yaptı 6.ayı çıktı kadın hala şekerini düzeltemiyor. Ben yaptırmadm, gittiğim doktor da ısrarcı olmadi. Bu yüklemeyi genelde iki ailede de şeker problemi olanlara yapıyorlardı ilk zamanlar şimdi olan olmayan herkese yapıyorlar ...
Canım şöyle de bisey var ihmal de söz konusu çünkü kadına bir haftada 3 defa yükleme yaptılar sebebini yengeme sorduğumda "ısrarla şeker aradılar sanki" dedi. Yani yaptırıp sorun yaşayan da var yaşamayan da var. En önemlisi dengeli beslenmek ve ekmekten uzak durmak.İşte ben böyle tecrübeleri olanlar paylaşsın istiyorum sadece çok teşekkür ederim
Bu testin bu kadar rutine binmesi bana garip geliyor. Şüphe uyandıran bir durum varsa belki yapılabilir. Bir haftada 3 defa yapılırsa şeker olmasa o kadar şekerden başlar zatenCanım şöyle de bisey var ihmal de söz konusu çünkü kadına bir haftada 3 defa yükleme yaptılar sebebini yengeme sorduğumda "ısrarla şeker aradılar sanki" dedi. Yani yaptırıp sorun yaşayan da var yaşamayan da var. En önemlisi dengeli beslenmek ve ekmekten uzak durmak.
Dedigim gibi canim yaptıran da var yaptırmayan da. Ben şahsen yaptırmadım doktorum da ısrar etmedi hazır gidalardan ve glikoz yüklü yiyeceklerden uzak dur yeterli dedi. Bazıları anne babada yoktu ama bende çıktı diyor ama burda sadece kişinin anne babası ele alınmıyor hala teyze amca gibi kisilerde ele alınıyor baba tarafimda yok anne de de yok esimin de yakın akrabada yok doktorum da gerek duymadı....Bu testin bu kadar rutine binmesi bana garip geliyor. Şüphe uyandıran bir durum varsa belki yapılabilir.
Benim doktorum da ısrarcı olmadı. Ben öneriyorum canan Karatay dışında bütün doktorlar öneriyor ama karar senin dediDedigim gibi canim yaptıran da var yaptırmayan da. Ben şahsen yaptırmadım doktorum da ısrar etmedi hazır gidalardan ve glikoz yüklü yiyeceklerden uzak dur yeterli dedi. Bazıları anne babada yoktu ama bende çıktı diyor ama burda sadece kişinin anne babası ele alınmıyor hala teyze amca gibi kisilerde ele alınıyor baba tarafimda yok anne de de yok esimin de yakın akrabada yok doktorum da gerek duymadı....
Şeker yüklemesi sonucu kendinde ya da bebeğinde sorun yaşayıp keşke yaptirmasaydim diyenler varmı. Sorunu olmayıp yaptırmayı onerenlerin yorumlarını istemiyorum sadece sorun yaşayıp yaptırdığına pişman olanlar paylaşsın lütfen.
Fenalaştım erken doğum yaptım gibi kötü tecrübesi olanlar yada yakınlarında görenler yazsın lütfen diğer yorumları istemiyorum
Ben henüz yaptirmadim bu konuyla ilgili tecrübeleri merak ediyorumHayırdır sizin başınıza bişey mi geldi yoksa riskleri öğrenmek için mi soruyorsunuz?
Ben henüz yaptirmadim bu konuyla ilgili tecrübeleri merak ediyorum
ben yaptırmadım ama doktorum söylediği zaman yaptıracağım. arkadaşım var diyabet eğitimi veren hemşire, o da yaptırma mı tavsiye etti. Günlük yediğimiz şeylerde bile orada verilen şekerden daha çok şeker var dedi. Hele aile de şeker rahatsızlığı varsa kesinlikle yapılmalıymış.Başka kimse yok mu??
O test yapılana kadar şekeri kim bilir kaç kere yükseldi de farketmedi. Gestasyonel diyabeti araştırmanı tavsiye ederim. Gebelikte ortaya çıkan şeker ve tansiyon doğum sonrası geçmiyor bazen maalesef. 50gr yapıldığında sorun çıkarsa 100gr lık yapılıyor. Gebeler hamur işi de yemesin o zaman. Şeker de un da karbonhidrattır.İşte ben böyle tecrübeleri olanlar paylaşsın istiyorum sadece çok teşekkür ederim