Şeker yüklemesi yaptırdığına pişman olanlar

Herşey güzel giderken doktorun "çocuğuna bakmam" terslemesi ile yengem de yaptırdi 25.haftaya kadar sağlam olan kadın şeker yükselmesinden sonra bir türlü şekerini düzene sokamadı doğum yaptı 6.ayı çıktı kadın hala şekerini düzeltemiyor. Ben yaptırmadm, gittiğim doktor da ısrarcı olmadi. Bu yüklemeyi genelde iki ailede de şeker problemi olanlara yapıyorlardı ilk zamanlar şimdi olan olmayan herkese yapıyorlar ...

Valla ben 3 ay öyle sıkı ve zor bir diyet yaptım ki... ve hamile halinde olan o müthiş iştahla.. nefis terbiyesi o kadro zor ki.. oturup ağladığımı biliyorum malesef.. canınız gördüğünüz her şeyden yemek istiyor ve her şey yasak belli porsiyonlarda sebze yemekleri vs.. ve sürekli açtım.. her şey bebişler için

Benim ki diyetle kontrol altındaydı insuline gerek duyulmadi.. şimdi de korktuğum acaba ilerleyen yaşlarda şeker problemim olacak mı

Tahmin edebiliyorum
Neyse ki geçmiş gitmiş
Kimse yaşamasın böyle şeyler

İşte ben böyle tecrübeleri olanlar paylaşsın istiyorum sadece çok teşekkür ederim

İşte ben böyle tecrübeleri olanlar paylaşsın istiyorum sadece çok teşekkür ederim
Canım şöyle de bisey var ihmal de söz konusu çünkü kadına bir haftada 3 defa yükleme yaptılar sebebini yengeme sorduğumda "ısrarla şeker aradılar sanki" dedi. Yani yaptırıp sorun yaşayan da var yaşamayan da var. En önemlisi dengeli beslenmek ve ekmekten uzak durmak.

Bu testin bu kadar rutine binmesi bana garip geliyor. Şüphe uyandıran bir durum varsa belki yapılabilir. Bir haftada 3 defa yapılırsa şeker olmasa o kadar şekerden başlar zaten

Bu testin bu kadar rutine binmesi bana garip geliyor. Şüphe uyandıran bir durum varsa belki yapılabilir.
Dedigim gibi canim yaptıran da var yaptırmayan da. Ben şahsen yaptırmadım doktorum da ısrar etmedi hazır gidalardan ve glikoz yüklü yiyeceklerden uzak dur yeterli dedi. Bazıları anne babada yoktu ama bende çıktı diyor ama burda sadece kişinin anne babası ele alınmıyor hala teyze amca gibi kisilerde ele alınıyor baba tarafimda yok anne de de yok esimin de yakın akrabada yok doktorum da gerek duymadı....

Benim doktorum da ısrarcı olmadı. Ben öneriyorum canan Karatay dışında bütün doktorlar öneriyor ama karar senin dedi

Hayırdır sizin başınıza bişey mi geldi yoksa riskleri öğrenmek için mi soruyorsunuz?

Ben henüz yaptirmadim bu konuyla ilgili tecrübeleri merak ediyorum

Benim arkadaşım yaptırdı. O da çok stresli gitti çok şeker içiçem vs tehlikeli olacak diye. Sanırım ilk 50g ile yaptı. Şekeri yüksek çıktı. Sonra 100g ile yaptı. Yine yüksek çıktı ama çok değil. O yüzden doktor karbonhidrat alımını kısıtladı. İlaca gerek girmedi. Ama enteresan olan zaten tatlı ve ekmek yemeyen bir insandı. Yemeklerde olursa pilav yiyordu ve patatesi çok sevdiği için onu biraz fazla tüketiyordu. Yani doktor karbonhidrat kesin sadece patatesi kesti çünkü kesecek başka bir şeyi yoktu.

Başka kimse yok mu??

Başka kimse yok mu??
ben yaptırmadım ama doktorum söylediği zaman yaptıracağım. arkadaşım var diyabet eğitimi veren hemşire, o da yaptırma mı tavsiye etti. Günlük yediğimiz şeylerde bile orada verilen şekerden daha çok şeker var dedi. Hele aile de şeker rahatsızlığı varsa kesinlikle yapılmalıymış.

O test yapılana kadar şekeri kim bilir kaç kere yükseldi de farketmedi. Gestasyonel diyabeti araştırmanı tavsiye ederim. Gebelikte ortaya çıkan şeker ve tansiyon doğum sonrası geçmiyor bazen maalesef. 50gr yapıldığında sorun çıkarsa 100gr lık yapılıyor. Gebeler hamur işi de yemesin o zaman. Şeker de un da karbonhidrattır.

Eklentiler

• Screenshot_2016-09-03-09-39-51.png
    98,1 KB · Görüntüleme: 127
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…